Arama

Recm Nedir?

Güncelleme: 11 Ocak 2008 Gösterim: 17.819 Cevap: 0
MMDMR - avatarı
MMDMR
Ziyaretçi
11 Ocak 2008       Mesaj #1
MMDMR - avatarı
Ziyaretçi
Recm

Sponsorlu Bağlantılar
Recm, Zina fiilini işleyenlere uygulanan şeriat cezası. Recm ile ilgili tartışmalar mezhepler ve tarikatlar arası ayrılığa da neden olmuştur. Recm kelimesinin Kur'an'da taşlamakla eşanlamlı değil de daha çok hor görmek, yalnız bırakmak gibi bir anlamda kullanıldığı öne sürülür. Ancak İslam'da recm, hemen hemen hep taşlama fiilinin karşılığı olarak kullanılmıştır. Zaten recm kelimesi, hemen hemen tüm dillerde, taşlama kelimesinin karşılığı olarak yer almakla birlikte, Osmanlıca'ya (hukuk terimi olarak) "zina yapan kadın veya erkeğin taşlanarak öldürülmesi" olarak geçmiştir. İncil'de de son derece aleni bir biçimde yer almaktadır.

Recm etme yöntemleri

Recm cezası üç sekilde uygulanır:
1-Failleri toprağa dikine gömerek taşlamak suretiyle.
2-Faillerin üzerine taştan bir duvar devirmek suretiyle.
3-Failleri yüksek bir yerden taşların üzerine atmak suretiyle.


İslam'da recm

İslami Nikah yapmadan yapılan cinsel birliktelikler Zina ve fuhuş olarak addedilir ve İslam nazarında meşru değildirler
Kur'an-ı Kerim'de konuyla ilgili hüküm şöyledir:
zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüzer değnek vurun. Allah’a ve ahiret gününe inanıyorsanız, allah’ın dini(nin koymuş olduğu hükmü uygulama) konusunda onlara acıyacağınız tutmasın. mü’minlerden bir topluluk da onların cezalandırılmasına şahit olsun.( Kuran-ı Kerim, nûr sûresi, 2. ayet)
Ayrıca recm ile ilgili sayısız Hadis bulunmaktadır. Ancak hadisler ile kuran arasında bir çelişki vardır. Kuranda recm ile ilgili hiçbir hüküm bulunmamaktadır. Yahudi şeriatı kitabı talmut'ta ise recm açıkça geçmektedir.

X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.

Benzer Konular

24 Haziran 2013 / Ziyaretçierguvan Soru-Cevap