Arama

Artefakt Nedir?

Güncelleme: 23 Temmuz 2016 Gösterim: 1.577 Cevap: 0
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
23 Temmuz 2016       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye

ARTEFAKT

a. (ing. artefact; lat. artis fada, sanat etkisi’nden). t. Doğal bir olgunun gözlemlenmesi ya da denenmesi sırasında karşılaşılan yapay ya da rastlantısal kökenli yapı ya da olgu. (Birçok mikroskobik görünüş [örneğin bir yere tutun- 'ma ya da renklenme] artefakttır ve canlı gerçeğe tıpatıp uymaz.) —2. Antropolojide insan tarafından çok az da olsa bir değişime uğratılmış olan ve bu bakımdan da doğal bir etkenle değişime uğramış ürünlerden ayırt edilen ürün.

Sponsorlu Bağlantılar
İnsan eliyle yapılmış şey, ilk insanların yaptığı sanat eseri, yapay doku. Fiziksel veya kimyasal olaylar sırasında meydana gelen ve doğal olmayan bir ürün veya görüntü.

Görüntü üzerinde istenmeyen ve gerçeği yansıtmayan her türlü bozulma ve etki. Kullanılan aparat, cihaz, bilgisayar programı ya da objeyle (hastanın hareketi vb) ilgili olabilir. Anlamında kullanılmaktadır. Ama bazen tıbbi terim olarak farklı anlamlarda da kullanılabilmektedir. Bazende farklı kaynaklarda Türkçe karşılığı olarak farklı isimlerde isimlendirilebilmektedir.

Kaynak: MsXLabs.org & Büyük Larousse & Derleme...

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.
🌘 🚀