Arama

İmzadan Karakter Okuma

Güncelleme: 4 Eylül 2014 Gösterim: 70.930 Cevap: 4
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Ocak 2009       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
İmzadan Karakter Okuma

Sponsorlu Bağlantılar
Grafoloji (yazı bilimi) Avrupa ve Amerika'da sıklıkla başvurulan bir ilim dalı. İstihbarat teşkilatları olayları çözümlemek, büyük şirketler eleman alımında isabetli karar vermek, eğitimciler öğrencilerini daha iyi tanıyabilmek için imza ve yazıdan karakter tahlili yapmaya sıkça başvuruyor. Türkiye'de çok fazla uygulama alanı bulunmayan bu dal, Adli Tıp Kurumu'nda genellikle sahtecilik olaylarını çözümlemede kullanılıyor.

İmzadan karakter okuma ilminin temel taşları

— İmza uzun olursa kişi sabırlıdır.
— İmza kısa ise insan mantığını iyi kullanır.
— İmza keskin çizgiler içeriyorsa kişi keskin fikirli, esprili, keskin mantıklı ve dilini kılıç gibi kullanan ve dilinden çok çekecek bir insandır.
— İmza düzgünse insan düzgün karakterli, güvenilir, iyi ahlaklı, uyumludur.
— İmzada yuvarlaklık varsa kişide lider özellikleri vardır.
— İmzada 3 nokta varsa kişi keskin nişancı, avcılığa yatkın ve nüktecidir.
— İmzada geri dönüşler varsa kişinin hafızası kuvvetlidir.
— İmza sanatsal çizgiler içeriyorsa kişi güzel sanatlara yatkındır.
— İmza kısa ve üstünkörü ise kişi boş vermiştir.
— İmzanın başı büyük harf ve gösterişle başlıyorsa kişi özgüvenli, başlangıçta kendini iyi, karizmatik tanıtandır.
— İmzanın başı, ortası ve sonu büyükse başta, ortada ve sonda kendini iyi takdim eden ve iyi iş takibi olan birisidir.
— İmzanın sonu büyük harfle bitiyorsa başladığı işleri iyi bitiriyor demektir.
— İmzanın baş harfinden sonra gelen kısım ince ise kişi ince karakterli ve duygusal, kalınsa kişi kabadır ve duygusal değildir.
— İmzanın sonunda ileri veya yukarı doğru giden bir çizgi varsa kişinin hedefi büyüktür. Aşağı doğru çizgi varsa kişi içine kapalıdır. Karamsardır.
— İmza sağa yatıksa kişi sosyal, diplomat; geriye yatıksa anti sosyaldir.
— İmza uçuk kaçıksa insan uçuktur.
— İmzada 3–4 farklı karakter varsa kişi tiyatroya yatkındır.
imzaoj8
w700

- Alıntıdır -

Son düzenleyen ThinkerBeLL; 22 Haziran 2009 12:40
karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
26 Ocak 2009       Mesaj #2
karayel - avatarı
Ziyaretçi
Yazı Bilim

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç merak ettiniz mi, niçin bazı filmlerde genellikle katiller kurbanlarına gazetelerden kesilmiş yazılarla oluşturulmuş mektup gönderirler? Niçin bazı şirketler iş başvurularında özellikle el yazısı ile doldurulmuş biyografisini isterler?


Pozitif bir bilim dalı olarak kabul edilen grafoloji (yazı bilim) sayesinde eldeki veriler değerlendirilerek karakter analizi yapılabiliyor. El yazısı veya imzaya bakarak kişinin ruh halini ve karakteristik özelliklerini tespit edebilmek mümkün. İnsan, hem ruh hem beden durumunu ister istemez yazısına veya imzasına yansıtıyor.

Avrupa ve Amerika’da çok farklı alanlarda grafoloji ilminden yararlanılıyor. Polis ve istihbarat teşkilatları bıraktıkları yazılardan faydalanarak suçluların özelliklerini belirleyebiliyor. Cinayetten hemen sonra yazılmış bir yazıdan zanlının katil olup olmadığı tespit edilebiliyor. Büyük şirketler eleman alımlarında başvuru yapanlardan el yazısıyla doldurulmuş ve imzalanmış biyografisini istiyor. Böylece başvuru sahiplerinin iş için gerekli olan vasıfları taşıyıp taşımadıkları tespit edilmeye çalışılıyor. Türkiye’de de Adli Tıp Kurumu’nda grafoloji bölümleri mevcut, fakat genellikle sahtecilik üzerinde çalışılıyor.


İmza okumanın faydaları


Stratejik faydası: İmzasını gördüğünüz bir insanın karakterini ve olaylara bakışını ve gelecekte yapacağı hamleleri büyük oranda tahmin edebilirsiniz. İmzasını gördüğünüz bir insanın vizyonu büyük oranda bellidir. Strateji ile meşgul olanlar imza ilmini bilmelidirler.

Meslek seçimi: Güzel sanatlarda okuyacakların imzasının da güzel olması başarılarını arttıracaktır. İmzası portre gibi olan biri ressam olmalı ve imzası berbat olan biri de ressam olacağım diye kendini zorlamamalıdır.

Eğitimci ve pedagoglar: İnsanların imzalarından onların düzgün ya da karmaşık karaktere sahip olup olmadığı anlaşılır. Başarılı eğitimciler, zekâ seviyesi yüksek, karmaşık karakterli insanları imzasından tespit ederek özel eğitime tabi tutar ve onlarla daha verimli olur. Nice dahiler, yitip kaybolmaktan kurtulur ve topluma kazandırılır.

Anne babaya faydası: Çocuklarını daha yakından tanıyarak onları başarılı olacakları alanlara yönlendirebilirler. İmzasında 4 farklı çizgi karakteri olan biri iyi bir tiyatrocu olur.

Yönetici ve liderlere faydası: Çalıştığı personelini daha iyi bilir. Kim hangi işi başarabilir, kim kıvrak zekâlıdır bunu tespit edebilir. Yüzlerce, binlerce personeli olan bir iş yerinde herkesi yakından tanıyamayan bir yöneticivirgs personelin kendisiyle görüşmeden önce imzasına bakarak bir genel izlenime sahip olabilir.

Sosyologlara ve psikologlara faydası: Gelecekle ilgili ileri görüşlü insanlar olan sosyolog, felsefeci ve psikologlar imza okuma ilmini öğrenseler olaylara bakışları ve başarıları daha da artar.
perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
4 Eylül 2014       Mesaj #3
perlina - avatarı
Ziyaretçi

Mustafa Kemal Atatürk İmzadan Karakter Okuma


İmza son derece açık ve rahat atılmıştır. Geçmişten ders alan, kendini eleştiren, tarafsız bir yapısı vardır. Geçmişten kopmadan hızlı ilerlemek ve geleceği planlamak imzanın en belirgin ifadeleridir. Ailesine ve sevdiklerine karşı alçakgönüllü ve sevgi dolu aynı zamanda kendisine karşı kendine güveni tam, eğlenmeyi de en az çalışmak kadar çok seven bir yapıya sahiptir. Detaylara önem veren ama onlara takılmayan, estetik kaygıları olan ve kariyerinde hızla yükselmesi kolay olan bir kişiliktir. Gücünü kendinden alan, doğru sözü sakınmayan bir yapısı vardır. İş hayatı ile özel hayatını, ortama göre ve gerektiği kadar birbirinden ayırabilmektedir.

Zaten herkesin yakından tanıdığı ve tamamen dışa dönük ve açık bir kişiliktir. Fakat tüm bu özellikleri imzasından da açıkça görmek mümkündür.



Angelina Jolie İmzadan Karakter Okuma



Son derece sabırsız ve pratik, yavaş hareket eden kişiler onu yoruyor. İçine kapanık, az konuşan ve prensipleri olan bir yapıya sahip. Değişken ve anlaşılması zor olmasına rağmen yardım isteklerini asla geri çeviremeyecek kadar da yumuşak kalpli ve merhametli birisi.


William Axl Rose İmzadan Karakter Okuma



İlişkilerinde sert bir dil kullanan fakat dürüst olma konsunda son derece kararlı bir yapıya sahip. Etrafında olup biten herşey onu ilgilendiriyor ve harekete geçiriyor. Asla üşenmiyor ve çok çalışmayı seviyor.



Barış Manço İmzadan Karakter Okuma



Oldukça detaycı, inceledikçe meraklanan bir kişilik. Dinlendiği zamanlar tamamen yalnız kalmayı tercih eden bir yapıya sahip. Mükemmeliyetçi, espirili ve zamanını hep dolu dolu değerlendirmeyi seviyor.



Jack Nicholson İmzadan Karakter Okuma



Kendini fazla zorlamdan hayatın akışına kapılmayı tercih edenlerden. Sadelik ve rahatlık onu en çok mutlu eden iki şey. En üzüleceği şey ise sevdiklerinden uzak kalmak. Yalnızlık korkusu onun en zayıf yönü.



Necati Şaşmaz İmzadan Karakter Okuma



Kariyerinde hızla yükselme hedefi belirgin. Çevresindekilere gösterdiği hoşgörü ve anlayışı kendine göstermiyor. Ailesi ve sevdiklerine zaman ayırmayı ve sürprizler yapmayı seviyor.
perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
4 Eylül 2014       Mesaj #4
perlina - avatarı
Ziyaretçi
imza 01 th
imza 02 th
imza 015 th
imza 04 th
imza 05 th
imza 06 th
imza 07 th
imza 08 th
imza 09 th
imza 010 th
imza 011 th
imza 012 th
imza 013 th
imza 014 th
perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
4 Eylül 2014       Mesaj #5
perlina - avatarı
Ziyaretçi
Teşhis aracı imza ve el yazısı

balitwritstation?w300&amph277



El yazısı bir hareket akışıdır ve bütün bedensel uğraşlar gibi kişinin zihinsel ve bedensel durumu hakkında bilgi verir. Bu verilerin sağlıklı bir şekilde toplanabilmesi için çocuğun elinde olan ve olmayan etkenleri iyi ayırt etmek gerekir. Uzman çocuğun bakış açısını ya da yaşadıklarını tahmin etmeye çalışır. Bazı çocuklar yazı konusunda isteksizdir, bazıları da çabuk yorulabilir. Evde huzur bozulmuş olabilir. Kimi öğrenci bozuk el yazısıyla «burada olmak istemiyorum” mesajı vermeye çalışır. Bir diğerinde göz tembelliği dediğimiz nöro-oftalmolojik bir problem bulunabilir. Solak zannedilen bir çocuk doğal (ya da beyinsel) olarak solak değilse ne olacaktır? Bunun tersi de olabilir (sağlak sanılan çocuğun beyinsel solak oluşu gibi). Bunca etkenin işe karıştığı bir çalışmada tek bir bakış açısıyla doğruları bulmak imkansızlaşır. Yanlış teşhis işlerin sarpa sarmasına yol açar. Buna bazı ilginç örnekler verelim:

Örnek 1:
Bir çocuğumuz masada yazı yazarken yan oturmaktadır. Bunun yanında başının duruşu da gariptir. Karşısındaki bir cismi çizmesi istendiğinde başını gereğinden daha fazla çevirmektedir. Ancak ilk aşamada bu hareketlere sistemli bir anlam verilememiştir. El yazısı son derece bozuktur. Uzman yaptığı incelemede, bu çocuğun sol gözünü kullanamadığını, bu nedenle sağ gözüyle konuya bakmak için başını fazlaca çevirdiği anlaşılmıştır. Kullandığı kağıt sağ tarafa yaklaştırıldığında bu davranış kısmen düzelmiş ve bedensel duruşu iyiye gitmiştir. Yapılan göz muayenesinde gizli nörolojik rahatsızlık (cerebral palsy/hafif beyin felci) ortaya çıkarılmıştır.

Örnek 2:
Bir başka çocuğumuz sınıfta okunan metni yazarken son derece bozuk bir el yazısı üretmektedir. Çaba gösterdiği her halinden belli olan çocuk bir türlü okunaklı yazamamaktadır. Uzman gözetiminde bu çocuğun kendi yazdığı metni bir kez de temize çekmesi istenir. Kendi köşesinde sakince çalışan çocuk çok güzel yazabilmiştir. Bu öğrenci ‘dikte’ sırasında zaman sıkışması ve stres nedeniyle bozuk yazmaktadır. Sınıfın geneline tanınan sürede bir ayarlama yapıldığında bu çocuklar daha iyi bir iş çıkartabilmektedir.

Herşeye rağmen sorunu tanımlamış ancak çare bulamamış olabiliriz. Teşhis doğru ise en azından hatalı yollara girmeme becerisini gösterme şansımız doğar ki, bundan sonra ki adım çözümün bulunmasıdır. Geç de olsa… En azından başka hatalar yaparak durumu daha da kötüleştirmekten kaçınmış oluruz. Bu aşamada en iyi yol başka bir uzmana danışmaktır.






Benzer Konular

22 Aralık 2010 / melile Cevaplanmış
24 Şubat 2016 / Misafir X-Sözlük
12 Kasım 2008 / asla_asla_deme Eğitim Bilimleri
15 Mayıs 2012 / ThinkerBeLL X-Sözlük
20 Şubat 2012 / Misafir Soru-Cevap