Arama

Türkiye'deki Şelaleler - Bulut Şelalesi

Güncelleme: 12 Mart 2016 Gösterim: 1.481 Cevap: 0
perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
12 Mart 2016       Mesaj #1
perlina - avatarı
Ziyaretçi
Bulut Şelalesi-Rize
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Bulut Şelalesi’ne Kaplıca köyü Tolikçu Mahallesi’nden 3 kilometrelik bir patikayla ulaşılıyor. Köy Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine 9, Ayder Yaylası’na ise 5 kilometre mesafede yer alıyor. Şelalenin altına gelindiğinde ise neden bu adı aldığını anlıyorsunuz. Yaklaşık 280 metrelik bir yükseklikten üç kademe halinde düşen şelalenin tamamını görmek neredeyse imkânsız. Sis olmadığı günlerde bile bulutlarla yarışıyor gibi görünüyor.

Tar Deresi üzerindeki Bulut Şelalesi’nin maceralı yolculuğu Kaçkar Dağları’ndan başlıyor. Kaçkar dağ silsilesinin önemli doruklarından 3 bin 542 metrelik Kemerli Kaçkar zirvesinde eriyen karlar Ergiş, Çift ve Ambarlı göllerini oluşturuyor. Kaçkarlar’ın en büyük gölü Ambarlı’dan çıkan sular farklı dereciklerle birleşerek Tar Deresi’ni meydana getiriyor. Yukarı Kaçkar Yaylası’na hayat veren Tar Deresi, yareni Hala Deresi’ne çabuk kavuşabilmek adına, yüksek kayalar üzerinden düşen Bulut Şelalesi’ne dönüşerek hızla yol alıyor. Ayder Yaylası tarafından gelen Hala Deresi ise Tar Deresi’ni de yanına alıp Çamlıhemşin’de Fırtına Deresi’yle buluşarak denize kadar yolculuğuna devam ediyor.

Kestane ballarının satıldığı Tolikçu ayrımından başlayan patika, Tar Deresi yatağını izleyerek ıslak bir koridordan Bulut Şelalesi’nin altına kadar geliyor. İsteyenler burada dere yatağından ayrılan patikayı takip ederek Yukarı Kaçkar Yaylası’na yürüyebilir. Aynı zamanda eski bir göç yolu olan patika Yukarı Kaçkar, Aşağı Kaçkar ve Guant yaylalarında yaşayanların yüzyıllardır kullandığı tarihi bir güzergâh

Kaynak

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
 

Benzer Konular

31 Ekim 2009 / BiRuMuT Taslak Konular
12 Mart 2016 / perlina Türkiye Coğrafyası
12 Mart 2016 / perlina Türkiye Coğrafyası
3 Nisan 2016 / Baturalp Türkiye Coğrafyası