Arama

Arsa Nedir?

Güncelleme: 24 Haziran 2016 Gösterim: 1.007 Cevap: 1
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
23 Haziran 2016       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye

ARSA

a. (ar. 'arşa). 1. Bir yerleşim birimindeki boş alan: Evimizin karşısındaki arsada top oynardık.
2. Özellikle tapulu. parselli oluşu bakımından değerlendirilen toprak parçası: 200 m2'lik bir arsa. Arsa fiyatları çok yükseldi. Deniz kıyısında bir arsa satın almak.
Sponsorlu Bağlantılar
Huk. Yapı kurmaya ayrılmış toprak alanı. İmar yönetmeliği hükümlerine göre parsellenmiş arazi.

—ikt. Arsa payı, inşaat yapılıp satılan bir alanda, bina fiyatı içinde yer alan arazi fiyatının bina fiyatına oranı. (Hızla kentleşen bölgelerde bu oran gitgide artma eğilimi gösterir.)
—Şehir c. Serüven arsası, kent ortamında, kendilerine genellikle atık gereçler sağlanan çocukların, yönlendirici bir yetişkinin denetiminde, oynayarak, inşa ederek, yıkarak, bahçe tarımı yaparak vb. düş güçlerini özgürce ortaya koydukları, kapalı, boş arsa. (Serüven arsalarının ilk örnekleri İngiltere, ABD ve İskandinav ülkelerinde görüldü. 1970’li yıllarda Fransa'da da benzer denemelere girişildi.)

Kaynak: MsXLabs.org & Büyük Larousse

X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.
🌘 🚀
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
24 Haziran 2016       Mesaj #2
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Arsa Ofisi Genel Müdürlüğü, arsaların aşırı fiyat artışlarını önlemek amacıyla tanzim alış ve satışları yapmak, konut, sanayi ve turizm bölgeleri ve kamu tesisleri için arazi ve arsa sağlamak üzere kurulmuş Bayındırlık ve iskân bakanlığı'na bağlı döner sermayeli ve kamu tüzel kişiliği olan bir genel müdürlük. (Tüm kamu kuruluşları arsa ihtiyaçlarını Arsa ofisi eliyle karşılamak zorundadırlar. Ofis ihtiyaçları karşılayamadığı takdirde bu zorunluk kalkar.

Sponsorlu Bağlantılar
Kaynak: MsXLabs.org & Büyük Larousse

🌘 🚀

Benzer Konular

4 Temmuz 2012 / buz perisi X-Sözlük