| | #1 (mesaj-linki) | |
| Adnan Yücel (Adnan Yücel Kimdir? - Adnan Yücel Hakkında)Adnan Yücel Adnan Yücel ( d.27 Mart 1953, Elazığ - 24 Temmuz,2002) Türk Şair.Diyarbakır Eğitim Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünü bitirdi. Bir süre çeşitli ortaöğrenim kurumlarında öğretmenlik yaptıktan sonra Çukurova Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Şiirleri, Edebiyat 81, Evrensel Kültür, Petek, Sanat Emeği, Somut, Söylem, Yapıt, Yeni Olgu gibi dergilerde yayınlandı. Yapıtları
| |
|
| | #2 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Adnan Yücel (Adnan Yücel Kimdir? - Adnan Yücel Hakkında)Adnan Yücel ![]() Yağmur Olsam Sel taşkını bir akşamüstü Bulutları bağrına basan Ağaçlara sordum seni Yaprak rüzgarı tutmaz dediler Uzun uzun baktılar yalnızlığıma Yangın yeri bir yürek Bir de yağmur gösterdiler Ne olur şu yağmurların Birdenbire yağanı ben olsam Rüzgarı düğümlesem saçlarına Bir daha bırakmasam Öpsem kirpiklerini Süzülüp gözyaşlarına karışsam Çağlayıp aksam çağlayıp aksam Yüzündeki ırmaklarla geçsem ovaları Dudaklarında denizlere çıksam Adnan Yücel | |
|
| | #3 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Adnan Yücel (Adnan Yücel Kimdir? - Adnan Yücel Hakkında) Suskunum Sana Hangi şiire başlasam suskunum sana Dağ göğsünde bir kaya diliyle suskun Güneşte kavrulan bir kum tanesi Çatlayan dudaklarım oluyor her gece Yağmura suskun yaşamaya suskun Haykırabilsem Belki bir nehir köpürebilir sesimde Silinebilir kuraklığın bütün izleri Upuzun çöller vadileşebilir içimde Hangi güzelliği özlesem suskunum sana Yürek boşluğunda bir of kadar suskun Özlüyorum seni masmavi Koşuyorum sana bembeyaz Ve kahroluyorum bir anda kapkara Ah oluyorum Of oluyorum Ve susuyorum Oysa haykırabilsem Işık yumağı bir pınar olur soluğum Hangi türküye uzansam suskunum sana Ağıt ağıt, özlem özlem suskun Tut ki vurulmuşum Aşktan ve kandan bir damla olmuşum Bir saçlarının rüzgarına Bir de ağzının kıyılarına konmuşum Hangi dalga silebilir beni senden Hangi kasırga koparabilir Ben saç tellerinde bir ezgi olmuşum Coşkuların her şahlanışında Sana deprem deprem susmuşum Ve sana susmaktan inan ki yorulmuşum Yeter olsun gözlerinde ışık fırtınası Sözlerinde baskı yasası yeter Hangi kavgayı özlesem suskunum sana Zafer sabahlarında gece kadar Bayram sabahlarında yas kadar suskun Böyle güzelliklere de Böyle suskunluklara da lanet olsun Al bu suskunluğumu al artık Al ki Bütün gürültüler kahrolsun Adnan Yücel | |
|
![]() |
| Etiketler |
| Yok |
| adnan yucel, adnan yucel hayati, |
Adnan Yücel (Adnan Yücel Kimdir? - Adnan Yücel Hakkında) Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Hasan Âli Yücel (Hasan Âli Yücel Kimdir? - Hasan Âli Yücel Hakkında) | KisukE UraharA | Edebiyat tr | 1 | 24-12-2008 23:16 |
| Uğur Yücel (Uğur Yücel Kimdir? - Uğur Yücel Hakkında) | GusinapsE | Sinema tr | 1 | 07-04-2008 20:08 |
| Serhan Yücel (Serhan Yücel Kimdir? - Serhan Yücel Hakkında) | KisukE UraharA | Siyaset tr | 1 | 06-01-2008 14:43 |
| Tahsin Yücel (Tahsin Yücel Kimdir? - Tahsin Yücel Hakkında) | BARIŞ | Edebiyat tr | 0 | 14-11-2006 02:28 |