Arama

Ezberlemek Nedir?

Güncelleme: 12 Haziran 2011 Gösterim: 1.169 Cevap: 0
AndThe_BlackSky - avatarı
AndThe_BlackSky
VIP VIP Üye
12 Haziran 2011       Mesaj #1
AndThe_BlackSky - avatarı
VIP VIP Üye
Ezberlemek
Vikipedi, özgür ansiklopedi & TDK
Sponsorlu Bağlantılar


Bir şeyi olduğu gibi akılda tutmak, ezber etmek, hıfzetmek:
  • “Bunları üşenmeden okuyor, not ediyor hatta ezberliyor, böylelikle kendi kendimi yetiştirdiğime inanıyordum.” -R. N. Güntekin.
Ezberlemek,Türkçe anlamı bir bilgiyi beyine yerleştirme olayıdır.

Bilimsel olarak beyin içinde ince nöron bağlantıları kurma olayıdır Mart 2007’de Alman araştırmacılar, insanlar uykudayken kokuya maruz bırakıldıklarında beyinlerinde yeni anılar oluşturulduğunu ve bunların daha iyi hatırlanabildiğini ortaya koymuşlardır. Algı araştırmacısı, aktör, yönetmen ve öğretmen Tony Noice ve fizyolog eşi Helga, aktörlerin rollerini nasıl ezberledikleri konusunda araştırmalar yapmış ve bu tekniklerin aktör olmayan kişilerde de hatırlamaya yardımcı olduğunu bulmuşlardır.

Ohio Eyalet Üniversitesi Algı Bilimleri Merkezinde yapılan araştırmalarda ise yetişkin hafızasının keskinliğinin, yetişkinler -çocuklarla karşılaştırıldıklarında- daha çok bilgiye sahip olmaları nedeniyle zarar gördüğü, bunun nedeninin de yeni bir şey öğrenilirken eski bilgilerin de kullanılmasından kaynaklandığı iddia edilmiştir. Ezberleme de oluşan nöron bağlatıları güçlenebilir

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen _Yağmur_; 12 Haziran 2011 17:09 Sebep: Sayfa düzeni
X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.