Arama

Selfie Nedir?

Güncelleme: 29 Nisan 2014 Gösterim: 1.663 Cevap: 1
d_n_z - avatarı
d_n_z
VIP VIP Üye
29 Nisan 2014       Mesaj #1
d_n_z - avatarı
VIP VIP Üye
Selfie Nedir?
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Selfie, kişinin kendi fotoğrafını bilhassa akıllı cep telefonu ya da webcam ile kendisi çekip soysal medyaya yüklemesi. Oscar ödül töreninde tanınmış sunucu Ellen DeGeneres'in telefonu ile çektiği selfie'nin ardından tüm dünyada adeta bir selfie çılgınlığı yaşanıyor. DeGeneres'in ünlü oyuncularla çektiği bu selfie 3 milyon 400 bin kez retweetlendi.

Türk Dil Kurumu 'kendi fotoğrafını çekmek' anlamına gelen selfie'ye karşılık arıyor. Son zamanlarda adeta bir moda akımına dönüşen 'Selfie' kelimesinin Türkçesi'nin ne olduğu sorusuna TDK cevap verdi. TDK verdiği cevapta özellikle Oscar'daki fotoğrafın ardından tüm dünyada yayılan 'Selfie' ismine herhangi bir karşılık bulamadıklarını belirtti. TDK, "Batı kökenli selfie sözcüğü için kurumumuz herhangi bir karşılık öneremedi. Bu söz için uygun bir karşılık konusunu değerlendireceğiz" dedi.

Kadınlara 'selfie' uyarısı: Özgüven kaybına yol açabilir
Facebook'da zaman harcayıp arkadaşların resimlerine bakmanın kadınların kendi bedenleri ve imajlarıyla ilgili özgüvenini sarsabileceği anlaşıldı. Yeni bir araştırmaya göre, kadınlar sosyal medyada "selfie" ve diğer fotoğraflara baktıkça, kendilerini başkalarıyla kıyaslayarak olumsuz çıkarsamalara varabiliyorlar. İngiltere ve ABD'den uzmanlar bu konuda eş dost fotoğraflarının, ünlü fotoğraflarından çok daha etkili olabileceğine dikkat çekiyor. Bu, sosyal medyada harcanan zaman ile insanların görünümleriyle ilgili özgüven sorunları arasındaki etkileşimi inceleyen ilk araştırma. Genel olarak kitle iletişim araçlarında yayınlanan ünlü fotoğraflarının özellikle kadınları kendi imajları konusunda etkilediği biliniyor. Fakat sosyal medyanın bu konudaki etkileri konusunda pek az şey biliniyordu.

Genç kadınlar arasında sosyal paylaşım ağlarının kullanımı çok yaygın ve kadınlar kendi fotoğraflarını erkeklere kıyasla çok daha fazla paylaşıyor. Bunun kadınların kendi görünümlerine ait algılarını nasıl etkilediğini araştırmak amacıyla Britanya'daki Strathclyde ve ABD'den Ohio Üniversiteleri 881 kadın öğrenciyi içeren bir çalışma yaptılar. Genç kadınlara Facebook kullanımları, beslenme düzenleri, ne kadar egzersiz yaptıkları ve kendi imajlarıyla ilgili fikirleri soruldu.

'Gerçeklikten uzak'

Seattle'da bir konferansa sonuçları aktarılan araştırma, sosyal medya kullanımı ile beslenme bozuklukları arasında bir bağlantı bulmadı. Ama sosyal paylaşım sitelerinde geçirilen zaman ile kadının kendine dair imajı arasında bir ilişki bulunduğunu ortaya koydu. Kadınların Facebook'da geçirdikleri zaman arttıkça, kendi görünümlerini arkadaşlarınınkiyle daha çok kıyasladıkları ve kendi imajları hakkında daha olumsuz hissetmeye başladıkları görüldü. Strathclyde Üniversitesi'nden Petya Eckler "Sosyal medyada fiziki görünümlere bakmanın etkisi geleneksel kitle iletişim araçlarında fotoğraf görmekten çok daha fazla çünkü sosyal medyada fotoğraflarına baktığınız insanları tanıyorsunuz" diyor. Eckler, "Bu karşılaştırmalar çok daha etkileyici oluyor ama aslında geleneksel medyadaki kadın imajları kadar gerçekçilikten uzak olabilir" diye sürdürüyor.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.
iLKiMimmmMsn Angel
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
29 Nisan 2014       Mesaj #2
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Selfie Nedir?
MsXLabs.org & Wikipedi özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Selfie, bir dijital fotoğraf makinesi ya da kameralı cep telefonu ile çekilen oto-portre fotoğrafı türüdür. Bu fotoğraflar genellikle gündelik anlardan ve bir kamera ile yukarıdan kol boyu mesafesinden ya da ayna karşısından çekinmek suretiyle düzenlenir. Selfie olarak çekilmiş fotoğraflar genellikle Twitter ve Instagram gibi sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılır.

Selfie , Oxford Üniversitesi tarafından 2013 yılının kelimesi seçilen ve İngilizce sözlüğe eklenen bir kelimedir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.

Benzer Konular

2 Eylül 2015 / Jumong X-Sözlük