Arama

Siğil Nedir?

Güncelleme: 16 Nisan 2016 Gösterim: 1.174 Cevap: 3
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
1 Kasım 2015       Mesaj #1
Safi - avatarı
SMD MiSiM
SİĞİL a Der. hast.
1. Papovavirus grubundan, DNA'lı bir virüsten ileri gelen iyicil üstderi uru. (Bk. ansikl. böl.)
Sponsorlu Bağlantılar
2. Seboreli siğil, kolayca kopan yağlı keratozlu bir sıvıyla kaplı iyicil deri uru. (Seboreli siğiller elli yaşlarına doğru ortaya çıkar. Özellikle sırtta, göğüs ve yüzde yerleşir. Çoğu zaman sayıca çok olur ve geniş plaklar oluşturabilir Sarı ya da kahverenginde, düz ya da çıkıntılı, bazen yalancı ur görünümündedir ve siyah olduğu zaman melanomla karıştırılabilir. Hiçbir zaman kansere dönüşmez.)

—Ask. denize. Siğil nizamı, bir savaş filosunun aldığı üçgen biçimi savaş düzeni. (Filo komutanının bulunduğu sancak gemisi bu üçgenin tepe noktasında, diğer gemiler öteki uçlarda yer alır.)

—Denize. Bir ucu yontularak sivriltilmiş ağaç ya da demir takoz. (Siğiller, gemi yara savunma sistemlerinde kullanılan payandaların yerlerine oturtulup sıkıştırılmasında ve bir cismin kaldırılmasında kullanılır.) || Siğil pabucu, gemi ambarlarının üzerine serilen brandaları ambarın kenarına sıkıştırarak tutturmak için, ambar ağzının dış kenarları boyunca sıralanmış L biçimindeki demir çıkıntıların her biri.

— Kimi burnba ya da dikmelerin hareketlerini sınırlamak için bunların bağlantı yerlerine yerleştirilmiş pabuç. || Siğil vurmak, siğil kullanmak. || Direk taban siğili, direklerin tabanlarını dik tutmada kullanılan ağaç parçaların her biri. || Kontra siğil, bir siğilin karşısına vurulan siğil.

—Patol. Ayak parmakları arasında gelişen iyicil küçük deri uru.

—Vet. Özellikle genç hayvanlarda (tay, doğurmamış düve, tosun) görülen deri uru.

—ANSİKL. Der. hast. Siğiller doğrudan doğruya ya da dolaylı yoldan bulaşıcıdır. Aynı kişide de bir yerden bir yere geçebilir.
Adi siğiller. Fler zaman ellerde, parmaklarda ve bazen yüzde çıkar. Gri renkte kuru, hiperkeratozlu, tepecikli çıkıntılar meydana getirir. Tırnak altında ve çevresinde de siğillere sık rastlanır. Çocukta çok zaman dizlerde yerleşir Vücudun bütün bölgelerine dağılabilir.

Taban siğilleri. Kabarıklık yapmaz. Vücudun ağırlığından ötürü derine doğru büyür. Özellikle ayağın bastığı, dayandığı noktalarda, örneğin topukta gelişir. Basılınca çok ağrı yapar (zil belirtisi), bazen sayıca çok olur ve tabana yayılır (mozaik siğiller). El ayasındaki siğiller de tabandakilere benzer.

Düz siğiller. Çocuklarda ve gençlerde görülür. Düz ya da çok az kabarık, keratozsuz ve deri rengindedir Sayıca çok olarak, özellikle yüzde (alın ve çene), önkolda ve ellerde çıkar

Tedavi. Özellikle çocuklarda, ruhsal tedavi, telkin siğillerin kaybolması için yeter- lidir. Erişkinlerde genellikle tahrip etme yoluna gidilir. Yerel olarak uygulanmak üzere yakıcı maddelere (örneğin, salisilik asitli ya da laktik asitli kollodiyon), kriyoterapi- ye [karbon karı, sıvı azot], elektrokoagülasyona başvurulur ya da küretle kazınıp yok edilir.

Kaynak: Büyük Larousse

X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
16 Nisan 2016       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Siğil, verruca parmak siğili ve genital siğilin resmi (condylomata acuminata)
Siğil iyi huylu deri değişimleri olup, bunun 100?e yakın türü vardır ve bu rahatsızlıklara human papilloma virüsleri (HPV) sebep olur. Human papilloma virüslerine kısaca papilloma virüsleride denir Bu virüslerin hücre zarı yoktur ve 50 nm (nanometre) büyüklüğünde olup insan hüresinin çekirdeğine yerleşirler ve derinin yapısın bozarak siğile sebep olurlar. Almanyada yılda ortalama 800.000 kişi bu rahasızlığa yakalanmaktadır. Siğil genelikle zararsızdır, fakat nadiren deri kanserine sebep olur. Cinsel organlardaki incir siğili olarak bilinen siğilse bulaşıcıdır ve cinsel organlarda tahribat yapar.
Sponsorlu Bağlantılar

DEVAMI Siğil (Verruca)


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
SİLENTİUM EST AURUM
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
16 Nisan 2016       Mesaj #3
Safi - avatarı
SMD MiSiM
siğil
isim
  • Deride, özellikle ellerde oluşan zararsız, pürtüklü küçük ur.

Birleşik Sözler
siğil otu

siğil (II)
isim, halk ağzında
  • Odun yarmakta kullanılan ağaç veya demir kama.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
SİLENTİUM EST AURUM
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
16 Nisan 2016       Mesaj #4
Safi - avatarı
SMD MiSiM
siğil ingilizcesi
  • wart, verruca, papilloma
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

6 Mart 2017 / Misafir Cevaplanmış
12 Ekim 2012 / drzombie Tıp Bilimleri
24 Haziran 2011 / Misafir Soru-Cevap