Okul Nedir? Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: Akademik Forumlar :: > Eğitim Bilimleri
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 12-11-2008   #1 (mesaj-linki)
asla_asla_deme - avatarı
Okul Nedir?

İnsanların özellikle de çocukların eğitilmek amacıyla toplandıkları yerdir. Okul sözcüğü genellikle ilk ve ortaöğretimi kapsar. Ama ABD, Kanada ve Türkiye gibi bazı ülkelerde kolej ya da üniversite düzeyindeki yükseköğretim kurumları da okul kapsamına girer. Birçok ülkede, belirli bir süre için tüm çocukların yararlanabildiği, devlet desteğinde okullar vardır. Ama eğitim sistemlerinde ül­keden ülkeye büyük farklar gözlenmektedir. Bazı ülkelerde zorunlu öğrenim için belli bir yaş sınırı konmuştur. ABD'de çocuklar, deği­şik eyaletlerin yasalarına göre 15-18 yaşına kadar okula devam etmek zorundadır. Avru­pa'da bu yaş 15-16 arasında değişir. Ülkemiz­de temel eğitim 7-14 yaş arasındadır. Dünya­nın bazı yoksul ülkelerinde parasız ya da devlet desteğinde açılan okullarda okuma yazma ve basit aritmetikten başka pek bir şey öğretilmez. Bazı azgelişmiş ülkelerde ise okula gitme zorunluluğu yoktur. Ayrıca, pa­rasız eğitim olanağının sağlanmadığı ülkeler de bulunmaktadır.

MsxLabs & TemelBritannica
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Cevap Yeni Konu Aç
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
En popüler 5 etiket
Bu Konunun Etiketleri
okul ne demek, okul ne demektir, okul nedir, okul nedir?, okulnedir,
Okul Nedir? Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Okul öncesi eğitimde duygu ve düşüncelerin önemi nedir? Ziyaretçi Soru-Cevap 3 04-10-2009 10:00
Okul Şiirleri Yavru_Aslan Yazın Hayatı 31 30-09-2009 19:04
Okul Yolunda Blue Blood Duygu Yüklü Flash'lar 2 29-10-2008 20:30
Okul Şarkıları Yavru_Aslan Müzikhol 23 18-10-2008 13:20
Okul Otomasyon Programı maholi Ücretsiz-Beta Yazılımlar 1 21-08-2008 01:10