Üye Ol
Geri Dön   MsXLabs > :: LEGEND Forumları :: > PC/Internet/Yazılım/Donanım > Internet/Bilgisayar Dünyası
Cevap Yeni Konu Aç

Konu Araçları
Eski 30-05-2008   #61 (mesaj-linki)
Cvp: Photoshop (Nedir? - Nasıl kullanılır?) Cvp: Photoshop (Nedir? - Nasıl kullanılır?)

bu kadar uğraşacağına programı türkçeleştirseydin ya...

YİNEDE TEŞEKKÜRLER
Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et  
Eski 4 Hafta Önce   #62 (mesaj-linki)
Cvp: Photoshop (Nedir? - Nasıl kullanılır?) Cvp: Photoshop (Nedir? - Nasıl kullanılır?)

mrb..ya bn b$e sorucaktm..bi fotoğrf var ve bu fotoğraf 4 küçük kare haLinde ve her biri farkLı renkte ama hepsi de aynı fotoğraf.. yani tek foto karesnde 4 tne aynı fotodan ama hepsi frkLı rnkLrde..anLtmak istediim fotonun resmi aşağıda bnde öyLe ypmak istiorum ama hngi prgramLa yapıLır bLmiorm bi biLgnz vrsa yrdımcı oLabLr msnz acaba ?

[/[/IMG]
Eski 4 Hafta Önce   #63 (mesaj-linki)

Arkaplanlarınıza Çeşitli Desenler Uygulama

1. 6 x 6 boyutların yeni bir sayfa açın. Background Contents kısmını "Transparent" olarak ayarlayın. Sayfayı açtıktan sonra Zoom Tool (Kısayolu Z) ile sayfaya yapabildiğiniz kadar zoom yapın. Şöyle bir sayfa elde etmeniz gerek;

2. Daha sonra Rectangular Marquee Tool (Kısayolu M) kullanarak küçük kareler oluşturun. Bu karelerin içlerini çizgilerinizin hangi renk olmasını istiyorsanız o rengi uygulayın. Kareleri benim izlediğim yolu izleyerek çoğaltın. Aşağıdaki şekli elde ettikten sonra son kareyide boyadıktan sonra resmin herhangi bir yerine tıklayıp Rectangular Marquee Tool modundan çıkın. Daha sonra Edit > Define Pattern yolunu izleyerek Patternizi aktif hâle getirin.

3. Dikkat! Bu adımı, aşağıdaki gibi bir çalışma elde etmek isteyen kişilerin uygulaması gerekmektedir. Sadece bir yöne doğru çizgi elde etmek isteyen kişiler bu adımı uygulamasın.

3.2 Adımdaki işlemleri tekrar uygulayacağız. Fakat bu sefer bir önceki adımda yaptığımız karelerin tam tersi yönde gideceğiz. Aşağıdaki şekli elde ettikten sonra tekrar bir önceki adımdaki işlemleri uygulayın.

4. Şimdi asıl işlemi yapacağınız resmi açın. Veya 150 x 150 gibi boyutlarda bir sayfa açıp istediğiniz renge boyayın. İşlemi uygulayacağınız resmi açtıktan veya elde ettikten sonra Pattern Stamp Tool'a tıklayın. (Kısayolu S) Daha sonra aşağıdaki resimde kırmızı işaretli kısma tıklayıp Pattern'inizi seçin. (1 tane Pattern oluşturanlar bir tane seçecek, örnekteki gibi bir resim oluşturmak isteyenler önce 1. Pattern'i, daha sonra 2.'yi seçecek) Pattern'i seçtikten sonra resmin üstüne gelip normal bir Brush ile resmi boyuyormuş gibi resmi boyayın. Tek Pattern oluşturan arkadaşlar için çalışmamız burda bitti. Çalışmanızı kaydedip zevk-i sefasını sürebilirsiniz. Ama 2 adet Pattern arkadaşlar için bir adam daha var. 1. Pattern'i uyguladıktan sonra resimdeki işaretli kısımdan 2. Pattern'i seçerek tekrar boyama işlemini uygulayın. Çalışmamız bitti. Elimize sağlık

Sonuçlar:

Unutmayın, her şey hayalgücünüzde saklı! Renk uyumlarını, karelerin gidiş yönlerini kendi isteğinize göre yaparak daha verimli sonuçlar elde edebilirsiniz. Bu anlatım daha çok benim gibi amatör kişiler içindir, basit çalışmalardan bir tanesi çünkü. Profosyöneller bunları biliyorlardır zaten Anlatım bana aittir, umarım hoşunuza gitmiştir.

Bu arada az önce birşey daha fark ettim. Çizgilerin görünürlüğünü düşürmek isteyen arkadaşlar eğer arkaplan rengi siyah, çizgi rengi beyaz ise kopya bir layer oluşturup (Duplicate Layer / Ctrl+J) Layer > New Adjustment > Brightness/Contrast bölümünden parlaklığı ve kontrastı resme göre düşürsünler. Başarılı olması gerek

Not: Bu yöntemi Userbar yapımındada kullanabilirsiniz, çok göz alıcı durmaktadır
Eski 4 Hafta Önce   #64 (mesaj-linki)

Alıntı:
zeLyot adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
mrb..ya bn b$e sorucaktm..bi fotoğrf var ve bu fotoğraf 4 küçük kare haLinde ve her biri farkLı renkte ama hepsi de aynı fotoğraf.. yani tek foto karesnde 4 tne aynı fotodan ama hepsi frkLı rnkLrde..anLtmak istediim fotonun resmi aşağıda bnde öyLe ypmak istiorum ama hngi prgramLa yapıLır bLmiorm bi biLgnz vrsa yrdımcı oLabLr msnz acaba ?

[/[/IMG]

Bu resimleri photoshop'ta düzenleyebilirsin.İmage özelliklerinden resmin tonlarıyla oynayıp biraz efekt (blur,resmin contrast ayarları,alfa ayarları vs)vererek resimler bu hali alabilir.Dört resimde de ayrı ayrı çalışıp kaydedebilirsin.Daha sonra 4 resmi birleştirebilirsin.Çok net bilgiler veremiyorum ama yaptığım çalışmalar sonucunda bu şekilde yapabileceğini düşünüyorum.
Eski 3 Hafta Önce   #65 (mesaj-linki)

Modifiye - Arabaya Karbon Filtre Kaput Yapma

Bu dersimizde Bir lexusa karbon fibre kaput yapacağız.

Karbon fiber kaputumuzu oluşturacağız önce.Yeni bir belge açın ve aşağıdaki değerleri girin.Sonrada maximum zoom yapın.(CTRL + 0(YANİ SIFIR))

Ardından karbon fiber desenini oluşturmak için oluşturduğumuz yeni belgenin sol üst çeyreğini Rectengular Marque tool ile seçeceğiz.Sonra gradient fill toolu seçeceğiz.Daha sonra soldan sağa dikkatlice aşağıdaki gibi boşlukları dolduracağız.sağ alt köşeyede aynı işlemi uygulayacağız.(Ama bu sefer sağdan sola olacak şekilde.)Eğer doğru yaptıysanız aşağıdaki görüntüyü elde edeceksiniz.

Carbon fiber desenindeki son adımımız ise bunu tanımlamak.Edit>Define Pattern e gidin.
İsmini Resimdiki gibi koyun(Carbon Fibre) ve ok'e basın.Artık dosyayı kaydetmeden kapatabilirsiniz.Çünkü yaptığımız işlem artık photoshopta kayıtlı durumda.

Şimdi arabamızın resimini açıyoruz.Daha sonra polygonal lasso tool ile dikkatlice arabanın stock kaputunu seçiyoruz.(yani kendinde olan orjinal kaputunu)sonra seçtiğimiz bölümü yeni bir layera kopyala yapıştır yapıyoruz.

Ardından yeni bir dosya açıyoruz.Dosyanın boyutu benim arabamın resmi 1024x768 olduğu için ben 1600x1200 yaptım.Siz de kendi resminize göre ayarlayın.

Yeni bir layer yaratın ve Edit>Fill yapın custom patterne deseninizi seçin(carbon fibre deseni) ve okeye basın.

Rectangular Marque tool ile bütün resmi seçin ve yeni bir layere kopyala yapıştır yapın.Bu yeni layer araba için fazla büyük olacak.Bu yüzden grab handles'ı kullanın ve yeni layer yerine oturacaktır.Şimdi resim aşağıdaki gibi gözükecektir.

Şimdi karbn kaputumuzun daha gerçekçi görünmesi için bütün CF layerini seçin ve Filters>Distort>Twirl e gidin.

Aşağıdaki ayarları yapın.

Şimdi beceri isteyen bölüm geliyor.CF layerdayken ctrlye basılı tutun ve carbonu ekleyeceğiniz layerin üzerine tıklayın.Ve delete'ye basın.

Şimdi layer blending modunu multiply olarak değiştirin.

Evet bitti sayılır.Son adımımız ise Carbon Fiber layerini kaput layerine flatten yapın.Ve işte karşınızda Carbon Fiber Kaputlu bir lexus duruyor.

Cevap Yeni Konu Aç
En popüler 15 etiket
Bu Sayfanın Etiketleri
clone stamp tool, fotodan resim oluşturma, fotodan tek foto yapma, kucuk kareler halinde foto, photoshop 3.2 nasıl kullanılır,
Konu Araçları

Photoshop (Nedir? - Nasıl kullanılır?) Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Noranynn NoRanynn Yazın Hayatı 780 1 Gün Önce 11:18
İslam Ansiklopedisi tangozcan Müslümanlık/İslamiyet 21 1 Hafta Önce 09:18
3D Studio Max (Nedir? - Nasıl kullanılır?) NoRanynn Internet/Bilgisayar Dünyası 5 27-06-2008 11:47
Doğal Afetler - Erozyon Hi-LaL Çevre Bilimleri 11 19-06-2008 00:40
Zoints Hakkında: Nedir, Nasıl Kullanılır? NeutralizeR Arşive Kaldırılan Konular 42 26-12-2006 17:08
Saat Dilimi: GMT +3 - Saat: 00:55Bir site yetkilisine ulaşınBize Ulaşın - Contact Us
vBulletin®, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd. ~ SEO by vBSEO ©2008, Crawlability, Inc.

Başka adreslerde içeriğimizi paylaştığınızda lütfen kaynak belirtmeyi unutmayınız, duyarlılığınız için teşekkürler.
Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşmak için tıklayınız.
If you OWN the copyrights to any content we publish or offer for download & you want them to be REMOVED from our web site, please contact us with some proof of ownership of copyright and they will be removed immediately.
Creative Commons License
MsXLabs Directory
Sayfa 0.12623692 saniyede (65.93% PHP - 34.07% MySQL) 9 sorgu ile oluşturuldu
Top Varlığım Türk Varlığına Armağan Olsun ~ MaviKaranlik.com Have Fun @ MsXLabs! Designed by LC aka NeutralizeR