Arama

Smiley Nedir?

Güncelleme: 8 Mart 2009 Gösterim: 23.779 Cevap: 0
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
8 Mart 2009       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Smiley
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Fiil, İngilizce
1. Tebessüm, gülümseme; gülümseyerek ifade etmek
2. IRC'de duygunuzu anlatmaya yarayan işaretler topluluğuna verilen ad.
3. Gülenyüz.
Ad:  Smiley.svg.png
Gösterim: 364
Boyut:  12.9 KB
Smiley, 1971 yılında Franklin Loufrani tarafından geliştirilmiş olan bir markadır. Misyonu, dünyayı yaşanması daha mutlu bir hale getirmek olan bir şirket olan, Smileyworld Ltd.’yi yönetmektedir. Smiley markası, çeşitli yaşam tarzı endüstrilerinde tüm dünya üzerinde satılmaktadır; tasarımcıları, sürekli olarak çok yaratıcı ve keskin kenarlı ürünler geliştirmektedir ve bunlar, Smiley Collection ve Smiley Beauty üzerinde görülebilir.
Marka, çevreyi ve üretimde yer alan insanların yaşamlarını korumaya yardımcı olmak amacıyla, organik pamuk kullanmaktadır. Toplanan telif hakkı meblağının %10’u, Smiley World Association (Smiley Dünyası Birliği) adı verilen, birçok ülkede sosyal faaliyetler gösteren bir vakfa bağışlanmaktadır. Temel çizgisi, “Gülümsemenizi ihtiyacı olanlarla paylaşın” ifadesidir.
1997’de, Franklin’in oğlu Nicolas Loufrani, orijinal Smiley logosuna dayanarak simgeler ile yeni bir dünya oluşturmaya başlamıştır. Bugün, 1200’ün üzerinde simge, Smileyworld. adlı markanın bir parçası olarak kullanılmaktadır. Bu marka, insanların çeşitli sosyal ifade ürünleri (tebrik kartları, hediyeler…) yoluyla daha iyi iletişim kurmasına yardımcı olmayı hedefleyen bir iletişim kavramına dayanmaktadır. Aynı zamanda, kitaplar, oyuncaklar, etkileşimli ürünler ile olduğu kadar aynı zamanda çocuklar için çok eğlenceli yaşam tarzı markası (moda, aksesuarlar…) ile öğretici bir projedir.

Yasal
Smiley, 1971’den beri tescilli bir ticari markadır. Smiley adı ve logosu, artık 25 çeşit mal ve hizmet için 100’ün üzerinde ülkede kullanılmaktadır. 1200’dan fazla Smiley yüz ifadesi simgesi Washington Kongre kütüphanesine kayıtlıdır ve Evrensel Telif Hakları Konvansiyonu ile korunmaktadır. Geçtiğimiz 10 yılda, Smileyworld Ltd, dünya çapında 800’ün üzerinde lisans anlaşması imzalamıştır ve 5 kıtadaki en önemli ülkelerin tümünde mal ve hizmet sınıflarının çoğunda haklarını kullanmaktadır. Smileywork Ltd, fikri mülkiyet haklarını korumak için 60’ın üzerinde hukuk firması ile çalışmaktadır.
X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!

Benzer Konular

9 Eylül 2019 / Hero Forum Oyunları
30 Nisan 2010 / aorgun Sosyal Ağlar
6 Ocak 2020 / d_n_z Forum Oyunları
4 Mart 2010 / erkutay esra Soru-Cevap