Arama

Vatan Sevgisi

Güncelleme: 3 Haziran 2020 Gösterim: 8.125 Cevap: 0
Mete_ - avatarı
Mete_
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2020       Mesaj #1
Mete_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Vatan Sevgisi

Sponsorlu Bağlantılar
Peygamber efendimiz sallallahü aleyhi ve sellem bir hadisi şeriflerinde ‘vatan sevgisi imandandır’ buyurarak vatan sevgisinin ne kadar önemli bir sevgi olduğunu ifade etmişlerdir. Nasıl ki ailemizin yuvası evimiz ise millet olarak da evimiz, yuvamız vatanımızdır. Vatan demek huzur, neşe, mutluluk, güven, özgürlük demektir. Kısacası vatan her şey demektir. Bu vatan öyle kolay kazanılmadı. Çanakkale’de, Malazgirt’te, Edirne’de, Bursa’da ve daha nicelerinde nene hatunların, bıyığı bitmemiş Mehmetçiklerin, cepheden cepheye koşan babalarımızın ve annelerimizin kahraman mücadeleleri ile kazanılmıştır. Bu vatan uğruna binlerce can feda edilmiş birçok çocuk yetim kalmıştır. Birçok zorlu savaşlara rağmen bu cennet vatan asla düşmana bırakılmamıştır. İşte bu vatan böyle korunmuştur ve bizlere emanet edilmiştir. Bizde atalarımızdan aldığımız bu toprakları var gücümüzle korumaya devam etmeliyiz ve evlatlarımıza vatan sevgisinin ne kadar önemli olduğunu anlatmalıyız.

Vatan sevgisi en kutsal sevgidir. Vatanını seven kişi onun uğrunda canını ortaya koymaktan kaçınmaz. Hatta vatan uğrunda can verenler şehittir. Şehitlik mertebesi ise ulaşılabilecek en yüce mertebedir. Türk milleti için ve bayrak ve vatan uğrunda ölmek bir gururdur. Bayrak ve vatan asla sahipsiz kalmaz. Vatan nefes demektir. Nefes olmadan yaşam olmaz. Ne güzel söylemiş Mehmet Akif;
Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda,
Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda,
Canı, cananı, bütün varımı alsında Hüda ,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda,
Bu mısralar vatanımızın canımızdan daha değerli olduğunu bizlere anlatıyor. Biz Türk milleti olarak asırlardır vatan için karda, kışta, sıcakta, soğukta kısacası şartlar ne olursa olsun canımızdan geçeriz fakat vatanımızdan asla vazgeçmeyiz. Bayrağımız göklerde ilel ebed dalgalansın diye çocuklarımız özgürce yaşasın diye, minarelerimiz ezansız kalmasın diye elimizden gelen her şeyi yapar düşmana göz açtırmayız. Vatan sevgisi bizim ciğerlerimize ve kanımıza kadar işlemiştir onu hiçbir kuvvet söküp atamaz.

Dün olduğu gibi bugün de bu cennet vatana göz dikmiş, ülkemizi bölmek parçalamak isteyen düşmanlar vardır. Çok iyi biliyoruz ve onlarda çok iyi biliyor ki bizdeki bu vatan sevgisi var oldukça asla emellerine ulaşamayacaklardır. Çünkü biz aziz Türk milletiyiz asla vatanımızdan vazgeçmeyiz ve vatanımızı teslim etmeyiz. Biz Türk ecdadının torunlarıyız. Bizim için vatan candan öte gelir. Yeri geldiğinde gözümüzü kırpmadan vatan için ölmekten çekinmeyiz. Vatan için ölmek bizim için bir şereftir.
Sahipsiz olan memleketin batması haktır, sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır diyen şair bu mısraları ile vatanın sahipsiz olmaması gerektiğini vurgulamıştır. Bu vatanın sahibi bizleriz. Biz vatanımıza sahip çıkarsak bu cennet vatan hep bizim olarak kalacaktır ve bayrağımız göklerde gururla dalgananacaktır.
Ecdadımızın bizlere tertemiz emanet ettiği bu cennet vatanı bizde evlatlarımıza tertemiz emanet etmeliyiz. Onlar dünyanın en güzel en bereketli toprakları kendileri için bizim için vatan seçerek senelerdir uğrunda savaşmışlardır. Sırf bizlere daha güzel bir vatan bırakmak için. Atalarımız vatan sağ olsun düşüncesi ile canlarını feda ederek bu cennet vatanı bizlere emanet etmişlerdir. Bizlerde onların bizlere emanet ettiği bu vatanı var gücümüzle koruyarak kendi çocuklarımıza emanet etmeliyiz.

Kaynak: vatan sevgisi

vatan sevgisi
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

3 Aralık 2014 / Misafir Taslak Konular
8 Kasım 2012 / Hüdavendigar Cevaplanmış
27 Ocak 2011 / GusinapsE Mustafa Kemal ATATÜRK
8 Eylül 2011 / Misafir Soru-Cevap
16 Kasım 2008 / Ziyaretçi Cevaplanmış