Arama

Medya Haber - Sayfa 63

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 660.943 Cevap: 1.864
lionhead - avatarı
lionhead
Kayıtlı Üye
6 Mart 2007       Mesaj #621
lionhead - avatarı
Kayıtlı Üye
ÇANAKKALE GEÇİLMEZ

Sponsorlu Bağlantılar
Silahsız işgalEmperyalist güçler,ekonomik ve siyasi kuşatmaya aldıkları Türkiye’yi tek kurşun atmadan ele geçiriyor Topraklar,madenler, bankalar derken petrol de elden gidiyor.Önce topraklar yağmalandı
Tapu ve Köy Yasası’nda değişiklik öngören yasa ile, tüzel kişiliğe sahip yabancı şirketlere de taşınmaz mal edilme hakkı tanındı. Yasanın çıkmasıyla birlikte açıklanan yabancıların Türkiye’den aldığı taşınmazların alanı 273 milyon metrekareyi aştı.
Sonra madenler talan edildi
Hazİran 2004’de geçen bir yasayla, Doğu Anadolu bölgesi büyüklüğünde bir alanın maden arama ve işletme ruhsatı yabancıların eline geçti. Rio-Tinto isimli ABD-İngiliz sermayeli uluslararası şirket Türkiye’de 1.4 milyar hektarlık alanda ruhsat sahibi oldu.
Petrol Yasası ile peşkeş sürdü
Türkİye’nin Irak’ta yaşanan olaylarla meşgul olduğu günlerde sessiz sedasız TBMM’den geçirilen Türk Petrol Yasası ile de milli menfaatler ve ülke yararını gözetme ilkesi terk edilip uluslararası şirketlere sayısız imtiyaz ve avantajlar sağlandı.
Ülke yararları yabancı şirketlere terk ediliyor
Türkiye’nin Irak’ta yaşanan olaylarla meşgul olduğu günlerde sessiz sedasız TBMM’den geçirilen Türk Petrol Yasası’na tepkiler gelmeye devam ediyor
“Yeni yasanın adı Türk, kendisi yabancı” diyen Petrol- İş Genel Başkanı Öztaşkın, hükümeti stratejik öneme sahip petrol konusunda yeniden düşünmeye davet etti
Türkiye Petrol Kimya Lastik İşçileri Sendikası (Petrol-İş) Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, “petrol sektörünün stratejik öneme sahip olduğunu ve bu konuda verilecek kararların iyi düşünülmesi gerektiğini” söyledi. Petrol-İş Adana Şubesinin 11. Olağan Genel Kurulu’nda, arama ve üretim faaliyetlerini içeren Türk Petrol Kanunu Tasarısının, 17 Ocak 2007 tarihinde TBMM Genel Kurulunda görüşülerek kabul edildiğini hatırlatan Öztaşkın, “TBMM’de yapılan değişiklikle, adı Türk Petrol Kanunu olarak değiştirilen bu yasanın, ne yazık ki sadece adı Türk, kendisi yabancı” görüşünü dile getirdi.

Kanunla TPAO’nun gözden çıkarıldığını belirten Öztaşkın, şöyle konuştu: “Zaten son derece liberal olan 6326 Sayılı Yasada yapılan değişikliklerle, sektörde tek kamu kuruluşumuz olan TPAO’nun etkinliği ortadan kaldırılıyor. Petrol kaynaklarımız yabancı petrol şirketlerinin kar ve zarar zarar hesaplarına terk ediliyor. 6326 Sayılı Yasanın temel kriteri olan (talebin milli menfaatlere uygun olması) ölçütü, yasadan çıkarılmıştır. Yani ülke yararını gözetme terk edilerek, uluslararası şirketlere sayısız imtiyaz ve avantajlar sağlanmıştır.”

Tarih tanımayacaklar
Yeni yasa ile arama ruhsatlarından hektar başına alınan “devlet hakkı” gelirinin tamamen kaldırıldığını ve gelir kaybına yol açıldığını belirten Öztaşkın, sadece bakan müsadesiyle arama yapılacak yerlerde bile izinsiz çalışma yapılabileceğini ifade etti. “Sınırlara 5 kilometre mesafede, tarihi, dini yer veya tesise, şehir veya kasaba belediye imar yasası dahilinde petrol faaliyeti Bakan müsaadesi olmadan yapılamaz” hükmünün yeni yasadan çıkartıldığını belirten Öztaşkın, “Kanunla yabancı şirketler artık ne bakan tanıyacak ne de tarih” dedi.
Çok zengin rezervler var
Türkiye’de yıllık 2.5 milyon ton ham petrol çıktığını vurgulayan Öztaşkın, öz kaynakların ise yeterince araştırılmadığını kaydetti. Türkiye’de yaklaşık 40 milyon ton rezerv bulunduğunun tahmin edildiğini belirten Öztaşkın, “Türkiye’de sanıldığının aksine daha çok rezerv var, ancak sadece 3’te 1’i arandı. Son olarak Karadeniz’de yapılan araştırmalarda zengin hidro karbon rezervi tespit edildi, ayrıca 5 tanede doğal gaz kuyusu açıldı” dedi. Türkiye’nin yıllık ham petrol ithalatına 11 milyar dolar aktardığına dikkat çeken Öztaşkın, yerli üretimin teşviki ile bu paranın milli ekonomiye kazandırılabileceğ ini bildirdi. Öztaşkın; Bakü-Tiflis-Ceyhan gibi projelerle Türkiye’nin adeta bir enerji köprüsü haline geldiğinin ileri sürüldüğünü belirti.
Herşeyimizi yağmaladılar
AKP’nin 4 yıllık iktidarında, yabancılara toprak satışları tehlikeli boyutlara ulaştı. Maden arama konusunda da büyük imtiyazlar kapan yabancılar, banka ve özelleştirilen kurumları ise bir bir ellerine geçirdiler. İşte peşkeşin korkunç fotoğrafı:
AKP Hükümeti döneminde çıkarılan, Tapu ve Köy Yasası’nda değişiklik öngören Yasa ile, tüzel kişiliğe sahip yabancı şirketlere de taşınmaz mal edinme hakkı tanındı. Yabancı gerçek kişilerin miras yoluyla taşınmaz mal edinmesinde mütekabiliyet (karşılıklılık) koşulu kaldırıldı. Köy Yasası’nın 87’nci maddesi kaldırılarak yabancıların köylerde arazi almalarının yolu açıldı. Sınırlı ayni hakların tesis edilmesinde de mütekabiliyet koşulu kaldırıldı. Yasanın çıkmasıyla birlikte açıklanan rakamlara göre yabancıların Türkiye’den aldığı taşınmazların alanı 273 milyon metrekareyi aştı. Ancak Türkiye’de bütün toprakların kadastroya alınmadığını belirten bazı uzmanlar ise bu konuda daha korkunç rakamlar öne sürüyor. Tapu ve Kadastro eski Genel Müdür Yardımcısı Orhan Özkaya bu rakamın 300 milyon metrekareyi aştığını ifade ederek “Yabancıların elde ettigi taşınmazların sayısı 100 bini geçti. Hükümetin İspanya, Norveç Modelleri devreye girince binlerce konut daha yabancılar tarafından satın alınacak. Bu modelle, 5444 sayılı Yasa’da bulunan,yabancı lara yapılacak mülk satışları il yüz ölçümünün %05’ini geçemez koşulu da hükümsüz kalacaktır” diye konuştu.

Rakamlar ürkütücü

TMMOB Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Ferruh Yıldız’ın verdiği rakamlar ise daha ürkütücü. Yabancılara arazi satışında resmi makamların verdiği rakamların hiçbir zaman gerçekleri yansıtmadığını belirten Yıldız, şunları kaydetti: “ Ülkemizde kadastro görmeyen yerlerde zilyetçiliğin devri yoluyla, yani muhtarlıkların yaptığı toprak satışı yöntemiyle yabancılara devirler söz konusudur. Bu satışlar da dikkate alındığında bugüne kadar ülkemizde yabancılara satışı yapılan arazi, bina ve dairelerin toplam alanı 1 milyon 814 bin 834 dönümdür”
Özak peşkeşi savundu
Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Tapu ve Kadastro 16. Bölge Müdürlüğünün açılışında, yabancılara arsa satışı konusunda hükümetin çok eleştirildiğini, arsa satışının normal olduğunu, ilk arsa satışının da Atatürk zamanında yapıldığını savundu. Bakan Özak, şunları söyledi: “Hükümetimiz yabancılara arsa satışı konusunda çok eleştirildi. Ancak yabancılara arsa satmak çok normal. Mesela bazıları ’Yüzüklerimizi, bileziklerimizi satarız yine de arsa satmayız.’Bakını z ilk arsa satışı Atatürk zamanında başladı ve istisnasız her hükümet zamanında da devam etti. Yalnız İsmet İnönü hükümetleri döneminde 24 bin dönüm arsa satıldı yabancılara. Tayyip Bey zamanında ise satılan arsa 13 bin dönümdür.”
Madenler elden gitti
Türkiye Jeoloji Mühendisleri Odası yetkilileri, 5 Haziran 2004’te TBMM’den geçirilen bir yasayla, yabancı şirketlerin, Doğu Anadolu bölgesine denk gelecek kadar alanın maden arama ve işletme ruhsatını eline geçirdiğini açıkladı. Yabancıların altın çıkarmak için Karadeniz’e akın ettiğini açıklayan uzmanlar, Türkiye’de ortaklıkları da bulunan Rio-Tinto isimli ABD - İngiliz sermayeli uluslararası şirketin 1.4 milyar hektarlık alanda ruhsata sahip olduğunu belirttiler. Araştırmacı yazar Mustafa Çınkı ise, Türkiye’nin maden işletmesi konusunda Afrika’dan daha kötü durumda olduğunu dile getirerek “Türkiye’nin tüm maden sahalarının ruhsatını yaptığım bir hesaba göre 1.3 milyar dolara satın alabilirsiniz. Maden sahalarının yabancılara açılmasının toprak satışlarından hiçbir farkı bulunmamakta. Çünkü adamlar hem yerin altını hem de üstünü elde etmiş oluyorlar” dedi.
Bankacılık sektörüne hakim oldular
Bankacılık sektöründe de hakimiyet yabancıların eline geçti. Özelleştirilmesi planlanan kamu bankalarına, başta büyük Yunan bankaları olmak üzere hep yabancılar talip oldu. Bankacılık sektöründeki yabancı sermayenin payı, Eylül 2006 sonu bilanço verilerine göre İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’ndaki paylar hariç yüzde 26,16 oldu. Önümüzdeki dönemde, Oyakbank ve Halk Bankası’nın tamamının yabancı yatırımcılar tarafından alınması durumunda ise sektördeki yabancı payı 35,86’yı bulacak. Sektördeki toplam 460 milyar YTL tutarında aktifin yaklaşık 120 milyar YTL’lik kısmı yabancı yatırımcıların kontrolünde bulunuyor. Yabancı sermayenin kontrolündeki aktifler içinde en yüksek rakam 23,7 milyar YTL ve yüzde 5,15 pay ile Garanti Bankası’nda bulunuyor. Finansbank’ta 16,8 milyar YTL, Yapı Kredi’de 13,9 milyar YTL olarak belirlendi. Halkbank satılırsa... Bu arada Eylül sonu değerleri esas alınarak, Halk Bankası’nda yapılacak özelleştirmeyi yabancı bir yatırımcının kazanması durumunda, sektördeki aktiflerin yüzde 7,35’ini kontrol edebilecek. Satışı gündemde olan Oyakbank’ın tamamının da yabancılarca alınacağı varsayılırsa, buradan yabancı payına yüzde 2,35 daha geçecek.
Telsim ve Telekom gitti, TEKEL sırada
Yine AKP Hükümeti döneminde birçok kamu kuruluşu da “Babalar gibi satarım” sloganıyla özelleştirildi. Tüpraş, Seka, Petkim, Erdemir, Tekel (İçki bölümü) gibi gibi kurumlar yerli firmalar tarafından satın alınırken stratejik öneme sahip haberleşme sektörü yabancılara emanet edildi. Türk Telekom hisselerinin yüzde 55’i Lübnan asıllı Oger Telecoms’a satıldı. TMSF’nin el koyduğu Uzan grubunun Telsim’i ise, adı Yunanistan’da telekulak skandalına karışan “Vodafone” satıldı. Özelleştirilmesi planlanan TEKEL’in sigara bölümü, THY, boğaz köprüleri ve limanlar gibi bir çok kuruluş da yabancılar tarafından mercek altına alınmış durumda.
yasamak kucuk bir umut we insana duyulan sewgiden ibarettir..
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Mart 2007       Mesaj #622
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Acarİstanbul yine gündeme girmedi

Sponsorlu Bağlantılar
6 Mart, 2007 10:19:00 (TSİ)

Medya Haber
acarhbr0607
Beykoz Belediyesi, Acarİstanbul ile ilgili dosyayı gündeme almadı
Danıştay 6'ncı Dairesi'nin, ''Beykoz Belediyesi'nin Acaristanbul'a verdiği yapı ruhsatının iptaline ilişkin yerel mahkeme kararını onama kararı'', Beykoz Belediye Encümeni'nin olağan toplantısında gündeme alınmadı.

Danıştay 6'ncı Dairesi'nin kararı Beykoz Belediyesi'ne 28 Şubat 2007 tarihinde ulaşmıştı.

Beykoz Belediyesi, Belediye Meclisi'nin dün yapılan toplantısında daha önce istifa eden encümen üyesi Zekai Emeç'in yerine Mucip Kopuz'un seçildiğini, yeni üye Kopuz'un isteği üzerine konunun görüşülmesinin sonraki toplantılara bırakıldığını açıkladı.

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe de, "Beykoz Belediyesi bir encümen üyesinin yerine yeni bir atama yapıldığı için bizden dosyayı incelemek için bir hafta süre istedi" dedi.

"Bundan sonra süreçte bir aksama olmaz" diyen Bakan Pepe, "Konunun uzaması mümkün değil. Belediye Encümeni kararın yeniden mahkemeye götürülmemesi için çok sıkı çalışıyor. Belediye konuyu baştan sona takip ediyor" diye konuştu.

Olayın geçmişi

Mimarlar Odası İstanbul Şubesi'nin İstanbul 3'üncü Bölge İdare Mahkemesi'nde açtığı davanın 9 Nisan 2006 tarihinde Acaristanbul'daki ruhsatların iptali kararıyla sonuçlanması ve Acarlar İnşaat A.Ş.'nin itirazının Danıştay tarafından reddedilmesiyle ilgili süreç devam ediyor.

Beykoz Belediyesi, Danıştayın kararının ardından 18 Aralık 2006 tarihine kadar yaptığı inceleme sonucunda yapı tatil tutanakları tutarak, 4 adedi su basman seviyesinde olan 142 adet yapının ruhsatsız hale geldiğini Acarlar İnşaat A.Ş.'ye bildirmişti.

Tebligatta, resmi işlemlerin en geç 1 aya kadar tamamlanması, aksi takdirde 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 32 ve 42'nci maddeleri uyarınca yıkım ve para cezası uygulanmak üzere dosyanın encümene sevk edileceği belirtilmişti.

Yapıların ruhsatlandırılması için verilen sürenin 18 Ocak 2007 tarihinde bitmesi ve bu sürede ruhsatlandırma yapılmaması sonucu Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, 19 Ocak 2007 Cuma günü dosyayı encümene sevk etmişti.

30 Ocak 2007 günü toplanan encümen, Acaristanbul ruhsatlarının iptaline ilişkin Danıştay'a yapılan temyiz başvurusuna ilişkin nihai kararın beklenmesine ve bu karar gelinceye kadar da dosyanın İmar Müdürlüğüne iadesine karar vermişti.

Ancak, Çevre ve Orman Bakanlığı, encümenin bu kararına itiraz etmişti. Son olarak, Danıştay 6'ncı Dairesi'nin onama kararı, 28 Şubat 2007 tarihinde belediyeye ulaşmıştı.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Mart 2007       Mesaj #623
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bir gül daha soldu gul FOTOĞRAF: DHA
06/03/2007 (332 kişi okudu)
DHA - İZMİR - Güler Badak, elinde 'eski' fotoğrafıyla hasta yatağında poz verirken, aklında iyileşip o güzel günlerine dönmek vardı. Ancak olmadı. 23 Şubat'ta, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde babasından karaciğer nakli yapılan 20 yaşındaki Güler, yaşam savaşını kaybetti. İki buçuk yıl önce karaciğer yetmezliği ve diyabet tanısı konulan genç kız, uygun karaciğer beklerken 60 kilodan 45 kiloya düşmüştü. Organ bulunamayınca son çare olarak, sağ karaciğerinde damar anomalisi olan babanın sol karaciğerinden doku alınmıştı. Ameliyattan sonra çoklu organ yetmezliği ve zatürree gelişen Güler kurtarılamadı.
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
7 Mart 2007       Mesaj #624
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
TÜRKİYE NÜFUSU EYLÜL'DE 74 MİLYON

insanlar 6

ANKARA - Hüseyin Tunçay - Türkiye'nin nüfusu Eylül ayında 74 milyon kişiyi aşacak. Bu yıl ortasında 73 milyon 875 bin kişi olan Türkiye nüfusunun yıl sonunda 74 milyon 320 bin kişiye ulaşacağı tahmin ediliyor.
AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) projeksiyonlarını baz alarak yaptığı hesaplamaya göre, Türkiye'nin en büyük kenti İstanbul'un yıl ortası nüfusu 11 milyon 914 bin kişi olarak hesaplanırken, Ekim ayında İstanbul nüfusunun 12 milyonu aşması bekleniyor.
Her ay yaklaşık 24 bin 500 kişinin eklendiği İstanbul'un yıl sonu nüfusunun ise 12 milyon 61 bin kişi olması bekleniyor.
Başkent Ankara'nın bu yıl ortasında nüfusunun 4 milyon 453 bin kişi olması öngörülürken, 4,5 milyonluk barajı aşması için gelecek yılın Mart ayını beklemesi gerekecek.
Ankara'nın bu yıl sonu nüfusunun yaklaşık 4 milyon 486 bin kişi olacağı tahmin ediliyor.
Bu arada, Türkiye'nin büyük illerinden Bursa'nın yıl ortası nüfusu 2 milyon 466 bin kişiye ulaşacak.
Bu arada, Türkiye'nin nüfusuna her ay Tunceli ili kadar, yani yaklaşık 73 bin kişi ekleniyor.
Türkiye nüfusunun gelecek yıl ortasında 74 milyon 766 bine ulaşması Kasım 2008'de ise 75 milyonu aşması bekleniyor.

a.a
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
7 Mart 2007       Mesaj #625
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
ADSL ÜCRETLERİNDE İNDİRİM

internet 3

ANKARA
- Türk Telekomünikasyon A.Ş Genel Müdürü Paul Doany, 1 Nisan 2007 tarihinden geçerli olmak üzere genişbant internet (ADSL) kurulum ücretlerinde yüzde 51, erişim ücretlerinde ise yüzde 6 ile yüzde 55 arasında değişen oranlarda indirime gideceklerini açıkladı.
Doany, gazetecilerle gerçekleştirdiği yemekli toplantıda, ADSL indirimleri hakkında bilgi verdi.
Doany, ADSL talebini karşılamak için bu alanda büyük yatırım yapacaklarını, sabit hatların yüzde 80'inin ADSL hizmeti verebilme kapasitesine erişeceğini kaydetti. Yıl sonu itibariyle kurulu ADSL kapasitesini 6.9 milyon aboneye ulaşacağını belirten Doany, ADSL pazarını büyütmeyi hedeflediklerini ifade etti.
Paul Doany'nin verdiği bilgiye göre kotalı ADSL erişim ücretlerinde 1024 kbps hızda 9 GB limitli erişim ücretinde yüzde 35, 6 GB limitlide yüzde 25 indirime gidilecek, 3 GB limitli ise 4 GB limite yükseltilecek.
Kotasız erişimde de 2048 kbps hızda yüzde 44, 1024 kbps hızda yüzde 32, 512 kbps hızda yüzde 14 ve 256 kbps hızda yüzde 3 oranında indirime gidilecek.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Mart 2007       Mesaj #626
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bugün ciddi bir virüs haraketi yaşanmaya başlanmıştır . Virüs "Tüm Askeri ve Sivil Personel Maaşlarına Hükümetten % 50 Şok Zam" başlıklı eposta mesajıyla geliyor. Mesaj ekinde maashesap.exe adlı bir program ziplenmiş olarak geliyor ve içerikte yeni maaşınız için çalıştırın yazıyor. Exe'nin çalıştırılmasıyla aşağıdaki uzantılı dosyalar bozuluyor . *.xls,*doc,*.zip,*.jpg,*.asp,*.ppt,*.tif,*.htm*,*.fp5
Administrator yetkili kullanıcılarda ise boot.ini ve ntldr dosyaları bozularak makinanın açılması engelleniyor.Uzmanların açıklamalarına göre ilk incelemeler virüsün Türkiye kaynaklı olduğunu gösteriyormuş, bu yüzden antivirüs yazılımı virüsü hemen yakalamayabilirmiş . Antivirus yazılımlarının olmasına rağmen virüsün ilk etapta tespit edilemediği ve üretici firmaların ancak yarın sabah yeni güncelleme çıkarabilecekleri yine uzmanlarca belirtilmektedir. Gerekli çalışmalar yapılmakla birlikte aşağıdaki öneriler doğrultusunda önlem alınması yerinde olacaktır.
Öneriler:
1. Antivirüsünüzü sürekli güncel tutunuz.
2. Tanımadığınız adreslerden gelen mailler ve eklentileri açmadan siliniz.
3. E-posta yoluyla gelen exe, bat, vbs gibi ekli dosyaları açmadan siliniz.
4. Bilgisayarlarınıza Admin değil standart kullanıcı haklarıyla giriş yapın ız
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
8 Mart 2007       Mesaj #627
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
Alıntı
evo adlı kullanıcıdan alıntı

ADSL ÜCRETLERİNDE İNDİRİM

internet 3

ANKARA
- Türk Telekomünikasyon A.Ş Genel Müdürü Paul Doany, 1 Nisan 2007 tarihinden geçerli olmak üzere genişbant internet (ADSL) kurulum ücretlerinde yüzde 51, erişim ücretlerinde ise yüzde 6 ile yüzde 55 arasında değişen oranlarda indirime gideceklerini açıkladı.
Doany, gazetecilerle gerçekleştirdiği yemekli toplantıda, ADSL indirimleri hakkında bilgi verdi.
Doany, ADSL talebini karşılamak için bu alanda büyük yatırım yapacaklarını, sabit hatların yüzde 80'inin ADSL hizmeti verebilme kapasitesine erişeceğini kaydetti. Yıl sonu itibariyle kurulu ADSL kapasitesini 6.9 milyon aboneye ulaşacağını belirten Doany, ADSL pazarını büyütmeyi hedeflediklerini ifade etti.
Paul Doany'nin verdiği bilgiye göre kotalı ADSL erişim ücretlerinde 1024 kbps hızda 9 GB limitli erişim ücretinde yüzde 35, 6 GB limitlide yüzde 25 indirime gidilecek, 3 GB limitli ise 4 GB limite yükseltilecek.
Kotasız erişimde de 2048 kbps hızda yüzde 44, 1024 kbps hızda yüzde 32, 512 kbps hızda yüzde 14 ve 256 kbps hızda yüzde 3 oranında indirime gidilecek.

2003 yılında ilk ADSL hizmetinin sunulmaya başlandığı günden bu yana ADSL için toplam 300 milyon ABD Doları yatırım yaparak 3 milyondan fazla ADSL müşterisine ulaşan Türk Telekom, 2007 yılı sonunda hanehalkı internet erişimini yüzde 28’e yani 5 milyona çıkarmayı hedefliyor.Bu sayede Türkiye’de internet penetrasyon oranını Avrupa seviyesine taşımayı amaçlayan Türk Telekom, aynı zamanda Türkiye’nin her köşesinde hızlı ve kaliteli internet erişimini sağlamayı planlıyor.

Hedefleri doğrultusunda çeşitli düzenlemeleri hayata geçiren Türk Telekom’un yeni indirimleri ise internet servis sağlayıcılarının müşterilerine uygun fiyatlı hizmet vermesini sağlayacak.

1 Nisan 2007 tarihinde devreye girecek toptan tarife düzenlemeleri aşağıdaki değişiklikleri içeriyor:


·Yeni müşteriler için bağlantı ücretinde %51 indirim
·Veri akış erişimi tarifelerinde %55’e varan indirimler
·Kotasız paketlerin toptan tarifesinde %44’e varan indirimler
·Kotalı paketlerin toptan tarifesinde %35’e varan indirimler
·1024 Kbps 3 GB kotalı paketin kullanım kotasının 4 GB’ye çıkarılması
·Kota aşım ücretlerinde indirimler

Telekom Hizmet Kalitesini ve Hızını Artırıyor


Türk Telekom daha kaliteli ve kesintisiz internet hizmeti vermek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. 2006 yılı başına oranla arıza giderme süresini üçte birine düşüren Türk Telekom, teknik hizmet kalitesini artırarak, bağlantı sürelerini kısalttı ve çağrı merkezlerinin geliştirilmesiyle hizmet kalitesini artırdı.

Türk Telekom mevcut ADSL altyapısın %74’ünü oluşturan ADSL 2+ teknolojisi ile Avrupa’nın en modern altyapılarından birine sahip. Önümüzdeki dönemde IPTV ve benzeri ileri teknoloji geniş bant servislerini (ses, veri, TV’nin tek ortamda aktarılması) vermeyi hedefleyen Türk Telekom, bu amaçla altyapısını FTTx ve VDSL teknolojilerini kullanarak güçlendiriyor.

tarife
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
8 Mart 2007       Mesaj #628
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi

youtube

Dünya YouTube yasağını konuşuyor Türkiye’nin YouTube’a erişimi durdurması, dünya basınında geniş yankı buldu.

Atatürk’a hakaret eden bir video görüntüsünün yayınlanmasının ardından Türkiye’nin ünlü video paylaşım sitesi YouTube’a erişimi durdurmasını uluslararası basın kuruluşları “Türkler ve Yunanlar arasında bir sanal savaş yaşandığı" şeklinde değerlendirdi.

DAILY MAIL: “EFSANEVİ LİDERE HAKARET YOUTUBE’U KAPATTIRDI"
İngiliz Daily Mail gazetesi, “YouTube’un ülkenin efsanevi lideri Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden görüntülerin gönderilmesi nedeniyle Türkiye’de yasaklandı" derken, sitede Türk ve Yunan kullanıcılar arasında “sanal bir savaş" yapıldığı ve iki tarafın da karşı tarafı aşağılayan görüntüler gönderdiğini yazdı.

BBC: “TÜRK MAHKEMESİ YOUTUBE’A ERİŞİMİ DURDURDU"
BBC’nin haberinde de oldukça popüler olan ve günlük 70 milyon kullanıcının ziyaret ettiği video paylaşım sitesi YouTube’un Türkiye’de mahkeme kararıyla geçici olarak durdurulduğu ifade edildi. Haberde söz konusu yasağın Atatürk’e hakaret eden görüntüler nedeniyle alındığı hatırlatıldı.

TIMES: “ATATÜRK’E HAKARET EDİLMİŞTİ"
İngiliz Times gazetesine konuşan, Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği’nden bir yetkili, söz konusu siteye erişimin bir mahkeme kararıyla durdurulduğunu hatırlatarak, erişimin engellenmesine neden olan videoda Atatürk’e hakaret edildiği, Türk bayrağı ve Atatürk görüntüleri üzerine İngilizce küfürler yerleştirildiğini söyledi.

FT: “TÜRKİYE YOUTUBE’U KAPATTI"
Financial Times gazetesi de Türkiye’nin en büyük internet servis sağlayıcısının, Atatürk’e hakaret eden görüntüler nedeniyle video-paylaşım sitesi YouTube’a erişimi durdurduğunu yazdı.

TELEGRAPH: “TÜRKLER VE YUNANLAR ÜZERİNDE SANAL SAVAŞTA"
Daily Telegraph gazetesi, Türkler ve Yunanların, YouTube üzerinde sanal bir savaşta olduğunu değerlendirmesinde bulunarak yasağın ardından sitenin görüntüleri kaldırdığını hatırlattı.

“MAHKEME YOUTUBE’A ERİŞİMİ DURDURDU"
International Herald Tribune gazetesi de YouTube’a Türkiye’den girmek isteyen kullanıcıların siteye erişimin mahkeme tarafından durdurulduğu mesajıyla karşılaştığını yazdı.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ PATLAMAYA HAZIR BİR KONU"
Los Angeles Times gazetesinin haberinde, YouTube’a erişimin engellenmesinin temel bir sorun gibi görünmemesine karşın Türkiye’de ifade özgürlüğü konusunun “patlamaya hazır" olduğu belirtilerek, Türkiye’de Türklüğe ve Atatürk’e hakaret etmenin suç olduğu vurgulandı.

“VİDEO SİTEDEN KALDIRILDI"
New York Times gazetesinin haberinde, Türkiye’de YouTube’a erişimin engellenmesine neden olan videonun, ünlü video paylaşım sitesinden kaldırıldığı kaydedildi.
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
9 Mart 2007       Mesaj #629
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi

AŞK,İHANET,MAFYA

Aşk, ihanet, mafya
Gökhan T.’nin birlikte yaşadığı Satıgül S.’den ayrılma girişimi polis operasyonuyla noktalandı.

Altınşehir’de tekstil şirketi bulunan Gökhan T., uzun zamandır Satıgül S. ile birlikte yaşıyordu. İşadamı Gökhan T., ilişkinin sonu olmadığını söyleyerek Satıgül S.’den ayrılmak istedi.
Çakıcı’nın adamı
Ancak Satıgül S., ilk başlarda bu teklifi kabul etmese de mecbur kalınca “40 bin dolar verirsen ayrılırız” dedi. Evli işadamı Gökhan T. de bu parayı vermek istemedi. Parayı alamayacağını anlayan Satıgül S., Üsküdar’da balıkçılık yapan Gökmen Şensu’yu öldürmekten yattığı Çanakkale Yarı Açık Cezaevi’nden geçen yıl firar ederek İstanbul’a gelen Alaattin Çakıcı’nın eski adamı Erkan U.’ile temas kurdu. Erkan U., parayı ödemesi için işadamı Gökhan T.’yi telefonda arayarak ve ölümle tehdit etti. Ancak işadamının tehditlere kulak asmaması üzerine Satıgül S., Erkan U.’ya Gökhan T.’nin kaçırılması talimatını verdi. Ancak uzun süredir aranan firari U.’yu takibe alan polis, Satıgül S. ile olan yakınlığını fark etti. Üç ay süren takip sırasında işadamı Gökhan T.’yi işyerinden çıktığı bir sırada kaçırma hazırlığı yaparken operasyon düzenlendi.
Flash TV’ye silahlı saldırı olayında karıştığı gerekçesiyle bir süre cezaevinde yatan Alaattin Çakıcı’nın eski adamı Erkan U. ve adamları Özcan Ç., Hasan A., Recep Y., Üsküdar ve Ümraniye’deki adreslerinde üç tabancayla yakalandı.
Kaçırtmadım o ortağımdı
GözaltIna alınan Satıgül S.”Benim ortağımdı. Daha önceden perde işi yaptık. Aramızda anlaşmazlık çıktı. Gökhan daha sonra işyerini taşıdı. Ben 40 bin dolar olan alacağımı istedim. Ancak vermedi. Ahmet diye biriyle konuştum. Benim girişimlerim karşılığında Gökhan de Metin K. isimli birini araya soktu. Gökhan’ın Metin K’a. 10 bin YTL verdiğini duydum. Daha sonra Metin K. bana Gökhan’ın borcu olmadığını söyledi. Ben de Hasan A.’dan aramızdaki anlaşmazlığı halletmesini istedim” dediği iddia edildi. Polis, Satıgül S.’nin Alaattin Çakıcı’nın eski adamı Erkan U.’la Hasan A. aracılığıyla bağlantı kurduğu tespit edildi.
Akşam / Devrim TOSUNOĞLU
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
9 Mart 2007       Mesaj #630
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
PERVARİ'DE ÇATIŞMA: 3 KORUCU ŞEHİT

asker 2

PERVARİ
- Siirt'in Pervari ilçesinde çıkan çatışmada 3 korucunun şehit olduğu bildirildi.
Edinilen bilgiye göre, güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK mensupları arasında Doğan köyü civarındaki Besta mevkisinde çıkan çatışmada 3 korucu şehit oldu.
Gece saatlerinde çıktığı öğrenilen çatışmada, Doğan köyü korucularından Osman Bulut, Süleyman Bulut ve Salih Bulut şehit oldu.
Şehit köy korucuları için bugün cenaze töreni düzenleneceği bildirildi.
a.a.

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww