Arama

Uğultu Nedir?

Güncelleme: 11 Temmuz 2015 Gösterim: 871 Cevap: 0
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
11 Temmuz 2015       Mesaj #1
Safi - avatarı
SMD MiSiM
UĞULTU a. (yansıma söze ). Kalın, sürekli, boğuk ses: Rüzgârın uğultusunu dinlemek. Makinelerin uğultusu. Kulağımda bir uğultu var.

Sponsorlu Bağlantılar
—Patol. Kaynağı dışardaki bir gürültü olmayan ses duyusu. (Bk. ansikl. böl.)

—Telekom. Anlaşılmaz uğultu, ANLAŞILMAZ DlYAFONİ'nin eşanlamlısı.

—ANSİKL. Patol. Uğultular, işitme işlevindeki bir bozukluğun alametidir Duyu patolojisinde ağrıyla eşdeğerlidir. Uğultular ıslık, buhar fışkırması gibi bilinen tekdüze terimlerle tanımlanabilen basit gürültülerdir. Bunlar karmaşık işitsel duyular denilen, ruhsal kökenli işitsel sanrılardan farklıdır Uğultular, çoğunlukla kokleadalız sendromunu oluşturan sağırlık ve baş dönmesiyle birlikte görülür. Etiyolojileri, dalızın ve kaya kemiklerinin odiyoloji ve radyoloji yöntemleriyle incelenmesiyle saptanır. Başlıca iki nedeni Möniöre hastalığı ve işitme siniri urudur.
Nedeni ortadan kaldırılmaya elverişli olan uğultular dışında, tedavi belirtileri gidermeye yöneliktir, sakinleştirici ve damar genişletici ilaçlarla birlikte uygulanır. Kulak uğultularını gidermede cerrahi tedaviye ender olarak başvurulur ve kesin sonuç vermeyebilir; işitme duyusu yitirilebileceğinden, ağır sürekli uğultularda ve işitme bozukluklarında uygulanır
Kulak uğultuları, bir damar uruna bağlı ise, bazen nesnel olabilir ve muayene eden tarafından da duyulabilir.

Kaynak: Büyük Larousse

X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.

Benzer Konular

19 Haziran 2009 / ThinkerBeLL Rüya Tabirleri