Arama

Dünya Kentleri: Kingston

Güncelleme: 25 Kasım 2012 Gösterim: 1.250 Cevap: 0
buz perisi - avatarı
buz perisi
VIP Lethe
25 Kasım 2012       Mesaj #1
buz perisi - avatarı
VIP Lethe
Kingston
MsXLabs.org & MORPA Genel Kültür Ansiklopedisi & Vikipedi
Sponsorlu Bağlantılar
Jamaika'nın başkenti. Adanın güney kıyısında önemli kültür, ticaret ve sanayi merkezidir. Özellikle besin ve dokuma sanayileri yoğundur. Nüfusu 643.801.
Kingston, Antil Adaları'nda Jamaika'nın başkenti ve en önemli limanıdır. Aynı zamanda tüm batı Hint Adaları'nın en büyük ticaret merkezidir. Kent adanın güney kıyısındadır. Arkasında Red Tepeleri (kırmızı tepeler) ve Blue Dağları'nın (Mavi Dağlar) etekleri uzanır.

Tarih
Korsanlarla bilinen Port Royal kentinin 1692'de meydana gelen deprem ile hasar gördü. Yıkımdan kurtulanlar limanı geçerek, daha sonra Kingston'un kurulduğu yere taşındılar ve 1693'te Kingston kuruldu. Daha sonra 1703'te Port Royal'ın yangın sonucu büyük bir ölçüde zarar görünce Jamaika'nın en büyük şehri oldu. Böylece 18. yüzyılda adanın ticarî merkezi halie gelen kent, 1872'de başkent ilan edildi.

İklim
İklimi sıcaktır, yıllık ortalama sıcaklık 26 derecedir. Kent, tarihi boyunca kasırga ve depremlerden zarar görmüş ama doğal limanını, aynı zamanda bir turizm merkezi olan Palisadoes Yarımadası'nın kum setleri korumuştur.

Ekonomi
Kingston Jamaika'nın ticaret, bankacılık, ulaştırma ve sanai merkezidir. Kentte besin ve çimento fabrikaları vardır. Ayrıca giyecek ve ayakkabı üretimi, tütün işletme, biracılık ve turizm önemlidir. Kentin merkezinde yer alan büyük parkı kesen ana cadde boyunca hükümet binaları ve dükkânlar sıralanmıştır. Kütüphanesi, müze ve sanat galerileriyle Jamaika Enstitüsü de bu caddeye yakındır.

In science we trust.

Benzer Konular

25 Ekim 2015 / Kral_Aslan Müzik ww