PC Görünümü Üye Ol
Forum Ana Sayfa
Ev Ekonomisi ve Pratik Bilgiler > Yemek Pişirme Yöntemleri - Izgara Yapma
«Önceki KonuSonraki Konu»
ThinkerBeLL10:41, 20 Nisan 2009 
Izgara Yapma
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Izgara yapma veya mangal yapma yiyeceklerin ateş üzerine yerleştirilen bir ızgara veya mangal üzerinde pişirilmesi işlemidir.
Izgara yöntemi yiyeceklerin hızlı bir şekilde pişmesini sağladığı için yiyeceklerin nem oranı genellikle saklı kalır. Ancak yiyeceklerin gereğinden fazla bir süre ızgara üzerinde bırakılmaması gereklidir. Izgara yapılırken yağ kullanılmadığı için ve yiyeceklerin içindeki yağların bir kısmı eriyerek kaybolduğu için ızgara yöntemi diğer pişirme yöntemlerinden daha sağlıklı kabul edilir. Ancak yiyecekler çok yüksek ateşte pişirilirse yanma ve kömürleşme eğilimi vardır. Bu eğilim yiyeceklerin besin değerini olumsuz yönde etkiler.
Bir çok yiyecek maddesi ızgara yöntemiyle pişirilebilir. Ancak etler ızgara yapmak için en çok tercih edilen yiyecek maddeleridir. Dana eti, koyun eti, tavuk eti, balık eti ve diğer bütün etler ve salam, sucuk, sosis gibi et ürünleri ızgara yapmak için kullanılırlar. Bunun yanısıra domates, biber, patlıcan, soğan gibi sebzeler de ızgara yöntemiyle pişirilir.
Benzer Konular:
Cevap
«Önceki KonuSonraki Konu»
Hızlı Cevap
Kullanıcı Adınız:
Doğrulama
Mesaj:
Tüm Ev Ekonomisi ve Pratik Bilgiler Konuları
Benzer Konular
Yemek Pişirme Yöntemleri - Tütsüleme (Füme Yapma)
Yemek Pişirme Yöntemleri - Kızartma
Yemek Pişirme Yöntemleri - Fırınlama
Yemek Pişirme Yöntemleri - Buğulama
Yemek Pişirme Yöntemleri - Vakumda Pişirme