Arama

Tehdit Nedir?

Güncelleme: 31 Temmuz 2015 Gösterim: 4.477 Cevap: 1
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
26 Şubat 2009       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Tehdit -di
TDK, Türk Dil Kurumu
Sponsorlu Bağlantılar

isim
Arapça tehd³d

Gözdağı:
"Bütün memurlar bu tehditlere gülüp geçiyorlardı."- T. Halman.
Atasözü, deyim ve birleşik fiiller
  • tehdit etmek
  • tehdit savurmak

X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
31 Temmuz 2015       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
TEHDİT a. (ar. hüdüd'dan tehdid).
1. Bir kimseyi yakın bir tehlikeyle korkutma; bir kimseye kendisine zarar vermek, kötülük yapmak niyetinde olduğunu belirten sözler, davranışlar: Tehdit mektuptan. (Bk. ansikl. böl.)
Sponsorlu Bağlantılar
2. Bir kimseyi bir şeyle korkutarak, sindirerek o kimseden bir şey elde etme, onu zorlama yöntemi; gözdağı: Ona bir şey yaptırmanın yolu cezalandırmayla, tehdittir. Rehineye tehdit altında bir şey yazdırmak.
3. Tehlikeli, zararlı bir şeyi önceden hissettiren işaret, belirti: Bölge, salgın hastalık tehdidi altında. Savaş, açlık tehdidi.
4. Bir kimseyi (bir şeyle) tehdit etmek, onu (bir şeyle) korkutarak sindirmeye, yıldırmaya çalışmak; gözdağı vermek: Onu bazı olayları açıklamakla tehdit ettiler. Bir kimseyi ölümle tehdit etmek; bir şeyi yakın bir tehlikenin belirtisi olarak göstermek: Bir kimseyi tabancayla, bıçakla tehdit etmek. || İnsanları, bir ülkeyi, bir şeyi tehdit etmek, o kimse, o yer, o şey için korku, tehlike nedeni oluşturmak: Yeni bir buhran ülkeyi tehdit etmekte. Uygulanan, politika barışı tehdit eder nitelikte. Kuraklık, bölgeyi tehdit ediyor.

—ANSİKL. Cez. huk. Tehdit suçu, tasarlanarak işlenen bir suçtur; kızgınlıkla söylenmiş sözler tehdit suçunu oluşturmaz. Yargıtay kararlarına göre kavga sırasında söylenmiş sözler tehdit olarak kabul edilemez. Tehdit suçunun cezası altı aya kadar hapistir. Ancak tehdit fiili silahla, kendisini tanınmayacak bir duruma sokarak, birden çok kişi tarafından, imzasız bir mektup ya da özel işaretlerle, gizli örgütlerin tehdit gücünden yararlanarak işlenecek olursa, verilecek ceza altı aydan iki yıla kadar hapistir. Bu cezaya bir yıl süreyle genel güvenlik gözetimi altında bulundurma cezası da eklenebilir (Türk cez. k. md. 191).

Kaynak: Büyük Larousse


Benzer Konular

5 Ekim 2009 / EgeliAnil Soru-Cevap
4 Mart 2012 / Misafir Soru-Cevap