Arama

Yenileme Nedir?

Güncelleme: 22 Mart 2016 Gösterim: 905 Cevap: 3
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
24 Haziran 2015       Mesaj #1
Safi - avatarı
SMD MiSiM
YENİLEME a. Yenilemek eylemi.

Sponsorlu Bağlantılar
—Ağ. yet Yenileme budaması, dalların eğimini ayarlayarak ve gerekirse bir kıs mini kesip atarak meyve verimini düzene sokmak amacıyla yapılan budama.

—Bank. Finansman yenilemesi, bankaların vermiş oldukları kredileri harekete geçirebilmek için başvurdukları yöntemlerin tümü.

—Bayınd. Yıpranmış bir karayolunda bu luııan bağlayıcıları, uygun maddeler ekleyerek yerinde onarmaya dayanan işlem, karayolunun ömrünü uzatmak için, yerin de bırakılan bağlayıcı üzerine akışkan bu bağlayıcıyı yüzeysel olarak püskürtme. || Isıtarak yenileme, bir karayolunu ısıttıktan sonra, sökme, gerekiyorsa profil düzeltme, yeni malzeme katma ve sıkıştırma işlemlerini yaparak, karayolunu yeniden oluşturma.

—Isıbil. Sıcak bir akışkanın ısısını bir re- jeneratörle, ikincil havaya ya da ısıtma gazına aktarmaya dayanan işlem. || Ye nileme çevrimi, GERİKAZANIM' ÇEVRİMİ’ nin eşanlamlısı. || Yenileme fırını, reıe neratörlerle donatılmış fırın. (Bk. ansikl. böl.)

—Kim. müh. Katalizör, reçine vb. gibi bir maddenin etkinliğini yeniden sağlamaya dayanan işlem.

—Mim. Bir mekânı, bir yapıyı daha rahat duruma getirmek için yapılan düzenleme, güzelleştirme çalışmaları.

—Petr. san. Kullanılmış motor yağlarını, kullanılmamış motor yağlarıyla karşılaş tırılabilecek kalitedeki yağlara dönüştür meye dayanan işlem. (Bu işlem, renk giderici toprakla işlemeyi izleyen asitle iş leme ya da hidrojenle işlemeyle birlikte uygulanan çözücüyle özütleme ışlemiy le gerçekleştirilir.)

—Polim Yenileme kauçuğu, esnek olma yan bölümlerinden arındırılmış kauçuk nesnelerden, kükürt giderme yoluyla elde edilen esnek malzeme.

—Telekom. Bir yenileyici-yineleyıcinin ya da bir darbe yenileyicisinin gerçekleştir diği işlem.

—ANSİKL. Isıbil. Yenileme fırını. Aralıklı olarak üst üste konmuş tuğlalarla örülü dört odası vardır: bu odalardan ikisi ga zı, diğeri ikisi de havayı ısıtmak için kullanılır. Gaz ve hava brülörlere gelmeden önce iki yenileme odasının tuğla duvar larına temas ederek ayrı ayrı ısınır; yanma gazları diğer ıkı yenileme odasından geçerek bunların duvarlarını ısıtır. Gaz ve havanın sıcaklıkları yetersiz görülürse ha va ve gaz vanaları çalıştırılarak dolaşımın yönü değiştirilir.
Kaynak: Büyük Larousse

X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
24 Haziran 2015       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
YENİLEYİCİ a. Yenileme işlevi gören aygıt.

Sponsorlu Bağlantılar
—Telekom. Darbe yenileyicısi, iletimden sonra zayıflamış ve muhtemelen biçiln değiştirmiş bir darbe dizisi alan ve zaman içinde istenen konum, biçim ve genliklere sahip yeni bir darbe dizisi üreten aygıt. || Yinelemeli yenileyici, sayısal işarete- ri yinelemeli bir biçimde işlemeye yarayan ve temel olarak darbe yenileyicilerinden oluşan aygıt.

Kaynak: Büyük Larousse

Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
22 Mart 2016       Mesaj #3
Safi - avatarı
SMD MiSiM
yenileme
isim
  • Yenilemek, yeniden yapmak işi:
"Biraz sonra kadın, kucağında tabaklar, şişeler, bardak ve kadehlerle geldi, sofrayı yenilemeye başladı."- Y. K. Karaosmanoğlu.
SİLENTİUM EST AURUM
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
22 Mart 2016       Mesaj #4
Safi - avatarı
SMD MiSiM
yenileme ingilizcesi
  • renewal; replacement
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

12 Kasım 2014 / ilcanz Soru-Cevap
16 Haziran 2015 / CrasHofCinneT Sosyal Ağlar
9 Ekim 2012 / ankara0692 Soru-Cevap
21 Ekim 2013 / _AERYU_ Sosyal Ağlar