Arama

Manga

Güncelleme: 4 Ocak 2016 Gösterim: 84.353 Cevap: 11
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Ekim 2005       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Türkiye'nin numetal temsilcileri

Sponsorlu Bağlantılar
maNga
Ad:  manga.jpg
Gösterim: 2411
Boyut:  42.6 KB

maNga'nın albüm macerası 2002 yılının Ocak ayında Ferman'ın telefonla tüm grup arkadaşlarını arayıp “Toplanıp konuşalım bir yarışma varmış ” demesiyle başladı. Bu telefon konuşmasının onları albüm sahibi yapacağına ihtimal vermedikleri gibi uzun yıllar müzikle ilgili hayalini kurdukları şeylerin gerçekleşeceğini birisi söyleseydi; tahminen; imkansız olduğunu düşüneceklerdi...
maNga ilk olarak Yamyam'ın barlarda “cover” parçaları yorumlayıp eğlendikleri gruptan istediği müziği yapamamasından dolayı yolunu ayırması ile 2001 sonlarına doğru şekillenmeye başladı.O'nun en büyük hayali kendi parçalarını çalmaktı, ve belki de bu olay onun hayatında yeni bir başlangıca sebep olacaktı. Artık yeni grubunun yapısını kafasında oturtmuştu. Yepyeni bir oluşumun parçası olmalıydı ki; fark yaratarak hayallerine koşabilsin. Rock müzikle elektroniği, sert gitar riffleriyle rap vokalleri birleştirmek istiyordu. Bunu üniversiteden okul arkadaşı olan Orçun ile paylaştı ve O’nun da katılmasıyla maNga'nın tohumlarını atmış oldu. Aklında olan ve sınırlarını çizmeye çalıştığı şeyin ulaşılması zor bir gerçek olduğunun da farkındaydı. Ama farkında olmadan yeni bir maceraya atılmak üzere ilk adımı atmıştı bile.Daha sonra Özgür,Efe ve Ferman'ın da katılmasıyla ilk kadro tamamlanmış oldu.Ve büyük bir heyecanla çalmayı en çok istedikleri coverları ve bunun yanında hep yapmak istedikleri kendi şarkılarını yapmaya başladılar.
Yarışmadan hemen önce Orçun özel nedenlerden dolayı grubu bıraktı ve Çanakkale’ye yerleşti.Bir süre bas gitar olmadan çalışmalarına devam eden maNga bir süre sonra ciddi bir bas gitarist arayışına girdi.Ferman’ın daha önceden beraber çaldığı yeni bas gitarist Cem'in yarışmaya gönderilecek şarkının kayıtlarına başlandığı gün gruba dahil olmasıyla maNga şu andaki yapısına kavuştu. Beş ayrı karakteri, beş ayrı müzik zevkini ve beş ayrı duruşu sergileyen maNga uzun yıllar sürecek albüm hayali için yola çıkmıştı artık. Beşlinin kesişim kümesi ise; Japon çizgi romanları olan maNga idi.
İlk besteleri “Kal Yanımda”nın geniş çevrelerce çok sevilmesi, baş koydukları yolda emin adımlarla yürümeleri için iyi bir sebep oldu. Böylelikle yeni besteler üretmeye başladılar. Bu dönem içinde “Bitti Rüya”, “Libido” ve “Yalan” gibi çok sevilen parçalarını yaptılar. Bu zaman zarfında Türkiye'nin dört bir yanına gidip 50'yi aşkın konserle müziklerini paylaştılar. Ve bir gece yarışma döneminden tanıdıkları prodüktörleri Haluk Kurosman 'dan (6.Cadde, Gripin', Vega…) gelen bir telefon ile artık emeklerinin karşılığını alacaklarına inanmaya başladılar. ”Yapıyoruz arkadaşlar!”
2002 yılı ortalarında Beyoğlu'nda bir kafede cereyan eden “bir gün bir şeyler yapacağız” konuşmaları artık gerçeğe dönüşmeye başlayacaktı maNga için. Ve her geçen gün maNga'yla beraber aynı yola baş koyan ve destek vere insan sayısının da arttığını fark etmek onları daha da umutlandırıyordu.. Kargo'nun solisti Koray Candemir, Vega, Göksel ve Kanada'lı rapper UnKnown MC onlarla destek veren insanlardan sadece birkaçı oldu.
Farklı müzik zevklerine sahip olan ve birbirinden tamamıyla farklı beş karakterin ortaya çıkarttığı müzik doğal olarak farklı farklı tatlar barındırıyordu. Ferman uzun bir zaman dinlediği metal kökenli müziklerin dışında bir vokal arayışı içindeydi.Efe'nin kalbi hiphop ve elektronik müzik için atıyordu. YamYam'ın peşinde olduğu tek şey duygularını notalarla ifade etmekti. Özgür caz'a, R&B'ye ve funk'a meraklı olduğu için groove'un peşindeydi. Cem ise enerjik olan her türlü müziği seviyordu. Böylelikle maNga'nın sert gitarlardan,rap-melodik vokallerden ve elektronik altyapılardan oluşan müziği ortaya çıkmış oldu. Efe, maNga müziğini “beşimizin dinlediği farklı müziklerin aynı potada melodik bir formülle eritilmesidir. Hepimiz alternatif rock'dan hoşlanıyorduk, aynı zamanda herkes elektronik müziği de özümsemişti, hip hop ve rap vokaller de bizi her zaman heyecanlandırmıştır.” diye açıklıyor.
Zaman zaman derinden aşkı hissettiler, zaman zaman bulundukları şehrin klostrofobik yapısının verdiği duygu patlamalarını yansıttılar, zaman zaman aynaya bakıp yaşam tarzlarına ironik yaklaşımlar getirdiler… Her zaman doğdukları, büyüdükleri ve yaşadıkları coğrafi bölgenin duygu yoğunluğunu ve kültür birikimini içlerinde taşıdıkları gibi bu değeri müziklerine de yansıtmaya çalıştılar. Bazı parçalarda kendi yaşadıkları ortamı ve kendi jenerasyonlarını da eleştirdiler.Yağmur bir gece barda çalarken düşündü bunları. “Evet bizim kuşağımız tüketim kuşağıydı.” Ve bu sancının sonucunda “Libido” isimli parçalarını yaptılar.
maNga'nın kurulduğu günden beri en büyük hayali farklılık yaratıp, son dönemlerde Teoman, Duman, Vega, Mor ve Ötesi, Kurban, Athena ve Kargo gibi isimlerin genişlettiği ve yürüdüğü yolu birazcık daha genişletmek oldu. “Bizi hayatta en mutlu edecek şeylerden biri; bu yolda bizlerden daha iyi yeni grupların çıkması olur” diyerek geleceğe ne kadar umutla baktıklarını dile getiriyor Özgür.
Ad:  fermanufak.gif
Gösterim: 1711
Boyut:  10.4 KB
Adı Soyadı: Ferman Akgül
Enstruman: Vokal
Hakkında: 25 Aralık 1979 Ankara doğumlu olan Ferman, Gazi Üniversitesi Mimarlık Bölümü Mezunu. Müzik hayatına gitar çalarak başlayan Ferman, daha sonra çeşitli müzik gruplarında solist olarak yer alıp bir çok konser ve festivalde sahne aldı. 2002 yılı başlarında maNga’ ya katıldı.
Ad:  yagmurufak.gif
Gösterim: 1817
Boyut:  8.8 KB
Adı Soyadı: Yağmur (Yamyam) Sarıgül
Enstruman: Gitar
Hakkında: 26 Ağustos 1979 yılında Antalya’da doğdu. İlkokul yıllarından itibaren müzik eğitimi almaya başlayan Yağmur, gitardan önce piyano ve keman eğitimi gördü. Sırasıyla; Hacettepe Konservatuarı yarı zamanlı piyano, Bilkent Üniversitesi Müzik hazırlık keman, Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Gitar bölümlerinde müzik eğitimine devam eden Yağmur, halen Gazi Üniversitesi Müzik Eğitim Fakültesi Gitar Bölümü öğrencisidir. 2002 yılında maNga’ nın ikincilik kazandığı Sing Your Song Müzik yarışmasında, yarışmaya katılan tüm müzisyenler arasında “En İyi Müzisyen” ödülüne layık oldu.
Ad:  cemufak.gif
Gösterim: 1659
Boyut:  8.1 KB
Adı Soyadı: Cem Bahtiyar
Enstruman: Bas Gitar
Hakkında: 18 Ocak 1979 yılında Denizli'de doğdu. Anadolu Lisesi'nde orta 2. sınıftayken hobi olarak klasik gitar dersleri almaya başlayan Cem, ilerki senelerde ailesinin hediye ettiği bas gitarıyla profesyonel müzik hayatına atıldı.Denizli Belediye Konservatuarı ve Denizli Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan bir yıl sonra Bilkent Üniversitesi'ne girdi. Müziğe 3 yıl kadar ara verdikten sonra maNga'nın solisti Ferman'ın da vokalistliğini yaptğı “Seven” grubuyla tekrar bas gitar çalmaya başladı. Bu grup çalışmalarına son verdikten sonra maNga'ya katılan Cem, maNga'nın yanı sıra Göksel ile de çalışmakta.
Ad:  ozgurufak.gif
Gösterim: 1703
Boyut:  8.2 KB
Adı Soyadı: Özgür Can Öney
Enstruman: Davul
Hakkında: 21 Temmuz 1980 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi Uzay Bilimleri bölümünde ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünde öğrenci olan Özgür, Üniversite yıllarında müzik hayatına başladı. Gürcan Konanç’ tan metod takibi ve nota okuma üstüne özel ders aldı. Daha sonra “Deli Gömleği” ne katıldı. Aynı zamanda bazı tiyatro oyunlarının da müziklerini yaptı. 2002 yılında maNga’ ya katıldı..
Ad:  efeufak.gif
Gösterim: 1757
Boyut:  6.3 KB
Adı Soyadı: Efe Yılmaz
Enstruman: Turntable, Altyapılar
Hakkında: 3 Ekim 1979 yılında Ankara’da doğdu. Evinde kurduğu setiyle ilk mixlerini yapmaya başladı. 2002 yılında maNga’ya katılan Efe, halen Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünde okuyor.
Ad:  spa.jpg
Gösterim: 6027
Boyut:  14.0 KB
Spa
Enstruman:
Kulaklık

Cinsiyeti: %100 Erkek
Hakkında: 28 Ağustos 2004 yılında İstanbul' da doğdu.
Medeni Durum : Aşık
Kaynak: manGa.web.tr

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 4 Ocak 2016 19:56
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Ekim 2005       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
İlk video klip "Bir Kadın Çizeceksin " yayına girdi.
09.12.2004
Sponsorlu Bağlantılar
maNga' nın "Bir Kadın Çizeceksin" isimli şarkısına çekilen 3D animasyon olan klibi büyük beğeni topladı. Dream TV, Kral TV,Number 1 TV ve PowerTürk kanallarında yayına giren klip grup elemanlarının maNga çizimlerinin 3D animasyonlarından oluşuyor.


Bir Kadın Çizeceksin
Ne kadar oldu bu hayata geleli
"Söyle, ne olacaksın büyüyünce" diye sorulan sorular tarih oldu,
ama senin kafan hala dolu
Işte benim, işte senin, işte onun diye paylaşıyorsun hayatı üç kuruş sevginle
Ne ? O da mı aldattı seni be ?
Eee ? Ne kaldı geriye ?
Bak sen ne yazık ki klasik bir tablosun dostum
Ne yaparsan yap boşsun
Tamam okumuşsun, ama yetmez, sadece bununla dertler bitmez
Çıkacaksın kabuğundan, bunalımdan kurtaracaksın kendini
Ona göre yaşamayı bırakıp döneceksin gerçeklere, ama önce

Bir kadın çizeceksin
O'nun gibi bırakıp gitmeyecek
Saklayıp gömeceksin (ki senden başka)
Kimseler sevemeyecek

Şimdi bunlar yetmez gibi bir de kendini aşka mı bıraktın, hadi be
Bırak adam gibi şeylerle uğraşmayı
Herkes gibi takıl yaşa hayatını
Takılamıyorsan bile rol yap, ne yap et ama yarat kendi yalan dünyanı
Çünkü bunlar para ediyor baksana sevgi bile yalan olmuş,
Piyasada kavrulmuş, herkes kudurmuş,
"Canım" dediğin bile arkandan vurmuş
Tüm bunları bilerek yaşa ve sakın!
Ama sakın içindekileri tüketeyim deme
Bir gün gelecek göstereceksin kendini, sevgini, neler istediğini
Şimdilik alacaksın eline kalemi, kusacak dökeceksin nefretini

Bir kadın çizeceksin
O'nun gibi bırakıp gitmeyecek
Saklayıp gömeceksin (ki senden başka)
Kimseler sevemeyecek

Birden duracaksın soracaksın kendine
Neden bu düzen böyle, neden herkes sahte
Sonra bakacaksın, göreceksin çaren yok
Devam edeceksin yalandan yaşamaya

Bir gün gelecek göstereceksin kendini, sevgini, neler istediğini
Simdilik alacaksın eline kalemi, kusacak dökeceksin nefretini
Çıkacaksın kabuğundan, bunalımdan kurtaracaksın kendini
Ona göre yaşamayı bırakıp döneceksin gerçeklere

söz & müzik : Ferman Akgül

Son düzenleyen Blue Blood; 24 Mayıs 2006 19:21
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Ekim 2005       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
maNga' nın ilk albümü çıktı.
15.12.2004
maNga' nın ilk albümü uzun bir çalışma süresinden sonra Sony Music Türkiye ve GRGDN Prodüksiyon ortaklığında piyasaya sürüldü. Albüm müzik severlere DigiPack formatında sunuldu.

maNga kimdir, nedir?
Rock dünyasında bir süredir albümleri beklenen yepyeni bir grup maNga. 2002 yılında Show TV'de canlı yayınlanan ‘Sing Your Song' yarışmasında ikinci olurken, Türkiye'nin dört bir yanından gelen oylarla ne kadar sevildiklerini anlayan, sonraki 2 yıllık dönemde İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Bursa ve Sakarya'da 50'ye yakın konser veren, kendi kitlesini tüm bu süreç içinde yavaş yavaş oluşturan sıradışı bir grup...
maNga'nın müziğinde rock var, rap var, elektronik var; yani şu an Türkiye'de ve dünyada yükselişte olan her tarzı kendi müziklerinde son derece ustaca bir araya getiriyorlar.

albümün içeriği nedir?
Sony Music ve GRGDN Prodüksiyon'un ilk ortak çalışması olan albümün prodüktörü Haluk Kurosman . “Açılış” ve “Kapanış” da dahil olmak üzere 14 parçadan oluşan albümde çok önemli konuk sanatçılar dikkat çekiyor: Göksel , Kargo 'dan Koray Candemir ve Vega 'dan Deniz Özbey Akyüz birer şarkıda konuk vokal olarak maNga'ya eşlik ediyorlar.
Albümdeki 13 şarkı maNga imzası taşıyor. Bunlardan ikisinin sözlerinde prodüktör Haluk Kurosman'ın da adını görmek mümkün.
Söz ve müziği maNga'ya ait olmayan tek parça ise çok sevilen bir Vega şarkısı: İz Bırakanlar Unutulmaz . maNga tarzında yeniden yorumlanan ve Vega ile birlikte seslendirilen bu parça, Vega'nın da işin içinde olması sebebiyle bir “cover” değil, “yeni versiyon” olarak adlandırılabilir.

maNga'nın, adından yola çıkarak ortaya koyduğu görsel bir tarzı var mı?
maNga, adını aldığı Japon animasyon tarzını bir bütünlük içinde tüm çalışmalarına yansıtıyor. Albümün kapak tasarımı son derece çarpıcı çizimlerle, uzun süren bir çalışma sonrasında oluşturuldu. Beş kişiden oluşan grubun tüm elemanlarını birer çizgi karakter olarak albümün içinde bulmak mümkün. Grubun sevimli maskotu ‘ SPA ' ise albümün kapağında boy gösteriyor !
maNga albümünün CD'leri ilk olarak sınırlı sayıda digipak (karton kutu) ambalajda yayınlanıyor.
Albümün çıkış şarkısı olan ‘Bir Kadın Çizeceksin' in video klibi ise aylar süren bir ‘üç boyutlu animasyon' çalışmasıyla hazırlandı ve şimdiden çok ses getireceğe benziyor... Cynosure Computer Graphics tarafından hazırlanan bu sıradışı videonun yaratıcıları Gümrah Oymak, Emrah Gündüz, ve Atalay Açık. Başrolde tabii ki yine ‘SPA' var...

Ad:  SAF1.jpg
Gösterim: 1612
Boyut:  58.7 KB

Evet. Müzik değişiyor ! maNga bu değişimin içinde kendine düşen görevi en iyi şekilde yerine getiriyor ve cayır cayır rock gitarlarını rap vokalleriyle, elektronik altyapılarla, scratch'lerle buluşturarak ve tabii ki bizim melodilerimizle uyum içinde kaynaştırarak yepyeni bir sound ortaya koyuyor. Biz bu değişimin içinde olmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz. Sizlerin de aynı heyecanı hissetmeniz dileğiyle... maNga geliyor !
SONY MUSIC / GRGDN

Kaynak : maNga.web.tr
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Blue Blood; 7 Ocak 2006 18:13
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Ekim 2005       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
maNga yeni video klip çekimini tamamladı
29/03/05
maNga yeni video klibinin çekimlerini tamamladı.


maNga 'nın ikinci video klibi yayında
03/05/05
maNga'nın ikinci video klibi müzik kanallarında yayınlanmaya başladı.



Bitti Rüya
Bir kez gelmişsin bu saçma dünyaya
Olanları unutmak çok zor inan bana
Sevdiğin insan bile artık yalan söylüyor
Yaşadığın anılar acı vermeye başlıyor

Bir köprüden geçiyorum
Mutlu gibiyim sanki
Geride bir kent bıraktım bir de sevgili
Rüya mı bu, gerçek mi inan anlamıyorum
Bu şehir beni içine çekiyor
Kendimi alamıyorum

Olanlar yetmez gibi bir de mesaj geliyor
“Mutluluklar, hoşçakal”
Birer birer zırvalanıyor
İyice dağıtmak için biraz daha içiyorum
Sonra oturmuş mal gibi zırıl zırıl ağlıyorum

Gidiyorum buralardan, dönüyorum durmadan
Uyan artık uyan, bitti rüya
Seviyorum sormadan, öpüyorum kasmadan
Dayan artık dayan, bitti rüya

Bir kez gelmişsin bu saçma dünyaya
Olanları unutmak çok zor inan bana
Yazdığın satırlar bile artık yalan söylüyor
Söylediğin sözler acı vermeye başlıyor

Bir köprüyü yakıyorum mutlu gibiyim sanki
Geride bir kent bıraktım bir de sevgili
Doğru mu, yanlış mı inan umursamıyorum
Bu şehir beni esir ediyor kendimi alamıyorum

İnanmazsın bir rüya hayatımı değiştiriyor
O mesajı unutmam için bana bir şans veriyor
Rüyaysa bu gerçekten artık uyanmak istiyorum
Mutluluk bile acı veriyor
Çünkü sonu var biliyorum



söz : Ferman Akgül, Özgür Can Öney, Haluk Kurosman
müzik : Yağmur Sarıgül, Ferman Akgül


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Blue Blood; 7 Ocak 2006 18:27
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Ekim 2005       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
maNga, Oasis, Jamiroquai ve Röyksopp ile beraber FIFA 2006'da !

maNga, dünya'nın en popüler bilgisayar oyununda "Bir Kadın Çizeceksin" isimli çok sevilen şarkılarıyla yer alıyor !

Artık "Bir Kadın Çizeceksin" i bütün dünya dinleyecek !

Electronic Arts tarafından yayınlanan ve tüm dünyada "milyon satan" FIFA 2006 oyununun müzikleri arasında yer alması için bu yıl dünyanın dört yanından gelen yüzlerce başvuru arasından sadece 39 şarkı seçildi. Oyunda ilk defa bu yıl Türkiye'den şarkılar da yer alıyor.
Türkiye'de de son derece popüler olan ve her yıl geliştirilerek yeni versiyonu piyasaya sürülen FIFA futbol oyununda bu yıl tüm dünya maNga'dan "Bir Kadın Çizeceksin"i ve Athena'dan "Tam Zamanı Şimdi"yi dinleyecek.
Bu başarıda her iki şarkının etkileyici gücünün yanı sıra, Pelikan Müzik'in uzun süredir devam eden çalışmalarının da payı var. 2005 başında yaptıkları bir toplantıda Electronic Arts ile değerlendirilmek üzere şarkılar göndermek için anlaşan Pelikan Müzik yetkilileri, pek çok parça arasından maNga'nın "Bir Kadın Çizeceksin" ve Athena'nın "Tam Zamanı Şimdi" isimli şarkılarının oyun için en uygun seçenekler olduğuna karar vererek, Şubat ayında her iki grubun da onaylarını aldıktan sonra Los Angeles'ta bulunan EA Sports'a parçaları gönderdiler.
Mayıs ayında EA Sports, her iki parçanın da bu y ılın oyununa seçildiğini bildirdi. Böylece Türkiye'den ilk kez orijinal Türkçe sözleriyle iki eser dünya ölçeğinde bir oyunda yer almış oluyor.

Orijinal adı ile "FIFA Soccer 2006", tüm dünyada 28 Eylül'de piyasaya sürülüyor.


Şimdi tüm dünya maNga ve Athena dinleyerek FIFA 2006 oynayacak!!!
FIFA 2006'da yer alan 39 sanatçı ve grup arasında Oasis , Jamiroquai , Röyksopp , Carlinhos Brown ve Paul Oakenfold gibi dünyaca ünlü isimler yer alıyor. Oyunun içinde müzikleriyle de temsil edilme şansına erişen ülkeler arasında Türkiye'nin yanısıra İspanya, Almanya, Kanada, Fransa, İngiltere, Jamaika, ABD, Brezilya, İtalya gibi ülkeler bulunuyor.
EA Sports, FIFA oyunları için müzik seçerken şarkıların yüksek tempolu ve oynayanları kazanma yönünde teşvik edici özellikte olmasına dikkat ediyor. Şarkı sözlerinin herhangi bir küfür veya hakaret içermemesi; intihar, ölüm gibi duyguları çağrıştırmaması da EA açısından son derece önem verilen hususlar.
Böylesine popüler bir oyunun müziklerine bu kadar özen gösterilmesinin en önemli sebebi her yaştan milyonlarca oyuncuya en güncel ve en iyi müzikleri sunabilmek. Bu anlamda oyun içinde Türk gruplarının Türkçe şarkılarıyla yer alması, müziğimizin dünyaya açılması açısından da son derece sevindirici...

Kaynak : maNga.web.tr
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
madlover - avatarı
madlover
Ziyaretçi
3 Kasım 2005       Mesaj #6
madlover - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar tam 1 ay önce tamamlanan Video Klip TV lere verildi henüz izleyemedim ama klipte Göksel de yer alıyor. Zaten Klip için Dursun zaman veya Yalan adlı parçalar düşünülüyordu ama klip Dursun Zaman a Çekildi... Manga hakkında daha yakın bilgi için bana başvurabilirsinizMsn Happy)) adamların menejerleri bilem Lübnan lı Hadi Elazzi bilmeyenler öğrensin bi soraki klibi çıkmadan size haber verebilirim ama çekildikten sora Msn Lipssealed
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 4 Ocak 2016 19:56
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Ocak 2006       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
"2005 'in Yıldızları"
Haber tarihi : 20/01/06 maNga Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Klübü tarafından bu yıl 4.'sü düzenlenen "2005 'in Yıldızları" isimli ödül töreninde "En İyi Müzik Grubu" dalında ödüle layık görüldü.

maNga Bostancı Gösteri Merkezi'nde
Haber tarihi : 11/01/06 maNga 15 Ocak Pazar günü Bostancı Gösteri Merkezi 'nde Vega , gripin ve Dorian ile birlikte sahne alacak.


Future dergisi ödülleri
Haber tarihi : 11/01/06 maNga "Future" dergisinin "Müzik Ödülleri 2005" başlığı altında düzenlediği gecede "En İyi Grup" dalında ödüle layik görüldü .

Yüxexes 'te 2005 'in en iyileri
Haber tarihi : 11/01/06 maNga Yüxexes dergisinin belirlediği 2005'in en iyileri listesinde "en iyi çıkış yapan" grup seçildi .

Mutlaka Yavrum
Haber tarihi : 11/01/06 maNga'nın Cem Karaca'nın "Raptiye Rap Rap" isimli şarkısını yorumladığı Cem Karaca 'yı anma albümü "Mutlaka Yavrum" müzik marketlerde yerini aldı .

Babylon konserinde maNga'nın konukları
Haber tarihi : 03/01/06 maNga'nın 7 Ocak Cumartesi gecesi Babylon'da vereceği konserde Göksel, Unknown MC ve Sagopa Kajmer de konuk sanatçı olarak sahne alacak.

Mtv World Chart Express'de 2005 'in en iyileri
Haber tarihi : 03/01/06
“Bir Kadın Çizeceksin”, Mtv World Chart Express 'te " 2005 'in En Iyileri " listesinde 7. sırada yer aldı.

Blue Jean 'de yılın en iyileri
Haber tarihi : 03/01/06
maNga, Blue Jean dergisinin düzenlediği 2005 yılının en iyileri anketinde “En İyi Grup” ve “En Iyi Çıkış Yapan Grup” seçildi. Ayrıca "En İyi Şarkı" dalında "Bir Kadın Çizeceksin" , "En İyi Albüm" dalında "maNga" albümü , "En Iyi Prodüktör" dalında Haluk Kurosman ikinci sırada yer aldılar .

maNga "Siyaset Meydanı" 'nda
Haber tarihi : 27/12/05
maNga 28 Aralık 2005 Çarşamba gecesi ATV 'de canlı olarak yayınlanacak "Siyaset Meydanı" 'na konuk olacak . Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın da konuk olacağı programda maNga canlı performans da sergileyecek .


"Dursun Zaman" Mtv World Chart Express 'te
Haber tarihi : 20/12/05
Dursun Zaman 'ın video klibi Mtv World Chart Express 'e 10 numaradan giriş yaptı.

Dursun Zaman
Her sabah doğan güneş
Bir sabah doğmaz oldu
Elleri ellerimden
Kayıp giden yıldız oldu
Gülünce ışık saçan
O gözler yaşla doldu
Ağlama duymaz artık
Bir varmış, bir yok oldu
Giderken bıraktığı
Bütün renkler siyah oldu
Üzülme anla artık
Belki de huzur buldu

Dursun zaman, dursun diyorsun da
Oyun değil ki yaşamak
Sen inanmasan da bir son var anla
Herkese inat

Duysun seni dönsün diyorsun da
Oyun değil ki yaşamak
Yok bir çaren anla,
Sakın uyanma yıllara inat

söz : Ferman Akgül, Haluk Kurosman
müzik : maNga
Konuk Vokal : Göksel
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Eylül 2006       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
maNga, hayranlarına bir sürpriz hazırladı.
Son 1,5 yıla Altın Plak ödülü kazanan bir ilk albüm, 3 harika video klip, 100'lerce konser, 10'larca TV performansı, radyo programları, röportajlar, reklam çalışmaları, Altın Plak de dahil olmak üzere 10'larca ödül sığdıran maNga, hayranlarına muhteşem bir sürpriz hazırladı. Grubun kendi adını taşıyan ilk albümü, maNga+ adıyla çok özel ikinci bir baskısıyla yeniden müzik marketlerde!
Grubun, Cem Karaca için yayınlanan saygı albümü "Mutlaka Yavrum" için kaydettiği Cem Karaca klasiği "Raptiye Rap Rap", söz ve müziği grubun karizmatik gitaristi Yağmur Sarıgül'e ait olan "Kandırma Kendini", albümün yeni baskılarına eklenen 2 şarkı olarak dikkati çekiyor..
Ayrıca ülkemizde ilk kez yapılan bir uygulama ile albüm DVD hediyeli olarak yayınlanıyor. DVD’de grubun bugüne kadar çekilen toplam 4 video klibi “Bir Kadın Çizeceksin”, “Bitti Rüya”, “Dursun Zaman” ve “Kandırma Kendini” bulunuyor.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
i_ly - avatarı
i_ly
Ziyaretçi
23 Ağustos 2009       Mesaj #9
i_ly - avatarı
Ziyaretçi
2004 Yılında “Bir Kadın Çizeceksin” diyerek müthiş bir çıkış Yapan Manga 4 Yıl ara Verdikten sonra 2. Albümleri ile Tekrardan Bizlerin Beğenisini Kazanmaya Çalışacaklar.. Albümde 16 Şarkıdan Oluşmakta.. Ayrıca Kendilerini anlatanda bir Belgesel Koymuşlar icon smile Mutlaka almaLı ve izLemelisiniz…
Albümdeki Şarkılar;
Gün Doğumu
Müzik: Yağmur Sarıgül Konuk: Tuluyhan Uğurlu
Gün Beni Benimle Bırak
Söz: Ferman Akgül, Haluk Kuruosman, Cem Bahtiyar
Müzik: Yağmur Sarıgül, Ferman Akgül
Dünyanın Sonuna Doğmuşum
Söz: Ferman Akgül, Birol Namoğlu, Haluk Kuruosman, Yağmur Sarıgül
Müzik: Yağmur Sarıgül, Ferman Akgül
Cevapsız Sorular
Söz: Ferman Akgül, Haluk Kuruosman
Müzik: Yağmur Sarıgül, Ferman Akgül
Evdeki Ses
Söz & Müzik: Alpertunga Köksal, Ahmet İşçitürk, Kerim Yüzer
Konuk: Alper Aga (Cartel)
Her Aşk Ölümü Tadacak
Söz: Haluk Kuruosman, Deniz Özbey Akyüz
Müzik: Yağmur Sarıgül, Ferman Akgül
Şehr-i Hüzün
Müzik: Yağmur Sarıgül, Ferman Akgül
Hayat Bu İşte
Söz: Yağmur Sarıgül, Haluk Kuruosman
Müzik: Tuluyhan Uğurlu, Ferman Akgül, Yağmur Sarıgül, Ferman Akgül
Konuk: Tuluyhan Uğurlu
Üryan Geldim
Söz: Karacaoğlan, Yağmur Sarıgül
Müzik: Yağmur Sarıgül
Tek Yön Seçtiğim Tüm Yollar
Söz: Ferman Akgül
Müzik: Yağmur Sarıgül, Ferman Akgül
Gecenin Ritmi
Müzik: Yağmur Sarıgül, Efe Yılmaz
Hepsi Bir Nefes
Söz: Ömer Hayyam, Ferman Akgül
Müzik: Yağmur Sarıgül, Ferman Akgül
Sessizlik Sona Erdi
Söz: Ferman Akgül, Haluk Kuruosman
Müzik: Yağmur Sarıgül, Ferman Akgül
Kaçamak Faslı
Söz: Ferman Akgül, Efe Yılmaz
Müzik: Yağmur Sarıgül, Efe Yılmaz, Haluk Kuruosman
Alışırım Gözlerimi Kapamaya
Söz: Ferman Akgül
Müzik: Yağmur Sarıgül, Ferman Akgül
Gün Batımı
Müzik: Yağmur Sarıgül, Ferman Akgül
CARTEL , TULUYHAN UĞURLU VE FANLARA ÖZEL ŞARKI
1995 yılında yayınladıkları ilk albümleri ile hip hop dünyasında bir fenomene dönüşen Cartel’den Alper Aga, maNga’ nın her konserinde seslendirdiği “Evdeki Ses” cover ını albümde grupla birlikte seslendirdi.
Albümün diğer sürprizlerinden biri de ünlü piyano virtüözü ve besteci Tuluyhan Uğurlu’nun piyanosuyla birden fazla şarkıya eşlik etmesi. Bunlardan bir tanesi “Hayat Bu İşte” şarkısında “Istanbul Kanatlarımın Altında” filmine damgasını vuran unutulmaz melodisini çalmasıyla gerçekleşti.
maNga’nın dört yıldır onları sabırsızlıkla bekleyen hayranlarına bir de hediyesi var. Ankaralı grup, albüm kayıt sürecinde sevenlerinden topladığı birçok ses kayıdını da onlara armağan ettiği bir şarkı haline getirdi.
Bu albüme ait ilk video klip, ABD’de birçok ünlü grubun klibinde ve reklam çalışmalarında yönetmen ve görüntü yönetmeni olarak imzası bulunan Yon Thomas tarafından “Dünyanın Sonuna Doğmuşum” adlı şarkıya çekildi
Dünyanın Sonuna Doğmuşum

Naber bak, bende dert yok tasa yok
Mutluyum artık bir beynim yok
Dikmişim ekrana gözlerimi
Başka da bir ihtiyacım yok
Kişisel neyim kaldı ki bir iletim olsun
Tıklana tıklana her şeyim ortada
Atın ölümü arpadan olsun
Her yiğit gibi benimki de meydanda
Tıklama konusu ayrı bir dava
Mahkemelerde görülüyor hala
Namusu bacak arasında ararım
Dişi sinek bile görsem laf atarım
Çakma makma, üçe beşe bakmam
Önüm, arkam, sağım solum markam
Bana pastamı verin, ekmeğe gerek yok
Ben tüketmeden var olamam
Ayna, ayna hadi söyle benden daha gamsızı var mı ?
Ayna, ayna hadi söyle benden daha arsızı var mı ?
Dünyanın sonuna doğmuşum
Ya da ölmüşüm de haberim yok
İyi bilirdik derler elbet ardımdan
Bundan büyük bir yalan yok
Yok , bundan büyük yalan yok
Bana dokunmayan yılan bin yaşasın
Dedikodu yapar, keyfime bakarım
Ağzımda sakız, elimde çanta
Fink atarım kaldırımlarda
Bağlanmaya sonuna kadar karşıyım
Ama dizilerimden beni ayırmayın
Değişir dünyam bir tuşla uzaktan
Elimdeki kumandam hayatıma kumandan
Yeni bir kart verdi bugun bankam
Puanlarım artık en büyük kankam
Olmasa da cebimde beş kuruş para
Cebimdeki telefon on numara
”Bak kızım, yedi kocalı hürmüz gibi dolan
Ama ailemizin kızı gibi davran,
Seni alacak biri de bulunur elbet
En kolay parayı hep sen kazan”
Ayna, ayna hadi söyle benden daha gamsızı var mı ?
Ayna, ayna hadi söyle benden daha arsızı var mı ?
Dünyanın sonuna doğmuşum
Ya da ölmüşüm de haberim yok
İyi bilirdik derler elbet ardımdan
Bundan büyük bir yalan yok
Yok , bundan büyük yalan yok
Sıkıldım çok, her dakika düşünmekten üzülmekten
Artık yok, kalmadı gücüm düşmekten yenilmekten
Pişmanım erken vazgeçmekten kendimden
Bu alem geçmiş kendinden
Ne gelir elden ?
Son düzenleyen i_ly; 23 Ağustos 2009 22:29 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
28 Mayıs 2010       Mesaj #10
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı

Benzer Konular

23 Ocak 2008 / virtuecat Anime Sanatı
14 Şubat 2006 / Misafir Anime Sanatı
4 Ocak 2016 / Misafir X-Sözlük