Arama

Başak Burcu ve Aşk

Güncelleme: 9 Ekim 2009 Gösterim: 11.685 Cevap: 4
Bia - avatarı
Bia
Ziyaretçi
19 Ağustos 2008       Mesaj #1
Bia - avatarı
Ziyaretçi
Başak Burcu ve Aşk Hayatı

Sponsorlu Bağlantılar
Başak burcunun üyeleri iyi konuşma yeteneğine sahip insanları sever. Başak iletişim kurmayı, etrafında zeki, entellektüel ve sakin insanların olmasını ister. İlerleyebilecek bir beraberliğin temelini atabilmek için, Başak ile sakin ve kaliteli bir yerde buluşmayı tercih etmek gerekir.

Başak'ın seçiciliğini göz önüne alarak, sağlıklı yiyeceklerin, sessiz, sakin ve romantik bir müziğin olduğu bir restaurant oldukça uygundur. Başak oldukça ilginç ve her konuyu rahatlıkla tartışabilecek, özellikle entellektüel alış-verişlere çok yatkın bir insandır. Fakat daha ilk günlerden gizli, mahrem konuların konuşulmasından, sırların paylaşılmasından, problemlerin ortaya dökülmesinden hoşlanmaz. Birliktelikde Başak'ın ilk günden itibaren takdir etmesi ya da yüceltmesi mümkün değildir.

Eleştiriye yatkın olan yapısı, ancak gerçeklerden emin olduktan, ölçüp biçtikten ve sıkı bir değerlendirmeden geçirdikten sonra tatmin olabilir. Ancak Başak kendisinden her hangi bir fikir ya da tavsiye istenirse, konu hakkında bütün bildiklerini tüm açıklığıyla paylaşır. Başak oldukça dikkatli planlar yapar. Finansal güvence ve kişisel gelişim, yaşamında önemli bir yer tutar. Aşırı harcamalar gibi, hemen başlayan ve hızla gelişen ilişkiler de onları rahatsız eder.

Genellikle pratik ve ulaşılabilir amaçları olan eşler seçmeye özen gösterirler. Başak insanı yaşamını paylaşmaya değeceğine inandığı insanı bir kez bulduğunda, ona her zaman sadık olmaya çalışarak, onu mutlu etmek isteyecektir. Ancak sorumluluk sahibi, hassas ve entellektüel yanı kuvvetli insanlar bir Başak'ın aşkını anlayabilir.

Dışardan kolayca anlaşılmasa bile, Başak oldukça sıcak, samimi ve dürüst bir yapıya sahiptir. O'nun kalbini bir kez kazanan, kendini yaşamı boyunca unutamayacağı bir sıcaklığın ve vericiliğin içinde bulur.

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
2 Temmuz 2009       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi


Sponsorlu Bağlantılar
Başak Burcu Temmuz Ayı Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

Temmuz ayının arzu ettiğiniz tüm güzellikleri, sevgiyi, başarı ve mutlulukları size getirmesi dileğimle yorumunuza başlamak istiyorum. Yaz günlerinin tüm etkinliği ve sıcaklığıyla kendini hissettirmeye başladığı bugünlerde gökyüzündeki enerjiler de, biz insanoğlunu ağırlıklarımızdan kurtulmaya, yeni keşiflerde bulunmaya teşvik ediyor. Bu ay siz Başaklar için Venüs gezegeninin İkizler burcundaki seyri her alanda etkili olacağa benziyor. Bunu iş, aşk ve para anlamında da görmekteyiz. İlişkiler açısından genel olarak arkadaşça paylaşımların ön planda olduğu bu sürecin etkilerini şimdi beraberce gözden geçirelim.

5 Temmuz – 1 Ağustos tarihleri arasında İkizler burcunda ilerlemeye başlayacak Venüs gezegeninin ilişkisi düzgün seyirde giden çiftler açısından en önemli etkisi, her ikinizin de birbirinize, kariyer ve mesleki konularda destek oluşunuz şeklinde özetlenebilir. Hangi alanda ilerlemeniz ve neler yapmanız gerektiği konusunda uyarılar getirebilir, bilgi ve tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz. Uyarılarda bulunarak yönlendirebilir, iş sorunlarınız veya iş hayatınızla ilgili konularda el birliğinde bulunabilirsiniz. Bu uyarım doğal olarak, teşvik edici ve yapıcı olduğundan, başkalarının gözüne çarpmadan yanlışlarınızı düzeltebilirsiniz. Amacınız, toplum içinde iyi bir çift izlenimi yaratmak ve geleceğinizi garanti altına alacak seçimlerde bulunmaktır. Yaşamınızın yönünü belirlemek adına, birbirinize güç vermeye çalışacağınız bu tarihler arasında, ilişkinizi ailenize açabilirsiniz. Bireysel arzularınızla partnerinizin isteklerini aynı potada birleştirebileceğiniz bu dönemin, mutlu çiftler açısından besleyici ve büyütücü olacağını düşünmekteyim. Çünkü fazlasıyla ortak noktanız vardır. Birbirinizi kolaylıkla uyarabilirsiniz. Herhangi bir konuda ortak fikir birliğinde bulunmanız mümkündür. Yaşamsal hedefleriniz için her ikiniz de elinizden geleni yapar, ilişkinizi güçlendirmek adına hareket edebilirsiniz. Tabi ki bunun sağlanmasında en önemli etken, birbirinize duyduğunuz sevgi, saygı ve güvendir. Ben bu dönemin böyle çiftler açısından gayet olumlu geçeceğini söyleyebilirim.

İlişkisinde sorun olanlar açısından bu dönemi incelersek, öncelikle dikkatinizi kendinize çevirmelisiniz. Yaşamdaki hedefinizi, şu anki konumunuzu, bundan sonra yapmak istediklerinizi iyice belirlemelisiniz. Ardından nasıl bir ilişki istiyorsunuz, partnerinizle aranızdaki sorunlar nedir, hayata aynı gözlerle bakıyor musunuz, birinizin hedefi, diğeriyle örtüşüyor mu. Bu soruların ardından, partnerinizi ve onun yaşamsal istek ve hedeflerini düşünmeye çalışınız. Eğer, bu hedefler birbirinden farklıysa, bakış açılarınız birbirinizle uyumsuzsa doğal olarak bu beraberliğin anlamını ve önemini mantıklı bir şekilde belirlemeniz lazımdır. Bu belirleme yapıldıktan sonra her ikiniz de, gerçekçi bir şekilde oturup konuşunuz. İlişkinizin, sizler için önemini, birbirinizle olmanın sizin için ne anlam ifade ettiğini saptayınız. Bunu beraberce yaptıktan sonra, hala anlaşmanız güç ise, analiz gücü yüksek bir insan olarak kendinize yeni bir sayfa açmanız en doğrusudur. Bu enerji altında ve bu tarihler arasında, genel olarak ilişkilerde mantıklı düşünmek gayet kolaydır. Bir yandan hayatın kendi içindeki zorlukları, bir yandan mesleki olarak kendinize bir gelecek hazırlama kaygısı derken, eğer hayatınızı paylaştığınız kişinin size desteği yoksa veya ideallerinizi ortaklaşa bir paydada birleştiremiyorsanız, bu ilişkinin geleceği hakkında bir şeyler söylemek için kahin olmak gerekmez. Yapılması gereken, öncelikle kendinizi tanımak, kendi kaderinizi ellerinizle şekillendirmektir.

İlişkisi yeni başlayan veya başlayacak kişiler açısından dönemi incelersek, genelde tanışmalar, karşılaşmalar iş ortamında meydan gelebilir. Karşınızdaki kişinin hoş ve sevimli davranışları, kariyerindeki yükselişi ve popülerliği dikkatinizden kaçmaz. Çevresindeki insanları incelediğinizde veya onlarla konuştuğunuzda, hep güzel şeyler duyabilirsiniz. Size karşı sevgi ve dostça yaklaşım tarzı vardır. Bu hali, tabi ki ilginizi kolaylıkla çekmesini sağlar. Ses tonu güçlü, kendine olan güveni ortadadır. Hedefleri hemen hemen sizinle aynı gibidir. İkiniz de, mesleki alanda ilerlemek ve yaşamınızı kurmak niyetindesinizdir veya kurmuşsunuzdur. Statü ve gücü fazlasıyla önemsemektesinizdir. Aşk ve romantizm konularında kültürel, duygusallıktan ziyade paylaşımların altını çizen bu enerji, gönül meselelerinde dikkatli olmanızı da sağlayabilir. Daha önceden yaşadığınız ilişkinin üzerinizde bıraktığı izler, daha önceki partnerinizle ilgili hayal kırıklığınız nedeniyle, bu süreçte karşınıza çıkacak kişiye hemen alışmanız güç olabilir. Fakat şu var ki, bu kişinin donanımlı, farklı, akıllı biri oluşu da gözünüzden kaçmaz. Bu durumda yapılması gereken, ilişkiye ciddi manada başlamadan önce onu tanımak, arkadaş olmaktır. Çünkü ancak bu sayede daha net gözlemlemeniz mümkündür. Zaten Venüs transitlerinde özellikle İkizler burcunda ilerleyen Venüs gezegeninin etkisi altında, çok ciddi kararlar almak için vakit erkendir. Birkaç ay beklemek, gözlemlemek faydalı olabilir.



Alıntı: Kaliteli Hayat

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
8 Ağustos 2009       Mesaj #3
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Başak Burcu Ağustos Ayı Yorumu

Aşk ve İlişkiler

Sevgili Başaklar aşk hayatınızla ilgili konularda Ağustos ayının en önemli enerjisi, Venüs gezegeninin Yengeç burcu seyridir. Yöneticiniz Merkür gezegeninin burcunuzdaki seyriyle beraber düşündüğümüzde bu enerji hem geçmişin tekrar gözden geçirilmesi hem de mantıklı çıkarmalarda bulunulması, ifade gücünün artması açısından gayet etkilidir. Şimdi birlikte yaşanabilecek yansımaları gözden geçirelim. Herşey gönlünüzce olsun.

1 Ağustos-26 Ağustos tarihleri arasında Yengeç burcunda ilerlemesini sürdürecek Venüs gezegeni, en başta sosyal aktiviteler evinizde seyrini sürdüreceği için, aşk konusunda aşırı duygusal davranmaktan ziyade, nazik, sakin, bazen çekingen, ilk başlarda karşısındaki kişiyi tam manasıyla tanımak isteyen, güvenmesi halinde yine de belli sınırlarda kendini anlatmayı tercih edecek bir kişi profili çizmeniz anlamına gelebilir. Fakat kısa süre sonra hem karşınızdaki insanı hem de çevrenizdeki insanları etkiniz altına almanız mümkündür. Bu seyir ilişki konusunda, sevilmenin, kendinize önem verildiğini bilmenin, güvende olduğunuzu düşünmenin ne kadar değerli olduğunun göstergesidir. Şefkat hissi yoğun bir kişi olarak insanlar hakkında nasıl iyi niyetli davranıyorsanız, size de aynı şekilde davranılması hoşunuza gideceğinden, Venüs gezegeninin bu seyri esnasında eski ilişkilerinizi hatırlayabilir ve sizin dışınızda gelişen durumlar nedeniyle bitmişse, aslında iyi bir tecrübe ise, geçmişi özlemle yadedebilirsiniz. Aslında Başaklar çoklarının söylediği gibi dengesiz veya tutarsız kişiler değillerdir. Ancak karşısındaki kişiye güvenmiyorsa ve kendini emniyette hissetmiyorsa bir Başak bu durumda gergin tepkiler verebilir ve ne kadar güvende olduğunu sorgulayabilir.

Bu dönem ilişkisi sağlam olanlar açısından gayet hoş geçebilir. Sahiplenici, koruyucu ve kollayıcı yönlerinizi ön planda tutarak, partnerinizle yakından ilgilenebilir, hedeflerinizi birlikte olmanın verdiği güçle gerçekleştirmeye çalışabilirsiniz. Bayan Başaklar bu dönemde aile üyeleriyle yakın temastadır. Hatta ailelerinin desteğini üzerlerinden hissedebilirler. Evli Başaklar yuvalarındaki güveni maddi anlamda oturtmak için çabalarken, Nişanlı Başaklar evlilik yolunda ilk adımı atmış olabilirler. Başak çiftleri için bu enerji, evleri ve ailevi ilişkileri bakımından olumlu bir zamanın göstergesidir.

İlişkisinde sorun olanlar veya yakın zamanda ayrılmış olanlar, Venüs Yengeç burcu seyrinin etkisiyle geçmişe bir dönüş yapabilirler. Partnerleriyle arkadaş kalmak niyetindedirler veya böyle kalırlarsa sorunların zamanla düzelebileceğini düşünürler. Arkadaşlığı ön plana almaya çalışabilirler. Bir de bu dönemin en önemli özelliği, kişinin yakın ilişkilerinde bulamadığı huzur ve güvenliği, sevdiği dostlarıyla veya ailesiyle gidermeye çalışmasıdır. Kafanızın içinde kuşkularınız vardır. Bu dönemin bir başka yansıması, yuva özleminizin artmasıdır. Sizin için eviniz, sevdiğiniz kişi huzur ve güven anlamına gelmektedir. Doğal olarak seviliyor ve seviyorsanız sizden daha mutlu bir kimse yoktur.

İlişkisinde sorun olanlar açısından bu dönem, beraberliğinizdeki güven olgusunu, arkadaşlığı, sadakati ve yaşananları gözden geçireceğiniz bir inceleme zamanı anlamı taşıyabilir. Bireyselliğinizi koruma dürtünüz yüksektir. Fakat geçmişin gölgesi sizi izlemekte gibidir. Anılar, birlikte tanıdığınız arkadaşlar, gittiğiniz yerler, yaşadıklarınız hep eskiyi hatırlatmaktadır. Dostlarınız ve aileniz gereken desteği vermektedir. Sizin için onların varlığı güvendiğiniz bir liman gibidir. Fakat duygularınız inişli çıkışlıdır. Bazen kafanız oldukça karışıktır. Bir yandan Güneş gezegeninin Aslan burcundaki etkisi, diğer yandan Güneş Tutulmasının aşk hayatınızla ilgili burç aksı üzerinde yarattığı gerilim ve hassasiyet sizin için 13 Ağustosa kadar sürecek dönemin gözden geçirmelerde bulunulması ve alışkanlıklarınız ile bundan sonrası ad Hisleriniz kimi zaman sevgiliniz, bitmiş veya sorunlu olarak devam eden ilişkiniz nedeniyle oldukça hassastır. Yalnız şu var ki, Merkür gezegeninin, burcunuzdaki seyri aklınızı başınıza alarak düşünmenizi sağlayan, ne olursa olsun mantıklı hareket etmekten yana olduğunuzun göstergesidir.



Alıntı

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
3 Eylül 2009       Mesaj #4
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Başak Burcu Eylül Ayı Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

4 Eylül tarihinde Balık burcunda yani ciddi ilişkiler evinizde meydana gelecek Dolunay etkisi, aşk hayatınızla ilgili konularda Eylül ayının ilk etkili enerjisi olarak dikkat çekmekte. Dolunay astrolojik olarak gerek siz ve gerek partnerinizin farklı dünya görüşlerinin istek ve beklentilerinin çatışması anlamındadır. Ayrıca ilişkinizin kalitesine göre, güzellikleri olduğu kadar, zorluklarını da daha net görebilmenizi sağlayan güçlü bir yansımadır. Ekilenlerin biçimi anlamına gelen dolunay zamanlarında dikkat edilmesi gereken husus, daha ılımlı ve mantıklı bir şekilde durumunuzu gözden geçirmek ve çatışarak değil, konuşarak anlaşmaya çalışmaktır. Bu dolunay Balık-Başak burç aksı üzerinde meydana geleceğinden sizler açısından gayet önem taşımakta. Bu tarihte partnerinizin aşırı duyarlı bakış açısı nedeniyle esnek düşünmek oldukça zorlaşır.
Tatsızlıklar yaşamamak için herşeyden önce yapılması gereken, geçmişi deşelememek ve sorunları ortaya getirerek hayatı daha da zorlaştırmamaktır. Onun yerine, problem ne ise, onu çerçeve içine alarak halletmeye çalışmak en doğrusudur. Sizin isteklerinizle onun duyguları arasındaki kutuplaşma dolunay zamanlarında daha da yoğunlaştığından sizin de kusur bulmanız, onun daha da yanlış yapmasına sebebiyet verebilir. Kimsenin bay ve bayan mükemmel olmasını bekleyemeyiz. Önemli olan burada iyi niyet ve aranızdaki sevgi duygusudur. Kaldı ki, Eylül ayı gerek yöneticinizin geri hareketi gerekse diğer enerjilerin güçsüz oluşu nedeniyle daha da dikkatli olunması gereken zamandır. Birbirinize karşı samimi ve ilgi dolu davranmanın, beraberliğinizi gerçekçi bir şekilde gözden geçirmenin bundan sonrası adına size olan faydası gayet büyüktür.


Yöneticiniz Merkür gezegeninin bu yıl ki geri hareketi iki ayrı burç ve iki ayrı tarih arasında gerçekleşecektir. Gölgeli günlerini de hesaba katarsak ay boyunca devam edecek bu durum en yoğun şekilde sizleri etkilemekte. Geri hareketin ikinci bölüm tarihi olan 18 Eylül-28 Eylül arasında burcunuzda sürecek geri hareket bizzat davranışlarınız, geleceğe dönük kararlarınız, beraberliğiniz, hayata bakış açınız üzerinde etkili olacaktır. Yaşamınızı ilgili her konuda, gerekli olan gereksizi, faydalı olanla olmayanı birbirinden gerçekçi bir şekilde ayırabilmek, geçmişte yaşadıklarınızı ve bundan sonra yapmak istediklerinizi gözden geçirebilmek adına onarım süreci olan bu tarihleri iyi değerlendirdiğiniz takdirde, geleceğinizle ilgili daha iyi bir sistem kurabilmeniz mümkündür. Merkür Başak burcunda son derece güçlü bir etkidir. Geri harekette olduğu zamanlarda ise bu gücü dış dünyada yavaşlıyor gibi gözükse de, kişinin algılaması, olaylara bakış tarzı ve inceleme biçimi gayet net çizgilerle belirlenebilir. İçe yöneldiğiniz için, hem kendinizi hem de beraberliğinizi çok daha gerçekçi bir şekilde ele alabilirsiniz. Aranızdaki sorunları, belli bir daire ortasına koyarak, dışarıdan gelen tüm seslere kulaklarınızı kapatarak düşünmeye çalışmak faydalıdır. Bu ilişkinin sizin için anlamı, hayatınızdaki yeri, ne kadar mutlu olduğunuz veya mutsuzluğunuz, tatminsizlikleriniz, karşılıklı olarak veya tek başınıza gözden geçirebilir.

İlişkisi sorunsuz devam edenler bu geri harekette daha gerçekçi bir şekilde düşünerek, yaşamlarıyla ilgili neler yapmak istiyorlarsa, bunları tek tek gözden geçirebilirler. Bu gözden geçiriş, geri hareketin bitiminden sonra yürürlüğe konabilir. İlişkisinde sorun olanlar ise, aynı şekilde kendilerini ve birlikte oldukları kişiyi gözlem altına alarak, öncelikle problem yaratan nedenleri saptamaya çalışabilirler. Geri hareket süreci bana göre, onarım anlamındadır. Bu onarım ister beraberliğinizi daha sağlam hale getirmek veya isterseniz kendi yaşamınızı daha sağlıklı yaşamak adına yapılabilir. Eğer bu ilişkinin siz ve partneriniz açısından önemi varsa, elele çözümler bulabilirsiniz. Tek taraflı sürdürüyor ve mutsuz iseniz o zaman kendinize daha fazla eziyet çektirmemeniz için yapılması gerekenleri tespit edersiniz. İkiniz için de artık bitmiş ise bundan sonrası adına yapılacakları kendi dünyanızda belirlersiniz.

İlişkisi olmayanlar ise bu geri harekette bizzat kendilerini, geçmişte yaşadıkları deneyimleri göz önüne alarak, bundan sonraki seçimlerinde daha dikkatli olmayı öğrenebilirler. Geri hareketler genelde geçmiş mevzuların konuşulması anlamında olduğu gibi, var olan sorunların bir gün yine sizi rahatsız edeceğini düşünerek çok iyi düşünülmesi gerektiğinin işaretidir. Çünkü bir gün, onlarda geçmiş sorun olarak karşınıza çıkacaklardır. Bu dönemde ne olursa olsun verdiğiniz son kararları gölgeli günlerin bitiminden sonra yani 5 Ekim sonrası yürürlüğe koyabilirsiniz. Bu tarihler arasında karşınıza çıkabilecek herhangi bir teklif, ilişki veya herhangi bir olay hakkında beklemede kalarak incelemenizi sürdürünüz.

Kaynak: Mynet
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
9 Ekim 2009       Mesaj #5
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Başak Burcu Aylık Yorumu
Ekim ayına genel bakış:

Ekim ayının en önemli gelişmesi bana göre, 2007 yılından bu yana devam etmekte olan ve sizi olgunlaştıran, ektiklerinizi biçmenizi sağlayan, dersler veren, zorlayan etkisiyle yoran Satürn gezegeninin kısa bir süreliğine burcunuzdan çıkışı ve Terazi burcunda ilerleyişidir. Neden kısa süre. Çünkü geri hareketi nedeniyle, 2010 yılının Nisan-Temmuz aylarında tekrar burcunuza geri dönecek ve son kez ciddi işlerinizi ve hayatınızı gözden geçirmenizi isteyecek ve size hoşçakal diyecek. Demek oluyor ki, 29 Ekim 2009 tarihinde Terazi burcuna girişi, önümüzdeki yıl ortalarından itibaren yaşanacak gelişmelerin ilk işaretlerini anlayabilmeniz açısından ön pravo anlamı taşıyor. Ekim ayının bir önemli etkisi, ileriye dönük hedeflerinizi sahiplenme, değerlerinizi koruma ve kollama konusundaki hassasiyetinizin artışı. Bu hassasiyet 16 Ekim sonrası Mars gezegeninin Aslan burcunda seyrine başlamasıyla geri plana çekilerek kendi içinizde düzenlemelerde bulunmanıza neden oluyor. Yaklaşık altı ay sürecek bu dönem çok önemli. Diyebilirim ki, a dan z ye kendinize dikkat etmeniz gerekiyor. Artık hayatın çocuk oyuncağı olmadığını, saplantılı, inatçı, aşırı tutkulu şekilde davranmanın zarar getirebileceğini bilmeniz gerekiyor. Bu konuda ciddiyim. Gerçekten gıdanıza, ilişkilerinize, aşk hayatınıza, her türlü bağımlılıklarınıza dikkat edin. İş konusunda korkuya dayalı, sağlık konusunda boşverici, aşk konusunda bildiğinizi okumayın. Sakin olun, esnek davranmaya çalışın, işbirliğini önemseyin. Vücudunuza özen gösterin. Parasal konularda Ekim ayı estetik duyarlılığı yükseltici. Bazılarınız evlilik veya ciddi ilişki aşamasında olabilirsiniz. Bu nedenle harcamalarınız artabilir. Bütçenizin sınırlarına taşmayın. Ve lütfen ani kararlar vermeyin. Benim tavsiyem herşeyi gözden geçirin. Gerçekten emin olmadığınız, önünü göremediğiniz bir şeyin altına imza atmayın.

Aşk ve İlişkiler:

20 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında burcunuzda ilerlemesini sürdürecek Venüs gezegeni, aşk hayatınızla ilgili konulardaki seçiciliğinizin işareti. Kolay kolay hiçbir söz veya durumun sizi etkilemesine izin vermeden yaşadığınız ilişkiyi inceden inceye analiz edebilirsiniz. Tatmin duygusu bu enerjinin altında gayet önemli hale geliyor. Ne kadar mutluyum ve ne yöne gidiyorum sorularının cevabını bulmak istiyor gibisiniz. Genel olarak ruh haliniz, beraberliğiniz ve içinde bulunduğunuz şartlar çerçevesinde şekillenebilir. İhtiyaçlarınız da aynı şekilde. Böyle bir etki altında yapılması gereken, karmaşık bir durum varsa buna çare bulmak ve hiç istemeniz de korkularınıza rağmen risk almak. İlişkisinde sorun olanlar bu enerji altında bir yandan iş hayatı veya sorumluluklarıyla mücadele ederken diğer yandan son birkaç senedir devam eden beraberlik sıkıntıları nedeniyle oldukça yorgunlar. Titizlendikçe sanki herşey tersine gidiyor gibi. Dışarda hayatla mı kavga edeceksiniz yoksa ilişkinizi mi düzene koyacaksınız bilemiyorsunuz.

Bu arada Mars gezegeninin ay ortasına kadar Yengeç burcunda seyrini sürdürüyor olması ailevi ve geçmişle alakalı konuların gündemde kalmasına neden oluyor. Değerlerinizi korumak, hedeflerinizi gerçekleştirmek için elinizden geleni yapmaktasınız. Bu dönemde yavaş yavaş burcunuzu terketmekte olan Satürn gezegeni size beraberliğinizle ilgili konularda son dersleri veriyor gibi. Detayların gayet farkındasınız. Ölçülü ve ılımlı hareket etmek ve düşünmek zorunda olduğunuzun bilincindesiniz. Ne gariptir ki, ya kurban olacaksınız veya şefkat, merhamet hisleriyle kendi kendinizi motive ederek değişimde bulunacaksınız. Tercih zor. Eğer ilişkinizde sevgi temelleri sağlam ise, bu enerji altında sorunları çözmek kolay. Tam tersi durumda ise ayrılık kaçınılmaz gibi. Bu enerji devam ederken birazdan izah edeceğim yöneticiniz Merkür gezegeninin burcunuzdaki seyri, geri hareket döneminde edindiği bilgiler ve gözlemler doğrultusunda sizi uyarabilecek güçlü bir dost gibi. Merkür bu konumda gücüne tam olarak kavuşmuş durumda.


15 Ekim-7 Kasım tarihleri arasında Venüs Terazi burcu ve 16 Ekim-6 Haziran 2010 tarihleri arasıdaki Mars Aslan burcu seyri bana göre aşk hayatınızla ilgili konularda son derece önemli. Ayrı yaşam evlerinde transitlerini sürdürecek bu iki gezegen birbirinden farklı gelişimleri gösteriyor. Venüs Terazide bilinçli veya bilinçsiz olarak sakinleşme, huzur bulma hayatın güzellikleri, lüksü ve konforu yaşamaktan yana olduğunuzu gösteriyor. Maddiyat bu konuda önemli hale geliyor. Çünkü herşeyin paraya endeksli olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Eğer gelir düzeyiniz veya işinizden elde ettiğiniz gelirinizde bir sorun varsa tabi ki insanın aşkı hissetmesi veya aşkın tadına varması zor. İşte bu yüzden öncelikle hayatınızı bu anlamda düzene koymaktan yanasınızdır. Böyle bir Venüs altında karşıt seçenekler veya size karşıt ne varsa kabul edebilirsiniz. Tartışmak, çekişmek veya uyumsuzluk canınızı sıkabilir. Durum böyle olunca ilişkinize gösterdiğiniz özen veya ilişkinizle alakalı problemleri çözme ihtiyacınız yoğunlaşabilir. Yani ne olursa olsun düzenimi sürdüreyim görüşünü savunabilirsiniz. Venüs seyrinin bir gün sonrası başlayan Mars gezegeninin Aslan burcundaki etkinliği, tutkuların yoğunlaşmasına, arzuların daha da büyümesine ve aşkta kendi liderliğinizi ortaya koymak adına epeyce ter dökeceğinizi gösteriyor. Çünkü iş hayatınızdaki yoğunluk, sağlığınız veya bazı sıkıntılarınız aşk hayatınızla ilgili konulardaki mücadelenizi engelliyor. Kendinizi açık ve cömert bir şekilde ortaya koymanız güçleşiyor. Bir yandan hayranlık toplamaya ve gücünüzü göstermeye yönelik istekliliğiniz artarken, diğer yandan elinizin kolunuzun bazı nedenlerden dolayı bağlı oluşu sizi rahatsız edebilir. Durum böyle olunca gururlu ve kibirli hareketler, ben haklıyım deme konusunda aşırı inatçılığınız, hem kendinizin hem de beraberliğinizin zorlanmasına neden olabilir. Oysaki huzur arıyordunuz. Peki ne oldu? Olan şu. Dışa karşı mutlu ve ihtiyaçları konusunda dikkatli olan siz, kimseye belli etmeseniz de yüreğinizin içinde savaş halindesiniz.

Bu enerjiler ilişkinizin niteliğine göre tabi ki değişecektir. Şimdi bunları kısaca ele alalım. Beraberliğinde sorun olanlar Ekim ayı boyunca durumlarını iki şekilde değerlendirebilirler. Eğer birbirlerinden maddi ve manevi anlamda bir destekleri söz konusuysa ve her iki taraf da huzur ve güvenliği önemsiyorsa doğal olarak ilişkiyi sürdürmeye çalışabilirler. Tutkular ve fanteziler ağır basabilir. İki kişi de beraberliklerinin kendileri için ne anlama geldiğinin farkındadırlar. Yani buna danışıklı döğüş diyebiliriz. Birbirleri vasıtasıyla elde ettiklerinin keyfini sürdürmeye tercih ederler. Nitekim gelir düzeyinde geçici artış problemlerin üstünün sıvazlanmasını kolaylaştırır. Böylece Ekim ayı öyle veya böyle geçirilmiş olur. Kimi sorunlu çiftlerde ise durum bundan farklıdır. Huzur arayışı yoğundur lakin sorunlar geri planda çoğu zaman rahatsız etmektedir. Bunları çözmek ve bir şekilde hayatınızı düzene koymak niyetindesinizdir. Bu dönemde Venüs sayesinde maddi konularda şansınız oldukça yükselir. Geçici olan bu iyileşme moralinizi yükseltse de asıl amacınıza ulaşmanız için önünüzde uzun bir zaman vardır. Bu durumda ilişki dışarıda sürüyor gibi dursa da, aslında durum hiç de öyle değildir.

Öfkeniz kimi zaman kendinizi bile aşacak hale gelebilir. Fakat susmanız ve geri planda kalarak bu beraberliği gözden geçirmeniz lazımdır. Hatta bazılarınız bu enerji altında gizliden gizliye hareket edebilirsiniz. Normalde dışarıda devam eden evlilik veya ilişki, arka planda ise tutkuların farklı yollarla tatmin edilmeye çalışılması. Mars gezegeninin bu sürecinin neredeyse 2010 yılına kadar süreceğini düşünürsek bu gizliliğin sizi epeyce oyalayacağını görmekteyiz. İlişkisi düzgün seyirde gidenler ise bu dönemde maddi açıdan güçlenmeleri sayesinde düşündükleri bazı projeleri için hazırlıklara girişebilirler. Örneğin evlenmeyi düşünenler yaklaşık altı aylık bir koşuşturma içine girerler veya evlenmeyi düşünüyorlardır fakat bir tarafın işleri nedeniyle bunu altı ay sonraya bırakabilirler. Fakat aralarındaki uyum gayet düzgündür. İlişkisi olmayanlar ise bu süreçte tutkulu bir beraberliğe adım atabilirler. Özellikle Bay Başaklar cinsel yönden oldukça isteklidirler. Bu ilişkinin temelinde huzur ve erotizm yüksek olabilir. Fakat biri diğerine oranla kendini gizlemek taraftarıdır. Bu durumda diğerinin dikkatli olması ve karşısındaki kişiyi iyi analiz etmesi lazımdır.



Kaynak: Mynet

Benzer Konular

15 Eylül 2012 / Bia Burçlar
7 Eylül 2018 / Bia Burçlar
5 Ocak 2013 / Bia Burçlar
12 Şubat 2013 / Bia Burçlar
25 Aralık 2012 / Ziyaretçi Soru-Cevap