Arama

Ali Ağaoğlu

Güncelleme: 19 Ocak 2016 Gösterim: 10.566 Cevap: 3
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
14 Ekim 2012       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Ali Ağaoğlu, 3 Mart 1954′te Trabzon’un Of ilçesinde doğdu. Çok genç yaşlarda iş hayatına atılan Ali Ağaoğlu, Ağaoğlu Şirketler Grubu’nu kurdu. 27 yıldır inşaat, turizm ve hizmet sektöründeki çalışmalarına devam ediyor. Gruba bağlı Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri, bugüne kadar 1 milyon metrekarenin üzerinde binlerce konut ve villa, oteller, tatil köyleri ve sosyal kulüpler inşa etmiş. 1989 da turizme adım atmış, ilk otelini Uludağ da açmış. 15 yıl İstanbul, Bağdat Caddesi nde kendi yaptığı bir apartman dairesinde oturan Ali Ağaoğlu, 6 yıl önce Nakkaştepe’de site içinde müstakil villaya taşınmış. Boğaz manzaralı bu villa, sade ve kullanışlı eşyalarla döşenmiş. Ali Ağaoğlu, “Yılarca apartmanda oturduk. Ama zamanla güvenlik ön plana geçti. Güvenliği, otoparkı olan bir sitede oturma ihtiyacı doğdu. Bu yüzden Nakkaştepe deki siteye taşındık” diyor.

Sponsorlu Bağlantılar
Üç yıl sonra Ağaoğlu İnşaat Altunizade de My Dream sitesini inşa edince oraya taşınmış. Ancak çok sevdiği ilk gözağrısı villasını da boşaltmamış. My Dream sitesinde ise kendi yaptığı yeni villalar da değil, ikinci derece tarihi eser bir köşkte oturuyor. 90 yıllık köşkü yeniden hayata döndüren Ali Ağaoğlu, artık iki evde birden zamanını geçiriyor. En büyük hobisi bahçede mangal yapmak. Ancak, yoğun iş temposu içinde fazla fırsat bulamamaktan yakınıyo. Ali Ağaoğlu‘nun hayatında en fazla yeri çocukları, evleri ve otomobilleri tutuyor. Yoğun iş temposundan fırsat buldukça Ali Bey, tarihi köşkte 13 yaşındaki kızı Sena, 19 yaşındaki oğlu Alican ile zaman geçiriyor. Köşkün bahçesinde kızı Sena ve köpeği ile oynuyor. Ali Bey, “Çocuklarımla sohbet edip, köpekle oynamak beni rahatlatıyor. Onlarla birşeyleri paylaşarak dinleniyorum” diyor. Alican Ağaoğlu, liseyi İsviçre de okuyor, daha sonra da ekonomi tahsilini İngiltere de yapacak. Sena Ağaoğlu ise eğitimini Özel Irmak Koleji nde sürdürüyor.

Hızlı otomobil kullanmayı sevdiğini söyleyen Ali Bey in diğer tutkusu da Jaguar ı… Şirket merkezinden şantiyelere, evinden iş görüşmelerine gidip gelirken genellikle Jaguar ın direksiyonuna kendisi geçiyor. Sadece, trafiğin yoğun olduğu saatlerde şöförünü yanına alıyor. Zaman zaman Kilyos’taki çiftliğine kendini attığını söyleyen Ağaoğlu, şöyle konuşuyor: “Doğayı ve hayvanları çok seviyorum. Kilyos taki çiftliğimde sebze meyve yetiştirmeyi seviyorum. Hayvanlarla ilgilenmek beni dinlendiriyor. Çiftlikte kuşlarım, ördeklerim, tavus kuşlarım, ineklerim, koyunlarım var. Ali Ağaoğlu, Ağalara yakışır şekilde yaşıyor. Ali Ağaoğlu’nun evi Vaniköy’de 1.500 metrekare bahçe içinde 800 metrekare yalı. Bentley, Ferrari ve Rolls Royce gibi markalarında aralarında bulunduğu 10 milyon TL’lik otomobil garajı var. Cep telefonu terchi 24 bin dolar değerinde Vertu.

Ali Ağaoğlu’ndan nağmeler…
  • Cumartesi pazar dahil, yanımda Adriana Lima da olsa, sabah saat 7’de kalkar, duşumu alır, kahvaltımı yapar, işimin başına geçerim.
  • Hayatımda birinci önceliğim hep işim oldu. İşim benim hobim. İşkolik bir adamım. Önce iş, sonra aşk diyorum.
  • Anamdan bekar doğdum. Bekar, yakışıklı, sağlıklı bir adamım. Tabii ki dışarı da çıkarım, gezerim de, eğlenirim de…
  • Bir kızım, iki oğlum var. Bildiğim onlar. Bilmediğim başka varsa, DNA testi yapıp sonuca bakarız.
  • Favori arabalarım; Rolls Royce, Bentley, Ferrari…
  • Çeşitli markalardan 30-40 adet saatim var. Bunlardan biri de Breguet’dir. Saatte çok klasik tarzları değil, tasarım ürünleri beğenirim.
  • Donuma kadar Tom Ford giyerim.
  • Mekan ayrımım yok. Eğlenmeyi sevdiğim için çoğu mekana giderim.
  • Rakı balık çok severim. Kaliteli şarapları ve viskiyi de severim. Daha çok Chivas Regal içerim.
  • Karadeniz yemeklerine bayılırım. Anam bir karahalana dolması yapar, parmaklarınızı yersiniz. Ama genelde etçiyimdir. Kırmızı et ve balık tercihimdir.
Kaynak: patronturk.com/


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen Jumong; 19 Ocak 2016 10:08
Biyografi Konusu: Ali Ağaoğlu nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀
Elçin - avatarı
Elçin
Ziyaretçi
12 Haziran 2013       Mesaj #2
Elçin - avatarı
Ziyaretçi
Ali Ağaoğlu, 3 Mart 1954 tarihinde, Trabzon’a bağlı olan Of ilçesinde dünyaya geldi. Babası Mithat Ağaoğlu, İstanbul’da döneminin tanınmış müteahhitleri arasındaydı. Babasının da etkisiyle gençlik yıllarında bir yandan okuyup bir yandan da inşaatlarda bu mesleği temelden öğrenen Ali Ağaoğlu, 1975 yılında babasının geçirdiği ciddi bir kalp rahatsızlığı sonrasında bir süreliğine aile işlerinin başına geçti; bu dönemde iş yükünden dolayı liseyi yarıda bırakmak zorunda kalmıştı.
Babası ise ticari anlamda yollarını ayırmasının ardından Ağaoğlu Şirketler Grubu’nu kuran Ali Ağaoğlu, kısa bir süre içerisinde inşaat, turizm ve hizmet sektörünün ülkemizdeki en büyük isimlerinden birisi oldu. 1981 yılından itibaren toplu konut siteleri üretmeye başlayan Ağaoğlu Şirketler Grubu, özellikle 1990’lı yılların sonlarında başladığı “My” konseptli yaşam alanları ile ülkemizde inşaat sektörünün geleceğini belirleyen isim oldu. My World, My Office, My Towerland gibi projeleri ile Ataşehir, Ayazma ve Çekmeköy bölgelerine büyük bir canlılık getiren Ağaoğlu Şirketler Grubu, 2010 yılını 1 milyar TL’lik bir ciroyla kapatırken, 2011 yılı için kendisine 2 milyar TL’lik bir hedef koyarak alanında liderliği sürdürmekte.
Sponsorlu Bağlantılar

Şirketinin televizyonda yayınlanan reklamlarında rol alarak halk ile yakın ilişkiler kuran, farklı bir iş adamı profili çizen Ağaoğlu, iş yaşamının yanı sıra özel hayatı ve lüks araba tutkusuyla da kendisinden bolca sözettirdi. Aralarında Ferrari, Tesla ve Bentley’in de bulunduğu lüks araba koleksiyonu ile pek çok gazeteye ve tv programına haber olan başarılı iş adamı, lüks araba tutkusu ile tanınıyor.

Ali Ağaoğlu halen ayrı yaşadığı ilk eşi ile evlidir ve bu evlilikten üç çocuk sahibidir. İlerleyen yaşına rağmen günde 15 ila 17 saat arasında çalışarak kendisini dinç tuttuğunu belirten başarılı iş adamı, 25’den fazla şirketi bünyesinde barındıran Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun kurucusu ve halen Yönetim Kurulu Başkanı’dır.



BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
10 Mayıs 2014       Mesaj #3
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Ali Ağaoğlu
MsXLabs.org


Gerçek adı Ali İbrahim Ağaoğlu olan ünlü iş adamı 1954 yılında Trabzon’a bağlı Of ilçesinde dünyaya gelmiştir.

Ali İbrahim Ağaoğlu (d. 3 Mart 1954, Of, Trabzon), Türk iş adamı. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı’dır. Beş çocuk babasıdır. 59 yaşındadır

Mart 2013 itibariyle Forbes’in yaptığı araştırmaya göre, 2.7 milyar ABD doları servetiyle, Türkiye’nin 8. dünyanın ise 527. en zengin iş adamıdır.

Ali Ağaoğlu,3 Mart 1954 tarihinde, Trabzon’a bağlı olan Of ilçesinde dünyaya geldi. Babası Mithat Ağaoğlu, İstanbul da döneminin tanınmış müteahhitleri arasındaydı. Babasının da etkisiyle gençlik yıllarında bir yandan okuyup bir yandan da inşaatlarda bu mesleği temelden öğrenen Ali Ağaoğlu, 1975 yılında babasının geçirdiği ciddi bir kalp rahatsızlığı sonrasında bir süreliğine aile işlerinin başına geçti; bu dönemde iş yükünden dolayı liseyi yarıda bırakmak zorunda kalmıştı.

Babasından ise ticari anlamda yollarını 1977 yılında ayırmasının ardından Ali Ağaoğlu Şirketler Grubu’nu kuran Ali Ağaoğlu, kısa bir süre içerisinde inşaat, turizm ve hizmet sektörünün ülkemizdeki en büyük isimlerinden birisi oldu. 1981 yılından itibaren toplu konut siteleri üretmeye başlayan Ağaoğlu Şirketler Grubu, özellikle 1990’lı yılların sonlarında başladığı “My” konseptli yaşam alanları ile ülkemizde inşaat sektörünün geleceğini belirleyen isim oldu. My World, My Office, My Towerland gibi projeleri ile Ataşehir, Ayazma ve Çekmeköy bölgelerine büyük bir canlılık getiren Ağaoğlu Şirketler Grubu, 2010 yılını 1 milyar TL’lik bir ciroyla kapatırken, 2011 yılı için kendisine 2 milyar TL’lik bir hedef koyarak alanında liderliği sürdürmekte.

Şirketinin televizyonda yayınlanan reklamlarında rol alarak halk ile yakın ilişkiler kuran, farklı bir iş adamı profili çizen Ağaoğlu, iş yaşamının yanı sıra özel hayatı ve lüks araba tutkusuyla da kendisinden bolca sözettirdi. Aralarında Ferrari, Tesla ve Bentley’in de bulunduğu lüks araba koleksiyonu ile pek çok gazeteye ve tv programına haber olan başarılı iş adamı, lüks araba tutkusu ile tanınıyor.

Ali Ağaoğlu halen ayrı yaşadığı ilk eşi ile evlidir ve bu evlilikten iki çocuk sahibidir. Nikahlı ve nikahsız tüm eşlerinden toplam 5 çocuğu vardır. İlerleyen yaşına rağmen günde 15 ila 17 saat arasında çalışarak kendisini dinç tuttuğunu belirten başarılı iş adamı, 25’den fazla şirketi bünyesinde barındıran Ağaoğlu Şirketler gurubu’nun kurucusu ve halen Yönetim Kurulu Başkanı’dır.

Ali Ağaoğlu, Ekonomi dergisi Forbes’in 2012 yılında yayınladığı “En Zengin 100 Türk” listesinde 10′uncu sırada yer aldı.

Ali Ağaoğlu’nun üç evi var: Ataşehir’de nikahlı eşi Semra Hanım’ın oturduğu evi, Ayten Alpar‘ın oturduğu Altunizade’deki ev ve “Bekarlık evim” dediği Vaniköy’deki evi.

Birincisi : Sema Ağaoğlu ile evlendi. Hala evli görünüyorlar. Alican (d.1992) ve Sena (d.1995) adında bir oğlu bir kızı var.

İkincisi : Ayten Alpar ile yaşadı. Mertcan (d.2006) adında bir oğlu var.

Üçüncüsü : Rus sevgilisi Sophia Larina

Dördüncüsü : Petek Ertüre (d.1981) ile birlikte yaşıyor. “Ali Ege” (d. Mayıs 2013) adında bir oğlu var.

Ali Ağaoğlu’nun bunlardan başka Burcu.K. adlı bir kadından, (d.2004) E.İ. Ağaoğlu isminde bir erkek çocuğu daha vardır. Ağaoğlu bu 4’üncü çocuğunu, 2005 yılında mahkeme kararıyla kabul etmek zorunda kaldı.


Üç yıl sonra Ağaoğlu İnşaat Altunizade de My Dream sitesini inşa edince oraya taşınmış. Ancak çok sevdiği ilk gözağrısı villasını da boşaltmamış. My Dream sitesinde ise kendi yaptığı yeni villalar da değil, ikinci derece tarihi eser bir köşkte oturuyor. 90 yıllık köşkü yeniden hayata döndüren Ali Ağaoğlu, artık iki evde birden zamanını geçiriyor. En büyük hobisi bahçede mangal yapmak. Ancak, yoğun iş temposu içinde fazla fırsat bulamamaktan yakınıyor.

Ali Ağaoğlu‘nun hayatında en fazla yeri çocukları, evleri ve otomobilleri tutuyor. Yoğun iş temposundan fırsat buldukça Ali Bey, tarihi köşkte 13 yaşındaki kızı Sena, 19 yaşındaki oğlu Alican ile zaman geçiriyor. Köşkün bahçesinde kızı Sena ve köpeği ile oynuyor. Ali Bey, “Çocuklarımla sohbet edip, köpekle oynamak beni rahatlatıyor. Onlarla birşeyleri paylaşarak dinleniyorum” diyor. Alican Ağaoğlu, liseyi İsviçre de okuyor, daha sonra da ekonomi tahsilini İngiltere de yapacak. Sena Ağaoğlu ise eğitimini Özel Irmak Koleji nde sürdürüyor.

Hızlı otomobil kullanmayı sevdiğini söyleyen Ali Bey in diğer tutkusu da Jaguar ı… Şirket merkezinden şantiyelere, evinden iş görüşmelerine gidip gelirken genellikle Jaguar ın direksiyonuna kendisi geçiyor. Sadece, trafiğin yoğun olduğu saatlerde şöförünü yanına alıyor.

Zaman zaman Kilyos’taki çiftliğine kendini attığını söyleyen Ağaoğlu, şöyle konuşuyor: “Doğayı ve hayvanları çok seviyorum. Kilyos taki çiftliğimde sebze meyve yetiştirmeyi seviyorum. Hayvanlarla ilgilenmek beni dinlendiriyor. Çiftlikte kuşlarım, ördeklerim, tavus kuşlarım, ineklerim, koyunlarım var.

Ali Ağaoğlu, Ağalara yakışır şekilde yaşıyor. Ali Ağaoğlu’nun evi Vaniköy’de 1.500 metrekare bahçe içinde 800 metrekare yalı. Bentley, Ferrari ve Rolls Royce gibi markalarında aralarında bulunduğu 10 milyon TL’lik otomobil garajı var. Cep telefonu terchi 24 bin dolar değerinde Vertu.

Ali Ağaoğlu’ndan nağmeler…
  • Cumartesi pazar dahil, yanımda Adriana Lima da olsa, sabah saat 7’de kalkar, duşumu alır, kahvaltımı yapar, işimin başına geçerim.
  • Hayatımda birinci önceliğim hep işim oldu. İşim benim hobim. İşkolik bir adamım. Önce iş, sonra aşk diyorum.
  • Anamdan bekar doğdum. Bekar, yakışıklı, sağlıklı bir adamım. Tabii ki dışarı da çıkarım, gezerim de, eğlenirim de…
  • Bir kızım, iki oğlum var. Bildiğim onlar. Bilmediğim başka varsa, DNA testi yapıp sonuca bakarız.
  • Favori arabalarım; Rolls Royce, Bentley, Ferrari… - İşte Ali Ağaoğlu’nun arabaları
  • Çeşitli markalardan 30-40 adet saatim var. Bunlardan biri de Breguet’dir. Saatte çok klasik tarzları değil, tasarım ürünleri beğenirim.
  • Donuma kadar Tom Ford giyerim.
  • Mekan ayrımım yok. Eğlenmeyi sevdiğim için çoğu mekana giderim.
  • Rakı balık çok severim. Kaliteli şarapları ve viskiyi de severim. Daha çok Chivas Regal içerim.
  • Karadeniz yemeklerine bayılırım. Anam bir karahalana dolması yapar, parmaklarınızı yersiniz. Ama genelde etçiyimdir. Kırmızı et ve balık tercihimdir.

Kaynak:


Son düzenleyen Jumong; 19 Ocak 2016 10:10
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
19 Ocak 2016       Mesaj #4
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  ağa.jpg
Gösterim: 3231
Boyut:  121.7 KB
🌘 🚀

Benzer Konular

8 Ekim 2015 / Mystic@L Edebiyat tr
8 Ekim 2015 / BARIŞ Edebiyat tr
8 Ekim 2015 / Daisy-BT Edebiyat tr
15 Şubat 2011 / Misafir Cevaplanmış
8 Ekim 2015 / ahmetseydi Edebiyat tr