Ziyaretçi
Gelgelelim efsanevi kan birikintisindeki ay yıldız silüetine.
Sponsorlu Bağlantılar
1. Kosova Savaşı sırasında Kosova'dan gökyüzü görünümü - Gece saatleri
14. yüzyılda, Astronomi konusunda dünyaca ilerleyememiş olmamız; halen dünyanın yuvarlak olamaması gibi vahim sorunlar yüzünden, kan çukurunda gözüken yıldıza benzeyen parıltı da doğal olarak yıldıza benzetilmiştir. Jüpiter her ne kadar eski zamanlardan beri bilinmesine rağmen, ilk olarak 1610 yılında Galilei tarafından Jüpiter'e ait 4 Ay keşfedilmiştir. Jüpiter'in gözükebilen 4 ay'ının da etrafında kısmen parlaması (basit bir teleskopla gözükebilir, ancak çıplak gözle en iyi ihtimal Jüpiter'e yakın bir parıltı gözükür); büyük bir ihtimal Jupiter'i köşeli bir yıldıza benzetilmesini sağlamıştır. Lakin, Güneş'in herhangi bir gezegen üzerindeki yansımasının Dünya'daki insanlar tarafından parlak bir yıldıza benzetilerek de izlenebilir. Uranüs gezegeni de, bu süre içerisinde Jüpiter'e olan yakınlığı (her ne kadar çıplak gözle gözükmesi çok zor olsa da, küçük bir parıltı olarak gözükebilir); Jupiter etrafında farkedilebilir 5 köşe gözükmesine sebebiyet verir.
1. Kosova Savaşı sırasında Kosova'dan gökyüzü görünümü - Geceyarısı saatleri
Eğer ki bu yansımayı, olası bir kan çukuru üzerinde düşünürsek de; bize Türk Bayrağı'nın şu anki hali gözükür. Bunun için gece yarısı saatlerindeki gökyüzü görüntüsünü, dikey ve yatay olarak tersine çevirirsek (Ayı arkanıza alarak kan çukuru üzerindeki yansımayı izlemek isterseniz) karşımıza aşağıdaki resimdeki gibi bir görüntü çıkar, ve Türk Bayrağı ile arasında müthiş bir benzerlik vardır
28 Temmuz 1398 Akşamüstü-KOSOVA
28 Temmuz 1398 Gece - KOSOVA
28 Temmuz 1398 Geceyarısı - KOSOVA
18171 sayılı resmi gazetenin 8. sayfasında 23 Eylül 1983 de yayınlanarak yürürlüğe giren kanuna göre Türk bayrağının ölçüleri aşağıdaki şema ve tablo ile tarif edilmiştir.
G Genişlik 1 G A Dış ay merkezinin uçkurluktan mesafesi 1/2 G
B Ayın dış dairesinin kutru (çapı) 1/2 G
C Ayın iç ve dış merkezleri arası 0,0625 G
D Ayın iç dairesinin kutru (çapı) 0,4 G
E Yıldız dairesinin, ayın iç dairesinden olan mesafesi 1/3 G
F Yıldız dairesinin kutru (çapı) 1/4 G
L Boy 1.5 G
M Uçkurluk genişliği 1/30 G
BAKINIZ
Türk Bayrağı'nın Tarihi
Türk Bayrağı'ndaki Ay-Yıldız ve Anlamları
Türk Bayrağı Kanunu
Son düzenleyen Safi; 5 Ekim 2018 04:27