Arama

Lekeli Sıtma Sivrisineği (Anopheles maculipennis)

Güncelleme: 30 Ekim 2009 Gösterim: 1.372 Cevap: 0
bi quan - avatarı
bi quan
Ziyaretçi
30 Ekim 2009       Mesaj #1
bi quan - avatarı
Ziyaretçi
Lekeli Sıtma Sivrisineği (Anopheles maculipennis)

Sponsorlu Bağlantılar

«Lekeli sıtma sivrisineği» bütün Avrupa'da yaygındır. Kahverengi pulları kanatlarının üzerinde koyu renkli lekeler vücuda getirir.
Sıtma sivrisinekleri batak sulardan pek uzaklaşmazlar. Yumurtalarım bu sulara yumurtlar, larvaliklarmı ve başkalaşmalarım burada geçirirler. Akar sulardan hoşlanmayışları, hızlı akımk dereleri ve nehirleri olan dağlık bölgelerde sıtma olmayışını izah eder. Buna karşılık, batak alanlar, nehir ve deniz kıyılan sıtmanın yayılmasına elverişlidir.

Sıtma sivrisinekleri de sivrisineklerin çoğunluğu gibi yumurtalarını suyun yüzeyine yumurtlarlar. Bu yumurtalardan çıkan hareketli larvalar' mükemmel yüzerler ve arada sırada, karınlarının ucundaki soluk borusu aracıyle solunmak üzere suyun yüzeyine çıkarlar Yüzeyin hemen altında yatay bir duruşları vardır. Bu itibarla, sıtma sivrisineği nüfusunu azaltmanın bir çaresi, şüpheli suların yüzeyine ince bir petrol tabakası dökmektir. O zaman bütün sivrisinek larvaları ile nimfalarının havasızlıktan boğuldukları görülür. Çeşitli sebeplerden kurutulması istenmeyen gollerde larva yiyen balıkları üretmek de iyi sonuç verir.

Benzer Konular

 Sıtma
4 Ağustos 2018 / GusinapsE Tıp Bilimleri
19 Şubat 2016 / BrookLyn Taslak Konular
1 Kasım 2015 / ilknurmurat Soru-Cevap
9 Haziran 2009 / ThinkerBeLL Rüya Tabirleri
3 Şubat 2016 / Safi X-Sözlük