Arama

Orta Saha Nedir?

Güncelleme: 10 Haziran 2012 Gösterim: 6.178 Cevap: 0
buz perisi - avatarı
buz perisi
VIP Lethe
10 Haziran 2012       Mesaj #1
buz perisi - avatarı
VIP Lethe
Orta Saha
TDK, Türk Dil Kurumu & Vikipedi
Sponsorlu Bağlantılar

a. sp. Futbol, hentbol vb. oyunlarda topun oynandığı sahanın orta bölümü.

Orta saha

Futbol 'da, Orta saha pozisyonu (mavi renkle belirtilmiştir), oyuna yön veren ve defans ile forvet arasında köprü görevi gören oyunculara denir.Temel amaçları rakip takımların topunu kapmak ve gerçekleştirdiği atakları kesmek, topa sahip olmak ve forvetleri beslemektir.Bazı orta saha oyuncuları daha fazla defansif görev alırken, diğerleri ise forvet ve orta saha arasında görev yaparlar.Kulüplerin kullandığı orta saha oyuncu sayısı, maçın zorluğuna, oyun şablonuna ve bireysel yeteneklere göre değişebilir.
Orta saha oyuncularında top kapma, top sürme, şut çekme ve pas verme yetenekleri gerekmektedir. Teknik direktörler genellikle; orta sahada en az bir oyuncuyu adam adama savunma ve rakibin ataklarını kesmek için kullanırken, geriye kalan orta saha oyuncuları gol poziyonu yaratmak veya defans ile forvet arasında sorumluluk almakla görevlendirirler.
Bu pozisyon çeşitli bölümlere ayrılmıştır. Atağı başlatan futbolculara oyun kurucu, kanatlara sağ ve sol açık, defansa dönük oynayanlara defansif orta saha ve forvet arkası oyunculara da ofansif orta saha adı verilir.
X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.
In science we trust.

Benzer Konular

7 Kasım 2016 / Ziyaretçi Cevaplanmış
15 Eylül 2015 / _KleopatrA_ X-Sözlük
12 Ocak 2009 / estudiantes Spor ww
3 Ocak 2011 / Misafir Soru-Cevap
23 Nisan 2010 / LaSalle X-Sözlük