Photoshop (Nedir? - Nasıl kullanılır?) Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: LEGEND Forumları :: > PC/Internet/Yazılım/Donanım > Internet/Bilgisayar Dünyası
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 07-03-2007   #11 (mesaj-linki)
aga87
Avatarı Yok (No Avatar)
Cvp: Photoshop (Nedir? - Nasıl kullanılır?)



merhaba.ya bende cs2 9.0 kullanıyrum ama arac cubugunda polygonal lasso tool magic wand tool falan cıkmıyo.ne yapmam gerekyo acaba?
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 21-03-2007   #12 (mesaj-linki)
esasoğlan
Avatarı Yok (No Avatar)
Cvp: Photoshop (Nedir? - Nasıl kullanılır?)

ya bilgiler için çok sağul hepside aradığım seyler çok teşekkürler eline sağlık.

Son Düzenleyen Hi-LaL; 06-04-2007 @ 18:37. Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 21-03-2007   #13 (mesaj-linki)
vain
Avatarı Yok (No Avatar)
Cvp: Photoshop (Nedir? - Nasıl kullanılır?)

Laso Tool


Marquee tool ile sadece belirli bir alanın bir kısmını sınırlı seçebilirken Laso Tool ile el hareketleriniz ile ister düz isterseniz rahat şekilde kesim veya seçim yapabilirsiniz. 3 farklı çeşittir.
Lasso Tool
Polygonal Lasso Tool
Magnetic Lasso Tool
Lasso Tool : Farenizin bir tıkı ile aktif seçim işlemine başlar ve parmağınızı tıklama tuşundan çektiğiniz anda seçim işlemini durdurur.O süre zarfında belirlediğiniz alan üzerinde dilediğinizi yapabilirsiniz.
Polygonal Lasso Tool : Tamamen düz seçimler yapmanızda yardımcı olur. Elinizin titreşimlerinden etkilenmez bu sayede tamamen düz seçimler yapabilirsiniz.
Magnetic Lasso Tool : Lasso ve polygonal lasso ile yapamadığınız işlemi geri alma seçeneğini magnetic lasso tool ile yapabilirsiniz.












Marquee Tool


Bir alanı belirleyip seçmenize , sadece o alan üzerinden değişiklik yapmanıza , kesmenize yarayan araçtır. 4 farklı çeşit var.
Rectangular Marquee Tool
Eliptical Marquee Tool
Single Row Marquee Tool
Single Column Marquee Tool

Rectangular Marquee Tool : Kare şeklinde seçimleriniz için ;
Eliptical Marquee Tool : Yuvarlak şekillerse seçimler yapmanız için ;
Single Row Marquee Tool : 1 Piksel boyutunda yatay seçim yapmanız için ;
Single Column Marquee Too : 1 Piksel boyutunda dikey seçim yapmanız için kullanılır.








Magic Wand

Tolerans azaltıldığında renk yakınlığı azaltılır , arttırıldığında ise renk yakınlığı arttırılır.
Birbirine yakın renkli alanları birkaç tıklama ile seçmenize yardımcı olur.Toleransı ayarladıktan sonra seçilecek renklerin yakınlığını ayarlayabiliyorsunuz.




Crop


Açtığınız dosyanın boyutunu belirli bir ebatta kesmek istiyorsanız kullanmanız egreken araç.Dosyanın olacak boyutunu ayarlaıdktan sonra ENTER tuşuna basmanız veya farenizin sağ tuşla tıklayıp Crop demeniz yeterlidir.
Width : Uzunluk
Height : Yükseklik
Resolution : Çözünürlük (dpi) pixel inch
(Not : Web sitesi grafikleri 72 dpi dir.)






Slice Tool


Yaptığınız veya açtığınız dosyayı parçalara bölmeniz için kullanacağınız araç.2 alt menüsü bulunmakta.
Slice Tool
Slice Selec Tool
Slice Tool : Parçalara bölmek için kullanacağınız araç
Slice Select Tool : Parçalara böldüğünüz alanları seçmek için kullanacağınız araç.

Bu araç çoğunluklu web sitesi tasarlayan (webmaster) kişilerce kullanılır.Bir web sitesinde parçaların ufak boyutlu olması o sitenin daha hızlı açılmasını sağlar. Bu yüzden tercih edilen yöntem Slice Tool ile parçalama yöntemidir.
(Not : Slice Tool ile parçaladığınız dosyanızı web sayfası olarak kaydetmek için File menüsünden Save For Web seçeneğini seçmeniz gerekmektedir.)








Patch Tool

Belirli bir alandaki rengi alıp başka bir yere yumuşatarak koymanıza yarayan güzel bir araç. Fotoğrafçılık sektörünün vazgeçilmez araçlarından biridir.3 alt menüsü bulunur.
Healing Brush Tool
Patch Tool
Color Replacement Tool
Healing Brush Tool : ALT tuşu ile belirlediğiniz noktayı alarak başka bir yere fırça ile taşıanıza yarar.
Patch Tool : Lasso Tool’da olduğu gibi elinizin hareketleriyle seçtiğiniz bölgeyi taşımanıza yarar.
Color Replacement Tool : Boyamak için seçilen rengi renk yakınlığı olan alanlarda kullanmanıza yarar.


aga 87 nin :
vbmenu_register("postmenu_381429", tr
Cvp: Photoshop (Nedir? - Nasıl kullanılır?)
merhaba.ya bende cs2 9.0 kullanıyrum ama arac cubugunda polygonal lasso tool magic wand tool falan cıkmıyo.ne yapmam gerekyo acaba?



STANDART OLARAK OLMASI GEREKEN MENÜ
Tools Menüsü


1-Marquee Tool
2-Move Tool
3-Lasso Tool
4-Magic Wand
5-Crop Tool
6-Slice Tool
7-Patch
8-Brush Tool
9-Stamp
10-History Brush
11-Eraser
12-Graident
13-Blur / Sharpen / Smudge Tool
14-Dodge / Burn / Sponge Tool
15-Selection Tool
16-Text Tool
17-Pen Tool
18-Rectangle Tool
19-Notes Tool
20-Eye Dropper Tool
21-Hand Tool
22-Zoom


Eğer yoksa
Editten prefererences seçeneğine ve ordanda generale geldiğinizde gerekli bilgileri bulcağınızı umuyorum

Son Düzenleyen vain; 21-03-2007 @ 11:23. Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 21-03-2007   #15 (mesaj-linki)
Avatarı Yok (No Avatar)
Cvp: Photoshop (Nedir? - Nasıl kullanılır?)




  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 21-03-2007   #16 (mesaj-linki)
vain
Avatarı Yok (No Avatar)
Cvp: Photoshop (Nedir? - Nasıl kullanılır?)

yukardaki örneği :bunu ctrl+c ctrl+v yaparsın sonra sonra layerını cop kusutuna atarsın en son iş olarak lasso toolu tıklayıp silersen aynı sonucu verirsin .


ÇİZGİ-GÖZ YAPIMI... İlk önce boş bir dosya açın. Arka plan olarak beyazı kullanalım.

Yeni bir layer yaratın ve adını "goz yuvarlagi" koyun. Bu layerda iken Elliptical Marquee Tool'u seçin ve Shift'e basılı tutarak bir yuvarlak çizin. Seçili alanı beyaz ile doldurun ve İnner Glow layer sitilayarlarıve Outer Glow layer sitil ayarları uygulayın.
Yeni bir layer yaratın ve adını iris koyun. Bu layerda iken yine Elliptical Marquee Tool yardımıyla ve Shift'e basılı tutarak öncekine oranla daha küçük bir yuvarlak çizelim. Ve istediğiniz bir göz rengi ile doldurun. Daha sonra İnner Glow layer sitilini şu ayarları uygulayın. Yeni bir layer yaratın ve adını "goz bebegi" koyun. Elliptical Marquee Tool kullanarak ve Shift'e basılı tutarak göz bebeğimiz olan daireyi çizelim ve siyah ile dolduralım.

Şimdi yeni bir layer daha yaratalım ve adını "yansima" koyalım. Elliptical Marquee Tool ile sağdakine benzer bir oval çizelim ve beyaz ile dolduralım.
Edit - Transform - Rotate yolunu izleyin ve küçük yansımamızın yerini soldaki resimde olduğu gibi değiştirelim.

Ve hepsi bu kadar. Gözümüz bitti.

Son Düzenleyen vain; 21-03-2007 @ 23:29. Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 21-03-2007   #17 (mesaj-linki)
vain
Avatarı Yok (No Avatar)
Cvp: Photoshop (Nedir? - Nasıl kullanılır?)

Daire Yapalım..

500x500 boyutunda yeni bir dosya acıyoruz ve ve rengini acık tonlarda bir gri olarak belirliyoruz yeni bir layer olusturup eliptical marquee tool ile shift tusuna basılı tutarak bir daire ciziyoruz (Bu bolumde cetvel cok isimize yarıyacak Ctrl+r tuslarına basarak acabilirsiniz)

Ctrl+d ile selimimizi gideriyoruz ve eliptical marquee tool ile Yine Shift tusuna basarak digerinden daha kucuk bir daire olusturuyoruz ve buyuk dairemizin ortasına gelecek sekilde cetvel yardımıyla yerlestirip Delete tusuna basıyoruz (Resmimiz yandaki gibi olmalı)


Blending options'a giriyoruz Bevel and Emboss ayarlarımız yandaki gibi yapıyoruz

Contour ayarlarımız yandaki gibi olmalı

Contour ayarlarını tam tutturmak için ayar Sekildeki gibi olmalı

Satin ayarlarımız yandaki gibi olmalı 'Blend Mode' color ='#3A4C70' olarak ayarlayın


Ve resmimizin son hali


Son Düzenleyen Blue Blood; 24-03-2007 @ 15:52.
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Cevap Yeni Konu Aç

Etiketler
kullanılır, nedir, photoshop
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
Mesaj:
Seçenekler
Photoshop (Nedir? - Nasıl kullanılır?) Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Enerji biçimleri günlük hayatta nasıl kullanılır? Ziyaretçi Soru-Cevap 35 4 Gün Önce 19:19
Proxy Nedir? Nasıl Kullanılır? Blue Blood Internet/Bilgisayar Dünyası 4 1 Hafta Önce 17:43
3D Studio Max (Nedir? - Nasıl kullanılır?) Blue Blood Internet/Bilgisayar Dünyası 7 26-09-2009 17:44
MySpace nasıl kullanılır? (Myspace'e üye olmak) NeutralizeR Internet/Bilgisayar Dünyası 1 10-08-2007 03:37
Zoints Hakkında: Nedir, Nasıl Kullanılır? NeutralizeR Arşive Kaldırılan Konular 42 26-12-2006 18:08