Arama

Vega

Güncelleme: 4 Nisan 2016 Gösterim: 33.299 Cevap: 11
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Aralık 2005       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi


Sponsorlu Bağlantılar
Tuğrul Akyüz : gitar , bas gitar , klavye , fx tasarım , geri vokal
Deniz Özbey Akyüz : vokal

Biyografi
“Tamam Sustum” adlı şarkılarıyla bir anda kendi fanatiklerini yaratan Vega, özellikle solist Deniz Özbey’in ilginç vokaliyle dikkat çeken bir grup. Tuğrul Akyüz, Mert Koral ve Deniz Özbey’in 90’lı yıllarda başlayan dostluklarının ardından kurulan Vega, bu üç arkadaşın müzikal alandaki ortak eğilimleri sonucu hayata geçirdikleri bir projenin ürünü. Grup üyelerinin, alanında yetkin kişiler olduklarını anlamak için eğitim hayatlarına bakmak yeterli. 1969 yılının çeşitli aylarında İstanbul’da dünyaya gelen bu üç ilginç karakterin, eğitim hayatları oldukça uzun. Tuğrul Akyüz ve Mert Koral’ın İTÜ Haberleşme Mühendisliği’nde başlayan yüksek öğrenimleri, Boğaziçi Üniversitesi’nde kendi alanlarında yaptıkları master programıyla devam etmiş. Mert Koral’ın eğitim hayatı, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Şan bölümü ile sürmüş. Koral yıllarca, dünyanın en büyük müzik gruplarının melodik yapılarıyla ilgili araştırmalar ve incelemeler yapmış bir kişi. Deniz’in eğitim hayatı ise öylesine geniş ki insan nereden başlayacağını şaşırıyor; Libya ve İngiltere’de çeşitli okullarda başlayan öğrenimi, Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile devam etmiş. Uzun bir süre de klasik bale eğitimi de almış Deniz Özbey. Ve bu üç arkadaş, pek çok müzisyenin yaptığını yapmamış; eğitimlerini kesintiye uğramadan noktalamış. Lise yıllarında başlayan müzik aşkları ise bu süreçte onlarla birlikte gelişmiş ve ilerlemiş. Çeşitli beste ve grup çalışmalarıyla, üniversite yıllarında da müzikle ilişkilerini güçlü bir biçimde sürdürmüş grup elemanları.

1996-97 yıllarında İstanbul,Suadiye’de bir zemin kat dairede ilk kez üç kişi olarak çalışmaya başladılar.90’larda sıklıkla biraraya gelen Tuğrul Akyüz (Gitar,Synth programlama) ve Mert Koral’a (vokal,synth programlama) Deniz Özbey’in de (vokal) katılmasıyla sonradan “Vega” adını alacak olan grup kurulmuş oldu. Dinledikleri türler ortak,müzik üretmek adına eğilimleri benzer yönde ve biribirini tamamlayacak nitelikteydi.

O yıllarda çalışmalarla birikimlerimlerini biraraya getirirken;ortaya çıkan müziğin tarzı,NR1 MÜZİK müzik prodüksiyon şirketini kurmak üzere olan arkadaşları Murat Akad ve ortağı Ömer Karacan’ın dikkatini çekti ve onların teşviki ile 1999 yilinda ilk profesyönel çalışmaları olan “(Tamam)Sustum!” u (nr1) gerçekleştirdiler. “(Tamam) Sustum” albümünün yayınlanışının hemen ardında Vega ilk sahne grubunu kurarak ev stüdyosu ortamında bestelenip aranje edilmiş parçalarını sahneye uyarlamak üzere çalışmalarına başladılar.

2000 yılı sahne ve ikinci albümleri “Tatlı Sert” in (Procekts,Üniversal) hazırlıkları ile geçti.Bu albümün kayıtları 2001 yılında Teoman Yakupoğlu ve Üniversal ortak yatırımı ile gerçekleşti ve 2002 Haziranında “tatlı sert” müzikseverlerle buluştu

"Tatlı Sert" in ilk yayınlanışından bir sene sonra albümün adı “tatlı sert 2” yapilarak 2 CD halinde yeniden piyasaya sürüldü. Bu albümlerden sonra Türkiye genelinde verdiği bir çok konserle geniş bir hayran kitlesi edinen Vega , sahne performansiyla hayranlarinin gözbebeği oldu. Melankolik optimist olarak tanımlanan grubun şarkılarında The Cure ve Depeche Mode etkileri bolca mevcut.

Vega, SONY BMG MUSIC ve GRGDN Prodüksiyon ortak çalışması ile hazırlanan Son albümü "Hafif Müzik" isimli yeni albümleri ile Kasım ayının son haftasında müzikseverlerle buluşuyor. “Serzenişte” adlı çıkış parçasi 11 kasim 2005’den itibaren radyolarda çalmaya başladi. 3. albüm “hafif müzik” 5 aralıktan itibaren satışa sunuldu ve 3 yıldır bekleyen vega hayranlarının tüm yaralarına ilaç oldu.

Vega, bugün kendi kitlesini yaratmış bir rock grubu olarak, müzikalitesinden ödün vermeden çalışmalarına devam ediyor. Ve bu emin adımlar, onları müzik dünyasının vazgeçilmez, köklü gruplarından biri yapacak gibi görünüyor. Müzikal birikimleri ve yaptıkları farklı çalışmalarla da bunu sonuna dek hak ediyorlar.

.
Son düzenleyen NeutralizeR; 4 Nisan 2016 08:11
green - avatarı
green
Ziyaretçi
10 Aralık 2005       Mesaj #2
green - avatarı
Ziyaretçi
serguzeste sarkısına klıp cekmişler çok hoş olmuş
Sponsorlu Bağlantılar
HÜLIA - avatarı
HÜLIA
Ziyaretçi
10 Aralık 2005       Mesaj #3
HÜLIA - avatarı
Ziyaretçi
yeni klip sarkilarini bnde çok begendim oldukça güzelMsn Happy
KeDiCiK - avatarı
KeDiCiK
Ziyaretçi
10 Aralık 2005       Mesaj #4
KeDiCiK - avatarı
Ziyaretçi
ya onlarin bir websiteleri bile yok ona sasirdim biraz
HÜLIA - avatarı
HÜLIA
Ziyaretçi
10 Aralık 2005       Mesaj #5
HÜLIA - avatarı
Ziyaretçi
web sitelerinin olup olmadigindan haberdar diildim açikcasi(: ewt bnde sasirdimMsn Tongue
RuDeBaY - avatarı
RuDeBaY
Ziyaretçi
10 Aralık 2005       Mesaj #6
RuDeBaY - avatarı
Ziyaretçi
ben daha dinlemedim bile bunları ilk defa burda görüyorum şarkıları varmı elinizde yada nerden indirebilirim?Msn Thinking Msn Sad
green - avatarı
green
Ziyaretçi
11 Aralık 2005       Mesaj #7
green - avatarı
Ziyaretçi
ya ben vegayla ilgili bi site bılıyorudmda kapanmıs ya bak şaşırık olduk şimdi Msn HappyMsn Happy
HÜLIA - avatarı
HÜLIA
Ziyaretçi
11 Aralık 2005       Mesaj #8
HÜLIA - avatarı
Ziyaretçi
yaa dimii? Msn Confused hep beraber sasirmis olduk
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Mayıs 2006       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
normal 0004
normal 0006
Son düzenleyen NeutralizeR; 4 Nisan 2016 08:11
MaTTo - avatarı
MaTTo
Ziyaretçi
13 Şubat 2007       Mesaj #10
MaTTo - avatarı
Ziyaretçi
1996-97 yıllarında İstanbul,Suadiye’de bir zemin kat dairede ilk kez üç kişi olarak çalışmaya başladılar. 90’larda sıklıkla biraraya gelen Tuğrul Akyüz (Gitar,Synth programlama) ve Mert Koral(2003 yılı başında grup'tan ayrıldı) ’a (vokal,synth programlama) Deniz Özbey’in de (vokal) katılmasıyla sonradan “Vega” adını alacak olan grup kurulmuş oldu. Dinledikleri türler ortak,müzik üretmek adına eğilimleri benzer yönde ve biribirini tamamlayacak nitelikteydi.

O yıllarda çalışmalarla birikimlerimlerini biraraya getirirken;ortaya çıkan müziğin tarzı,NR1 MÜZİK müzik prodüksiyon şirketini kurmak üzere olan arkadaşları Murat Akad ve ortağı Ömer Karacan’ın dikkatini çekti ve onların teşviki ile ilk profesyönel çalışmaları olan “(Tamam)Sustum!” u (nr1) gerçekleştirdiler. “(Tamam) Sustum” albümünün yayınlanışının hemen ardında Vega ilk sahne grubunu kurarak ev stüdyosu ortamında bestelenip aranje edilmiş parçalarını sahneye uyarlamak üzere çalışmalarına başladılar.

2000 yılı sahne ve ikinci albümleri “Tatlı Sert” in (Procekts,Üniversal) hazırlıkları ile geçti.Bu albümün kayıtları 2001 yılında Teoman Yakupoğlu ve Üniversal ortak yatırımı ile gerçekleşti ve 2002 Haziranında yayınlandı.

Vega 3.albümleri “Hafif Müzik” ile dinleyici ile buluştu. Albüm, 5 Aralık 2005’te müzik marketlerdeki yerini aldı.

12 Vega şarkısından oluşan ve tüm söz-bestelerin Deniz Özbey ve Tuğrul Akyüz’e ait olduğu albümün prodüktörlüğünü Serkan Hökenek ve Tuğrul Akyüz üstlendi.

Benzer Konular

22 Şubat 2009 / The Unique Hayali Karakterler
6 Temmuz 2015 / ThinkerBeLL Tiyatro ww
13 Kasım 2015 / BrookLyn Sinema ww
9 Haziran 2008 / Misafir Müzik ww
1 Eylül 2013 / Jumong Sinema ww