Arama

Barışçıl Beta Balığı (Betta imbellis)

Güncelleme: 21 Nisan 2018 Gösterim: 2.641 Cevap: 0
pesimist - avatarı
pesimist
Ziyaretçi
6 Haziran 2011       Mesaj #1
pesimist - avatarı
Ziyaretçi

Barışçıl Beta Balığı (Betta imbellis)

Ad:  betta2.gif
Gösterim: 911
Boyut:  82.1 KB
Latince Adı: Betta imbellis
Habitatı ve Anavatanı: Malezya
Beslenme Biçimi: Etçil
Davranış Biçimi: Barışçıl
Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif
Yüzme Seviyesi: Orta - Yüzey
Cinsiyet Ayrımı: Erkekler daha renklidir ve uzun yüzgeçlere sahiptir.
Üreme: Erkek suyun üstüne köpükten yuva yapar erkek ve dişi yumurtlarken baba yumurtlararı bu köpüklere taşır ve yumurtalara bekçilik eder.
Sıcaklık: 22-26 °C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 6 cm
En Az Akvaryum Hacmi: 30 lt
Su Sertliği: Orta
pH: 70
Zorluk Seviyesi: 2

Genel Yorum: Bilindik Betalar'dan daha barışçıldırlar. Birden fazla erkek beraberce yaşayabilir küçük kavgalar olabilir ancak en büyük hasar ufak yüzgeç yırtıkları olacaktır. Agresif ve yüzgeç tırtıklayıcı balıklarla bir arada tutulmamalıdırlar. Su piresikurutulmuş tubifex pul yem ve sivrisinek verilebilir.
Ad:  betas1.png
Gösterim: 583
Boyut:  126.4 KB
Aktavist Yorumları:
1) Siz barışçıl dendiğine hiç bakmayın esas Beta dövüşlerinde kullandıkları esasın bunlar. Daha agresifler. Diğer betalara göre daha kısa kuyrukları oldukları içinde daha güçlüler. Normal güçte havalandırmaya sahip karma bir akvaryumlar için daha idealler. Normal betalara göre daha çok balık çeşidiyle anlaştıkları için adları barışçıl. Yukarıdaki yorumdaki gibi bir çok akvaryumcu bunların cinsiyetinin dişi olduğunu düşünüyor. Dişilik betalarda ön taraftaki küçük yüzgeçlerin arasında bir beyaz nokta veya çıkıntıdır. Dişide olsa sakın normal erkek betayla çiftleştirmeyin. Çünkü barışçıl betalar ilk karşılaştıklarında çiftleşmeden önce erkeğin gücünü deniyor dişiler. Dişide olsa normal erkek betalar sınavdan geçince yeniliyor ve kaçıyor. Vede dişi erkeği öldürünceye kadar onu takip ediyor.

Sponsorlu Bağlantılar
2) Barışcıl betaları yan yana koymayın derim ben. Ne de olsa o da bir betadır. Yumurtlaması da zordur. Normal betadan daha çok ustalık ister. Barışcıl olmasının tek nedeni çoğu balıkla geçinebilmesidir; ama çoğu kişi bu betaları dişi zanneder ve diğer erkeklerin yanına çiftleşmesi için koyar. Bu yüzden de çok büyük kayıplar olur


Son düzenleyen Safi; 21 Nisan 2018 21:44

Benzer Konular

25 Ekim 2015 / Misafir Cevaplanmış
19 Şubat 2009 / Sivoy Tıp Bilimleri
2 Mayıs 2011 / Bia Zooloji
21 Şubat 2010 / _KleopatrA_ Matematik