Arama

Wilhelm Conrad Röntgen

Güncelleme: 6 Kasım 2016 Gösterim: 35.255 Cevap: 7
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
1 Ekim 2006       Mesaj #1
Safi - avatarı
SMD MiSiM

Röntgen Wilhelm Conrad

Ad:  Wilhelm Conrad Röntgen1.jpg
Gösterim: 2189
Boyut:  48.9 KB

ROENTGEN olarak da yazılır
Sponsorlu Bağlantılar
(d. 27 Mart 1845, Lennep, Prusya - ö. 10 Şubat 1923, Münih, Almanya)
X ışınlarını bulan Alman fizikçi.

Modern fizik çağını başlatan ve tıpta çığır açan bu buluşu nedeniyle ilk Nobel Fizik Ödülü 1901’de Röntgen’e verilmiştir.
Strasbourg (1876-79), Giessen (1879-88), Würzburg (1888-1900) ve Münih (1900-20) üniversitelerinde fizik profesörü olarak çalışan Röntgen esneklik, sıvılarda kılcal etki, gazların özgül ısısı, kristallerde ısı iletimi, gazların ısı soğurması ve piezoelektrik etki gibi konularda araştırmalar yaptı.

Röntgen, 1895’te havası kısmen boşaltılmış bir cam tüpten (katot ışınlı lamba) elektrik akımının geçişini incelerken, tüp çalıştığı sırada tüpün yakınında bulunan bir baryum platinosiyanür parçasının ışıldadığını gözledi. Bunun, katot ışınlarının (elektron) cama çarpmasıyla ortaya çıkan ve o güne değin bilinmeyen bir ışınımın kimyasal maddede oluşturduğu flüorışıma olduğu varsayımını geliştiren Röntgen, bu ışınımın kâğıt, tahta, alüminyum gibi maddelerden geçebildiğim ve fotoğraf levhasını etkilediğini belirledi.

Bu ışınların yansıma ve kırılma gibi ışığa özgü özellikler göstermediği kanısına vardığı için de, bu ışınımın ışıkla bir ilişkisi olmadığı sonucuna ulaştı. Röntgen’in, niteliğini tam olarak anlayamadığı için X ışınlan olarak adlandırdığı bu ışınlar günümüzde röntgen ışınları olarak da anılır.

kaynak: Ana Britannica

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 6 Kasım 2016 19:02
Biyografi Konusu: Wilhelm Conrad Röntgen nereli hayatı kimdir.
SİLENTİUM EST AURUM
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
1 Ekim 2006       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Ad:  Roentgen.jpg
Gösterim: 1853
Boyut:  11.5 KB
Röntgen Wilhelm Conrad

Alman fizikçi
Sponsorlu Bağlantılar
(Lennep, Rheinland, 1845 - Münih 1923).

Strasbourg’da (1876), Giessen'de (1879), Würzburg'da (1888) fizik profesörlüğü yaptı, 1900'de, Münih Üniversitesi fizik kürsüsü başkanlığına ve yeni kurulan fizik enstitüsünün müdürlüğüne atandı. 1885’te, kutuplanmış bir dielektriğin devinimiyle bir akımın aynı manyetik etkilere sahip olduğunu ortaya koydu; en ünlü buluşu X ışınlarıdır (1895).

Bu ışınları inceledi ve bunların doğru bir çizgi halinde yayıldığını, yansımadıklarını ve kırılmadıklarını, elektrik ya da manyetik alanlar tarafından saptırılamadıklarını gösterdi; X ışınlarının girme gücünü inceledi ve havayı iyonlaştırdıklarını gözlemledi. (1901 Nobel fizik ödülü.)

Kaynak: Büyük Larousse

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 6 Kasım 2016 19:00
Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
2 Ekim 2006       Mesaj #3
Mira - avatarı
VIP VIP Üye
RÖNTGEN, Wilhelm Conrad
(1845 Lennep, günümüzde Remscheid / Rheinland-1923 Münih)

Alman fizikçi. X ışınlarını buluşuyla ünlüdür (1895). Öğrenimini Zürih'te yaptı. 1869'da doktorasını vererek Zürih, Würzburg ve Strasbourg'da Alman fizikçi August Kundt'un asistanı oldu. 1875-1900 yılları arasında Hohenheim, Strasbourg, Giessen ve Würzburg'da, 1900-1920 arasında da Münih Üniversitesi'nde profesörlük yaptı. 1901'de ilk Nobel Fizik Ödülü'nü aldı. X ışınlarını, vakumda elektrik deşarjı deneyi sırasında rastlantı sonucu buldu.

Deşarj tüpünün yakınındaki bir floresan ekranın, deşarj sırasında ışıldayışını fark eden Röntgen, araya bir mukavva parçası konulduğunda flüorışının (zayıflamakla birlikte) devam ettiğini gözlemledi. Bu olaya, katot ışınlarının, deşarj tüpü çeperine çarptığı sırada meydana gelen bilinmeyen ışınların yol açtığı sonucuna vararak bu ışınlara "X ışınları" adını verdi. Bu ışınlarla ilk filmini de çeken Röntgen, böylece tıp alanına da önemli bir katkıda bulundu.


MsXLabs.org & MORPA Genel Kültür Ansiklopedisi
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 6 Kasım 2016 17:41
virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
2 Ekim 2006       Mesaj #4
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi

Alman asıllı fizikçi olan Wilhelm Conrad Röntgen

Ad:  Wilhelm Conrad Röntgen2.jpg
Gösterim: 2122
Boyut:  44.2 KB

1845 yılında Rheinland'da doğdu ve 1923 yılında Münih'de öldü. Çocukluğu ve ilköğretim yılları Hollanda'da ve İsviçre'de geçti. Zürih'te üniversite eğitimi gördü. 1876'da Strassburg'da, 1879'da Giessen ve 1888'de Würzburg Üniversitelerinde fizik profesörü olarak öğretim görevi yaptı. 1900'de Münih Üniversitesi Fizik Kürsüsü'ne ve Yeni Fizik Enstitüsü'nün yöneticiliğine getirildi.

1885 yılında kutuplanmış bir yalıtkan hareketinin, bir akımla aynı manyetik etkileri gösterdiğini açıkladı. Fakat asıl ününü, 1895 yılında X ışınlarını keşfetmesiyle kazandı. Bu ışınları inceleyen Röntgen, X ışınlarının bir doğru boyunca yatıldığını, yansıma ve kırılmaya uğramadığını, elektrik veya manyetik alanların etkisiyle yön değiştirmediğini ispatladı. X ışınlarının, cisimlerin içinden geçme kabiliyetlerini inceledi ve bu ışınların havayı iyonlaştırdığını ortaya çıkardı.

1901 yılında tamamladığı bu araştırmaları sonucu, aynı yılın fizik dalında Nobel Bilim Ödülü'ne layık görüldü. X veya g ışımalarının miktar ölçümü birimine kendi ismini vermiştir. Günümüzde röntgen ışınları tıp alanında kullanılmaktadır.

Röntgenin tıpta kullanımı, X ışınlarının organik dokular tarafından eşit olmayan derecelerde emilmesine dayanır. Eşit olmayan bu geçiş, radyolojik gölgeler meydana getirir. Bunlar, ya flüoresan bir ekranda (radyoskopi) ya da gümüş tuzlarının fotoğraf filmi üzerine indirgenmesiyle (radyografi) değerlendirilir. İncelenecek doku ile çevresindeki doku arasında X ışınlarını geçirme miktarında bir fark yoksa, saydam olmayan kontrast maddeler kullanılır.

X ışınları, ışık ışınlarıyla aynı özelliktedir. Fakat frekansları daha büyüktür. X ışını, içinden geçtiği gazı iyonlaştırma özelliği taşır. X ışınlarının tespiti ve şiddetinin ölçülebilmesi için bu ışınlar, iyonlaşma odasından yani altın yapraklı elektroskopa bağlı iki tablası bulunan gaz dolu bir kaptan geçirilir. Elektroskop yapraklarının düşüş hızı, iyonlaşma derecesini ve dolayısıyla bununla orantılı olan ışıma şiddetini ölçer. Şiddet, röntgen cinsinden değerlendirilir.

Bir X ışını demeti, saydam olmayan bir cisimden geçerken yavaş yavaş enerjisini bırakır. Kaybedilen enerji kalınlığa göre artar veya azalır. Ayrıca dalga boyu kısa ışınlar, maddeye daha fazla etki eder ve ağır elementler daha fazla enerji yutar. Bu özelliklerden dolayı, bir maddeye X ışını verilerek maddenin atom yapısı kesinlikle tespit edilebilir.
Son düzenleyen Safi; 6 Kasım 2016 19:01
H€L€N - avatarı
H€L€N
Ziyaretçi
25 Kasım 2007       Mesaj #5
H€L€N - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  Wilhelm Conrad Röntgen3.jpg
Gösterim: 1154
Boyut:  55.2 KB
Wilhelm Conrad Röntgen

(1845- 1923)

Wilhelm Conrad Röntgen 27 mart 1845'te Rhine'in küçük bir taşrası Lennep'te bir tüccarın tek çocuğu olarak dünyaya geldi. Ailesi o 3 yaşındayken, daha sonra burada Martinus Herman van Doorn Enstütüsü'ne de gideceği Apeldoorn'a taşındı. Özel bir yeteneği yoktu ama doğa ve orman hayranıydı. Mekanik alet yapımına yatkındı. Bu bütün yaşamı boyunca karakteristik bir özelliği oldu.

1862'de aslında başkasının karikatürünü yapmış olmasına rağmen, öğretmenlerinden birinin karikatürünü yaptğı haksız olarak iddia edilip, atılacağı Utrecht teknik okuluna başladı. Daha sonra fizik okumak üzere 1865'te Utrecht Universitesi'ne girdi. Burada yeterli başarıyı göteremeyerek, Zürih'teki Polyteknik okulunun sınavlarına girip kazanınca, makina mühendisliği üzerine okumaya başladı. Clausius'un derslerine ve Kundt'la laboratuvar çalışmalarına katıldı. Hem Kundt, hemde Clausius onun gelişiminden çok etkilendiler. 1869'da Zurich Universite 'sinden doktora diploması aldı. Ve Kundt'un asistanı olarak atandı. Daha sonra Kundt'la aynı yıl Würzburg'a, üç yıl sonrada Strasbourg'a gitti.

1874 yılında Strasbourg Universite'sine okutman, bir yıl sonra Wurtemberg 'de Hohenheim Tarım Yüksek okulu'na profesör olarak atandı.1876' da Strasbourg 'a fizik profesörü olarak geri döndü. Fakat 3 yıl sonra Giessen Universite'si fizik bölümünden gelen teklifi kabul etti. Aynı konumda 1886' da Jena Universite' si ve 1882' de Utrecht Universite'sinden gelen teklifleri redettikten sonra Würzburg Universite' sinden gelen çağrıyı kabul etti. Daha sonra 1900'da Bavarian hükümetinin özel bir teklifini kabul edip, Munih Universite'sine gitti ve hayatının sonuna kadar burada kaldı.

Röntgen ilk olarak kristallerin ısı iletkenliği üzerine yazılan bir yazıdan birkaç yıl sonra, gazların özgül ısıları hakkında 1870' de ilk yazısını yayımladı. Diğer araştırmaları Quartzların elektriksel ve diğer özellilkleri, farklı sıvıların kırılma indislerinin basınç altında etkilenimleri, elektromanyetik etki altındaki polorize edilmiş ışığın değişimi, su ve diğer sıvıların sıcaklık ve sıkıştırılabilirlik fonksiyonları, yağ damlacıklarının su üzerinde yayılışı dır.

Röntgen adı X-ray ışınlarının keşfiyle anılır. 1895'te düşük basınçlı gazların içinden geçen elektrik akımı üzerine çalışıyordu. Bu alanda daha önce J. Plucker (1801-1868), J. W. Hittorf (1824-1914), C. F. Varley (1828-1883), E. Goldstein (1850-1931), Sir William Crookes (1832-1919), H. Hertz (1857-1894) and Ph. von Lenard (1862-1947) 'in çalışmalrı olmuştu. Bu bilim adamlarının Cathode ışınları ile ilgili yaptığı araştırmalar sonucu bu konu oldukca iyi biliniyordu. Fakat Röntgen'in Cathode ışınları üzerine yaptığı araştırma yeni bir çeşit ışınımın keşfine yol açtı.

Içi boşaltılmış bir tüp, karanlık bir odada bütün ışınlardan korunmak için siyah bir kartonla kaplanırsa, ve bir tarafı barium platinocyanide' la kaplı kağıd çıkan ışınların yolu üzerinde iki metre uzağa bile konsa, geçirgen oluyordu. Devam eden bir çok deneyden sonra ışınların yolu üzerine konan değişik kalınlıktaki cisimler farklı geçirgenlik özelliklerine sahip oluyordu. Karısı elini ışınların üzerinde bir müddet hareketsiz tutup, ışınlar fotoğraf paleti üzerine düştüğünde, görüntüyü biraz iyileştrince elindeki kemiklerin ve parmağındaki yüzüğün gölgesinin palete düştüğünü fark etti. Bu o zamana kadar alınan ilk röntgenogram'dı. Bu ışınların yapısını bilmediğinden X-rays adını verdi. Daha sonra Max Von Laue ve öğrencileri bu ışınların, ışıkla aynı elektromanyetik yapıya sahip, fakat yüksek frekanslardaki salınımlarda farklı özellikler gösterdiğini buldular
Röntgen Anna Bertha Ludwig ile Zürih'te evlendi. Hiç çocukları olmadı.Karısından 4 yıl sonra 10 şubat 1923' te öldü.
Son düzenleyen Safi; 6 Kasım 2016 19:01
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Şubat 2008       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Wilhelm Conrad Röntgen
x-ray ışınlarının mucidi, Alman fizikçi.

Roentgenium elementine adını veren bilim adamı.
27 Mart 1845'te Lennep, Almanya'da dünyaya geldi. Hollanda'ya taşındıktan sonra eğitimine 1861-1863 yılları arasında Utrecht Technical School'da devam etti. Buradan mezun olduktan sonra 1865 yılında Utrecht Üniversitesi'ne giren Röntgen, daha sonra girdiği ve kazandığı sınavlarala Zürih'teki Federal Politechnic Institude'e devam etti. Röntgen, 1869 yılında bu okuldan makine mühendisi olarak mezun oldu.

1875 yılında Strasbourg Üniversitesi'nde okutman olarak göreve başladı ve aynı yıl Württemberg'teki Academy of Agriculture'da profesör oldu. 1876 yılında Strasbourg'a geri dönen Röntgen, fizik profesörü olarak görevine devam etti. 1900 yılına gelindiğinde Bavyera yönetiminin isteği üzerine Münih Üniversitesi'nde göreve başladı. Sonraki yıllarda Colombia Universitesi'nde göreve başlamak için yaptığı hazırlıklar, I. Dünya Savaşı'nın patlak vermesi üzerine sonuçsuz kaldı ve kariyerine Münih'te devam etti.

1895 yılından itibaren meslektaşları Heinrich Hertz, Johann Hittorf, William Crookes, Nikola Tesla, ve Philipp von Lenard tarafından bulunan, vakumlu cam tüplerde yüksek gerilimli elektrik deşarjı üzerinde çalışmaya başladı. 1895 yılının sonlarına doğru bu çalışmalar cam tüplerin dışında kalan katod ışınları üzerine yoğunlaştı. 8 Kasım 1895 tarihinde Röntgen, Hittorf-Crookes tüplerini siyah bir mukavva ile kaplayarak ve bu düzeneğe elektrotlar bağlayarak fikrini hayata geçirmeyi başardı. Baryum platinosiyanitten yapılan ekran üzerindeki bu denemesini gerçekleştirmeden önce, deneyi yaptığı odayı karartarak mukavva kaplamanın opaklığını test etmeye çalıştı. Çalışmaları sırasında cam tüpten çıkan ışıldamaları farketti ve bu testi defalarca tekrarlayarak yanılma ihtimalini ortadan kaldırdı. İlerleyen haftalarda deneyini geliştirmek için tüm zamanını laboratuarında geçiren Röntgen keşfettiği ışınlar sayesinde eşi Anna Bertha'nın elinin röntgenini çekti. Bu resim, çekilen ilk röntgen filmi olarak tarihe geçti. Sonraki haftalarda, bir hata yapıyor olma ihtimalinin bilimsel güvenilirliğini sarsacağı korkusu ile, çalışmalarını gizli bir şekilde yürüttü.

1901 yılında yaptığı keşif ile Nobel Fizik Ödülü'nü kazanan Röntgen, bu ödül ile birlikte kazandığı parayı görev yaptığı üniversiteye bağışladı. Keşfinin patentini almayı ısrarla reddeden Röntgen, bulduğu ışınların kendi adıyla anılmasını istemedi.
Radyoloji biliminin babası olarak kabul edilen Wilhelm Röntgen, 1923 yılında Münih'te bağırsak kanseri yüzünden hayata veda etti.
Son düzenleyen Safi; 6 Kasım 2016 18:08
bloom22 - avatarı
bloom22
Kayıtlı Üye
3 Mart 2012       Mesaj #7
bloom22 - avatarı
Kayıtlı Üye
Wilhelm Conrad Röntgen
  • Tarihi: 27-Mar-1845
  • Doğum Yeri: Lennep, Almanya
  • Ölüm: 10-Şubat-1923
  • Ölüm Yer: Münih, Almanya
  • Ölüm nedeni: belirtilmemiş
  • Kalıntılar: Buried, Alter Friedhof, Giessen, Almanya
  • Cinsiyet: Erkek
  • Irk veya Etnik: Beyaz
  • Cinsel yönelim: Düz
  • Meslek: Fizikçi
  • Uyruk: Almanya
  • Yönetici özeti: X-Işınları Bulundu
Mart 1845 27. üzerinde Lennep doğan Alman fizikçi. O Hollanda'da onun erken eğitim aldı, sonra 1869 yılında doktorasını aldı Zürich, eğitim için gitti. Daha sonra 1874 yılında ikinci üniversite privat-doçent olma, Strassburg az sonra Würzburg'da Kundt ve asistanı oldu. Ertesi yıl Hohenheim Tarım Akademisi'nde matematik ve fizik profesörü olarak atandı ve 1876 yılında o olağanüstü profesör olarak Strassburg döndü. 1879 yılında Giessen, o Würzburg için aynı kapasitede kaldırıldı 1885 yılında nereden at Fizik Enstitüsü fizik ve yönetmen sıradan bir profesör seçildi. Bu onun adını başta bilindiği keşfi, Röntgen ışınlarının yaptığı ikinci yerindeydi.

Gazlar ile elektrik iletim üzerine oldukça bitkin vakum tüplü deneme ise 1895 yılında, o bir kağıt ekran yakın yalan oldu platinocyanide baryum, kaplı olduğunu fark ettim, tüpten yayılan bazı radyasyon etkisi altında floresan oldu, hangi zaman siyah bir karton kutu içine edildi. İleri araştırmalar bu radyasyonun sıradan ışık opak çeşitli maddelerin geçme güç vardı ve ayrıca bir fotoğrafik plaka etkileyen gösterdi. Bu davranış, özellikle yansıma ve kırılma açısından birkaç yönden, içinde meraklı olmak, şüphesiz boyuna titreşimleri nedeniyle olduğunu ışık olarak veya üzerine baktı edilecek olup olmadığı fikrini ortaya çıktı ve o hipotez ortaya koymak için önderlik etti sıradan ışık gibi enine olanlar için eter, ama doğası gibi mevcut belirsizlik görünümünde, o X-ışınları denir.

Bu keşif için o zaten göstermişti Philipp Lenard,, ile birlikte, 1896 yılında Royal Society Rumford madalya aldı olarak da katot ışınlarının bir kısmını alüminyum gibi metal ince bir tabaka ile geçebileceği Heinrich Hertz, vardı . Röntgen de esneklik, kapilarite, kristalleri ısı iletimi, farklı gazların ısı-ışınları emme, piezoelektriklik, polarize ışığın elektromanyetik dönme, vb dahil olmak üzere fiziğin çeşitli dalları, araştırmalar yapılan
  • Baba: (clothmaker ve tüccar)
  • Annesi: Charlotte Constanze Frowein
  • Eşi: Anna Bertha Ludwig (m. 1872 d 1919.)
  • Kızı: Josephine Bertha Ludwig (1887 yılında, 6 yaşında kabul edilen, dau Anna'nın kardeşi.)
  • Lise: Martinus Herman van Doorn Enstitüsü (yatılı okul)
  • Lise: Utrecht Teknik Okulu (sınırdışı)
  • Üniversite: Utrecht Üniversitesi (1865 katıldı)
  • Üniversite: Zürich Doktora, University (1869)
  • Profesör: Öğretim Üyesi, Strasbourg Üniversitesi (1874)
  • Profesör: Hohenheim Tarım Akademisi, Württemberg (1875)
  • Profesör: Strasbourg Üniversitesi (1876-1879)
  • Profesör: Fizik Koltuğu, Giessen Üniversitesi (1879-1888)
  • Profesör: Fizik Koltuğu, Würzburg Üniversitesi (1888-1900)
  • Profesör: Fizik Başkanı Münih Üniversitesi (1900-1920)
1901 Nobel Fizik Ödülü
  • Rumford Madalyası 1896 (Philipp Lenard ile)
  • Matteucci Madalyası 1896 (Philipp Lenard ile)
  • Tedbir gama radyasyon (eskimiş) Birimleri
  • Kimyasal Eleman adaşı Röntgenyum (Rg, 111)
Son düzenleyen Safi; 6 Kasım 2016 18:11
polter_geist - avatarı
polter_geist
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2016       Mesaj #8
polter_geist - avatarı
Kayıtlı Üye

Wilhelm Conrad Rontgen Kimdir?


Röntgen Almanya’nın Remscheid kentinde Lennep ilçesinde dünyaya geldi. Çocukluk dönemi ve ilköğretim yılları Hollanda’da ve İsviçre’de geçirdi. 1865 yılında girdiği Zürih Politeknik üniversitesinde eğitim aldı ve 1868 yılında makine mühendisi olarak okulu bitirdi. 1869 yılında Zürih Üniversitesi’nden doktorasını tamamladı. Mezuniyetinden sonra 1876 yılında Strazburg’da, 1879 yılında Giessen ve 1888 yılında Würzburg Julius-Maximilians-Üniversitesi’nde fizik profesörü olarak öğretim görevi oldu. 1900 yılında Münih Üniversitesi Fizik kürsüsüne ve yeni Fizik Enstitüsünün yöneticiliği de yaptı.

Eşinin ölümünden dört yıl sonra 1923 yılında, I. Dünya Savaşı’ndan dolayı yüksek enflasyon ekonomisi ortamında maddi sıkıntılardan Münih’te hayatını kaybetti.

Öğretim üyeliği görevinin yanında araştırmalar da yaptı. 1885 yılında kutuplanmış bir geçirgen kuvvetinin, bir akımla aynı manyetik etkileşimleri gösterdiğini açıkladı. 1890’lı yılların ortalarında çoğu araştırmacı da katot ışın tüplerinde oluşan lüminesans durumunu incelemekteydi.

“Crookes tüpü” adı verilen içi boş bir cam tüpün içine konulan iki elektrottan (anot ve katot) oluşan bir deney düzeneği ile çalışmaktaydı. Katottan ayrılan elektronlar anoda yetişmeden cama çarparak, flüoresan ismi verilen ışık parlamaları oluştu. 8 Kasım 1895 günü deneyi biraz farklılaştırıp tüpü siyah bir karton ile kapladı ve ışık geçirgenliğini fark etmek için odayı karanlık yapıp deneyi tekrar etti.

Deney tüpünden 2 metre uzaklıkta baryum platinocyanite sarılı olan kağıtta bir parlama gördü. Deneyi tekrar etti ve her tekrarında aynı olayı gördü. Bunu parlak olmayan yüzeyden geçebilen yeni bir ışın olarak açıkladı ve matematikte bilinmeyeni sembolleyen X harfini kullanarak “X ışını” adını verdi. Daha sonra bu ışınlar, Röntgen ışınları olarak bilinmeye başlanmıştır.

Bu buluşundan sonra Röntgen farklı kalınlıktaki malzemelerin ışını farklı şiddette geçirdiğini açıkladı. Bunu fark etmek için fotoğrafsal bir malzeme kullanıyordu. Tarihteki ilk tıbbi X ray radyografisini de (Röntgen filmi) yine bu deneyle sırasında gerçekleşti ve 28 Aralık 1895 yılında bu önemli buluşunu resmi olarak açıkladı. Fakat X ışınını bulduğu zaman deneylerinde elini çıplak kullandığı için aşırı dozda X ışınından dolayı parmaklarını kaybetti.
Son düzenleyen Safi; 6 Kasım 2016 18:13

Benzer Konular

23 Ekim 2013 / SEDEPH Genel Galeri
29 Mart 2011 / Misafir Cevaplanmış
9 Ağustos 2012 / ThinkerBeLL X-Sözlük
5 Ocak 2016 / ThinkerBeLL Siyaset ww