Arama

Kilogram Nedir?

Güncelleme: 24 Kasım 2012 Gösterim: 2.063 Cevap: 1
buz perisi - avatarı
buz perisi
VIP Lethe
24 Kasım 2012       Mesaj #1
buz perisi - avatarı
VIP Lethe
Kilogram
MsXLabs.org & MORPA Genel Kültür Ansiklopedisi
Sponsorlu Bağlantılar

Sİ birim sisteminde kütle birimi. Uluslararası Ağırlık ve Ölçüler Bürosu'nda (Sevr, Paris) özel koşullar altında saklanan ve etalon kilogram adı verilen bir kütleyle temsil edilir. Bu kütle, yüksekliği çapına eşit bir platin (%90)-iridyum (%10) alaşımıdır.

X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.
In science we trust.
ölmez fenerli - avatarı
ölmez fenerli
Ziyaretçi
24 Kasım 2012       Mesaj #2
ölmez fenerli - avatarı
Ziyaretçi
Kilogram Nedir?
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar
Kilogram (sembolü kg) Uluslararası Birimler Sistemi'nde (SI, Fransızca Le Système International d’Unités 'den kısaltma) kütlenin temel birimidir. Kilogram, Uluslararası Kilogram Prototipi'nin kütlesine eşit olarak tanımlanmıştır, bu da bir litre suyun kütlesine neredeyse eşittir. Adında bir SI öneki (k) içeren tek SI temel birimidir. Ayrıca, farklı laboratuvarlarda ölçülebilecek temel fiziksel bir özellik yerine, insan yapımı bir cisme dayandırılmış tek SI birimidir.
1889 yılında sabit bir etalon kütle olarak kabul edilmeden önce kg, +4 °C de 1 dm³ saf suyun kütlesi olarak tarif edilirdi. Aynı yıl Fransa'nın başkenti Paris'teki Milletlerarası Ağırlıklar ve Ölçüler Bürosu'nda bulunan iridyum ve platinden yapılmış, 39 mm çapında ve 39 mm yüksekliğinde silindir şeklindeki etalon cismin kütlesine eşit kabul edilmiştir.


Benzer Konular

18 Aralık 2012 / Ziyaretçi Soru-Cevap
29 Eylül 2010 / Misafir Cevaplanmış
2 Mayıs 2011 / Misafir Soru-Cevap
5 Aralık 2011 / Misafir Soru-Cevap