Photoshop (Nedir? - Nasıl kullanılır?) Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: LEGEND Forumları :: > PC/Internet/Yazılım/Donanım > Internet/Bilgisayar Dünyası
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 30-05-2007   #31 (mesaj-linki)
AyNiSa
Cvp: Photoshop (Nedir? - Nasıl kullanılır?)

birinci link aicliyor ama indirilmiyor hata lar ickiyor

ben bunlarin ikisinide yapamadim

Son Düzenleyen AyNiSa; 30-05-2007 @ 19:18. Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 30-05-2007   #32 (mesaj-linki)
NeutralizeR - avatarı

AyNiSa adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
birinci link aicliyor ama indirilmiyor hata lar ickiyor

ben bunlarin ikisinide yapamadim
Download (Trial):
http://ftp2.ulead.com/pub/esd/Pi12/upi12_tbyb_e_na.exe
Eski 30-05-2007   #33 (mesaj-linki)
AyNiSa

tskler günlerdir ugrasiyodum allah rahzi olsun

bide normal resimleir karakaleem ceviren programiki bulursaniz verirsiniz allah razi olsun tskler
Eski 31-05-2007   #34 (mesaj-linki)
Blue Blood - avatarı

AyNiSa adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
tskler günlerdir ugrasiyodum allah rahzi olsun

bide normal resimleir karakaleem ceviren programiki bulursaniz verirsiniz allah razi olsun tskler

Photo to Sketch 3.5
Eski 31-05-2007   #35 (mesaj-linki)
hanorhan - avatarı

valla bravo benimde aradığım şeydi.
Eski 02-06-2007   #36 (mesaj-linki)
bm1993

arkadaşlar ben image ready ile bi resimden bi resime geçmesini istiyorum resimde gif olacak
Eski 02-06-2007   #37 (mesaj-linki)
DrAm3vLH - avatarı

Hızlı ve kolay fotoğraf düzeltme
Fotoğrafın kontrostlığının artması ve biraz renk düzeltme için, işlem basamakları çok az bir yöntem... Bir kaç fotoğrafa uygulayalım...
1
Fotoğrafın orijinali

Sonrası

Yaptığımız işlemler şöyle.
Fotoğraf layerinda background yazıyorsa, oraya çift tıklayıp, "okey"leyin.
Layer'ı çoğaltın. Alttaki layer seçili iken Hue/Saturation ile fotoğrafı grileştirin.

Üzerinde işlem yaptığınız bu layer'ın "opacity" ayarını %40 yapın.

Orijinal layer'ınızı overlay olarak belirleyin

Sonucu yukarıda gördünüz...

2
Fotoğrafın orijinali

Sonrası

Yeşili biraz daha canlandırmak iyi olur diye düşünüyoruz. Burada fazladan bir işlem yapalım. Selective Color penceresini açıp, "green" i seçili hale getirin, yeşildeki "cyan" ve "yellow" oranlarını arttırın.

Yaprakların biraz daha canlanmış hali de bu:

3
Fotoğrafın orijinali

Sonrası

Yukarıda Hue/Saturation kullanmıştık, burada desature kullanıyoruz. Farklı yöntemlerle fotoğrafı siyah/beyaz'a çevirip sonuçlarını deneyebilirsiniz.

4
Burada da desature kullandık...
Fotoğrafın orijinali

Sonrası

Eski 20-06-2007   #38 (mesaj-linki)
beyazgul86

Photo builder programıyla ilgili yardım istiyorum arkadaslar lütfen yaptığım değişiklikleri kaydetmiyo bu program ben çok beğendim özelliklerini ama kaydetmiyo işteeee yardım bekliyorum...
Eski 15-07-2007   #39 (mesaj-linki)
isyankar geceler

ya ben bu siteyi indirmek istiyorum ama indiremiom bu konu hakkın bana yardım edebilirmisiniz bu fotoshop güzele benzio ama neasıl indireleceğini bilmiorum burdan indirlmiomu yoksa?
Eski 31-07-2007   #40 (mesaj-linki)

Kirpik Efekt

İstediğiniz Resmi açın. Sol taraftaki Araç Menüsünden Lasso Tool aracına tıklayıp, istediğiniz şekli verin.

Select > İnverse i tıklayın.

Bir defa Klavyedeki Delete tuşuna basın.

Filter > Pixelate > Crystallize i açıp, Cell Size: 6 yapın.

Select > Deselect i tıklayın.

Magic Wand Tool aracını etkinleştirip, sayfaya bir defa tıklayın.

Select > İnverse i tıklayın.

Select > Modify > Border i açıp, Width: 3 yapın. Select > Feather i açıp, Radius: 2 yapın.
Foreground Color a tıklayıp, açılan pencerede Renk Değeri olarak #4B4A4A girin. Şimdi Paint Bucket Tool aracı ile İki seçim arasını bu Renkte boyayın.
Select > Deselect i tıklayın.

Kanlı Resim Yapmak
Ilk olarak kendinize üzerinde oyanaycaginiz bir resim seçiniz..boyutu önemli degil..

Seçtiginiz fotografi ilk olarak gir tonlara çevirmenizi tavsiye ederim daha etkileyici olacaktir.. Bunu yapmak için;

Menüden.. Image -> Adjust -> Hue Saturation

Colorize : Isretle
Hue/Saturation/Lightness : 0
olacak sekilde ayarlamaniz yeterli...

//

Ikinci adim bir adet texture edinmek olacak...yani kendisi kucuk ama yanyana ve alt alta dizildiginde bir bütün gibi olan resimler..bulamazsaniz benim örnegimi kullanabilirsiniz..

//

daha sonra bu kaplama resmimizi yeni bir pencerede açin..Ardin Marquee seçim araciyla tümünü seçin...ve Edit -> Define Pattern dedikten sonra bir ad verip tamam deyin..

Artik Boyama Kutusunda Foreground yerine Pattern seçtiginiz zaman bu yeni texture pattern olarak photoshopta yer alacak...

Simdi yeni actiginiz texture sayfasini kapatin ve tekrar resmimizin oldugu pencereye gelin...

Yeni bir layer olusturun..

Boyama ( Paint Box) aracini seçin ve Fill'i Foregorunde degil Pattern olarak seçin...

Acilacak yan tarafinda küçük resim belirecek o resmin sagindaki ok isaretine tiklayin ve açilacak olan kucuk resimlerden sizin eklediginiz pattern ni sçin ( bu konuda özgürsünsünüz istedginiz baska bir patterni de seçebilirisniz...)

Simdi yeni layere boya kutusu ile tiklayarak boyamayi tamamlayiniz..görgünüz gibi tüm katman pattern ile kaplanacak..

Simdi kaplamamizi renkelndirmede..Image -> Adjust - > Hue/Saturation asagidaki gibi ayarlayin.. ( Kaplama Layeri seçili iken.!! )

//

Simdi kirmizi renkli bir sekil elde etmeniz gerekiyor...layeri seçerek ( kaplama ) - layer özelliklerinden Normal olan degeri Overlay oalrak degistiriniz...

Az çok kan efekti çikti ortaya ama daha bitmedi...

Simdi ise biraz efektleri kurcalama vakti geldi

Filter - > Artsitic -> Cutout degerini asagidaki gibi yapiyoruz..

//

Simdi sira ikinci filtrede...Plastic Wrap

Bunun için Filters -> Artistic -> Plastic Wrap'i asagidaki gibi ayarlayin..

//

ve son olarak....

Kaplama Layer özellgini Overlay yerine Color Burn yapiyoruz ve islemi bitirmis oluyoruz

Son Düzenleyen bektas88; 31-07-2007 @ 01:25. Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
Cevap Yeni Konu Aç

Etiketler
Yok
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
Photoshop (Nedir? - Nasıl kullanılır?) Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Enerji biçimleri günlük hayatta nasıl kullanılır? Ziyaretçi Soru-Cevap 35 4 Gün Önce 19:19
Proxy Nedir? Nasıl Kullanılır? Blue Blood Internet/Bilgisayar Dünyası 4 1 Hafta Önce 17:43
3D Studio Max (Nedir? - Nasıl kullanılır?) Blue Blood Internet/Bilgisayar Dünyası 7 26-09-2009 17:44
MySpace nasıl kullanılır? (Myspace'e üye olmak) NeutralizeR Internet/Bilgisayar Dünyası 1 10-08-2007 03:37
Zoints Hakkında: Nedir, Nasıl Kullanılır? NeutralizeR Arşive Kaldırılan Konular 42 26-12-2006 18:08