Arama

Lama Nedir?

Güncelleme: 15 Mayıs 2016 Gösterim: 2.087 Cevap: 3
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
2 Şubat 2016       Mesaj #1
Safi - avatarı
SMD MiSiM
LAMA a. (fr. lame'dan).
1. Metalden ya da sert malzemeden, yassı ve dar biçimli parça.
Sponsorlu Bağlantılar
2. Kimi aygıt ya da takımların kesmeye, biçmeye, tıraşlamaya, kazımaya yarayan ve genellikle metal olan bölümü.

—Al. tak. Testere laması, ahşap, taş, metal vb. işlemede kullanılan her tür testerenin kesme takımını oluşturan, üzerine diş açılmış çelik lama.

—Elektrotekn. Kolektör laması, bir döner makine kolektöründe, rotor sargısının ardışık iki bölümünün ortak ucuna bağlı iletken öğe.

—işlem. Delik işleme laması (bıçağı), bir raybanın ya da bara milinin doğurucusuna tespit edilen ve silindirsel iç çapları boyutlamada kullanılan takım.

—Metalürj. Dikdörtgen kesitli, çok yassı, en az 150 mm eninde ve kalınlığı eninin dörtte birinden biraz fazla (maksimum 40 mm) olan demir-çelik sanayisi yarı ürünü. || Dikdörtgen kesitli, eni 5 mm (dahil) ile 200 mm (hariç) arasında olan ve kalınlığı enine bağlı olarak 3 ile 6 mm arasında değişen yassı ürün.

—Tekst. Kenar laması, bir dokuma tezgâhında, tarağın kenarlarında yer alan parça.


Kaynak: Büyük Larousse

Son düzenleyen Safi; 15 Mayıs 2016 01:54
X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
15 Mayıs 2016       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
LAMA a. (isp. İlama). Deveye benzeyen, ama daha küçük bedenli ve hörgüçsüz topuktabanlı memeli. (Güney Afrika'da yaşar. Bil. a. Lama glama; devegiller familyası.)

Sponsorlu Bağlantılar
—ANSİKL. Devenin tersine, lamanın büyük kulakları ve güçlü tırnakları vardır. Alpaka gibi, iyi evcilleştirilmeyen hayvanlardandır; atasının guanako olduğu sanılır. Yük hayvanı olarak ve bazen de eti ve derisi için beslenir Yalnız, yünü alpakanınkinden daha az makbuldür.

Kaynak: Büyük Larousse

SİLENTİUM EST AURUM
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
15 Mayıs 2016       Mesaj #3
Safi - avatarı
SMD MiSiM
LAMA a. (tibetçe blama, yüce varlık, ruhani önder). Tibetli ya da moğol buddha keşişi ya da rahibi.

—ANSİKL. Lama, dinin en yüksek temsilcisi, din adamları tarafından olduğu kadar laikler tarafından da saygı gören evrensel bir önderdir. Lama, buddha topluluğuna üye evrensel bir önderdir. Lama, buddha topluluğuna üye olmasını sağlayan ve onu iki yüz elli tane sıkı disiplin kuralına uyma yükümlülüğü altına sokan bir giriş töreninden başka, kendisine ruhani bir nitelik kazandıran bir tür atanma ayininden de geçer.

Kaynak: Büyük Larousse
SİLENTİUM EST AURUM
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
15 Mayıs 2016       Mesaj #4
Safi - avatarı
SMD MiSiM
alpaka (Lama pacos)

48880d1463267035 alpaka lama pacos alpaka1

Artiodactyla (çifttoynaklılar) takımının Camelidae (devegiller) familyasından, Güney Amerika’da yaşayan ve lama, guanako ve vikunya ile yakın akraba olan bir memeli türü. Devenin başlıca özelliklerinden biri olan hörgüç, alpaka, lama, guanako ve vikunyada bulunmaz. İnce yapılı hayvanlar olan alpaka ve benzerlerinin bacakları ve boyunları uzun, kuyrukları kısa, kafaları küçük, kulaklan büyük ve sivri uçludur. Bu dört tür kendi aralarında çiftleşebilir ve kısır olmayan döller verir. Lama gibi alpaka da doğada yabanıl örnekleri bulunmayan evcil bir hayvandır. Her iki türün de İnka uygarlığı sırasında ya da daha önce evcilleştirilmiş olduğu sanılmaktadır.

DEVAMI Alpaka (Lama pacos)
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

29 Ağustos 2013 / P.u.S.u Genel Galeri
22 Haziran 2006 / GusinapsE Taslak Konular
15 Mayıs 2016 / The Unique Zooloji
16 Ocak 2010 / rocklobital Taslak Konular
21 Temmuz 2013 / _Yağmur_ Taslak Konular