Arama

Çin Astrolojisine Göre Tavşan Burcu

Güncelleme: 15 Haziran 2013 Gösterim: 14.302 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Ağustos 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Tavşan

Sponsorlu Bağlantılar
Özellikleri


Talihli, cömert, kibar, kültürlü, sanatkar, duyarlı.

Kişiliği

Hayvan yıllarının içinde en talihli olanlar tavşan yılında doğmuş olanlardır. Bu kişiler, çoğumuzu harap edecek sıkıntılardan bir zarar görmeden sıyrılmasını becerirler. Tavşan yılı doğumlusu kavgaya meraklı değildir. Bunun yerine karşılaştığı sorunları anlaşarak ve konuşarak çözümler karşı fikirde olanları ikna ederek kendi safına çeker. Barış taraftarı olması, sorunların karşısında uzlaşmaya çalışması onun zayıf birisi olduğunu göstermez.

Tavşan yılı doğumlusu eğer savaşmak zorunda kalırsa bunu da büyük bir cesaret ve şiddetle yerine getirir. Bu kişileri barış sevgisi, müzik ve sanat meyli ile tamamlanmıştır. Başkaları yararına cömert olması ve iyi duygular beslemesi de özelliklerine ilave edilmelidir. Bunların en önemli olumsuz tarafları aniden aksileşmeye meyilli olmalarıdır. Bu durum başkaları için çok şaşırtıcı olur ve yanlış anlaşılmalara yol açar.

Duygusal Yaşamları

Bu kişiler aşk ve evlilikte fiziki heyecanı üstün tutan, duygusal yanları güçlü insanlardır. Bununla beraber rahatlarına düşkünlükleri de, tüm öteki özellikleri içinde önemli yer tutar. Tavşan yılında doğan kişi geçici ilişkilerden hoşlanır. Uzun süreli beraberliklere çok ender razı olur. Evlenmeyi göze alması için her yönden tatmin olması gerekir.

Tavşan yılı kişisi için en az uygun olan Horoz yılında doğan kişilerdir. Keza Kaplan yılı doğumlusu da onunla zor uyuşur. Bunlardan başka, Maymun ve At yılı doğumlular da zor anlaşır. Tavşan yılında doğanlar için en uygun olanlar Koyun ve Domuz yılında doğmuş olanlardır.

Tavşan Yılında Elementler

Tüm elementlerin kutupsallığı (-) dir.

· Metal - Tavşan: Öteki Tavşan yılı doğumlulara nazaran daha gizemlidir. Erkek veya kadın olsun hem duyarlı hemde sanatkar ruhlu olurlar. Bazen yaşamı sırtlarında zor taşıdıkları bir yük gibi görebilirler. Öteki Tavşan yılı doğumlulardan daha fazla romantik ve tutkulu olurlar. Duygusal güçlerin elinde sürüklenmeye meyillidirler.

· Su - Tavşan: Bunlar barış içinde yaşamaya büyük bir istek duyarlar. Bazen geri çekilmeye hazır ve içe dönük mizaçları ile duygularını açıklamaktan korkan bir kimlik taşırlar. Su - Tavşan yılında doğanlar dalgın ve düşünceli yaradılışta olurlar ve geçmişin etkisinde kalırlar.

· Tahta - Tavşan: Tahta Tavşan'ı, insanlar tarafından sevilen, her ortama uyum sağlayabilen, rahat bir Tavşan'dır. Tek başına çalışmaktansa grup çalışmalarını tercih eder. Başkaları tarafından desteklenmek hoşuna gider. Bazen hislerini açıkça ifade edemez. Cömertliğiyle tanınır.

· Ateş - Tavşan: Yoğun derecede duygusal bir kişiliktir. Hislerini belli etmekten hiç kaçınmaz. Bu nedenle başkalarının kendisine karşı dikkatli davranmasına neden olur. Her ne kadar sıkı ağızlı ve ketum birisi olsa da, öteki Tavşan yılı doğumlulara benzemez. Ötekilere göre liderlik vasıfları daha gelişmiş olup, gerektiğinde konuşarak karşısındakini ikna etme yeteneği vardır.

· Toprak - Tavşan: Diğer Tavşan yılı doğumlulara nazaran daha azimli ve ciddi mizaçlıdır. Konforlu ve lüks bir diğerlerinden daha fazla sever.

_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
15 Haziran 2013       Mesaj #2
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Tavşan

Sponsorlu Bağlantılar
Tavşan insanı sessiz, sakin ve kendi gizemlerini saklamak isteyen bir yapıdadır. Çok dışarı dönük olmayan bu insan, kendi dünyasında kalmayı ve güvenliğini korumayı tercih eder. Yeniliklere açık gibi görünmesine rağmen, aslında eskiye bağlılığını korumayı bilir.
Evine son derece düşkğn ve bağlı olduğu için, hayatını daha çok burada geçirmek isteyerek, her türlü konforu oluşturmaya gayret eder. Düzen ve sistem Tavşan için yaşamın temel gereksinimlerinin başında gelir. Şekilci bir insan olan Tavşan, görsel çirkinliklere ve düzensizliklere karşı da tahammülsüzdür.
Uyumsuzluğa dayanamayan Tavşan insanı, hayatında problem olarak gördüğü her ilişkiyi, tamamıyla bitirmek ve yok etmek eğilimindedir. Trajediye yatkın bir yapısı olduğu için, her türlü küçük anlaşmazlık bile Tavşan tarafından en büyük dünya savaşlarından daha acı verici olarak nitelendirilir.
Sevmeye ve sevilmeye karşı ihtiyaçları hiç tükenmez. Kabul edilmek ve sevildiğini tekrar tekrar duymak, Tavşan insanının önemli duygusal gereksimleri arasındadır. İlişkilerdeki saldırganlık, acele ve baskı tavşanın uzaklaşmasındaki en önemli nedenler arasındadır.
Entellektüel olarak gelişkin bir kapasiteye sahip olan Tavşan insanı, aklını kullanabileceği işlerde oldukça başarılı olabilir. Zaman zaman entellektüel yanlarının baskın şekilde ortaya çıkması, ukala olarak nitelendirilmelerine neden olabilir. Ancak huzursuzluklara karşı dayanıksız yapısı, meslek hayatındaki anlaşmazlıklardan ve rekabetten uzak kalmak istemesine, dolayısıyla çok yüksek pozisyonlara ulaşamamasına nedendir.
Toplumsal ilişkilerinde belli bir seviyeyi tutturmak isteyerek, nazik ve cana yakın bir davranış biçimi geliştirir. Tavşan burcu insanlar, acılı olaylara karşı son derece hassastırlar. Trajik olaylara hem son derece üzülürler hem de bu olayları takip etmekten kendilerini alamazlar.
Açlık ya da terör gibi geniş ölçekli olaylar karşısında gerçekten çok üzülür ve kendilerine ders çıkarırlar. Ancak bir Tavşan’ın kendi düzenini ve emniyetini tehlikeye atabileceği, bir olaya karışması zaten mümkün değildir.
Tavşan kadını sessizliğinin altında oldukça çekici ve karşı cinsi nasıl etkileyebileceğini bilen bir insandır. Kendi kişisel görüntüsüne ve bakımına çok önem verir. Evinin de temiz ve düzenli olması için elinden geleni yapar.
Risk almaktan hoşlanmayan Tavşan kadını, bağımlılığı sever. Kendisi sevmese bile, sevildiğinden emin olduğu birliktelikleri uzun süre devam ettirme, hatta hiç kopratmama eğilimindedir.
Tavşan erkeği etkileyici sesi ve konuşma tarzı ile, karşı cinsi kendine çekmeyi bilir. Kişisel çalışmalardan çok ekip çalışmalarında başarı elde eder. Ama kalabalıklardan pek hoşlanmıyor olması problemler yaşamasına nedendir.
Sorunlu durumları hayatında istemeyen Tavşan erkeği, radikal çözümler üretmekte ustadır. Riske girerken çok dikkatli davrandığı gibi, olası negatif durumları da önceden hissederek, gerekli önlemleri alır.

Benzer Konular

15 Haziran 2013 / Misafir Astroloji/Fallar
15 Haziran 2013 / Misafir Astroloji/Fallar
15 Haziran 2013 / Misafir Astroloji/Fallar
15 Haziran 2013 / Misafir Astroloji/Fallar
15 Haziran 2013 / Misafir Astroloji/Fallar