Arama

Mustafa Karataş

Güncelleme: 3 Temmuz 2016 Gösterim: 3.763 Cevap: 0
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
3 Temmuz 2016       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  mustafa-karatas.jpg
Gösterim: 414
Boyut:  16.6 KB

Mustafa Karataş

, 20 Mart 1961 tarihinde Sivas, Gürün’de doğmuştur. Yaklaşık 5 yaşında iken Karabük‘e göç ettiler. İlkokulu ve ortaokulu Karabük’te okudu. Kastamonu‘da başladığı İmam Hatip Lisesi’ni Sakarya‘da bitirdi. 1980 yılında İstanbul‘ a geldi. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 1984 Yılında mezun oldu. Aynı Üniversitede 1989 yılında Hadis Yüksek lisansını, 1998 yılında Doktorasını tamamladı. 2000 yılında İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesine Yardımcı Doçent olarak atanan Karataş, 2008 yılında Doçent 2013 yılında Profesör oldu.

Sponsorlu Bağlantılar
İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Hadis Anabilim Dalı Başkanlığı, Rehberlik Danışmanlık Birimi Başkanlığı, Fakülte Kurulu Üyeliği gibi görevler yapmış olan Karataş, Güzel Sanatlar/Hüsn-ü Hat ve Hadis dersleri verdi ve Hadis alanında birçok yüksek lisans ve doktora tezi yönetti. Mustafa Karataş, başarılı öğrencileri burs ve seminerlerle desteklemek amacıyla kurduğu İlim Hizmet Araştırma Merkezinde (İHAM) yüzlerce öğrenci yetiştirdi. Otuzdan fazla ilmi makalesi yayınlanan ve pek çok eseri ve tebliğleri bulunan Mustafa Karataş, gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında yüzlerce konferans verdi. İlmi toplantılar, araştırma, konferans ve seyahat amaçlı pek çok ülkeye giderek ilim ve fikir adamlarıyla görüşme imkânı buldu. Kanal 7 ve Show TV'de yayınlanan dini içerikli programların yapımcısı ve sunucusu olan Mustafa Karataş güler yüzü ve tatlı sohbetiyle beğeni kazanmıştır. Mustafa Hoca 1961 Sivas doğumlu bir profesördür. Uzmanlık alanı hadis ilmidir ve hadis anabilim dalı başkanlığı yapmıştır.

2004 yılından itibaren televizyon programı yapan Karataş, bugüne kadar Ramazan İftar Programları, Cuma Sabahları ve Muhabbet Kapısı olmak üzere beş yüzden fazla canlı yayın gerçekleştirdi.
İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Üyesi olarak görev yapan Mustafa Karataş, yurt içi ve yurt dışı konferanslarına, İHAM onursal başkanlığına ve televizyon programlarına devam etmektedir. Şimdilerde 2004 yılından bu yana Kanal 7 ekranlarında “Muhammet Kapısı’’ isimli dini içerikli sohbet programı hazırlayıp sunmaktadır. Ayrıca her ramazan ayında “Mustafa Karataş İle İftar Saati’’ isimli programı da sunmaktadır. İngilizce ve Arapça bilen Mustafa Karataş, evli ve dört çocuk babasıdır.

Eserleri


  • e-Fetva, Soru-Cevap
  • En Güzel Duâlar
  • Hadis Rivayet Tarihi
  • Hadislerde ve Uygulamada Yemek Duaları
  • Hadislerin Sayısı
  • Hz. Peygamberin Beden Dili
  • İbadetlerde Ruh ve Şekil
  • Kul Peygamber
  • Mutlu Bir Yuva İçin Dört Mektup
  • Şifalar Kitabı
Derlemedir...

Biyografi Konusu: Mustafa Karataş nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀

Benzer Konular

21 Şubat 2007 / KisukE UraharA Spor tr
18 Ağustos 2008 / Kral_Aslan Spor tr