Arama

Çin Astrolojisine Göre Domuz Burcu

Güncelleme: 15 Haziran 2013 Gösterim: 13.375 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Ağustos 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Özellikleri

Sponsorlu Bağlantılar
Dürüst, tutucu, popüler, neşeli, keyfine düşkün.

Kişiliği

Çin takvimine göre Domuz yılında doğan bir kişiyi tanımlayacak sözcük şöyle olmalıdır: " Yontulmamış bir elmas parçası.." Kadın veya erkek olsun, bunların davranışları bazen alaycı bir inatçılık izlenimi bıraksa da, bu maskenin altında mazbut ve yumuşak yürekli bir kişilik vardır. Bunlar dürüst, güvenilir ve cömert bir arkadaş olurlar. Bununla beraber, bu kişilerin yüce yüreklilikleri iki taraflıdır.

Bir dost için ceplerindeki son kuruşu harcamaktan çekinmezler. Aynı davranışı arkadaşlarından da beklerler. Eğer bu karşılığı görmezlerse, bu dostluğu hemen bitirmekten çekinmezler. Bu insanların genellikle iyi huyları ve güler yüzleri dikkat çekicidir. Bir parti veya kutlamada bu yönleriyle hemen kendilerini belli ederler. Toplumcu ve uyumlu olduklarından arkadaşları arasında aranan kimseler olurlar. Mesleklerinde iyi bir kariyer sahibi ve diplomasi gerekmeyen her işte son derece başarılı sayılırlar. Diplomasi alanı onlar için yararlı değildir.

Duygusal Yaşamları

Domuz yılında doğan kişinin duygusal sıcaklığı kolayca yükselir. Benzetme yerindeyse ancak kovalarla buz sayesinde bu sıcaklık aşağı düşebilir. Bunlar kadın ve erkek, çok yüksek seks eğilimi olan insanlardır. Aşkın fiziksel yanı onlar için büyük önem taşır. Zayıf taraflarına gelince, aşırı derecede şehvet ve sefahat düşkünlüğü sayılabilir.

Normal olarak vefalı ve sadık aşıklardır. Bu kişiler için en olumsuz yaşam arkadaşı Yılan yılında doğan kişidir. Birbirleri ile uyuşmada ve düşünce ve duygularda başkanlık gösterirler. Aynı şekilde Domuz/ Domuz ve Domuz/Maymun yılı birlikteliği de zordur. En iyi beraberlikler Tavşan ve Koyun yılında doğanlar ile kurulabilir.

Domuz Yılında Elementler

Tüm elementlerin kutupsallığı (-) dir.

· Metal - Domuz: Demirden örülmüş bir kişiliktir. Kabilenin en girgin, en hareketli ve dışa dönük olanı budur. Yüzeyden bakıldığında demirden bir zırh içinde gözükse de, altın gibi bir yüreği vardır.

· Su - Domuz: Oldukça gelişmiş bir ikna yeteneği vardır. Yine de bu özelliklerini kontrol altında tutmakta zorlanırlar.

· Tahta - Domuz: Bu kabilenin en iyi yürekli üyesidir. Fakat bazen taşıdığı cin fikirlilik nedeniyle yanlış anlamalara neden olur.

· Ateş - Domuz: Şehvet düşkünü, enerjik, çalışkan ve tasarımcı bir kişiliktir. Kadın veya erkek olsun, eline çok şans geçer ama kimisi yararlanır, kimisi de elinden kaçırır.

· Toprak - Domuz: Dostluk eğilimi güçlüdür. Genel olarak yaşamda başarılıdır. Pratik konularda kabiliyetli olup, yaşamın iyi şeylerini elde etmekte hüner sahibidir.


_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
15 Haziran 2013       Mesaj #2
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Domuz

Sponsorlu Bağlantılar
Domuz insanı Çin Zodyakı’nda güvenilirliğiyle tanınır. Son derece duyarlı, duygusal, insanlara ve insan ilişkilerine önem veren bir yapısı vardır. Evliliğe, bağlanmaya ve tek eşliliğe çok yatkındır Domuz insanı.
Domuz insanı başkalarının isteklerine göre kendi isteklerini ve programlarını değiştirmeye yatkındır. Özellikle sevdiği insanların ricalarını bile bir emir gibi algılayarak, hiç sorgulamaksızın yerine getirmeye gayret eder.
Bu özelliği pek çok zaman kendisi için yaşayamamasına, kendi gereksinimlerini göz ardı etmesine ve gelişimini tamamlamakta gecikmesine nedendir. Aynı özellik pek çok kere manipülatif bir yapının ortaya çıkmasına ve suistimaller yaşamasına da neden olur.
Mesleki alanda oldukça başarılı bir insandır Domuz. Son derece duygusal ve verici olmasına rağmen, iş hayatına geldiğinde gözünü açar. Gerekenleri yaparak, kendisini amaçlarına ulaşmakta engelleyebilecek tüm unsurları ortadan kaldırmak için mücadele eder. Kültür ve sanata yatkınlığı, özellikle bu konularla bağlantılı mesleklerde başarılı olmasının temel nedenidir.
Yine de huzura ve sukünete duyduğu ihtiyaç, yoğun mücadelelerin ve rekabetin bünyesini ve sinir sistemini zayıflatmasına neden olur. Hayatı ve kendisi için yüksek standartlar koyan Domuz insanı, iş yaşamında da aynı beklentiler içindedir. Dolayısıyla her hangi bir pozisyonda olmak kendisini rahatsız eder. Statüye verdiği önem, farkedilen bir pozisyonda olmak istemesinin temel gerekçesidir.
Aşka ve sevgiye son derece düşkün olan Domuz insanı, geleneklerin dışına çıkmak istemez. Birlikteliklerinde normlar dahilinde hareket etmeyi ve standardları aşmamayı hedef haline getirir. Bu özelliği Domuz’un erken yaşlarda evlenmesine nedendir.
Karşısındaki insanı olduğu gibi kabul Eden Domuz insanı, aslında fiziksel çekiciliğe ve ruh güzelliğine karşı da duyarlıdır. Eşinin farkedilen birisi olmasından gurur duyar ama, kıskanmaktan da kendisini alıkoyamaz. Kıskançlığının sonucunda karşısındaki insanı kısıtlamak ya da denetlemek istediği zamanlar da olabilir.
Domuz kadını, kalıcılığa önem veren, inasanları seven, onlar için bir şeyler yapmaktan keyif olan bir insandır. Sevdiklerine en güzel şeyleri yaşatmak için elindeki tüm kaynaklarını kullanabilir.
Domuz kadını birlikte olduğu erkeğin, elit bir tabakadan ve güçlü olmasını ister. İyi döşenmiş ve güvenliği sağlanmış bir ev, güzel giyecekler ve misafirlerine sunabileceği nadide yiyecekler Domuz kadınının mutluluğunda önemli role sahiptir.
Domuz erkeği, kendi dış görünüşüne çok önem veren, her zaman mesafeli bir insandır. Dominant kadınlardan hoşlanır. Eşinin başarılı bir iş kadını olması onun için önemlidir, ama onu kıskanmaktan da geri kalmaz.
Domuz erkeğinin iş yaşamıyla alakalı büyük hedefleri vardır. Ancak duygusallığa yatkın doğası, büyük hedeflere ulaşamamasındaki en önemli etkendir. Zaman zaman kendi duygusallığından ürken Domuz erkeği, kendini ne kadar kontrol etmeye çalışsa da yine de hisler dünyasından kopamaz.

Benzer Konular

15 Haziran 2013 / Misafir Astroloji/Fallar
15 Haziran 2013 / Misafir Astroloji/Fallar
15 Haziran 2013 / Misafir Astroloji/Fallar
15 Haziran 2013 / Misafir Astroloji/Fallar
15 Haziran 2013 / Misafir Astroloji/Fallar