SEBZECİLİK a
1. Sebze satma işi; manavlık, zerzevatçılık.
2. Açık havada ya da kapalı alanlarda yapılan sebze üretimi.
—ANSİKL Sebzecilikte her yıl aynı toprak üzerinde değişik birçok sebze ekimi birbirini izler. Genellikle doğal hava koşullarında, mevsimlere uygun sebzeler ekilerek açık havada, mevsim dışındaysa kötü iklim koşullarından korunmak ve bitkinin gelişimini hızlandırmak için sera, plastik tünel gibi barınaklarda yapılır. Sebzecilik alanları, büyük şehirlerin yakınlarında yer alır, ama ulaşımın günümüzde kolaylaşmış olması nedeniyle uygun hava, sulama ve toprak koşullarının bulunduğu her yerde yapılabilmektedir.
1. Sebze satma işi; manavlık, zerzevatçılık.
Sponsorlu Bağlantılar
—ANSİKL Sebzecilikte her yıl aynı toprak üzerinde değişik birçok sebze ekimi birbirini izler. Genellikle doğal hava koşullarında, mevsimlere uygun sebzeler ekilerek açık havada, mevsim dışındaysa kötü iklim koşullarından korunmak ve bitkinin gelişimini hızlandırmak için sera, plastik tünel gibi barınaklarda yapılır. Sebzecilik alanları, büyük şehirlerin yakınlarında yer alır, ama ulaşımın günümüzde kolaylaşmış olması nedeniyle uygun hava, sulama ve toprak koşullarının bulunduğu her yerde yapılabilmektedir.
Kaynak: Büyük Larousse
X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.