Arama

Milli Bayramlar - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Sayfa 2

Güncelleme: 18 Mayıs 2017 Gösterim: 58.587 Cevap: 13
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
19 Mayıs 2011       Mesaj #11
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  ataturk_samsun.jpg
Gösterim: 453
Boyut:  35.2 KB

Sponsorlu Bağlantılar
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 4 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 18 Mayıs 2016 18:53
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
18 Mayıs 2012       Mesaj #12
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye

Tüm Ulusumuz'un Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun!



Sponsorlu Bağlantılar
Ad:  19mayis2012.jpg
Gösterim: 641
Boyut:  52.0 KB
"Cesaretimizi kuvvetlendiren ve devam ettiren sizsiniz. Siz almakta olduğunuz irfan ve terbiye ile insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli sembolü olacaksınız.
Ey yükselen yeni nesil!
Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve devam ettirecek sizsiniz."


M. Kemal ATATÜRK

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 18 Mayıs 2016 18:53
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
karabagli43 - avatarı
karabagli43
Ziyaretçi
18 Mayıs 2012       Mesaj #13
karabagli43 - avatarı
Ziyaretçi

ON DOKUZ MAYIS YAKLAŞIRKEN

Ad:  19 mayıs10.jpg
Gösterim: 512
Boyut:  98.3 KB

On dokuz mayıs gençlik ve spor bayramı 20.06.1938 tarih ve 3466 sayılı kanunla Mustafa Kemal Atatürk tarafından resmi bayram olarak kabul edilmiştir. Bu kabul sonunda anma ve kutlama Türk gençliğine armağan edilerek ebedileştirilmiştir.

Türkiye’nin işgal altındaki güzide toprakları işgal devletlerinden temizlenip yeni bir devletin kurulması, temellerinin atıldığı, cumhuriyet ve demokrasi yönetimine kavuşturulmasının başlangıç günüdür 19 Mayıs 1919.

Günümüze kadar her yıl büyük coşkuyla vatanın en küçük birimlerinden en büyük yerleşim yeri şehirlerine kadar stadyumlarda ve meydanlarında kutlana gelinmiştir.Bu içinde bulunduğumuz zaman diliminde gaflet ve delalet içinde emperyalistlerin emir ve talimatları ile yönlendirilen acz içindeki yöneticiler Türk milletinin bu ve bunun gibi milli bayramlarımızı unutturmak, zihinlerden silip yok etmek basiretsizliği içine düşmüşlerdir.

Atatürk’ün Türk milletine armağan ettiği belli günlerin bayram olarak kutlanması, sanki Bolşevik ihtilalinde ki kominist Moskova bayramları gibi tek merkezde kutlanma veya anma hastalığına düşülmüştür. Ankara’da kendi hükümetlerinin propaganda boy gösterme siyasetine dönüştürülmek istenmektedir. Böyle milli bayram kutlamaları olmaz. Böyle bayramlar memleketin her tarafında bu törenlerle gurur duyan ve duyacak Türk halkı ile beraber coşku içinde kutlanır. Eğer böyle olursa milli olur ve değer taşır.

Türk kelimesini anmaktan ve gururla Türküm demekten imtina edenler Cumhuriyet’in getirdiği tüm değer ve ekonomik kazanımları birer birer ona buna pazarlayıp peşkeş çekip yok ediyorlar. Devleti borç batağına sıcak para tuzağına ve cari açığı bütçe seviyesine kadar yükseltenler her şeyi pazarlama hastalığına düşmüş durumdalar. Temelleri çatırdayan devleti süslü reklam söylemlerle cilalı palavra nutuklar ile halkın beginisine sunanlar bilmiyor ki devletin içini yemiş karpuza döndüğünü.

Atatürk’ün YURTTA SULH CİHANDA SULH veciz sözünün bile ellerinin tersi ile itip tüm komşularımızla düşman ve nizalı hale getirildik. Komşu ülkelerin haddimiz olmadığı halde iç işlerine kadar karışır olduk. O ülkelere demokrasi getirme şövalyeliği taslıyoruz. Sen kendi ülkene demokrasinin D. sini uygulamıyorsun. Hak hukuk adalet tepe taklak faşist baskıcı dikta uyguluyorsun. Sorgusuz sualsiz işine gelmeyen sana muhalif olanları toplama kamplarına kapatıyorsun. Sen den olmayanların burnundan getiriyorsun. Hatta senden olmayan şehir belediyelerine müstemleke muamelesi yapıyorsun. Buna da demokrasi diyorsun.

Devletin yönetim dizginleri emperyalist ülkelerin görünmez güçleri elinde. Gizli örgütler sahtekar rantcı dinci bölücü devlet düşmanı cemaatler işbirlikçileri konumunda. Devlet yönetimi ne kapitalist ne sosyalist ne de din ağırlıklı teokratik tamamen aşure başı bozuk günü birlik saçma sapan kararlarla her kafadan çıkan olumlu olumsuz fikirlerle yönetiliyor. Kin ve nefretin egemen olduğu bir yönetim sistemi.

İşte milli bayramlar bu durumlara düşülmemesi için önem arz ediyor. Geçmişi bu günlere gelişimizi çok iyi bilmeliyiz. Ama bütün bunlar yıkıcı ve bölücülük faaliyetler ile yıkılıp yok ediliyor. Gençlik adeta yozlaştırılıp kendi tarihinden uzaklaştırılıyor. İçinden çıkılmaz biat kültürü siyaset hastalığı bulaştırılıyor. Bütün bu olumsuzluklara rağmen kendisini Türk gören ve gerçek Türk gençleri ve büyüklü küçüklü milli değerlerine bağlı insanlarımız bu yıkıcı bölücü zihniyetin tuzağına düşmeyecektir. Bayramlarını ilk günlerdeki gurur ve heyacanı duyarak kutlamaya devam edeceklerdir.

Türk gençliğinin bu milli bayramı gençlik ve spor etkinliklerini anma günü tüm ulusumuza ve genç nesillerimize kutlu olsun. Halim Yağcıoğlu’un şiiri bizlere Atatürk’ten bir nasihat gibi. Şu veciz sözü sevmeyenlere inat: NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
Son düzenleyen Safi; 18 Mayıs 2016 19:34
_Ceyda_ - avatarı
_Ceyda_
Ziyaretçi
19 Mayıs 2013       Mesaj #14
_Ceyda_ - avatarı
Ziyaretçi
Bugün,önemli gün.Bugün,ulu önder Mustafa Kemal'in doğduğu gün.O doğmasaydı,yoktu bu millet.Halimiz harap olacaktı,herkes bilir bunu.Bugün önemli gün.Bugün Kurtuluş Savaşı başladı.Ulu önder,silah arkadaşlarıyla Bandırma Vapuru'na bindi,Samsun'a,iskeleye yaklaştı.Ve ilk adımı o attı.Milli mücadele,kurtuluş işte burada başladı ! Bu anlamlı gün anısına,

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA VE GENÇLİK SPOR BAYRAMI'NIZ KUTLU OLSUN !


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 18 Mayıs 2016 19:00

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / kompetankedi Türkiye Cumhuriyeti
29 Ağustos 2017 / NihLe Türkiye Cumhuriyeti
18 Mayıs 2016 / LeqoLas Cevaplanmış
18 Mayıs 2016 / Misafir Cevaplanmış