Arama

Eğitimde bilgsayarın önemi hakkında bilgi verir misiniz?

Güncelleme: 12 Ocak 2015 Gösterim: 1.419 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Ocak 2015       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Eğitimsel açıdan bilgisayarın önemi hakkında bilgi verebilir misiniz?
Son düzenleyen _Yağmur_; 12 Ocak 2015 13:19 Sebep: iç başlık
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
12 Ocak 2015       Mesaj #2
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Bilgisayarın Eğitimdeki Yeri
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Bilgisayar destekli öğretim, öğrencilerin programlı öğrenme materyalleri ile bilgisayar kullanarak etkileşimde bulunduğu, diğer bir deyişle bilgisayar programları aracılığı ile öğrenmeyi gerçekleştirdiği, öğrenmelerini izleyip kendi kendini değerlendirebildiği bir öğretim biçimidir.

Bilgisayar destekli öğretim sırasında, öğrenci bilgisayar etkileşimi, diğer programlı öğretim materyallerine göre daha eğlenceli ve öğrenciye daha somut yaşantılar kazandıracak nitelikte olabilir. Öğrenci için, tek başına bilgisayar kullanmak bile ilgi çekici olabilir. Ayrıca kişisel bilgisayarı öğrenciye bilgisayar, yazılı olarak yada sözel olarak “Günaydın Ayşe! Dün çok iyi çalıştın. Bakalım bu gün neler yapacaksın? Hazır mısın?” gibi onu çalışmaya isteklendirici etkileşimi sağlayabilir.

Bilgisayar öğrencinin düzeyine, tepkilerine göre karmaşık çok dallı programlar sunabilir. Öğrencinin doğru cevabını çok çeşitli şekillerde pekiştirerek onu yüreklendirebilir ve bir sonraki öğrenme birimine gönderebilir. Örneğin; “Aferin,” “Çok iyi bir iş başardın”, “Doğru cevap verdin”, “Lütfen ilerle”, “Harika, seninle gurur duyuyorum” gibi yazılı yada sözlü olarak pekiştireç verebilir.

Ayrıca öğrenci yanlış cevap verdiğinde de “Yanlış cevapladın, lütfen B’ye bas ve karşına çıkan materyali dikkatle oku; sonra tekrar cevaplamaya çalış. Bol şanslar” gibi yanlış cevaba bağlı olarak alternatif düzeltme etkinliklerine yönlendirebilir.


"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

8 Ekim 2014 / Misafir1 Soru-Cevap
4 Mayıs 2011 / Misafir Soru-Cevap
17 Ekim 2011 / Misafir Soru-Cevap
29 Şubat 2012 / Misafir Soru-Cevap