Arama

Toraks Nedir?

Güncelleme: 30 Mart 2016 Gösterim: 1.152 Cevap: 1
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
19 Ağustos 2015       Mesaj #1
Safi - avatarı
SMD MiSiM
TORAKS a (fr thorax; lat. thorax; yun. thoraks’tan). Böcbil. Böceklerde, baş ile karın arasında kalan, yer değiştirme eklentilerini, ayakları ve kanatları taşıyan, göğüs diye adlandırılan beden bölümü. (Bk. ansikl. böl.)

Sponsorlu Bağlantılar
—Zool Bazı eklembacaklılarda, başın hemen arkasında bulunan ve yer değiştirme ayaklarını taşıyan, göğüs adıyla da bilinen beden bölümü (örneğin kabukluların pereyonu)

—ANSİkl. Böcbil. Böceklerin toraksı, her biri bir çift ayak taşıyan ve önden arkaya doğru sırasıyla protoraks (öngöğüs), me- zotoraks (ortagöğüs) ve metatoraks (art- göğüs) adı verilen üç halkadan oluşur, iki çift kanadı bulunan böceklerde, bu kanatların birinci çifti mezotorakstan, ikinci çifti metatorakstan çıkar. Sineklerde, metatoraksta yalnızca dengelikler bulunur. Günümüzde yaşayan böceklerde protoraksta hiç kanat bulunmaz; buna karşılık Birinci Zaman'da yaşamış Paleodictyoptera’ larda protoraks kanatçıkları vardı.

Kaynak: Büyük Larousse

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.
perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
30 Mart 2016       Mesaj #2
perlina - avatarı
Ziyaretçi
Toraks (tıp)
MsXLabs.org & Vikipedi ,özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Toraks hayvan ve insanlarda vücudun bir parçası, baş ve abdomen arasında yer alır.

Memelilerde; sternum, torakal vertebralar ve kaburgalarla ile çevrilen vücut parçası. Boyundan diyaframa karar uzanır. Kalp ve akciğer torasik kavitede yer alır. Torakal kavitede yer alan bu iç organlar, sternum ve göğüs kafesi tarafından korunur.

images?qtbnANd9GcTBBltnf1tbQy4oBZlq7gFnerDt0LlgCcVCkGmX1amcFqSFeq9l60EC6Beuwg

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.