Arama

Ahmed Nedir?

Güncelleme: 3 Temmuz 2015 Gösterim: 1.399 Cevap: 2
wolfmann - avatarı
wolfmann
VIP VIP Üye
17 Mart 2013       Mesaj #1
wolfmann - avatarı
VIP VIP Üye
Ahmed Nedir ?
1.Çok övülmüş, sevilmiş kişi 2. Allah’a şükreden kişi 3. Peygamberimizin isimlerinden biridir. Bu sebeple de günümüzde çok fazla kullanılmaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar
X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.
ฬ๏lŦ๓@ภภ ®
ROSE - avatarı
ROSE
Ziyaretçi
17 Mart 2013       Mesaj #2
ROSE - avatarı
Ziyaretçi
Peygamberimizin (a.s.) Kur'ân'da zikredilen isimleri "Ahmed" (Sâf, 61/6) diğeri de "Muhammed"dir (Fetih, 48/29; Muhammed, 47/2, 3/144). Her iki isim de "övülmüş" demektir. Peygamberimiz (a.s.); fiilleri, sözleri, ahlâkı ve davranışlarıyla övüldüğü için "Muhammed", kendisinden önceki Peygamber ve insanlardan daha çok övüldüğü için "Ahmed" ismi ile nitelenmiştir.
Sponsorlu Bağlantılar
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
3 Temmuz 2015       Mesaj #3
Avatarı yok
Yasaklı
AHMET ya da AHMED, Çok övülmüş, en çok övülen.
  • Ahmet, Hz. Muhammed’in (s.a.v.) Müslümanlar tarafından kullanılan adlarından biri. Mahmut (övülen), Hamit (yüksek derecede Allah’ı öven) sözcüklerinin üst düzeydeki biçimi. Hicri II yy'ın başlarından sonra kullanılmaya başlandı. Bu adın Müslümanlarca Hz. Muhammed’e (s.a.v.) verilmesi, Kur'an’ın Saf Suresi'nin (LXI) 6 ayetine dayanır.Bu ayette Hz. İsa (a.s.) İsrailoğulları'na: ''Benden önceki Tevrat’ı doğrulayıcı ve benden sonra gelecek, adı Ahmet olan peygamberi de müjdeleyici olarak geldim" der. İncil’de bu ayete paralel bir parça yoktur. Ancak, Ahmet’in, İncil de "ünlü" anlamına gelen Periklytos’un çevirisi olduğu öne sürülür.Periklytos'un ise, İncil de (Yuhanna XIV, 16; XV, 23-27) geçen Parakletos sözcüğünün bozulmuş biçimi olduğu sanılmaktadır. Sözcük Yuhanna İncilinde "tesellicı" anlamına kullanılarak Türkçeye şu biçimde çevrilmiştir: "Ben de Babaya yalvaracağım, ve o size başka bir Tesellici, Hakikat Ruhu’nu, verecektir, ta ki, daima sizinle beraber olsun (XIV, 16)". Hıristiyanlar, Parakletos'un Ruhu'l Kudüs ya da doğrudan Hz. İsa’nın (a.s.) kendisi anlamına geldiğini öne sürerler Müslümanlar ise, Saf Suresi'nin 6. ayetine dayanarak Ahmet’in, Hz. Muhammed'in (s.a.v.) adlarından biri olduğunu kabul ederler.

Kaynak: Büyük Larousse

Benzer Konular

 ahmed
16 Nisan 2011 / _cesminaz_ Üyeler Hakkında
15 Nisan 2011 / KisukE UraharA Siyaset tr
14 Ocak 2008 / KisukE UraharA Edebiyat tr
15 Nisan 2011 / Daisy-BT Siyaset tr
13 Aralık 2015 / KnocKout Spor ww