Arama

Ne Diyor Bu Burçlar?! - Sayfa 4

Güncelleme: 30 Temmuz 2014 Gösterim: 158.249 Cevap: 96
Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
19 Mayıs 2006       Mesaj #31
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi
ÇİÇEKLER VE BURÇLAR
SÜMBÜL / KOÇ
Sponsorlu Bağlantılar
Koçun zamanı ilkbahardır. bu dönemde sümbülün çiçekleri ile mutlu olur. yumuşak pembe, mavi, mor ve beyaz renkler onu büyüler. ilkbahar çiçeklerini genelde kışın evde ve camın önünde yetiştirir. böylece onlarla haftalarca mutlu olabilir.
GÜL / İKİZLER
İkizlerin sembolüdür. çiçeklerin kraliçesi özellikle ikizleri etkiler. ikizler sadece onun çekiciliğini değil onun nasıl yetiştirileceğini de bilir. bakımı ve diğer işlerine de hakimdir.
ORKİDE / ASLAN
Yükseği seven aslan çiçeklerde de gösterişli olanlarını sever. *****e bu yüzden favorileri arasındadır. büyüleyici ve alışılmadık renkler onu fazlasıyla etkiler. egzotik güzelliği ile bitkiler ailesinin en büyük üyelerinden olup 25.000 den fazla vahşi büyüyen çeşidi vardır.
DALYA / TERAZİ
Çok şık olan terazi barok güzelliğe sahip dalyaları tercih eder. basit, yarı veya tam dolu dalya çeşitleri değişik renkli ve yapraklıdır. türleri her geçen yıl artmaktadır.
ZAMBAK / YAY
Güzel şekli ve hoş kokusu ile yayı büyüler. ilk tercihi beyaz kral zambağı olsa da kırmızı ateş zambağı alaca renkli Türk zambağı ona mutluluk verir.
KARDELEN / KOVA
Kardelen kıştan sonra ilk olarak açan çiçeklerden biridir ve ilkbaharın gelişini haber verir. mutlu kova, çimenleri parlak renkleri ile dolduran ve daha şubat ayında etrafa güzel kokular yayan bu çiçeği çok sever.
LALE / BOĞA
Yaşama sevinci ile dolu olan boğa, canlı renklere sahip çiçekleri sever. laleler içinde en geniş seçeneğe sahiptir. farklı tonlarda bulunduğu gibi değişik şekillerde de elde edilebilir. eğer bir bahçesi yoksa laleler ile dolu bir vazo da yeterli olacaktır.
AKDENİZ LALESİ / YENGEÇ
Akdeniz'den gelen anemon güçlü renkleri ile yengeci büyüler. yengecin yaşam tarzında olduğu gibi anemonlar da kendilerine özgüdür. rahatsız edilmeden küçük gruplar halinde yetişirler. küçük veya taşlı bahçelerde.
MARGİT / BAŞAK
Bakımının kolay ve her yere uyması sebebiyle margit başak için uygun çiçek dostudur.renkli ve parlak beyazı ile dikkat çeker. başağın balkonda veya bahçedeki tercihi renkli türleridir.
EŞEK DİKENİ / AKREP
Akrepler hareketi sever ve her boş zamanlarında gezi ve yürüyüşler yapar. bu sırada dağlarda bulunan dikenlerin güzelliği ilgisini çeker. centiyane gibi diğer dağ çiçekleri de onu büyüler.
AMARİL / OĞLAK
Çalışkan oğlak uzun boylu amarilleri sever. ilk tercihi kırmızı çiçekli çeşididir. kendisi gibi ona da özen gösterir ve gelecek yılda da çiçek açmasını sağlar.
NERGİS / BALIK
İlkbaharda balığın doğumu ile sarı renkli nergislerin de çiçekleri açar. ilkbahar çiçeği unvanı ona aittir. özellikle trompet nergisi parlak sarı rengi ile büyüleyicidir.

Son düzenleyen Blue Blood; 22 Eylül 2006 21:31
Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
20 Mayıs 2006       Mesaj #32
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi
Sahici burçlar
KOÇ: Ego tatminine en ihtiyaç duyan burç işte... Bay ukala ya da bayan buz.. En önde olacağım diye yapmayacağı yoktur. Aşkta, işte, güçte en bencil burçtur. Karşısındakini kırdığını da en anlamayan burç. Kolay kolay da beğenmez. Asla af dilemez
Sponsorlu Bağlantılar
BOĞA: Hımbıl şey ne olacak. Kafası her şeye kolay kolay basmaz. Ağır kanlıdır. Biraz da mankafadır . Harekete geçmesi için arkasından hep birilerinin itmesi gerekir. Bir söyleneni bir kerede asla anlayamaz, 10 kere tekrarlamak gerekir .
İKİZLER: Uzak durmakta fayda var. İkiyüzlü riyakar, yalancı... Çenesi de öyle düşüktür ki esir aldı mı yanarsın. Çoğu şizofrenin de ikizlerden çıktığı söyleniyor.
YENGEÇ: Etrafa sempatik görünmeye çalışan bir zavallı. Tembel. Kılını kıpırdatamaz. Saftır da biraz. Sahtedir ve kolay kandırılır.
ASLAN: Eleştiriye asla gelemez. Dünyayı o yaratmış sanki.. Gösteriş meraklısıdır. Sabit fikirlidir. Övülmeye bayılır. Hoş övülecek hiçbir yanı yok ama...
BAŞAK: Ayrıntılar arasında kaybolur. Hayatı ayrıntı... Bir de titizdir ki, yarar insanı. Hastalıktan ödü patlar. Düzenli, tertipli olacak diye rahat batar.. Dili de öyle sivridir ki deşer insanı aldırmadan .
TERAZİ: Güzel olacağım diye kendini parçalar. Bir şey beceremez. Aklı bir karış havadadır. Dengesizin tekidir. İki dakika önce söylediğini unutur.
AKREP: Adı üzerinde akrep gibi sokar insanı. Ahlak anlayışı sıfırdır. Kıskançlık krizlerine girer. Aşkta, işte ilişkilerde hayvansıdır. Duygusuzun tekidir.
YAY: Yeteneksiz ve şahsiyetsizdir. İşsiz güçsüz insanlar bu burçtan çıkar. Beceriksizdir. Aptal da denilebilir. İşi gücü aylak aylak gezmektir.
OĞLAK: En duygusuz burçtur. Duvar gibidir.Tepkisizdir. Aşırı maddiyatçıdır. Cimridir. Romantik ortamlarda uyuyakalan bir burçtan ne beklenir ki ??? Ayrıca çok da pimpiriklidir .
KOVA: İşte menfaatçilerin menfaatçisi. Kendini beğenmiştir.. İnsanların arkasından konuşur. Dedikoducudur. Çıkarı için yapmayacağı şey yoktur.
BALIK: Balık eşittir alık. Vur kafasına al ekmeğini ağzından. Söyleyecek pek bir şey yok. Çünkü en zeka yoksunu burç balıktır.
Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
21 Mayıs 2006       Mesaj #33
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi
BURÇLARA GÖRE PARFÜM

SU GRUBU (Yengeç,Balık,Akrep)
Sofistike ve zarif su kadınının müthiş bir estetik gözü vardır. Çalışma masasındaki kalemlikten evindeki saksıya, saçına taktığı taraktan kullandığı parfüme kadar, yaşamındaki tüm ayrıntılar onun ince zevkini yansıtır. Giyim onun için gerçek bir tutkudur ve modayı takip etmek bir yana, çizgisini kendi yaratır. Daima bakımlı olan Su kadını, şehrin en iyi güzellik merkezlerinin sürekli müşterisidir. Daima bakımlı görünmeyi tercih eden Su kadını, kendini en kötü hissettiği zamanlarda bile rujunu tazelemeyi ihmal etmez. O, elegan mekanlarda, elegan dostlarıyla uzun saatler süren sohbetlere katılmaktan hoşlanır. Tam bir kalite aşığı olan Su kadını, kalabalık bir ortamda zarafeti ve kokusuyla dikket çeker. Kendisindeki zarafeti tamamlayan fresh ve sabunumsu kokular, onun dünyasındaki şıklığın tamamlayıcısıdır.

Burberry: Touch
Calvin Klein:Truth
Lacoste for Women
Rochas: Lumiere
Estee Lauder: Intution
Versace's
Armani: Mania
Kenzo: Flower
Ice Berg Fluid

Klasikler:
Estee Lauder Beatiful
Christian Dior Poison


HAVA GRUBU(Kova,İkizler,Terazi)
Modern, çağdaş, meraklı ve inatçı... Sıkı bir aıraştırmacı olan Hava kadını, sınırsız bir keşif duygusuyla doludur. Kendinden emin, enerjik ve girgin yapısıyla aradığı cevapları bulmadan peşini bırakmaz. Kariyeri, Hava kadınının yaşam tarzı ve vitrinidir. İşte bu yüzden, tene değer değmez patlama hissi yaratan, enerjisine ve hayal gücüne ayak uydurabilecek kokuları tercih eder. O, kullandığı kokunun yaşam tarzını ve güçlü kişiliğini yansitmasını ister. Az ve öz olanı seven Hava kadını, geçmişi çok düşünür ancak ona bağlı değildir. Açık ve dobra yapısıyla, en abartılı detayları dahi müthiş bir yalınlıkla sunabilir. Seçici Hava kadını, notaları yalın ve perde perde yayılan kokuları seçmelidir.
Bulgari: Blu
Lanvin: Oxygene
Givenchy: Obligue Rewind
Anna Sui: Sui Dreams
Jaipur Saphir
Ghost

Klasikler:
Christian Dior Dune
Cacharel: Lulu
Lancome: Poeme


ATEŞ GRUBU (Koç,Aslan,Yay)
Tutkulu ve seksi Ateş kadını, dikkat çekmeyi, maksimalist detayları ve komplimanları sever. Girdiği her ortamda bir anda tüm bakışları yakıcı etkisi altına almayı başarır. Cinsel çekiciliği ve cazibesi Ateş kadınına tanınan en büyük ayrıcalıktır. Flört etmeyi seven ateş kadını için, yer ve zaman önemli değildir. Ofiste, tatilde, yemekte hatta uçan balonun içinde... Genzi yakan baharat kokuları onun dişiliğim yansıtır. O, cana yakın, feminen ve bonkördür. Parfümü de onun gibi kendine yavaş yavaş çeken, sonunda bir tutkuya dönüşen notalara sahip olmalıdır. Ateş kadını, sürekli arzulanır ve kendisi de bunun farkındadır. Tenine yayılan parfüm de tıpkı onun gibi gösterişli ve frapandır.
Lancome: Miracle
Samba Red
Cartier
Issey Miyake: Feu d'lssey Light
Escada: Sentiment
Le Baiser

Klasikler:
Lancome: Tresor
Guerlain Samsara
Chanel No:5
Ralph Lauren Safari
Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
22 Mayıs 2006       Mesaj #34
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi
Burçların nitelikleri

Burçlar ayrıca "nitelikler" denilen gruplara ayrılır. Bu gruplar "öncü", "sabit" ve "değişken" olarak adlandırılır. Her grupta dört burç vardır. Öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak'tır. Sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kova'dır. Değişken burçlar da İkizler, Başak, Yay ve Balık'tır. Yükselen burcunuzu da okumalısınız. Öncelikle hangi element olduğunuzu kontrol edip onu okuduktan sonra bu bölümü okursanız kendinizi ve tanıdığınız insanları daha iyi anlayarak daha çok bilgi edinmiş olursunuz.

Öncü Burçlar: Bu burçların görevi mevsimleri başlatmaktır. Bu yüzden de hareketlidirler. Koç (bahar), Yengeç (yaz), Terazi (sonbahar), Oğlak (kış). Bu grup hareketi başlatma özelliğine sahiptir.
Sabit Burçlar: Bu gruptaki burçlar öncü grubun başlattığı olayı gerçekleştirir ve devam ettirirler. Mevsimlerin ikinci ayıdır ve mevsimlerin devamlılığını sağlarlar. Boğa (ilkbahar), Aslan (yaz), Akrep (sonbahar), Kova (kış). İnanılmaz kararlılığa sahiptirler.
Değişken Burçlar: Bu gruptaki burçlar her mevsimin sonuncu aylarıdır. Yeni mevsime hazırlık ve değişim zamanıdır. İkizler (ilkbahar sonu), Başak (yaz sonu), Yay (sonbahar sonu), Balık (kış sonu). Geçiş dönemindeki burçlar her duruma kolay uyum sağlarlar.

Mevsimleri başlatan öncü burçlar, bulundukları toplumda lider konumundadırlar. Biraz despot ve küstah olabilmelerine rağmen aynı zamanda yaratıcı, girişimci ve bağımsız ruhludurlar. Hırslı, kararlı, yorulmak bilmeyen ve kendi kendilerini motive edebilen kişilerdir. Bu gruptaki her burç bu genel özellikleri farklı şekillerde yansıtırlar.
Koç Burcu, Öncü Nitelik, Ateş Elementi

Bu öncü ruhlu kişilik her konuda kendini göstermek ister. Etrafındaki dünyayı keşfetmek ve yeni şeyler yaşamak arzusu içindedir. Koç'un ateş özelliği ona sonsuz bir güven ve cesaret verir. Öncü nitelik ise yorulmak bilmeyen, huzursuz bir yapı ve değişiklik ihtiyacı verir. Koç burcu çok iddialıdır ve bulunduğu ortamda hemen dikkat çeker. Egzantrik Koç burcundan öğrenecek çok şey vardır. Bizi hiç durmadan ileriye ittirir.
Yengeç Burcu, Öncü Nitelik, Su Elementi

Yengeç burcu, insanların duygularını, farklı duygusal ortamları araştırır ve yaşar. Su burcu olan Yengeç, öncü burçlar arasında hırslarını ve bağımsızlık arzusunu en kurnazca dile getirendir. Yumuşak görüntüsüne rağmen öncü grubun tüm özellikleri aynı güçle, Yengeç' te de bulunmaktadır. Sık değişen duygulara sahip Yengeç burcunun çok zengin bir iç dünyası vardır. Yeniliklerden hoşlanmamasına rağmen gerektiği zaman değişiklikleri başlatıp kabullenebilir.
Yengeç burcu, başka sadece Balık burcunda bulunan yoğun bir şefkat ve merhamet duygusuna sahiptir. Derin iç dünyası yüzünden, hayatın iniş çıkışlarından pek çok insandan daha fazla etkilenir ve sevinci de acıyı da daha fazla hissederek, herhangi bir kişiden daha fazla acı çekebilir.
Terazi Burcu, Öncü Nitelik, Hava Elementi

Terazi burcu harika bir arabulucudur. Yeni insanları birbirleri ile tanıştırarak neşeli sosyal ortamlar yaratır. İnsanlarla sürekli bir arada olmayı seven Terazi burcu tek başına kalınca ne yapacağını bilemez. Ekip çalışmalarında ve ortaklıklarda harikalar yaratır. Öncü grubun verdiği özelliklerle son derece aktif ve otoriter olan Terazi, kendisi gibi başarılı insanlarla dostluklar kurup biraraya gelir. Öncü grubun hükmedici özelliği Terazi burcunun sevimli karakteri ile hoş bir şekilde birleştiği için herkesi parmağında oynatır.
Oğlak Burcu, Öncü Nitelik, Toprak Elementi

Öncü gruptan olan Oğlak burcu olayları başlattığı zaman sonuçları zaten kafasının içinde hazırdır. Oğlak burcu toprak grubundan olduğu için amaçlarını planlı bir şekilde uygulamaya başlar, düşünerek hareket eder ve hiç bir zaman acele etmez. Onu motive eden şey ise Boğa burcu gibi para kazanmaktan çok toplum içinde tanınmaktır. Oğlak burcu işi yüzünden saygı duyulmak ister. İmzasını attığı her işi en iyi şekilde yapmak ister. Kendisi nerede ise bir Başak kadar yaptığı işe adar. Lider olabilecekleri işlerde çalışmak, isim yapmak ve tanınmak ister. Pratik Oğlak burcu insanı, az para alsa da gösterişli bir yöneticilik pozisyonunu kabul eder. Böyle bir sorumluluk alarak şimdi olmasa bile ileride çok para kazanacağını düşünür. Yüksek mevkilerden birine ulaşmak isterseniz, mesela Başbakanlıktan bir tanıdık gerekirse hemen Oğlak burcunu arayın o mutlaka birilerini tanıyordur. Zaten eninde sonunda oralara gelecektir.

Değişiklikten hiç hoşlanmayan sabit burçların görevi, gerçekleştirmek, desteklemek, sürdürmek ve korumaktır. Zodyakta ki görevleri gelenekleri korumaktır. Sabit burçların dikkatlerini kolay dağıtamazsınız, hedeflerine kilitlenmişlerdir. Yeni durumlara kolay uyum sağlayamazlar, alışkanlıklarından vazgeçemezler ve inatçıdırlar. Aynı zamanda sabırlı, sebatlı, güvenilir, sadık, bağlı kişilerdir. Bir çok konuda sabit fikirlidirler ve esnek olamazlar ama bu özellikleri bazı durumlarda işe yarar. Bu gruptaki burçlar yukarıdaki özellikleri farklı şekillerde yansıtırlar.
Boğa Burcu, Sabit Nitelik, Toprak Elementi

Toprak burcu olan Boğa' nın sabit gruptan aldığı özellikler, kazandığını biriktirmeye, korumaya ve mal mülk sahibi olmaya yönlendirir. Duyarlı bir yapıya sahip Boğa değerli şeylere sahip olmak ister. Boğa burcu başkalarının eşya ve mal mülküne de kendisininmiş gibi aynı sorumlulukta koruyuculuk yapabilir. Güvenlikle ilgisi vardır ve sigortacılık Boğa'ya göredir. Sabırlı olmakla birlikte emeklerinin sonucunu bir an önce görmek ister. Bazı burçlar ünlü olmak, saygı görmek için çalışır, Boğa burcu ise emeklerinin karşılığında nakit para kazanmak için çalışır.
Aslan Burcu, Sabit Nitelik, Ateş Elementi

Ateş grubundan olan Aslan burcu sabit grubun özelliklerini yaratıcı ve sanatkar yapısı ile yansıtır. Herhangi bir fikri en görkemli şekilde Aslan burcu ortaya koyar. Ormanlar kralı Aslan' ın kendine sonsuz güveni sonucunda otoritesi her zaman ve her yerde geçerlidir.
Akrep Burcu, Sabit Nitelik, Su Elementi

Su grubundan Akrep burcunun görevi kendisinin ve başkalarının duygularını güçlendirmek ve kalıcı hale getirmektedir. Akrep burcunun amacı diğerlerinin bir karara varmasını, bu kararda kalmasını ve ilerlemesini sağlamaktadır. Kişiler arası ilişkilerde, satış işlerinde, pazarlıkta çok iyidirler. Kontrol etme isteği yüzünden kıskanç ve sahiplenici olabilir. Akrep burcundan bir çok insan iyi iken çok iyi ama kötüleşince korkunç tipler olabilirler. Akrep burcundan olan bir kişinin içinde büyük bir enerji kaynağı olduğunu hissedebilirsiniz. Onun fikrini değiştirmeniz nerede ise imkansızdır. Sabit gruptan aldığı özelliklerle çok inatçıdır. Yine bu özeliğinden dolayı sevdiklerine çok bağlıdır. Akrep burcu yoğun tutkularından dolayı çok büyüleyici olabilir.
Kova Burcu, Sabit Nitelik, Hava Elementi

Hava grubunun iletişimci özelliği ile sabit grubun kalıcı özelliği Kova' da birleşince, dostluklarının kalıcı olmasını sağlamıştır. Kova burcu arkadaşlarına çok önem verir ve arkadaşlığı ömür boyu sürer. Kova' nın doğal evi 11. evdir ve aynı zamanda birlikler, topluluklar, gruplar ve dernekler burcudur. Kova burcunun sabit nitelik taşıması bazılarını şaşırtabilir. Sabit nitelikler, Kova' da kendini düzenli işleyen bilimsel bir kafa yapısı, kesin sonuçlar alınan düzenli çalışmalar şeklinde gösterir. Kova burcu ileriye dönük olmakla birlikte Koç burcu gibi sabırsız ve ani çıkışlarla değil, planlı ve sistematik olarak atılımlar yapar. Kova dahilerin, icat ve buluşlar yapanların burcudur.

Her mevsimin sonuncu burçlarıdır ve bir sonraki mevsime hazırlık yaparlar. Bu yüzden bu grubun insanları kolay uyum sağlayabilen, iletişimci, yerlerinde duramayan, değişikliğe ihtiyacı olan kişilerdir. Değişken burçlar fazla detaycı olduklarından bazen olayları bütün olarak algılayamazlar. Hemen her şeye çözüm bulabilen , becerikli burçlardır.
İkizler Burcu, Değişken Nitelik, Hava Elementi

İkizler zeki, entellektüel, hareketli bir burçtur. Sürekli yeni bilgi, haber ve fikir alışverişinde bulunmak ihtiyacını duyar. Fikir ve düşüncelerini başkalarıyla paylaşmak istediğinden, yalnızlıktan hiç hoşlanmaz ve çalan bir telefon bile onu çok mutlu eder. Kafası ışık hızı ile çalıştığından bir çok farklı bilgiyi farklı şekillerde bir araya getirebilir. Her zaman tarafsızdır, yeni elde ettiği bilgileri tarafsız olarak değerlendirir ve çok çabuk değişir. Her şeye kolay adapte olabildiği için bir çok konuda sorumluluklar alır ve fazla dağılır bu yüzden de işleri gecikebilir. Bir konuya konsantre olursa herkesin bir haftada bitirebildiği işi o bir günde bitirebilir.
Başak Burcu, Değişken Nitelik, Toprak Elementi

Başak burcu, İkizler'den daha pratik ve en az onun kadar akıllıdır. Başak insanı belli konulara (özellikle haberleşme kabiliyetini kullanabileceği) odaklanmak ister. Başak, İkizler gibi bir sürü konu ile ilgilenerek dağılmaz ama o da kendini detaylarda kaybeder. Hiç bir burç Başak kadar titiz, detaycı, dikkatli, dakik ve kusursuzluk peşinde değildir. Çalışkan Başak hep bir şeyler yapmak, üretken olmak ister ve yaptığı işi en iyi şekilde yapmak için çok çaba gösterir. Boşa zaman geçirdiği zaman kendini kötü hisseder. Bir Başak insanına rahatlayıp gevşemesi gerektiğini söyleseniz bile o bunu kolay kolay beceremez. Toprak burcu olan Başak' ın organize , karşılaştırma, ölçme, değer biçme ve kusursuz hale getirme yetenekleri çok gelişmiştir. Değişken burçtan olduğu için kesinlikle katı bir insan değildir. Kolay uyum sağlayabilen hatasını fark ettiği anda hemen vaz geçebilen bir kişidir. Bu özellikleri Başak burcunun görünüşünden belli olmayan özellikleridir.
Yay Burcu, Değişken Nitelik, Ateş Elementi

Yay burcu felsefe ve ruhsal dünya üzerine kafa patlatır. Değişken grubun insanları farklı kültürlerin ortak ve değişik özellikleri ile ilgilenirler. Ateş özelliği ise Yay' a macera ve keşif arzusu verir. İkizler burcu günlük hayatın detayları ile ilgilenirken, Yay burcu günlük olayların (geçmiş ve bugün) altında yatan ahlaki ve manevi değerleri inceler. Bütün değişken burçlar gibi Yay burcu da çok meraklıdır. Olayları başlatan, eylemci Ateş grubundan olduğu için, içlerinde en çok araştıran, keşfeden, varsayımlar üzerine kafa yoran, tartışmaları başlatan da kendisidir. Açık oturumları, panelleri, basın toplantılarını seyretmekten zevk alır. Bu değişken Ateş burcuna ayak uydurmak zordur ama buna değer.
Balık Burcu, Değişken Nitelik, Su Elementi

Balık burcu, değişken gruptan aldığı özellikleri etrafındaki insanların duygularını anlamak ve düzeltmek için kullanır. Değişken burçlar iletişimcidir ve Balık su grubundan olduğu için diğer insanlarla ilgilidir, onların dertlerini dinler, sırtlarını sıvazlar ve işlerine yarayacak tavsiyelerde bulunur. Balık burcunun adapte olma yeteneği öylesine gelişmiştir ki yardım etmeye çalıştığı insanların özelliklerini alabilir ve etrafındaki insanlara benzemeye başlar. Hatta bazen kendinin nerede bitip diğer insanın nerede başladığını bile karıştırabilir. Karşısında ki insanın derdini öylesine üstüne almıştır ki o kişinin problemi çözüldükten sonra bile Balık bunu kendi üzerinden atamaz. Balık burcuna herhangi bir konuda danışmışsanız onu mutlaka gelişmelerden haberdar edin yoksa o hala aynı noktada sizin için endişelenmeye devam edecektir. Balık burcunun değerini bilin ve onun iyi huylarını istismar etmeyin.
GusinapsE - avatarı
GusinapsE
Ziyaretçi
24 Mayıs 2006       Mesaj #35
GusinapsE - avatarı
Ziyaretçi
Hangi Yemeksin!!!

Ocak 1 - 9 ~ Musakka

Ocak 10 - 24 ~ Kuru Ustu Pilav

Ocak 25 - 31 ~ İmam Bayıldı

Şubat 1 - 5 ~ Kokareç

$ubat 6 - 14 ~ İşkembe

$ubat 5 - 21 ~ Köfte

$ubat 22 - 28 ~ Tantuni

Mart 1 - 12 ~ Suşi

Mart 13 - 15 ~ İmam Bayıldı

Mart 16 - 23 ~ Kuru Ustu Pilav

Mart 24 - 31 ~ Kokareç

Nisan 1 - 3 ~ İmam Bayıldı

Nisan 4 - 14 ~ Tantuni

Nisan 15 - 26 ~Kuru Ustu Pilav

Nisan 27 - 30 ~ Köfte

Mayıs 1 - 13 ~ Suşi

Mayıs 14 - 21 ~ İşkembe

Mayıs 22 - 31 ~ İmam Bayıldı

Haziran 1 - 3 ~ Kuru Ustu Pilav

Haziran 4 - 14 ~ Köfte

Haziran 15 - 20 ~ Musakka

Haziran 21 -24 ~ Suşi

Haziran 25 - 30 ~ Kokareç

Temmuz 1 - 9 ~ Kuru Ustu Pilav

Temmuz 10 - 15 ~ Musakka

Temmuz 16 - 26 ~ İşkembe

Temmuz 27 - 31 ~ Kokareç

Agustos 1 - 15 ~ Suşi

Agustos 16 - 25 ~ Kuru Ustu Pilav

Agustos 26 - 31 ~ Köfte

Eylul 1 - 14 ~ İşkembe

Eylul 15 - 27~ Kokareç

Eylul 28 - 30~ Musakka

Ekim 1 - 15 ~ Suşi

Ekim 16 - 27 ~ Köfte

Ekim 28 - 31 ~ Tantuni

Kasim 1 - 16 ~ İmam Bayıldı

Kasim 17 -30 ~ Kokareç

Aralik 1 - 16 ~ Musakka

Aralik 17 - 25 ~ Suşi

Aralik 26 - 31 ~ İşkembe

Musakka

Cekici ve populersiniz.. Kolayca arkada$ edinebiliyorsunuz.. Kendinden
emin tavirlarinizla grup icinde liderlige yaki$iyorsunuz.



Kokareç

Utangac ve sevimlisiniz.

Tanimadiginiz insanlarla konu$mayi sevmez ama arkada$larinizla

her$eyi payla$abilirsiniz. Arkada$ seciminde oldukca dikkatlisiniz.

Sevilen birisiniz.



Suşi

Yerinde duramayan birisiniz.Cok arkada$iniz var ve sosyal ya$aminiz cok
renkli. Dedikoduyu biraz seviyorsunuz. Sizi taniyan sizin gibi biri daha
olmadigini du$unuyor. Dikkat cekmeyi cok seviyorsunuz.

Tantuni

Esrarengiz birisiniz. Ne zaman nasil

davranacaginiz pek belli olmuyor.

Cogu $eyden ilk sizin haberiniz oluyor bu yuzden cok ilgi goruyorsunuz.

Kuru Ustu Pilav

Sessiz sakin ama cok zekisiniz.

Dost canlisi, sevilmeyi bekleyen tavirlariniz ilgi cekiyor.

Kucuk bir arkada$ grubu size yetiyor.

Fazla populer olmasaniz da yakinlarinin el ustunde tuttugu birisiniz



İmam Bayıldı

Siz lider olmak icin dogmu$sunuz.

Sozunu dinleten, dedigini yaptiran birisiniz.

Kararli tavirlariniz cevrenizdekileri etkiliyor.

Insanlarin arkada$ olmak isteyebilicegi birisiniz.

Köfte

Uyumlu, sicakkanli birisiniz.

Size nasil davranilmasini istiyorsaniz siz de herkese oyle
davraniyorsunuz.

Sadik ve durustsunuz, yapmacik insanlara ve dedikoduya kar$isiniz.


İşkembe

Cok hassas ve narinsiniz. Kolay a$ik oluyorsunuz.

Ne cok utangac ne cok giri$kensiniz.

Arkada$ grubunuzda kirilmamasi icin kollanan
birisiniz.
Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
24 Mayıs 2006       Mesaj #36
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi
ENTEL BURÇLAR

Cyrano Mantığında Burcunuz
Daima burçların iyi veya kötü yönlerini okuyoruz, gelin bir de onların entelektüel ahkamlarını dinleyin. Aralarında tanıdıklarınızı bulacaksınız.
Koç Burcu:
Koç'a göre yaşam: "Eğer bana bu dünyaya neden geldiğimi soracak olursanız, bilin ki ben artistim ve yaşamı tanıyıp, sesimi duyurmak için buradayım."
Boğa Burcu:
Boğa kendini anlatıyor; "Biz insanlar sıradan, ilkel ve egoist sürüngenleriz ama ben en iyisi ve en akıllısıyım; beni anlamayanlara acıyorum."
İkizler Burcu:
İkizler düşünüyor; " Her geçen gün beni daha mutlu ve daha bilge yapıyor ama acaba hangisi gerekli?"
Yengeç Burcu:
Yengeç dolunayda felsefe yapıyor; "Eşitlik iddiaları arttıkça insanlık aşağılara düşüyor; ne saçma; ben sizlerle eşit miyim? "
Aslan Burcu:
Aslan ormanda dolaşıyor; "Krallar yıldızlar gibidir, doğarlar ve batarlar; olabilir çünkü asıl önemli olan unvanların ve yapılanların kalıcı olmasıdır. Beni sakın unutmayın."
Başak Burcu:
Başak kuruntu yapıyor; " Bir arkeolog bir kadın için ideal bir kocadır; çünkü yıllar geç tikçe kadını ile daha çok ilgilenip, yakından araştırır. Beni araştırın."
Terazi Burcu:
Terazi talk-Show'da; "Risk, risk, risk; şu dünyadaki en kötü şey işte bu. Kendinle barış ve gerçeği yüzle, yöntem belli ama kendimi tanımam da risk değil mi?"
Akrep Burcu:
Akrep aynaya bakıyor; " Herkes kendini bilge sanıyor, aman tanrım, bu ne büyük bir aptallık. Üstelik seksüel bile değiller; neyse, seks yapalım mı?"
Yay Burcu:
Yay üzülüyor; "İnsanlar o kadar karmaşık, gizemli varlıklar değiller ki, nedir bu felsefeler, arayışlar? Kötü sadece kötüdür. Sahi, ben kötü müyüm?"
Oğlak Burcu:
Oğlakça; " Bu gezegende bir tek insanın yaşamın tüm anlamını biliyor olması mümkündür ama siz onu tanımıyorsunuz ki, beni biraz anlasanız ne olur?"
Kova Burcu:
Kova tek kaşı yukarda sizi süzüyor;"Şimdi şu raporları bir an bırakın; evrenin tek ve sonsuz bir tapınak olduğunu ama bir çocuk tarafından yönetildiğini hiç düşündünüz mü?"
Balık Burcu:
Balık çok mutlu; "Bu, belki de mutluluk değildir, kim bilir? Yoksa bir tür melankoli mi? Ama bir gün mutlu bir anı düşünebilirim nasılsa; neyse, alabilir miyim?"
GusinapsE - avatarı
GusinapsE
Ziyaretçi
24 Mayıs 2006       Mesaj #37
GusinapsE - avatarı
Ziyaretçi
Burçlara Değişik Bir Bakış Açısı Msn Dunno Msn Dunno

KOÇ

Canim benim. Ya ben yerim senin o duygusal , mütevazi, ince, anlayis yumagi
duygularini! Sen seçildinde mi gönderildin bu dünyaya. Bir insan bu kadar mi
düzgün, bu kadar mi programli, bu kadar mi anlayisli olabilir.. Bu koçlar
var ya, IQ seviyesi yüksek insanlarin burcudur. Dost insan,güzel insan.
Insan gibi insan. Allah seni basimizdan, yanimizdan eksik etmesin. Iyi ki
varsin! Allah herkese koç gibi dostlar nasip etsin insallah. Bitanem benim,
canim canim...

BOGA

Ayy benim güzeller güzelim. Bu bogalar var ya dünya tatlisi, yer gök
harikasi, seker mi seker insanlardir. Bal bunlar bal. Bunun sohbetine doyum
olmaz. Iyi sevgili, iyi arkadas, iyi,iyi,iyi,...... say say bitmez bunlar.
Hatta bak yazmayayim dedim, ama dayanamayacagim ve sizinle de paylasacagim
bu gerçegi. Biliyor musunuz ki sizler; "bir koç bir dünyaya bedeldir"...
Onlar sanli burç aleminin, yere göge sigmaz, harikulade burç gurubudur.

IKIZLER

Halt etmis sana iki yüzlü diyenler. Onlar seni çekemiyorlar. Rahatligin, her
ortama uyum saglayisin, pratik zekan... Taaa biii ki kiskanirlar seni
sekerim. Kim senin gibi kadar özgüven sahibi olmayi istemez ki. Sen hiçbir
zaman unutma ikizler, seni hayatin boyunca çekemeyenler olacaktir. Sen hiç
takma o güzel kafani onlara. Sen burçlarin en sevimlisisin. Adin ikizler
ama, sen bitanesin.


YENGEÇ

Allah seni yaratti, melekleri niye yaratti. Ya kardesim nedir bu zerafet,
karizma... Sen miknatis misin nesin? Bir insan her girdigi ortamda bu kadar
ilgi çekmeyi nasil basarir. Hem de hiçbir çaba bile sarf etmeden. Yoksa sen
mükemmelligin es anlami misin? Kim istemez annesi yengeç burcu olsun, esi
bir yengeç burcu olsun. Sen var ya olmazsa olmazsin. Burçlarin bas tacisin.


ASLAN

Heyt bee.. gözümüzün senligi, gönlümüzün nuru. Afet-i devran, mükemmel-i
cihan. Aslan mi bu aslan. Senin kadar aynalarla barisik olan var mi su
dünyada. Sen ki güzelligin simgesi, yer yüzünün günesi. Senin bütün
fallarinda nazar çikacaktir. Mümkündür. Baska mümkünati da yoktur. Allah
seni kem gözlerden korusun insallah, emi?


BASAK

Merhametlim benim. Karincayi bile incitemeyen, hassas , sevgi dolu, güzel
basagim benim. Efendiligin simgesi, kibar insan. Seni varya anlatacak
kelime bulamiyorum. Nesin sen? Yoksa kanatsiz bir melek mi? Herkesin
iyiligini düsünen, verici , vefakar basak. Senin adin basak degil, barisin,
temizligin simgesi beyaz güvercin olmaliydi. Neyse canim üzülme. Biz
biliyoruz ya yeter. Üzülme tamam mi? Beyaz güvercinim benim.


TERAZI

Hay sana dengesiz diyen o dengesizler. Ben onlara ne diyeyim bilmiyorum ki!
Yahu sen olmasan varya, su insanoglu soyunda bir eksiklik bir yitim olurdu.
Sen dengesin insanlik için. Alem buysa kral sensin. Sen susarsan bir neden,
konusursan ayri bir neden vardir. Marifetli, kabiliyetli, en artili burç
sensin. Senin üstüne burç taniyan, megalomandir. Söylesene senin üstüne
burç mu vardir? Ben ki sahsi fikrim, senden iyisini bilmem, tanimam, görmem.


AKREP

Herkes bir akrep olarak dogmayi isterdi inan bana. Güzel gözlerin, gururun,
albeninin temel tasi akrep. Senin kadar hayatina hakim, senin kadar yaptigi
isin arkasinda durabilen kaç kisi kaldi artik. Allah senin ****** eksik
etmesin. Sen ki, bir bakisiyla buzlari eritebilen, insana senin için Ferhat
olup daglari delmeyi istettirebilen insan. Kim demisse sana fesat diye,
onlarin hepsi............... Neyse, yine açtiracaklar agzimi. Senin güzel
gözlerin bile yeter o kiskançlara. Sen görmezden, duymazdan gel o fesatlari.


YAY

Kainatin bir burcu olsa , kesin yay olurdu. Sanatkar, vefakar, dogru dürüst
insan dedikleri sen olsan gerek. Ýçinde bir tek yay olmayan bir arkadas
grubunu, ugruma ölecek olsalar bile tanimam ben. Senin heyecan budalasi
oldugunu sanan bir grup kendini bilmez, senin o insana hayat veren enerjini
çekemeyenlerdir. Burçlar aleminin kozmik mucizesisin sen. Senin havan bile
yeter güzelim. Çatlasin çekemeyenlerin.


OGLAK

Sana inatçi diyorlar diye üzülme. Onlar senin istikrarina giptayla bakip,
senin yarin bile edemeyen kisiler. Dürüstlük senin burç genlerinde var.
Bütün alimler, bilginler genelde oglaktir. Oglak burcu olmak bile, tek
basina bir sereftir. Hatta oglak burcu olarak dogamamis kadersizler için,
oglak burcunu birinci dereceden akrabasi olmak bile ayri bir sereftir. Sen
kivrak zekanla, zaten her zaman bir sifir öndesin.



KOVA

Hep çevresindekileri düsünen, insancil duygulari fazla gelismis, sevgi dolu
kovalar. Allah sizin iyiliginizi versin emi? Ayol bu ne vericilik, bu ne
genis bir yürek öyle. Sana sabit fikirli diyenler, senin her fikrinin bir
cevher oldugundan habersiz mi? Esitlik senin için ne kadar önemli. Ah keske
herkes senin çeyregin kadar bile olabilse. Sen çok yasa emi?



BALIK

Insanlar öyle duygu yoksunu olmuslar ki, senin bu yaradilisin özü
duygusalligini alaya alacak kadar saçmalayabiliyorlar bazen. Sen paranoyak
degilsin canim, ince fikirlisin. Ama nerdeee, bu ayrimi yapacak kafa
bazilarinda. Ben senin o yanagina düsen göz yasini seviyorum, o hüzün dolu
bakisini seviyorum, o sevgi dolu , gizemli yüregini seviyorum. Sana sıkıcı
diyenler bogum bogum sıkıla insallah. Sen ferah tut kendini. Rahat ol,
bosver, takma o çan çan çeneleri kafana.

Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
26 Mayıs 2006       Mesaj #38
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi
Burcunuza göre beslenin
Bazen organizmamızın ihtiyacı olan yiyeceklerin dışında, farkında olmadan elimize ne gelirse yiyerek besleniriz. İşte bu nedenle de organizmamızın ihtiyaç duyduğu besinleri alamayız. Peki sağlığımız için gerekli olan besinleri almamızda astrolojinin bir etkisi oluyor mu?
İhtiyacımız olan besinleri almamızda astroloji bize yardımcı oluyor. Yeryüzünde bulunan her sebzenin kendine ait özellikleri var ve bu sebzelerin içinde bulunan maddelerin kimyası da bizleri etkiliyor. Örneğin safran, antik çağlardan beri her hastalığa deva olan bir bitki. Ve safran, altın sarısı rengi ile semboller dünyasında Güneş'e ait bitkiler arasında yer alıyor. Ayrıca, idrar yollarını çalıştıran, müshil görevi gören veya kuvvet veren diğer bitkilerse Jüpiter'e aittir. Jüpiter'in en önemli özelliği ise karaciğeri etkiliyor olması ve insanlara hoşgörü vermesi. Şimdi karakteristik özelliklerimize göre bitkilerden nasıl yararlanacağımızı görelim.
Doğanızı güçlendirecek etkiyi bulmanız için ilk olarak burcunuzun hangi gezegene denk geldiğini bulmanız gerekiyor.
Koç, Aslan ve Akrep
Güneş ve Mars'ın hakim olduğu dönemde yetişmiş otlar ve sebzeler bu ürünlerle beslenen kişilere büyük bir yaşam enerjisi veriyorlar. Pirinç ve yulaf organizmaya kuvvet vermenin dışında, neşe verir, zihni açar ve karakteri dengelerler.
Safran : Etki altındaki aromatik otlar arasındaysa safran ve kekik bulunuyor. Eskiden safranın tedavi edici özelliği olduğuna inanılırmış ve kasılmayı önleyici bir ilaç olarak görülürmüş. Arap kadınları, adet dönemlerini düzene sokmak için kullanırlarmış.
Kekik : Kuvvet ve enerji verir, ayrıca depresyona karşı etkilidir. Ödemleri iyileştirir, karaciğere işlevlerinde yardımcı olur, hemen her hastalığı iyileştirir ve özellikle güçsüzlüğe iyi gelir.
Sarm ı sak: Mars ve Güneş gibi sekse hükmeden iki gezegen tarafından korunan bir bitkidir. Eski Mısırlılar tarafından en faydalı bitki olarak bilinen sarmısak lokal bir takım hastalıkları iyileştirmek için kullanılırmış ve aynı zamanda cinsel hormonları aktif hale getirdiğine inanılırmış.
Boğa, Yengeç ve Balık
Beslenmeyi, anneliği, adet dönemlerini ve sıvıları yöneten ayın koruması altında doğmuş otlar; sindirim sistemini ve kadınların emzirme, hamilelik, menopoz gibi üreme fonksiyonlarını etkiliyorlar.
Arpa: Neolitik dönemde ekilmeye başlayan arpa tam anlamıyla bir ay ürünü; teskin edici, kadının ürettiği sütü artırıcı özelliğe sahip, bulantı kesici ve mideye rahatsızlık vermeyen bir besin maddesi.
Pırasa : Su bakımından oldukça zengin, antiseptik, mafsal iltihabı ile şişmanlık ve kabızlığa karşı oldukça faydalı.
Kavun: Su ve şeker bulunduran kavun az sindirilebilir olmasına rağmen serinletici, idrar yollarını çalıştıran ve bağırsakları yumuşatan özelliklere sahip.
Salatalık: Yüzde 95'i sudan oluşan salatalık yüze maske gibi uygulandığında, su ihtiyacını karşılıyor, kırmızı lekelerin kaybolmasını sağlıyor ve tırnaklar için de yararlı.
Havuç: Pişirildiğinde veya çiğken yenildiğinde idrar yollarını çalıştırıyor. Süt üretimini de artırıcı bir etkiye sahip. Yakı gibi kullanıldığında iyileştirici bir etkisi de var.
Adaçayı: Fitoterapide adet dönemlerini kontrol etmek için, öksürüğü ve kusmayı iyileştirmede kullanılıyor.
Kediotu: A vitamini içeren kediotu, şişmanlığa, kabızlığa iyi geliyor. Hassas mideye sahip olanlar tarafından içilmesi öneriliyor.
İkizler ve Başak
Merkür tarafından korunan otlar ve bitkiler organlarla ve fiziksel fonksiyonlarla ilgili rahatsızlıklara iyi geliyorlar. Solunum rahatsızlıkları ve sinir sistemi organları rahatsızlıklarını sayabiliriz.
Marul: Merkür aynı zamanda aromatik ot ve meyveleri de etkiliyor. Stresli ve uykusuzluk çeken kimseler için birebir.
Fesleğen: Her zaman taze olan bir bitki ve eskiden isteri hastalığının tedavisinde kullanılırmış. Öksürüğe, sinire ve sinir sistemindeki spazmlara iyi geliyor.
Meyankökü: Alfa, sümüksel doku yangısına ve sistite iyi geliyor.
Maydanoz: A ve C vitamini, kalsiyum, demir ve potasyum bakımından zengin olan maydanoz, kansızlığa ve aknelere iyi geliyor.
Boğa ve Terazi
Venüs'ün koruduğu otlar ve bitkiler hidratasyon fonksiyonunu üstleniyorlar. Örneğin kuru ciltlere, ciltteki kızarıklıklara ve bir takım göz hastalıklarına iyi geliyorlar.
Fasulye: Kandaki antibiyotikle yükselen akyuvar sayısını gereken düzeye indiriyor.
Nane: Aşk tanrıçasının da favorisi nane; ağzı, dişetlerini, boğazı ve mideyi koruyor.
Yabanmersini: A ve C vitamini zengini yaban mersini, antiseptik özelliğine sahip. Aft ve sistite iyi geliyor. Ayrıca şekere, egzamaya, hemoroidlere ve gözlere de iyi geliyor.
Yay ve Balık
Jüpiter'in koruduğu ot ve bitkilerin iyileştirici bir etkisi bulunuyor. Özellikle karaciğer ve dolaşım sisteminde, böbreklerde, atardamarlarda ve kas sisteminde hissediliyor.
Kuşkonmaz: Gezegenin etkilediği sebzeler arasında kuşkonmazın böbrekleri çalıştırıcı bir etkisi, enginarın ise kandaki zararlı kolesterolü düşürücü bir etkisi bulunuyor.
Enginar: Pişmiş enginarın toksik bir etkisi bulunduğundan pişirildikten hemen sonra tüketilmesi gerekiyor.
Kestane: Oldukça enerji verici bir besin kaynağı, içinde vitamin ve minerallerin dışında şeker, yağ ve protein bulunuyor. İyileştirici etkisi sınırlı olan bir besin.
Terazi, Oğlak ve Balık
Durgunluğu ve soğukluğu ile bilinen Satürn'e bağlı olan ot ve bitkilerin ateş düşürücü bir etkisi bulunuyor. Bu bitkiler şişmanlığa ve ödemlere karşı da kullanılıyor.
Mısır: Satürn'ün en temel besini mısır. tiroid bezinin aktivitesini yavaşlatıyor. Yağı ise ödemler, hipertansiyon için kullanılıyor.
Ispanak: İçinde önemli ölçüde mineral ve vitamin bulunan ıspanak, raşitizm ve hipertansiyona karşı kullanılıyor.
Limon: Satürn'ün etkilediği meyveler arasında, önemli ölçüde vitamin ve mineral sahibi limon, bulantıya karşı kullanılıyor. Saç ve tırnaklar için de oldukça yararlı.

Fiziksel veya psikolojik bir nedenle hasta olduğumuzda ya da depresyona girdiğimizde kendimizi iyi hissetmek için içgüdülerimize dayanarak çeşitli yiyecekler yeriz
Son düzenleyen Blue Blood; 22 Eylül 2006 21:35
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Mayıs 2006       Mesaj #39
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
KOÇ:
Mars: Cazibe, Savaş, ve Sex temsilcisi

BOĞA:
Venüs: Güzellik, Sevgi, ve Güzel Sanatlar temsilcisi

İKİZLER:
Merküri: Zeka, Hareket temsilcisi

YENGEÇ:
Ay: Hislerin temsilcisi

ASLAN:
Güneş: Üstün gücün temsilcisi

BAŞAK:
Merküri: Zeka, Hareket temsilcisi

TERAZİ:
Venüs: Güzellik, Sevgi, ve Güzel Saatlar temsilcisi

AKREP:
Pluton: Yeni Şartlar temsilcisi
Mars: Cazibe, Savaş temsilcisi

YAY:
Jüpiter: Neşe, Zenginlik temsilcisi

OĞLAK:
Satürn: Disiplin temsilcisi

KOVA:
Üranüs: Değişiklik, Ani Başlangıç ve Sonuçlar temsilcisi

BALIK:
Neptün: Hayaller temsilcisi
Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
28 Mayıs 2006       Mesaj #40
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi
BURÇLARA GÖRE TATİL

Koç
Koç insanı için tatil demek, heyecanlı yeni olaylarla gücünü ve dayanıklılığını ölçmek ya da daha önce hiç yapmadığı şeyleri yapmak demektir. Koç, diğer burçların aksine tatilinde günlük hayatından çok farklı şeyler yaşamak ister. Koç burcu macera ve keşifleri temsil ettiğinden tatilinde dağcılık, rafting, yamaç paraşütü gibi sporlar yapmayı tercih eder. Doğaya karşı kendi gücünü test edebileceği bir kamp tatili ona iyi gelecektir.
Koç burcu ilk defa gittiği yerlerde çok eğlenir. Bu yüzden tatil için hiç gitmediği yerleri seçmelidir. Her zaman yeni şeylere ihtiyacı vardır, daha önce gezip gördüğü yerler ona fazla heyecan vermez.
Boğa
Boğa burcu lükse ve güzelliklere düşkündür. Yeşillikler içinde dağ ya da göl manzaralı şık bir tatil köyü, otel tam ona göredir. Abant Gölü, Yedigöller, yazın Kartalkaya, Uludağ, İsveç, İsviçre, Aspen gibi yerlerde çok mutlu olacaktır.
Seyahatinizde yoğun günlük programlar yapmamalısınız. Boğa insanı tatilde gevşemek ister. Kitapçıları, müzeleri, sanat galerilerini ve mağazaları dolaşarak rahatlar. Kadın Boğa'lar güzellik ürünleri ve bakımı ile kendini şımartmak ister. Boğa için tatil demek, günlük hayatın dışında farklı zevkleri tatmak demektir. ;
İkizler
İkizler için seyahat, yeni şeyler öğreneceği, heyecanlı deneyimler yaşayacağı, ufkunu genişleteceği ve hayatına yeni bir bakış açısı kazanacağı harika bir fırsat demektir. İkizler insanı tatile dinlenmek için değil, değişiklik için gider. Tatil programı yaparken dikkat etmesi gereken en önemli konu, gittiği yerde kafaca ve fiziksel olarak tamamen meşgul olabileceği aktivitelerin olmasıdır. Plajları, tarihi yerleri, müzeleri, alışveriş merkezleri, güzel manzarası olan ve kısa geziler yapabileceği diğer tatil yörelerine yakın bir yer seçmelidir. İkizler burcu, Yay ve Balık gibi çift bedenli bir burçtur, tatilinde iki ülkeye, iki şehre birden gitmek isteyebilir.
İkizler burcu, bulunduğu yörenin kültürünü, yaşam tarzını yansıtmayan lüks otelleri tercih etmez. Onun yerine minik otelleri, pansiyonları, aile işletmelerini tercih eder. Haberci ruhlu İkizler'in odasında bir TV, yakınlarda ise gazete bayii ya da kitapçı olmalıdır.
Yengeç
Duyarlı Yengeç insanları en çok su kenarında tatil yapmaktan mutlu olurlar. Yengeç burçlarının çoğu evlerinden fazla uzaklaşmak istemezler. Evlerine yakın deniz, göl kenarları, onlar için ideal tatil yerleridir. Büyük lüks oteller yerine küçük oteller, içinde mutfağı olan bungalovlar sakinliği seven Yengeç insanına hitap eder. Tatilde, o yörenin pazarından aldığı sebze ve baharatlarla yemekler yapabilirse çok mutlu olacaktır. Kendini ne kadar çok evinde hissederse, gittiği yerde o kadar çok rahat eder. Tutumlu Yengeç fazla para harcamayı sevmediğinden hesaplı turlarla tatile çıkmak ister.
Ailesine bağlı Yengeç burcu, büyük dedelerinin doğduğu yerlere gidip köklerini araştırmaktan heyecan duyacaktır. Aynı şekilde Mekke, Kudüs, Tibet gibi dinlerin doğduğu ya da Kapadokya, Roma gibi dini yerlerin bulunduğu bölgeleri ziyaret etmekten de zevk alacaktır.
Bir Yengeç için tatilde ne yaptığı ya da ne aldığından çok neler hissettiği önemlidir.
Aslan
Günlük yaşantısında bile lükse meraklı olan Aslan burcu, tatil söz konusu olduğu zaman en değişik, en harika tatil için tüm parasını birden harcayabilir. Hatta bu parayı bir araya getirebilmek için uzun bir süre beklemeyi bile göze alır. Rahat edemeyeceği, zor şartları olan bir tatilin anlamsız ve sıkıcı olduğuna inanır.
Aslan toplum insanıdır, kalabalıktan hoşlanır. Issız bir tatil yöresi ona göre değildir. Zengin kültürleri olan kalabalık şehirler onu çeker. Özellikle eski sarayları, kaleleri olan yerlerde asaletin izlerini bularak çok mutlu olur.
Aslan insanı nereye giderse gitsin parasının yettiği en lüks otelde en iyi servisi almak ister. Gece hayatını sevdiğinden onu dansetmeye, caz konserine ya da tiyatroya götürebilirsiniz. Kendisini gösterebileceği ve herkesi görebileceği barlara, kafelere bayılacaktır. Aslan insanı nasıl yaşanması gerektiğini iyi bilir.
Başak
Başak, zeki, entelektüel, iletişimci, enerjik ve aynı zamanda üretici bir burçtur. Onun en son isteyeceği sırt üstü uzanarak hiç bir şey yapmadan geçireceği bir tatil olacaktır. Başak insanı hareket ve heyecan aramaktadır. Keşif ve araştırma duygusunu tatmin edeceği yeni yerler ona heyecan verir. Gideceği yer ile ilgili ne kadar çok bilgi toplayıp hazırlık yaparsa, gittiği zaman o kadar çok mutlu olur. En uygun fiyatlı tur ve otelleri araştıracak, eğer yabancı bir ülkeye gidiyorsa o ülkenin dilini biraz öğrenecek, kültürü hakkında bilgi toplayacak, ön hazırlıkların hepsini eksiksiz yapacaktır.
Sağlığına düşkün Başak burcu, uzak ülkelere gidemiyorsa, yakınlardaki kaplıca, sağlık çiftlikleri gibi yerlere giderek yenilenebilir. Buralarda egzersiz yapacak, doğa içinde yürüyecek, masaj, sauna, çamur, parafin maskeleri ile baştan aşağı temizlenecek, arınacak, dinlenecek ve kendini harika hissedecektir. Bu şekilde Başak insanı yavaşlayacak ve yerinde durabilecektir.
Terazi
Oldukça sosyal olan Terazi insanı, tatil için büyük bir şehri ya da hareketli bir tatil yöresini tercih eder. Konforlu ve rahat bir ortamda olmayı sevdiğinden, çadırda bir tatil ona göre değildir. Terazi'ye kamp yapmaktan bahsederseniz faksı ve kablolu TV'si olmayan bir otel demek istediğinizi zannedebilir. Terazi burcu, müzeleri, sanat galerilerini dolaşmayı, alışveriş yapmayı sever ve gece hayatından çok zevk alır.
Yengeç insanları tek başına ya da yalnızca bir kişi ile tatile çıkma fikrini hayal bile edemez. Onun için tatil demek, kalabalık ve neşeli insanlarla bir arada eğlenmek demektir.
Akrep
Akrep burcunun özel hayatı çok önemlidir. Issız, sessiz, sakin, kimsenin olmadığı bir ada, tatil yöresi ya da özel bir tekne tam ona göredir. Yengeç ve Balık gibi duygusal bir su burcu olan Akrep, su kenarında kendini hiç bir yerde olmadığı kadar iyi hisseder. Yoğun duygulara ve tutkulara sahiptir, zaman zaman yalnız kalmaya ihtiyaç duyar. Kaldığı yerde televizyon ve telefon olmasa da olur ama oda servisine ihtiyacı vardır, şampanya içebilmeli ve kendi müziğini dinleyebilmelidir. Onun için tatil demek, dış dünyaya hazırlanmak ve yenilenmek demektir.
Günlük hayatta enerjisini çok yoğun ve konsantre bir biçimde kullanan Akrep, enerjisini çok çabuk tüketir. Issız bir adaya veya tekneye bütçesi yetmiyorsa deniz ya da göl kenarında kitap okuyarak, balık tutarak ve hiç bir şey yapmadan dinlenebileceği sakin yerlerde tatil yapmalıdır. Akrep insanının sahilde uzun yürüyüşlere ve araba ile küçük gezilere çıkmaya ihtiyacı vardır. Kaldığı otelin güzel ve konforlu olmasını arzu eder.
Yay
Yay burcunun seyahat etmeye karşı müthiş bir tutkusu vardır. Ne kadar uzak ve egzotik yerlere giderse o kadar çok heyecan duyar. Alaska'dan Kenya'ya tüm uzak ülkelere gitmek ister. Zıt burcu İkizler gibi kafaca zorlanmaya ve yeniliğe ihtiyacı vardır. Yolculuğa çıkmadan çok önce gideceği yerin kültürü ve tarihi hakkında bilgi toplar. Lisan konusunda oldukça yeteneklidir ve gideceği ülkenin insanları ile hiç olmazsa biraz sohbet edebilecek kadar o ülkenin dilini öğrenmek ister.
Atletik Yay burcu, tatil programını bol fiziksel aktivitelerle doldurmalıdır. Bol aktiviteli, spor faaliyetleri olan tatil köyleri Yay insanı için idealdir. Doğada yürüyüşler, tenis oynamak, yüzmek, koşmak, at binmek ve spor salonunda aerobik dersleri ile çok mutlu olacaktır.
Oğlak
Oğlak burcu için en ideal tatil, dağlık bir bölgede olacaktır. Bu burç geleneklere ve tarihe önem verdiği için antik ve tarihi yerleri gezmekten büyük zevk alır. Hala arkeolojik kazılar yapılan bölgelere gitmek ya da bu kazılardan birinde gönüllü çalışmak hayatının unutulmaz tecrübesi olacaktır. Oğlak insanı eski, büyük ve geleneklerini koruyan otellerde kalmaktan büyük zevk duyar. İstanbul'da Pera Palas, New York'da Plaza, Londra'da Ritz Oteli gibi. Bunun yanı sıra Oğlak burcu doğada dere tepe yürümeye bayılır.
Oğlak, tatilinde biraz iş yapabilirse çok mutlu olur. Bu yanındaki insanı çıldırtabilir ama onun için iş, hayatının bir parçasıdır, ona büyük zevk verir ve bu yüzden de çok başarılıdır. Seyahatinde işle ilgili bir fırsat yakalayabilirse tatil daha da zevkli olacaktır.
Kova
Sıradan turistik bir tatil, maceracı ve bağımsız ruhlu Kova burcunu sıkacaktır.
Dünya kültürlerine, toplumların sosyal yapılarına ilgi duyan, entelektüel Kova, büyük sosyal değişimlerin olduğu Rusya, Çin, Hong Kong ya da Berlin gibi yerlere gitmelidir.
Kova burcu bilgisayarı olmadan yaşayamaz, tatilde iken aklı bilgisayarındadır. Diz üstü bilgisayarı varsa her yere taşır, yoksa mutlaka birisi onun için e-mail'ini kontrol ediyordur. Bağımsız ruhlu Kova insanının açık alanlara ihtiyacı vardır. Doğa harikası ıssız yerlerde özgürlük ve keşif duygusunu yaşayacaktır.
Her dakikası planlanmış turlar ona göre değildir. Kendi programını kendi yapacağı bir tatili tercih eder. Esintili bir karakteri olduğu için hiç bir gezinin katı kuralları ya da günlük programı olmamalıdır. Sürprizlere ve değişikliklere açık bir tatil düşünmelisiniz.
Balık
Balık insanı iflah olmaz bir romantiktir. Tatilinden iyice zevk alabilmesi için biraz fantezi olmalıdır. Gerçek, günlük hayata benzeyen sıradan bir tatil ona göre değildir. Su elementi Balık için en iyi tatil, ada ve deniz kenarında olandır. Dalga seslerinin duyulduğu, deniz manzaralı küçük bir otel, hassas Balık insanını rahatlatacak ve sakinleştirecektir. Balık fazla atletik olmayan yaratıcı bir burçtur, bu yüzden ağır sporlar yerine yüzmeyi, kürek çekmeyi, yelkenle açılmayı, şnorkelle dalmayı ve sahilde uzun yürüyüşlere çıkmayı tercih edecektir.
Tekne kiralamak harika bir fikir olacaktır, fotoğraf makinesi ile artistik yaratıcı fotoğraflar çekecektir. Balık burcu ayakları temsil eder. Balık insanı özellikle romantik aşk şarkıları ile dansetmeyi çok sever. Sezgileri gelişmiştir ve seyahat sırasında keşfetme duygusu ona zevk verir. Onu yapılması gereken tatil aktiviteleri ile programlamaya kalkmayın. İlginç şeyler bulursa kalmak isteyecek, özgür olamama hissi ise onu rahatsız edecektir.
Son düzenleyen Blue Blood; 22 Eylül 2006 21:38 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi

Benzer Konular

20 Mart 2016 / RuffRyders Forum Oyunları
1 Mart 2015 / Siyah Cin Soru-Cevap
1 Nisan 2012 / BİTKİN Soru-Cevap
6 Mayıs 2012 / 123456789123456 Soru-Cevap