Arama

Piton (Python)

Güncelleme: 25 Kasım 2012 Gösterim: 4.014 Cevap: 5
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
22 Temmuz 2009       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Piton (Python)
MsXLabs.org & Temel Britannica
Sponsorlu Bağlantılar
Ağaç pitonu
800pxoaklandzooemerald

Bilimsel Sınıflandırma

  • Alem: Animalia
    • Şube: Chordata
      • Sınıf: Reptilia
        • Takım: Squamata
          • Alt takım: Serpentes, Linnaeus, 1758
            • Familya: Pythonidae
              • Cins: Piton (Python)
En uzun yılanlar arasında yer alan pitonlar, Asya ile Afrika'nın genellikle tropik kesimlerinde ve Avustralya'da yaşar. Birmanya'nın güneyinden Endonezya ve Filipinler'e kadar uzanan bölgede yaşayan, gövdesi köşeli desenlerle bezeli kafesli piton (Python reticulatus) anakonda kadar ağır olmamakla birlik­te, 9 metreyi aşabilen boyuyla en uzun yılan türüdür. Öbür dev yapılı pitonlar arasında, Afrika ya da kaya pitonu (Python sebae) ile Hindistan pitonu (Python molurus) 6 metre uzunluğu aşabilir.
Pitonlar zehirsiz yılanlardır. Yakın akraba­ları olan boalar gibi sıcakkanlı hayvanları kalın gövdeleriyle sararak boğuncaya kadar sıkarlar. En irileri küçük bir keçi, domuz ya da geyiği yutabilir. Ama avları genellikle küçük memeliler ve kuşlarla öbür sürüngenler gibi daha küçük hayvanlardır.
Pitonların tenis topu iriliğindeki yumurtala­rından sert ve ince derili yavrular çıkar. Dişi yumurtladığı 60 kadar yumurtasını saracak biçimde çöreklenir ve yumurtaların çatlaması­nı bekler. Her yavrunun, içinde geliştiği yumurtanın kabuğunu kırmaya yarayan, ağ­zından dışarı doğru uzamış küçük ve keskin bir diş bulunur. Bu yumurta dişi birkaç gün sonra düşer. Hindistan pitonu gösteri amacıy­la en yaygın biçimde eğitilen piton türüdür.

Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
15 Ağustos 2012       Mesaj #2
Avatarı yok
Yasaklı
Florida'da 5,5 Metre Boyunda Birmanya Pitonu Yakalandı

Sponsorlu Bağlantılar
5metrelikyilankorkuttug

ABD’nin Florida eyaletinde, boyu 5,5 metreyi bulan ve tam 87 yumurta taşıyan dev bir Birmanya pitonu yakalandı.

Güney Asya’ya özgü olan pitonun boyutu ve vücudundan çıkan yumurta sayısı ABD’li vahşi doğa yetkililerini şaşkına çevirdi. 75 kilo ağırlığındaki hayvanın, yaklaşık 35 santim genişliğinde olduğu belirtildi. Florida Doğal Tarih Müzesi’nden Kenneth Krysko, “Bu yılanı bulmamız, türlerinin vahşi doğada ne kadar kolay yaşadıklarını ve hatta çevreye bir tehdit oluşturduklarını gösteriyor” dedi.

Yetkililerin ilk olarak Mart ayında yakaladıkları ve “Judas Snake” adını verdikleri piton, vücuduna radyo sinyal vericileri yerleştirilmesinin ardından tekrar doğaya salıverilmişti. Bilim insanları, pitonun hareketlerini takibe alarak beslenme alışkanlıkları ve çiftleşme sıklığını gözlemledi. ABD’li yetkililer, egzotik hayvan ticareti sonucu Kuzey Amerika’ya 30 yıl önce getirilen yılanın zehirli olmadığını ancak insanları boğarak öldürebileceğini belirtti.

Piton'un Vücudundan 87 Yumurta Çıktı!

ABD’li yetkililerin Nisan ayında tekrar yakaladığı ve incelemek için Doğal Tarih Müzesine getirdikleri dev Birmanya pitonunun vücudundan, tam 87 yumurta çıktı. Yılanın karnında da tüyler bulunduğu, tüylerin kuş bilimciler tarafından inceleneceği ifade edildi. Araştırmacılar, Birmanya pitonunun bugün dünya genelindeki nüfusunun binler ile on binler arasında olduğunu tahmin ediyor. Florida eyaletinin güneyinde artan piton nüfusuna ise evinde beslediği yılanlarını doğaya bırakan insanların neden olduğu düşünülüyor.

Vahşi doğa uzmanı Krysko, “Pitonun ne yediğini ve üreme özelliğine bakarak, Birmanya pitonlarıyla gelecekte nasıl baş edebileceğimizi öğrenebiliriz” dedi. Krysko, 25 yıl önce yılanın yakalandığı Everglades Doğa Parkı ’nda bir tane Birmanya pitonu bulmanın çok zor olduğunu ancak bugün günde 14 tane yakalayabildiklerini söyledi. Florida’da yakalanan dev pitonun öncesinde tesbit edilen en büyük Birmanya pitonu, 5 metre boyundaydı ve 85 yumurta taşıyordu.


Kaynak : Ntvmsnbc (14 Ağustos 2012,14:46)

iceslush - avatarı
iceslush
VIP ETC
25 Ekim 2012       Mesaj #3
iceslush - avatarı
VIP ETC
yesilpitonyilani

Yeşil Piton Yılanı
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic813898_4.gif
iceslush - avatarı
iceslush
VIP ETC
20 Kasım 2012       Mesaj #4
iceslush - avatarı
VIP ETC
piton800
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic813898_4.gif
wolfmann - avatarı
wolfmann
VIP VIP Üye
25 Kasım 2012       Mesaj #5
wolfmann - avatarı
VIP VIP Üye
pythontoilet2406262k
ฬ๏lŦ๓@ภภ ®
teknoman19 - avatarı
teknoman19
Ziyaretçi
25 Kasım 2012       Mesaj #6
teknoman19 - avatarı
Ziyaretçi
pitonları hep belgeselde izledim ama resimde bi başka duruyor
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

24 Mart 2009 / Pasakli_Prenses Taslak Konular
 Python
6 Mart 2010 / BrookLyn Mitoloji