Arama

Dadacılık Nedir?

Güncelleme: 17 Şubat 2016 Gösterim: 649 Cevap: 1
Baturalp - avatarı
Baturalp
Ziyaretçi
16 Şubat 2016       Mesaj #1
Baturalp - avatarı
Ziyaretçi
DADACILIK İng. dadaism
MsXLabs.org & TDK, Türk Dil Kurumu
Sponsorlu Bağlantılar

1. Yirminci yüzyıl başlarında Tristan Tzara ve Richard Hülsenbeck'in yayımladıkları (1916) bildiriyle başlamış ve yedi yıl kadar sürmüş olan, dil ve estetik kurallarını, bunların denetlenmesini, mantık dizgesini tanımamış ve sözcük anlamlarına değer vermemiş bir akım. Alabildiğine bağımsız çağrışımlarla ilkel ve doğrudan anlatım biçimi arayan bir sanat çığındır. Çocukların «dah dah» sözcüğünden «dada»yı üretmişlerdir. Bunlarda değer tanımazlıkla birlikte bir başkaldırı da vardır. bk. gerçeküstücü tiyatro.
2. (Resim) (Fr. dada = çocuk dilinde tahta at) Savaşa ve beylik değerlere karşı olan, yalnız boyaya bağlı kalmayıp her çeşit gereci değerlendirme görüşünü benimseyen bir sanat akımı. a. bk. pop-art.
3. Yirminci yüzyıl başlarında T. Tzara ve arkadaşları tarafından Fransız edebiyatında meydana getirilmiş olup, dil ve estetik kurallarını tanımıyan, ifadede başı boş bir yol tutan, bile bile kapalılığa sapan bir çığır.
4. öz. Savaşa ve toplumsal düzensizliğe karşı başkaldırmadan doğan bir sanat akımı, Dadaizm.

X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
17 Şubat 2016       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Dadacılık
isim
Sponsorlu Bağlantılar

1 . Savaşa ve toplumsal düzensizliğe karşı baş kaldırmadan doğan bir sanat akımı, Dadaizm.
2 . edebiyat 1916'da dil ve estetik kurallarını tanımayan, kelimelerin anlamlarına değer vermeyen, anlatımda başıboş ve alabildiğine çağrışımlara dayanan bir yol izleyen, bile bile kapalılığa sapan bir çığır, Dadaizm.
SİLENTİUM EST AURUM