Arama

Astroloji - Fallar - Balık - Sayfa 6

Güncelleme: 10 Aralık 2019 Gösterim: 382.184 Cevap: 1.933
the encrypted - avatarı
the encrypted
Ziyaretçi
12 Mart 2007       Mesaj #51
the encrypted - avatarı
Ziyaretçi
Balık - 12.03.2007 , PAZARTESİ

Sponsorlu Bağlantılar


Bugün, sabah saatlerinde özellikle iş konularında sakin ve olumlu davranmaya özen gösterin. Güç ve kontrolü sağlamak adına, birlikte çalıştığınız insanlara karşı denetim uygulayabilir yada tam tersi bir durum içindeyseniz, gerilimli tepkiler verebilirsiniz. İş açısından sorunu olan burç mensupları, istedikleri gibi bir gelişme olmayışı karşısında sinirlenebilir ve nerdeyse işle bütün bağlarını kesebilirler. Yine iş arayan burç mensupları öğleden sonra alacakları bir haberle harekete geçebilirler. Fakat bu iş, kariyer hedeflerinden uzak günlük rutini çok yoğun olan bir iş koluyla alakalı olabilir. En ince ayrıntısına kadar hesaplamadan sırf çalışmak için olumlu karar vermeyiniz.

Bugün, iş konularında sabah yaşanacak gerginliğin en büyük nedeni, yaşamınız açısından düşündüğünüzde, çalıştığınız işin, istediğiniz şartlarda olmayışıdır. Çalışılan saatlerin düzensizliği, iş yerinin ortamı ve güvence konusu pek kafanıza uymamaktadır. Sizi bir karar aşamasına getiren bu durum ve şu an için bundan daha iyi bir teklif olmayışı ruhen de gerilimli tepkiler vermenize neden olmaktadır. Yapmanız gereken bu enerjiler altında acil kararlar vermektense, sabırlı olmak ve daha iyi şartlarda olacağınız bir başka iş arayışı için girişimde bulunmaktır. Tam olarak güvenli bir şey bulmadan yerinizde kalmanız sizin için de en olumlu karar olacaktır.

the encrypted - avatarı
the encrypted
Ziyaretçi
15 Mart 2007       Mesaj #52
the encrypted - avatarı
Ziyaretçi
Balık - 15.03.2007 , PERŞEMBE

Sponsorlu Bağlantılar

Sinirlerinize hakim olun ve kendinizi kontrol altına alın. Artık özgürsünüz. Buna alışmanız zaman alsa da kendinizi hiç sıkmayın ve çeşitli psikozlara girmeyin. Biraz çaba ile yepyeni bir insan olarak yaşama yeniden merhaba diyeceksiniz. Ailenizle ilşkilerinizi yeniden gözden geçirin. İş arkadaşlarınız bu durumunuzu aleyhinize kullanabilirler. Bunu lehinize çevirmek sizin elinizde. Para konusunda dostlarınızın desteğiyle sıkıntılarınızı kolayca atlatacaksınız. Tasarruf yapın. Sonra çok sıkıntı çekersiniz.
NiliM - avatarı
NiliM
Ziyaretçi
15 Mart 2007       Mesaj #53
NiliM - avatarı
Ziyaretçi
Stresten arınma

Stres altındaki Balık burcunun tek istediği bir köşeye saklanarak dünyanın yok olmasını beklemektir. Sinirleriniz gerginken en son ihtiyacınız olan şey planlanmış ve zorunluluklarla dolu bir hayat tarzıdır. Sınırlanmaktan nefret edersiniz. Neptün tarafından yönetilen Balık insanının etrafındakilerin duygularını sünger gibi emme özelliği vardır. Başkalarının dertlerini taşımaktan yorgun düşersiniz. Su burçlarının içinde tek değişken nitelik taşıyan burç sizinki ve dolayısı ile en esnek olanısınız. Fazla esnek olmanız karar vermenizi zorlaştırır ve bir türlü sürüncemeden kurtulamazsınız. Burcunuzun sembolü olan ayrı yönlere yüzen iki balıkta olduğu gibi siz her zaman olayları farklı yönleri ile görürsünüz. Karar verme sürenizi belirleyin ve harekete geçmek için kendinize kesin bir tarih belirleyin.

Bazıları gerçeklerden kaçtığınızı söylese de, bu sizin acımasız dünyaya karşı kendinizi savunma biçiminizdir. Gerçekler acı gelmeye başladığında kendi hayal dünyanıza saklanırsınız. Alkol ve uyuşturuculara ( Neptün tarafından yönetilir) sığınmadığınız sürece hayal kurmanız en iyi özelliklerinizdendir. İstediğiniz şeyleri kafanızda canlandırarak değişikliklere daha kolay adapte olabilirsiniz. Her gün hayal kurmak için kendinize zaman ayırmalısınız.

Yengeç burcu güzel yemeklerle, Akrep seks ile Balık burcu ise -arkadaşlarına, ailesine, yeni tanıdığı insanlara karşı- sevecenliği ile aşkını gösterir. Balık burcu başkaları için kendini feda edebilir. Bu kadar çok verici olmak Balık insanını tüketse de nasıl duracağını bilemez.
Bunaldığınız zamanlar su kenarında sakin yerlere gitmelisiniz. Modern hayatın ulaşamadığı sessiz bir adaya gitmek iyi gelecektir. Size duygusal destek olabilen biri ile ya da yanlız gitmelisiniz. Kendi kendinize kalarak başınızı dinleyebilir ve yenilenebilirsiniz.

Bir yere gitme imkanınız yoksa sık sık banyo yaparak, kapalı yüzme havuzunda yüzerek, hamam, sauna gibi yerlere giderek sakinleşebilirsiniz. Kendinize bir akvaryum alabilir ve gün boyu renkli tropikal balıkları seyredebilirsiniz. Sizi su kadar sakinleştiren, huzur veren başka bir şey yoktur.

Yöneticiniz Neptün, film ve fotoğrafı yönetir ve bir çok Balık film seyretmekten büyük zevk alır. Sinemada ya da evde film seyrederek dertlerinizden uzaklaşabilirsiniz. Neptün aynı zamanda müziğin yöneticisidir. Yüksek sesle müzik dinleyerek, müziğin türüne göre gevşeyebilir veya daha enerjik olabilirsiniz.

Balık burcu ayakları yönetir, zaten burcunuz Zodyak’ın diğer burçlarının ağırlığını taşımaktadır. Yeni bir çift ayakkabı alarak ya da - kadın balıklar- pedikür yaptırarak kendinizi ödüllendirebilirsiniz. Gece yatmadan önce kremle ayaklarınıza masaj yapar veya yaptırırsanız çok rahatlarsınız. Dans etmek de iyi bir fikir olacaktır. Sadece slow dans etmek bile sizin gibi romantik bir Balık burcuna çok iyi gelecektir.

Rahatlamak için spor yapacaksanız, rekabet gerektiren yorucu sporlardan kaçınmalısınız. Müzik eşliğinde aerobik yapabilirsiniz. Meditasyon veya “tai chi” deneyebilirsiniz. Bu ikisi uykusuzluğa ve strese iyi gelirken kaslarınızı güçlendirecek ve sizi daha esnek yapacaktır.

Zor günlerinizde sizin gibi hassas insanlarla beraber olmalısınız. Yay burcu fazla dobra gelebilir, Koç ve Aslan burcunun sizi dinleyecek sabırları yoktur. Sizin gibi su burçları olan Yengeç, Akrep ya da Boğa, Oğlak ve hatta Başak gibi sakin tabiatlı toprak burçlarından insanlarla birlikte olmalısınız. Hava burçları böyle zamanlarda fazla analitikçi ve geveze gelebilir. Biraz desteğe ve güvene ihtiyacınız olduğu zamanlarda gerçekler sizi daha incitecek ve korkularınızı artıracaktır.

Balık burcu oldukça yaratıcıdır ve kendini sembollerle daha iyi ifade edebilir. Duygularınızı fotoğraf makinanızla çektiğiniz filmlerle anlatabilirsiniz. Fotoğraflarınızı kendiniz banyo edebiliyorsanız karanlık odada zamanın aktığını göreceksiniz. Şiir yazmayı deneyebilirsiniz. Sonuç sizi bile şaşırtabilir. Canınız yazmak istemiyorsa okumayı denemelisiniz. Böyle zamanlarda edebi romanlar size iyi gelmeyecektir, şiirden şaşmamalısınız.

Sonuncu burç olan Balık aynı zamanda en ruhani değerlere sahip olan burçtur. Dua ederek, meditasyon yaparak huzura kavuşabilirsiniz. Başkalarına yardım etmek, başkalarının sorunları ile uğraşmak da stresinizi dağıtacaktır.
HayLaZ61 - avatarı
HayLaZ61
VIP BuGS_BuNNY
17 Mart 2007       Mesaj #54
HayLaZ61 - avatarı
VIP BuGS_BuNNY
Balık kadınları
Sağa doğru uzayan sıraya girin. Ama lütfen hepiniz birden üşüşmeyin. Her erkeğe yetecek sayıda Balık Kadını bulunmayabilir. Ama bu, sırayı töreyi unutmanız için bir sebep değil ki! Sıranızı beklemek ve şansınızın yaver gitmesini dilemekten başka çareniz yok.”

İşte, Balık Kızları’nın erkekleri ne derece etkilediklerini anlatan keyifli bir tanım.

Astrolog “Linda Goodman” esprili diliyle ifade ettiği bu sözlere aynen katılıyorum. Ve erkeklerin Balık Kızlarını neden bu derece çekici bulduklarını da şu sözlerle açıklıyor;

“Astrolojiyi bir kenara bırakın. Zaten Balık Kadınının büyüleyici güzelliği dilden dile dolaşır. Onun da kuşkusuz olumsuz yanları vardır, ama ilk bakışta o, her erkeğin üniversite sıralarındaki aşkıdır.

Belki biraz da Playboy tavşanı olması buna tuz biber eker. Şunu da kabul etmek zorundayız ki, bu kadının modern ve özgürlükçü olması, o dökme demir gibi görünüşüyle birleşince, Balık Kızının değerini büsbütün yükseltir.

Kadınca gizemden yoksun bunca kadın, aşkların yolunu karartan bir bulut oluştururken, o, uslu, güzel, çaresiz Neptünlü yaratık, çevresine üşüşen erkekleri kocaman sopalarla geri püskürtmek zorunda kalabilir.”

Bütün bunların üstüne söylenecek tek kelime yok. Erkeğin üzerinde erkekliğini ortadan kaldıracak türden bir baskı yaratmayıp tersine bütün dişiliği ile erkeğin kendini güçlü hissetmesini sağlayan bir kadın karşısında hangi erkek kayıtsız kalabilir?

Espriler bir yana Balık Burcu biliyorsunuz su burçlarından biridir. Ve aynı zamanda dişidir.

Yani, ateş ve hava grubu burçları maskülen (erkek), toprak ve su grubu burçları feminen (dişi) olduğu için, Balık Kızları doğal olarak dişi enerjiye sahiptir. (Tabii doğum haritasında maskülen etkilerin çok yoğun olduğu durumlar hariç.)

Balık burcunun iki yöneticisi olduğunu daha önce belirtmiştim. Fakat, tekrarlamakta hiçbir sakınca görmüyorum. Balık Burcunu yönetenlerden biri, bolluk ve şans gezegeni Jüpiter’dir. Eh, Jüpiter’in de her konuda olduğu gibi aşk konusunda da kısmetini artıracağı açıkça söylenebilir.

Tıpkı Yay gibi Balıklar da çift kısmetlidirler. Durum böyle olunca da bir Balık Kızının etrafında birden fazla erkeğin pervane olmasında şaşılacak pek fazla bir şey yok.

Bir de buna Nepton’ün verdiği gizem ve duyarlılığı ilave edecek olursanız, Linda Goodman’ın esprili tanımının hiç de boşuna olmadığını anlarsınız. Ve bunların üstüne Goodman Balık Kızlarını bütün burçların arasında en tehlikeli “öteki kadın” olarak nitelemektedir. Doğrusu bu açıdan baktığınız zaman hiç de hoş bir tanımlama olarak görünmüyor.

Karşılaştığı tüm sertlikler karşısında yumuşaklığını korumayı başaran Zodyak’ta başka bir burç yok gibidir. Elindeki çay tepsisiyle size servis yaparken zarif hareketleri, telaşsız inceliği ve yumuşak gülümsemesi karşısında gevşediğinizi hissedersiniz. Ve ona baktıkça ne kadar tasasız ve rahat olduğunu görüp siz de rahatlarsınız.

Ancak, durum hiç de göründüğü gibi olmayabilir. Aslında sizin gördüğünüz tam da anladığınız gibidir. Fakat, hiç de tasasız ve sıkıntısız bir hayatın içinde gelmemektedir.

Yani siz onun nelerle mücadele etmek zorunda kalmış olduğunu anlayamazsınız. Daha doğrusu görüntüsüne bakarak anlamanız mümkün değil. Çünkü, o hiçbir zaman verdiği savaşın izlerini yüzünde taşımaz. Ve davranışlarıyla yansıtmaz.

Ona baktığınız zaman yumuşacık huzur yayan bir sükunet içinde bulunduğunu görürsünüz. Tabii bu derece rahat bir görünüş de ancak, kaygısız bir hayatın yaratacağı sonuç olduğu için, onun dertleri olabileceği aklınızın ucundan bile geçmez.

Zaten dertleri ve üzüntüleri olan birinin böyle davranması da pek akıl alacak bir iş değildir. O yüzden de kimsenin bir Balık Kızına bakıp onu anlayabilmesi mümkün değildir.

SEVİLMEK İSTER

İşin tuhaf tarafı da işte buradadır. Onun da anlaşılmak gibi bir derdi yoktur. O sadece sevilmek ister. Sevdiğinin yanıbaşında bulunması onun için yeterli olacaktır. Nasıl olsa o, Jüpiter ve Neptün’ün yardımıyla her türlü sıkıntının içinden mucizevi bir biçimde sıyrılmayı başaracaktır. Hem de tek bir yara almadan.

Bir Balık kızını derinden yaralayacak tek şey, sevdiğinin sert, haşin davranışları ve sözleridir. Aslında normal bir Balık Kızı bunların üstesinden gelmeyi başarır. Ancak, bazı Balıklar vardır ki, mücadele etmek yerine geri çekilirler.

Tıpkı kabuğuna çekilen Yengeç gibi (hatta daha beter) kendi dünyasının karanlık sularına çekilir. Tabii bunun sonucunda yalnız, mutsuz bir Balık olup çıkar. Kendisinden kaçtığı her yerde kendisiyle karşılaşır. Ve bu karşılaşmalar ona daha çok acı verir. Ve bu duygusu öyle bir hal alır ki, öfkeyle daha derinlere dalar. Bunun sonucunda da alkol ve uyuşturuculara müptela olur.

Bir Balık kadını bu derece olmasa bile zaman zaman (Nedensiz gibi gözüken) karamsarlık duygularına kapılır. Hatta bu karamsarlığı ileriye götürüp kendini savunmasız ve silahsız koskocaman dünyada tek başına olduğu duygusuyla derin bir bunalıma dönüşebilir.

İşte böyle bir anda farkına varması gereken en önemli şeyin “kuşkular”dan arınması gerektiğini anlamasıdır.

Balık Kadını kuşkuların girdabına kapılıp çekingenlik çamuruna saplanabilir ve korkular içinde çırpındıkça daha çok batabilir. Bu konuda dostlarının ve arkadaşlarının kendi hakkındaki fikirlerini duymaya, yalnız olmadığını anlamaya ihtiyacı vardır.

SEVGİ VE DİSİPLİN

Balık Kadınları’nın iyi bir anne olduğu söylenemez. Zira çocukları karşı öylesine müşfik ve ölesine yumuşak davranır ki, disipline ihtiyacı olan çocuk aklına her eseni yapmakta kendisine hak bulur. Tabii bunun sonucunda şımarık, sorumsuz ve kendi ayakları üstünde durmayı başaramayan tipler ortaya çıkabilir. Bu nedenle sevgi ile disiplini bir arada bulundurması gerektiğini öğrenmesi lazım. Aslında pek çok Balık annelerin, çocukları üzerinde öylesine başarılı bir kontrol kurup gereken disiplini yumuşaklıkla uygulamayı başardığı görülür ki, onların çocuklarıyla ilişkilerinin mükemmel olduğunu söylemeye gerek yok.

Pirana Kovalayan Çılgın Hamsi...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Mart 2007       Mesaj #55
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Balık - 17.03.2007 , Cumartesi


Bugün, her konuda yeni adımlar ve yeni başlangıçlar yapma zamanı olacaktır. Dilediğiniz her şey adına girişimde bulunabilir ve cesaretle her konuyu ele alabilirsiniz. Duygusal ilişkilerde harika bir gün sizi bekliyor. Sevdiğiniz kişiyle aranızdaki uyum duygusu yükselecek ve sorunlarınızı kolayca ele alarak çözümleyeceksiniz. Dış görüntünüzdeki çekicilik veya karizmatik duruş, girdiğiniz her ortamda beğenilmenizi ve ilgi görmenizi sağlayacaktır. Giyiminize özel bir önem verecek, hülyalı bakışlarınızla dilediğiniz kişiyi etkiniz altına alacaksınız. Kararlarınızı verirken her ne kadar gerçekçi düşünmekten uzak dursanız da, sizin için bugün olumsuz bir durum söz konusu olmayacaktır. Yaşamın acıtan yönlerinden ziyade hoş ve olumlu tarafını daha fazla görecek ve her güzelliğin keyfini çıkarmak isteyeceksiniz.

Empati gücünüzün artacağı bugün, çevrenizdeki insanlarla aranızdaki iletişim son derece güçlü olacaktır. Anlaşılmaz olmaktan uzak, alınganlık göstermeden ve duyarlılığınızı belirli bir dengede tutarak ilişki kurabileceksiniz. Gizli arzularınızı veya isteklerinizi kolayca elde edecek enerjiye sahip olacaksınız. Çevrenizdeki insanlar da size her konuda destek vererek yardımcı olmaya çalışacaklardır. Bu sayede ilerleme kaydedecek ve kendinizi huzurlu hissettirecek girişimlerde bulunmanız kolaylaşacaktır.
the encrypted - avatarı
the encrypted
Ziyaretçi
18 Mart 2007       Mesaj #56
the encrypted - avatarı
Ziyaretçi
Balık - 18.03.2007 , PAZAR


Bugün aşırı çekicisiniz. Sizi görenler hemen etkilenecekler. Yeni ilginç kimseleri tanıyacaksınız. İş durumunuz iyi. Para durumunuz fevkalade. Size türlü yerden irili ufaklı para gelecek. Paranın bir bölümünü kendiniz harcayacaksınız. Diğer kısmını sağlam yatırımlara yönledirin. Karşınıza hoş biri çıkacak. Onunla ani ve ateşli bir ilişki olabilir. Kendinizi dinleme huyundan vazgeçin. Hastalık hastası olmayın.
the encrypted - avatarı
the encrypted
Ziyaretçi
19 Mart 2007       Mesaj #57
the encrypted - avatarı
Ziyaretçi
Balık - 19.03.2007 , PAZARTESİ


Bugün, duygu dünyanız ile mantıklı bakış açınız arasında yoğun bir enerji alışverişi olacaktır. Sizin yapmanız gereken hangisini yaşamınız için kullanacağınızdır. Her ikisi de etkili enerjilerdir. Duygu dünyasına ağırlık vermeniz halinde fazlasıyla hassas olabilir kendinizi gereksiz yere üzebilirsiniz. Mantığınıza ağırlık vermeniz halinde ise alışkın olmadığınız bir enerjiyi nasıl kullanacağınızı bilmediğiniz için yanlış kararlar alabilirsiniz. Ayrıca, kendi iç dünyanıza çekilme isteğiniz fazla olacağı bugün, alınganlık göstermemeye ya da her şeyi abartılı ele alarak zaman kaybetmemeye özen gösteriniz. Duygularınızı gizli saklı yaşama isteğiniz yüksek olacağı için madde anlamındaki herşeyden uzak kalmayı düşünebilirsiniz. Bu durum ise sorumluluklarınızı yerine getirmemenize neden olabilir.

Sizin yapmanız gereken, aşırı hassasiyet yerine dengeli bir duygusallığın vereceği güzel hislerle gerçek dünyanın mücadele gerektiren alanlarında girişimde bulunmak olmalıdır. Amaçlarınızın ütopya düzeyinde kalmasına izin vermeden gerçek dünya ile uyuşmasını sağlayarak mantıklı bir bakış açısıyla ele alınız. Kendi iç dünyanıza çekileceğiniz bu günü yeniden toparlanma ve güç kazanma olarak süreci olarak görünüz. Sezgilerinizin gücünden yararlanınız ve ilham gücünüzün artışını yaratıcılık gerektiren çalışmalarınızda enerji olarak kullanınız.
NiliM - avatarı
NiliM
Ziyaretçi
19 Mart 2007       Mesaj #58
NiliM - avatarı
Ziyaretçi
Balık burcunun özellikleri:

Balık burcu birçok bakımdan en mistik, en esrarengiz ve doğa üstüne yakın burçtur.
Bu burçtan olanların merhamet duygusu bir kusur sayılacak kadar fazla olur, başkalarının acı çekmesini görmeye hiç dayanamazlar.
Hayvanlara, çocuklara ve çaresizlik içindeki insanlara karşı iyi ve anlayışlısınızdır.
Hayatınızda bir hayli çatışmalar ve tatsızlıklar olur, için için acı çekersiniz.
Bir başkasının acı çektiğini bilir ya da görürseniz gözleriniz yaşarır.
Genellikle alçakgönüllü, çekingensiniz. Kendinize olan güveniniz eksik. Sizde hastalara, muhtaçlara bakma isteği, dinin ve sosyal engellerin getirdiği hayalleri yıkıp tekdüzelikten kurtulma ve duyguları başkalarıyla paylaşma isteği var.
Bu duygulu su burcunda doğanların alkole düşkünlüğüne pek sık rastlanır, çoğu da denizi pek severler.
Sizin o akıcı yaratılışınızı, kalıplanmış davranış biçimlerine hapsetmeye olanak yoktur.
Üretici hayal gücüne sahipsiniz, sezgileriniz de çok güçlü.
Kolay etkilenirsiniz, çevrenizde olup bitenlere ilgi gösterirsiniz.
Aşırı duygusal ve teslimiyete eğilimlisiniz.Belki de gerçeğin ne olduğu konusunda kendinizi kandırıyorsunuz ve başkalarının da sizi kandırmasına sebep oluyorsunuz.
Her zaman duygularınıza kapılma tehlikesiyle karşı karşıyasınız. Bu sizde yenmesi güç bir kötümserlik yaratabilir, çok gerekli olan o hayat ve enerji kıvılcımını kaybetmenize yol açabilir. Balık burcundan olanlar, kendilerine daha olumlu ve iyimser bir bakış açısı geliştirmek zorundadırlar. Daha az öznel (daha objektif) bir bakış açısı gereklidir onlara.
Büyük ihtimalle kendinize zarar verecek kadar kolay kanan, duygulara kapılan ve kararsızlıklar gösteren birisiniz. Epey kararsız ve değişkensiniz. Belki de çok içine kapanık ve ketumsunuz.
Çok duygulu, hayalperest, merhametli bir kimsesiniz. Merhamet ve şefkat duyduğunuz bir kimse için dünyada yapmayacağınız şey yoktur. Para harcamak sizin için başlı başına bir zevktir. Hayal kurmak ve kurduğunuz hayallere kendinizi kaptırmak da bir diğer özelliğinizdir.
Yaratma gücünüz nedeniyle, ressam, dekoratör, müzisyen gibi sanatla ilgili bir meslek edinebilirsiniz. Böyle bir meslekte de çok büyük başarı sağlayabilirsiniz. Siz de Kova burcundakiler gibi sezme, çevrenizde olup biteni anlama yeteneği vardır. Çok duygulu olduğunuz için çabuk kırılıyorsunuz ve hep kendinizi sık sık haksızlıkla suçlarsınız. Halbuki siz çok yetenekli ve zeki bir tipsiniz.
Para sizin için sadece harcayabildiğiniz sürece önemlidir. Yoksa kasalarda duran para sizin için hiç önemli değildir. Cebinizdeki son kuruşu dahi zevkiniz için harcayabilirsiniz. Kesinlikle kötü durumları düşünmez ve kötülükleri aklınıza getirmezsiniz. Çok cömert olduğunuzu da hemen belirtelim. Yaşantınızı süsleyen güzelliklere çok önem verirsiniz. Lükse düşkünsünüz. Herhangi bir şeyin ortası size göre değildir. En pahalı, en güzel ve en rahat olmadıkça içiniz rahat etmez.
Balık burcunda doğan erkekler çok hassastır. Kararsızlığı da önemli bir özelliğidir. O da cebindeki son kuruşu çevresindekileri memnun etmek için harcar. Sevilmeye, şefkate muhtaçtır. Balık burcunda doğan erkek, bir kadına bağlanınca hemen evlenmek ister. Onun için yuva herşeyden üstündür.
Balık burcunun kadını herşeyden önce ya çok güzel ya da çekicidir. O tam bir dişidir. Yuvasına düşkündür. Sevdiği kimseyi rahat ettirmek için elinden geleni yapar. Son derece temiz ve düzenlidir. Süslenmeye, iyi giyinmeye, güzel şeylerin tümüne aşıktır. Ona bu güzellikler verilmezse mutsuz olur.
Burçlar kuşağının on ikinci ve son burcudur. Bilinç dışı bağımlılıkları, gizliliği ve maddenin karşıtı ile olan alışverişi sembolize eder.
Bu burcun insanları sezgisel ve hisli olurlar. Başkalarının düşünce ve duygularına önem verirler. Genelde sezgileri ile hareket eden insanlardır ve bu yöndeki inançları da kuvvetlidir. Onlar için en uygun söz "Ben inanıyorum"dur.
Bu burcun insanları çevrelerindeki insanların fikirlerini bilinçsizce algılama yeteneğine sahiptirler.
Balık insanının yaptığının doğru olduğundan emin olması zordur, çelişkiye düşer. Fakat istek güçleri zayıftır. Bunun nedeni dış etkenlerden çabuk etkilenmeleridir.
Bu burcun insanları kendi ayakları üstünde durmayı ve kendi iç dünyalarına bakmayı öğrenmelidirler. Onların moralleri çevrelerindeki olaylara bağlıdır. Kendilerini çok iyi hissettikleri bir anda dahi dışarıdan gelen olumsuz birşeye aniden moralleri bozulur. Bu iniş çıkışları sıkça yaşamaları doğru karar vermelerini güçleştirir.
Balık burcu insanının vücudu dayanıklıdır, fakat kendini yorgun hisseder.
Tartışmalardan hoşlanmadıkları için genelde tarafsız davranırlar.
Balık burcu insanı bazen çok pasif olur, bu hal haksızlığa uğradığı zamanlarda görülür. Mücadele etmezler, yanlışı kendilerinde ararlar.
Genelde sakin insanlardır. Fakat sabırları taştığında çok zor yatışırlar. Dikkafalı ve inatçı bir tutum içine girerler.
Balık insanları sevimlilikleri, uyumlulukları ve sempatiklikleri sayesinde her türlü topluma rahatça girebilen kimselerdir.
Bazen çok çalışırlar, bazen de hiçbir şey yapmazlar.
Duyguları, kuvvetli bir iyimserlik ve kötümserlik arasında gider gelir.
Genç balık insanları genelde çok materyalist olurlar. Fakat yaşları ilerledikçe onlar için ruhsal gelişme önem kazanır.
Balık insanları, kendi mallarına değer vermedikleri gibi başkalarının mallarına da değer vermezler. Fakat değer vermesini öğrenmelidirler.
Fikirlerinde ve sezgilerinde mantıklı olmalıdırlar. Bunu yapamazlarsa çok mutsuz olurlar. Balık insanlarının imajinatif yetenekleri gelişmiştir. Bundan istifade ederek iyi bir sanatçı, şair, müzisyen veya heykeltraş olabilirler. Yeteneklerini güzel sanatların her dalında gösterebilirler.
Fantazi dünyaları gelişmiştir, başkalarının olumsuz yönlerini sezebilirler.
Balık insanları çevrelerine karşı yardımseverdirler. Ancak iyi niyetleri suistimal edilirse bunu anlar ve çok kırılırlar. Ve o kimse ile ilişkilerini koparırlar.
Onların güveni kazanıldığında yapmayacakları fedakarlık yoktur. Kendilerini objektif olarak görememeleri olumsuz yönlerinden biridir. Karar aşamalarından önce tüm detayları görmek isterler, göremediklerinde ise çok çabuk şaşırırlar. Fakat detayları gördüklerinde olay onlar için çözülmüştür.
Bu burçta iki ters istikamette balık görülür. Bu burcun insanları hem çift kısmetli, hem de çift karakterlidir.
Balık burcu birçok bakımdan en mistik, en esrarengiz ve doğa üstüne yakın burçtur.
Bu burçtan olanların merhamet duygusu bir kusur sayılacak kadar fazla olur, başkalarının acı çekmesini görmeye hiç dayanamazlar.
Hayvanlara, çocuklara ve çaresizlik içindeki insanlara karşı iyi ve anlayışlısınızdır.
Hayatınızda bir hayli çatışmalar ve tatsızlıklar olur, için için acı çekersiniz.
Bir başkasının acı çektiğini bilir ya da görürseniz gözleriniz yaşarır.
Genellikle alçakgönüllü, çekingensiniz. Kendinize olan güveniniz eksik. Sizde hastalara, muhtaçlara bakma isteği, dinin ve sosyal engellerin getirdiği hayalleri yıkıp tekdüzelikten kurtulma ve duyguları başkalarıyla paylaşma isteği var.
Bu duygulu su burcunda doğanların alkole düşkünlüğüne pek sık rastlanır, çoğu da denizi pek severler.
Sizin o akıcı yaratılışınızı, kalıplanmış davranış biçimlerine hapsetmeye olanak yoktur.
Üretici hayal gücüne sahipsiniz, sezgileriniz de çok güçlü.
Kolay etkilenirsiniz, çevrenizde olup bitenlere ilgi gösterirsiniz.
Aşırı duygusal ve teslimiyete eğilimlisiniz.Belki de gerçeğin ne olduğu konusunda kendinizi kandırıyorsunuz ve başkalarının da sizi kandırmasına sebep oluyorsunuz.
Her zaman duygularınıza kapılma tehlikesiyle karşı karşıyasınız. Bu sizde yenmesi güç bir kötümserlik yaratabilir, çok gerekli olan o hayat ve enerji kıvılcımını kaybetmenize yol açabilir. Balık burcundan olanlar, kendilerine daha olumlu ve iyimser bir bakış açısı geliştirmek zorundadırlar. Daha az öznel (daha objektif) bir bakış açısı gereklidir onlara.
Büyük ihtimalle kendinize zarar verecek kadar kolay kanan, duygulara kapılan ve kararsızlıklar gösteren birisiniz. Epey kararsız ve değişkensiniz. Belki de çok içine kapanık ve ketumsunuz.
Çok duygulu, hayalperest, merhametli bir kimsesiniz. Merhamet ve şefkat duyduğunuz bir kimse için dünyada yapmayacağınız şey yoktur. Para harcamak sizin için başlı başına bir zevktir. Hayal kurmak ve kurduğunuz hayallere kendinizi kaptırmak da bir diğer özelliğinizdir.
Yaratma gücünüz nedeniyle, ressam, dekoratör, müzisyen gibi sanatla ilgili bir meslek edinebilirsiniz. Böyle bir meslekte de çok büyük başarı sağlayabilirsiniz. Siz de Kova burcundakiler gibi sezme, çevrenizde olup biteni anlama yeteneği vardır. Çok duygulu olduğunuz için çabuk kırılıyorsunuz ve hep kendinizi sık sık haksızlıkla suçlarsınız. Halbuki siz çok yetenekli ve zeki bir tipsiniz.
Para sizin için sadece harcayabildiğiniz sürece önemlidir. Yoksa kasalarda duran para sizin için hiç önemli değildir. Cebinizdeki son kuruşu dahi zevkiniz için harcayabilirsiniz. Kesinlikle kötü durumları düşünmez ve kötülükleri aklınıza getirmezsiniz. Çok cömert olduğunuzu da hemen belirtelim. Yaşantınızı süsleyen güzelliklere çok önem verirsiniz. Lükse düşkünsünüz. Herhangi bir şeyin ortası size göre değildir. En pahalı, en güzel ve en rahat olmadıkça içiniz rahat etmez.
damla1995 - avatarı
damla1995
Ziyaretçi
20 Mart 2007       Mesaj #59
damla1995 - avatarı
Ziyaretçi
20 Mart 2007, Salı
Balık Burcu (19 Şubat - 20 Mart)
balik
Beraber olduğunuz kişiyle ilgili öğreneceğiniz bazı sırlar nedeniyle, karamsarlığa kapılabilirsiniz. İşin aslını öğrenmeden, olumsuz bir tepki vermekten kaçının. Her şeyden çabuk sıkılma huyunuz yüzünden, elinizdeki işi de kaybetmek üzeresiniz. İş dünyanızda fırsat kapınızda, gerçekleşmesi için sizin de bir şeyler yapmanız gerekiyor. Para durumunuz her zamanki gibi, ama siz yine de boş yere endişeleniyorsunuz. Sağlığınızla ilgili kaygılarınız yerinde olabilir.
the encrypted - avatarı
the encrypted
Ziyaretçi
21 Mart 2007       Mesaj #60
the encrypted - avatarı
Ziyaretçi
Balık - 21.03.2007 , CARŞMABA


Bugün, duygularınız ve düşüncelerinizde temkinli, sakin ve kararlı olacaksınız. Çevrenizdeki insanlar sizin kendine olan güvenli duruşunuzdan ve görüntünüzdeki hoşluğunuzdan söz edeceklerdir. Hakikaten bugün ışıl ışıl parlayacaksınız. Davranışlarınızda doğal bir asalet olacaktır. Son derece duyarlı, sevgi dolu ve anlayışlı bir insan olarak herkesi kucaklayabilirsiniz. Ayaklarınız yere sağlam basar ve siz zamanı nasıl iyi kullanacağınızı bilirsiniz. Sizin için önemli olan kendinize güveniniz ve sahip olduklarınızdır. Sözlerinizde durur, doğru sözlü ve mert kimliğinizle takdir kazanırsınız.

Bugün, ne giyseniz size yakışır sözü sizin için söylenmiş gibidir. Her tavrınızla her sözünüzle beğeni kazanırsınız. Kendinize has havanızda nezaket ve saygınlık vardır. Kimsenin size etkilemesine izin vermez, bildiklerinizi kendi yöntemlerinizle uygulamak istersiniz. Candan, çekici, tutarlı ve evcimen bir ruh hali sizi sarar.çevrenizdeki insanları dikkatle süzer ve sağlam olmadıkça hiç kimseye güvenmezsiniz. Zaman olarak sizinle eskimiş olan her şeyi önemser, yenilik yapmaktansa güvendiğiniz insanlarla bir arada olmayı tercih edersiniz. Sevdiklerinize düşkünlük gösterir, onlardan ayrılmaktan veya bozuşmaktan korkarsınız. Her şey yerli yerinde durmalı ve değişmemeli diye düşünebilirsiniz.

Benzer Konular

10 Aralık 2019 / Misafir Burçlar
10 Aralık 2019 / Misafir Burçlar
10 Aralık 2019 / Misafir Burçlar
10 Aralık 2019 / Misafir Burçlar
10 Aralık 2019 / Misafir Burçlar