Arama

Yurtiçi Nedir?

Güncelleme: 27 Haziran 2015 Gösterim: 619 Cevap: 0
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
27 Haziran 2015       Mesaj #1
Safi - avatarı
SMD MiSiM
YURTİÇİ sıt. Yurt sınırları içinde yer alan, yapılan bir şey için kullanılır: Türk hava yolları 'nın yurtiçi seferleri.

Sponsorlu Bağlantılar
—Ask. Yurtiçi bölge komutanlığı, yurtiçi bölgesinde savunmanın gereklerini yerine getirmekle görevli komutanlık. (Görevi, garnizon etkinlikleri, muharebe ve ulaştırma işleri, sağlık etkinlikleri, levazım işleri gibi çeşitli etkinliklerle uğraşmaktır.) || Yurtiçi bölgesi, harekât alanı dışında kalan ulusal toprakların tümüne verilen ad. || Yurtiçi savunması, "Geri bölge emniyeti” ve “Bölge hasar kontrolü" denilen iki ayrı görevle yerine getirilen savunma. (Bk. ansikl. böl.)

—AnsIkl. Gen bölge emniyeti. Dost kuvvetlere, faaliyetlere ve tesislere karşı, olası ya da gerçek bir tehdit oluşturan düşman taarruzlarının, sabotaj etkinliklerinin, gerilla sızmalarının ve düşman psikolojik harekâtının etkilerini en az düzeyde tutmak için alınan önlemler.
Bölge hasar kontrolü. Düşman etkinliklerinden, doğal olaylardan meydana çıkan önemli kaza ve afetlere karşı, bu olayların ortaya çıkmasından önce, olay sırasında ya da sonradan hasar olasılığını azaltmak ve etkinliklerini en az düzeyde tutmak için alınan önlemler.

Kaynak: Büyük Larousse

X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.