Arama

Yemek Pişirme Yöntemleri - Buğulama

Güncelleme: 20 Nisan 2009 Gösterim: 3.667 Cevap: 0
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
20 Nisan 2009       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Buğulama
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Buğulama, yemeklerin su buharı yardımıyla pişirilmesidir. Buğulama sırasında yağ kullanma zorunluğu olmadığı için sağlıklı bir yemek pişirme yöntemidir. Haşlama yönteminde yemeklerdeki vitamin ve minerallerin suya geçerek kaybolması ihtimali vardır. Buğulamada bu sakınca yoktur.
Dünyanın bir çok mutfakları buğulama yöntemini kullanırlar. Çin mutfağında ve Avrupa mutfaklarında sebzeler buğulama yoluyla pişirilirler. Türk mutfağında buğulama yöntemi fazla sık kullanılmaz.
Buğulama yöntemi genellikle hamsi buğulama gibi bazı balık yemeklerinde kullanılır.

Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!

Benzer Konular

20 Nisan 2009 / ThinkerBeLL Taslak Konular
20 Nisan 2009 / ThinkerBeLL Taslak Konular
20 Nisan 2009 / ThinkerBeLL Taslak Konular
20 Nisan 2009 / ThinkerBeLL Taslak Konular
20 Nisan 2009 / ThinkerBeLL Taslak Konular