Arama

Güzellik Sırları ve Pratik Bilgiler

Güncelleme: 22 Temmuz 2016 Gösterim: 214.277 Cevap: 130
NihLe - avatarı
NihLe
Ziyaretçi
3 Mart 2006       Mesaj #1
NihLe - avatarı
Ziyaretçi
Hintli kadınlar neden bu kadar güzel?

Doğu'dan gelen güzellik sırları


Sponsorlu Bağlantılar
Kadife gibi bir cilt, parlak gözler, gür ve canlı saçlar. Hintli kadınlar doğal güzellikleriyle dikkat çekiyorlar. Bu güzelliğin en büyük sırrı kullanmayı alışkanlık haline getirdikleri doğal bitki özleri ve yağlar. Hintli kadınların güzellik sırlarını keşfetmek istiyorsanız bu haberi mutlaka okuyun.
Ad:  bitki.JPG
Gösterim: 1122
Boyut:  35.2 KB

Hintli kadınların çoğu, günlük cilt bakımlarını kendi hazırladıkları krem ya da yağlarla yapıyorlar. Belki de onların ileri yaşlara kadar pürüzsüz bir cilde sahip olmalarının altında bu sır yatıyor. Çeşitli kozmetik firmaları tarafından üretilen ve doğal bitki özlerine sahip ürünler de cildinizde doğal bir ışıltı için tercih edilebilir. Clarins, Babor, Sothys, Biotherm ve Sisley gibi kozmetik firmaları da ürünlerinde bitki özleri ve yağları kullanıyor. Sothys firması uzmanları Uzakdoğu teknikleri kullanılarak yaratılan Digi-Estetique masajının tüm Sothys bakımlarında kullnıldığını söylüyor. Hair & Sun Planet Tarabya'dan Güzellik Uzmanı Sibel Kırık, baş ve yüz masajının da cilt güzelliğinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtiyor.

Doğal ürünlerle peeling


Öğütülmüş tahıllar ya da fındık ve fıstık gibi çerezler, cildinizde yumuşak bir peeling etkisi yaratıyor. Hintli kadınlar, her gün taze bakım ürünleri kullanıyorlar. Onların bakımları için ihtiyaç duydukları şey ise; bir kap dolusu cildi yatıştıran gülsuyu ve pürüzsüzleştiren tatlı bademyağı. Yüzü ılık pirinçsuyuyla yıkamak, Hintli kadınların yüzyıllardır uyguladıkları bir yöntem. Pirincin içeriğindeki magnezyum, B vitamini ve bakır gibi besleyici maddeler ısıyla birlikte suya karışıyor ve cildin ışıl ışıl parlamasını sağlıyor.

Kadife yumuşaklığında bitki yağları


Bitki yağları, Hintli kadınların bakımlarında kullandıkları en temel ürünler olarak yerlerini koruyor. Hafif masaj darbeleri de, mikro sirkülasyonu uyararak yağların cilde derinlemesine nüfuz etmesini sağlıyor. Hintli kadınlar, yüz maskesinde özellikle sarı susamyağını tercih ediyorlar. Bu yağ, içeriğindeki zengin doymamış yağ asitleri sayesinde cildin yumuşamasını sağlıyor ve pürüzsüzleşmesine yardımcı oluyor. Uzmanlar, cildin derinliklerine daha kolay ulaşması için susam yağının masajdan önce ısıtılmasını tavsiye ediyor. Eğer reçine ya da çiçek kokusundan hoşlanıyorsanız, içine birkaç damla yağ ekleyebilirsiniz. Bitkilerin cilt üzerindeki etkilerine gelince... Okaliptüs canlandırıyor, sandal ağacı gevşemesini sağlıyor ve ylang-ylang da onarıyor. İsterseniz, günlük masajınızı piyasada, aktarlarda satılan ve içeriğinde bitki özleri bulunan ürünlerle de yapabilirsiniz.

SAÇLARINIZA BAKIM ŞÖLENİ


Hintliler için gür ve koyu saçlar kadınlığın tacı. Yağ masajları ve doğal şampuanlar saçlara güç ve parıltı sağlıyor.

Rahatlatan Baş Masajları


Aromatik Hint baş masajı olarak tanımlanan campisaj, Hindistan'da binlerce yıldır uygulanan bir yöntem. Hintli kadınlar gür ve parlak saçların sırının saç derisine yağlarla masaj yapılmasında saklı olduğuna inanıyorlar. Uygulama, son yıllarda adını sıklıkla duyduğumuz Ayurveda felsefesinden doğmuş. Ayurveda’ya göre masajın iki önemli işlevi var; hücre ve dokunun beslenmesini sağlamak, bedeni toksinlerden arındırmak. Hintli kadınlar, saçlarını yıkadıklarında masaj yapmayı ihmal etmiyorlar. Baş bölgesine yapılan masaj kan dolaşımını hızlandırıyor ve bu sayede besleyici maddeler saç köklerine daha iyi nüfuz ediyor. Hintli kadınlar bu yağlardan sadece daha sağlıklı bir yaşam için değil, aynı zamanda daha güzel görünmek için de yararlanıyorlar. Örneğin fesleğen saç derinizin canlanmasını sağladığı gibi, saçlarınızın parlamasına da yardımcı oluyor. Siz de ışıl ışıl parıldayan saçlara sahip olmak istiyorsanız birkaç damla fesleğenyağı, ılık jojoba ve susamyağını derin bir kabın içinde karıştırın. Bir yemek kaşığı yağı saçlarınıza ve saç derinize yayın. Parmaklarınızla hafifçe masaj yaptıktan sonra saçlarınızı iyice durulayın.

Mis Kokulu Saçlar


Bir cam şişeyi suyla doldurun. İçine birkaç damla en sevdiğiniz aroma yağından damlatın. Suyu, kuru saçlarınızın üzerine dökün. Saçlarınızın mis gibi kokması için, Hindistanlı kadınların sıkça kullandıkları gül ya da lavantayağını öneriyoruz.

Bademle Temiz Bir Cilt


Yumuşak bir peeling için: Derin bir kabın içinde, 2 yemek kaşığı iyice öğütülmüş bademi, birer tatlı kaşığı gülsuyu ve bademyağıyla karıştırın. Karışımı, üzerine süt ilâve ederek krem kıvamına getirin. Peelingi yüzünüze sürün ve hafif dairesel hareketlerle cildinize 1 - 2 dakika masaj yapın. Şimdi cildinizi su ya da pirinç suyuyla durulayabilirsiniz.

VÜCUDUNUZA AROMALI BAKIM


Hintli kadınlar, hem sağlıklarını hem de güzelliklerini korumak için banyo öncesinde aromalı masajların gücünden yararlanıyorlar.

Masajla Baştan Aşağı Sağlık


Masaj, sağlıklı ve güzel bir vücut için anahtar kelime. Masajın etkisi artırmak amacıyla, tüm vücuda bolca özyağ sürülüyor. Ardından yavaş ve dairesel hareketlerle masaj yapılarak yağın tüm vücuda iyice nüfuz etmesi sağlanıyor. Hintli kadınlar, masaj sırasında baş döndüren kokusu nedeniyle çoğunlukla gülyağını tercih ediyorlar. Aroma özleriyle yapılan masaj cildin genç kalmasını sağlıyor, lenf akımını canlandırıyor ve vücutta oksijen alımını kolaylaştırıyor.

KOKULARIN ARMONİSİ


Hintli kadınlar, her yıl, ilkbaharda güneşin dönüşünü ve çiçeklerin tomurcuklanmasını düzenli olarak kutlamayı adet edinmişler. Baharatların, çiçeklerin ve reçinelerin kokuları bu mevsimde tüm kadınları adeta bir kumaş gibi sarıyor. Kadınlar, birbirinden çekici kokularıyla adeta baş döndürüyor!

Sihirli çiçek banyosu


Rahatlamaya ihtiyacınız varsa, papatya, yasemin ve sandal ağacı tam size göre. Bunun için; dörder damla yağı küvete doldurduktan sonra iyice karıştırın. Küvette dinlenirken derin nefes alarak aroma yağlarının rahatlatıcı gücünden yararlanın. Bir cam şişenin üçte birine kurutulmuş gül yapraklarını ya da tomurcuklarını doldurun. Şişeyi, jojobayağıyla doldurun. Üzerine 10 damla gülyağı damlatın. Şişenin ağzını iyice kapayın ve üç hafta boyunca sıcak bir ortamda bekletin. Şişenin doğrudan güneş ışığı almamasına özen gösterin.

canlanın


Işık geçiren bir cam şişenin içine 70 ml alkol dökün. Ardından 10’ar damla limon, gül ağacı ve portakalyağı ekleyin. Şişeyi iyice çalkaladıktan sonra 7 gün boyunca dinlendirin. Üzerine 39 ml su doldurun. İki hafta boyunca yeniden dinlenmeye bırakın.

Hint masajıyla gevşeyin


Her iki elinizin yüzük ve orta parmağını kaşlarınızın ortasına yerleştirin. Ardından sağ elinizin parmaklarıyla kaşınızın üzerinden sağ gözünüze, sol elinizle de sol gözünüze doğru masaj uygulayın. Hareketi 5 kez tekrarlayın. Sağ ve sol elinizin işaret parmaklarını burnunuzun başladığı bölgeye yerleştirin. Şimdi her iki parmağınızla, burun deliklerinizin yan bölgelerine yukarıdan aşağıya doğru masaj yapın. Hareketi 5 kez tekrarlayın. Gözlerinizi yeniden kapayın, el ayalarınızı yüzünüze yerleştirin ve kulaklarınıza doğru gerin. Hareketi üç kez tekrarlayın.
Son düzenleyen Safi; 22 Temmuz 2016 19:38
Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
4 Mart 2006       Mesaj #2
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi

Evinizde doğal güzellik....

Evinizde bulunan limon, salatalık, zeytinyağı gibi bazı besinler güzelliğinize de hizmet ediyor...

Sponsorlu Bağlantılar
Yumuşacık eller: Ellerinizin yumuşacık olmasını istiyorsanız yatmadan önce küçük bir kaba zeytinyağı koyun ve içinde 10 dakika kadar bekletin. Eski bir eldiveninizi giyip yatın. Sabah kalktığınızda ellerinizin yumuşacık olduğunu göreceksiniz.

Güçlü tırnaklar: Limon ve susam yağı tırnaklarınızı güçlendirir. Yarım limonu ılık suyun içine sıkın, bir çay kaşığı susam yağı ekleyin. Ellerinizi birkaç dakika içinde bekletin. Kurulayın ve nemlendirin.

Ayaklara nane yağı:
Bir kaba koyduğunuz ılık bir suyun içine birkaç damla nane yağı damlatın. Biraz da susam yağı ekleyin ve 10 dakika ayaklarınızı içinde bekletin. Çıkarıp kurulayın ve nemlendirin. Ayaklarınızın yumuşacık olduğunu göreceksiniz.

Yoğurt ve portakal maskesi: Çeyrek portakalı 2 çay kaşığı yoğurt ile karıştırıp yüzünüze sürün. Birkaç dakika bekletin. Yıkayın ve nemlendirin. Cildinizin pürüzsüz bir hal alacak.

Yorgun gözlere salatalık: Göz altındaki halkalar için salatalığı yuvarlak kesip gözlerinizin üzerine koyun ve birkaç dakika bekletin. Bu konuda patates de işinize yarayabilir. Patatesleri ince dilim kesip 10 dakika kadar gözlerinizin üzerine koyup bekletin.

Saça özel maske: Dört çay kaşığı limon suyu ve yarım çay bardağı zeytinyağını karıştırın, saçınıza uygulayın. Yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra iyice yıkayın ve kurutun.
Son düzenleyen Safi; 22 Temmuz 2016 19:39
Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
5 Mart 2006       Mesaj #3
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi

KLAS KADININ SIRRI..

Stil, zeka, bakım ve görgüyü birarada taşıyabilen kadın, klastır... Kendine olan güveni ve zarafetiyle hemen kendini belli edebilir.

Onları hemen fark edersiniz. Detaycı, zevkli, zeki, bakımlı, fevri ve kendine güvenlidirler... Derhal dikkatleri çekecek, başları bir anda kendine çevirtecek güçlü bir karizmatik etkileri vardır. Bu ilgiyi hiç zorlanmadan alırlar. Klas kadınlar, görüntü olarak dışa yansıttıklarını, konuşurken asla kaybetmezler. Bu demektir ki, stil, klas kadın için çok önemlidir.

Klaslık hayatın içindedir


Ancak dış görümünü zekası, kişiliği, ruhu, dünya hakkında bilgisi ve hatta espri yeteneği ile bir bütün olarak sunabilen kadın ancak bu payeye layık görülür. Klas kadın hayatın içindedir. Dışında, bir izleyici olmayı düşünmez bile. Başarı, yalnızca onu gerçekten isteyenin elde edebileceği bir şeydir zaten. Klas kadın, birinin onu keşfetmesini, teşvik etmesini ya da beğenmesini beklemez. Kendisi aktiftir. Başkalarından övgü beklemek yerine, başkalarının övgüsünü zorlanmadan alır.

Har kadın klas olamaz


Unutulmaması gereken bir nokta var. Hiçbir kadın doğuştan klas değildir. Gerçi aile görgüsü ve ileri görüşlülüğü artı bir nokta ama insanlar bunu zamanla, kendilerini keşfettikçe ortaya çıkarabilirler. Klas kadınların giyimde özel renkleri vardır. Giyisileri seçkinliklerinin sinyalini verir. Ayakkabılarına büyük özen gösterirler. Klas kadını, klas yapan hep en iyiyi, heh en güzeli hedeflemeleridir. Ancak bu asla lafta kalmaz.

Klas olmak için
  • Kendinizi keşfedin ve tanıyın...
  • İddialı olmayı öğrenin...
  • Kendinizi sevin ve beğenin...
  • 'Acaba' yerine 'Yapacağım' deyin...
  • Başınız dik, omuzlarınız geride yürüyün...
  • Boş konuşmayın...
  • Çok okuyun, zevklerinizi geliştirin...
  • Cildinize iyi bakın ve koruyun...
  • Lüksü değil, kaliteyi arayın...
  • Parayı değil, yaşamayı sevin...
  • Aşkta seçici olun...
  • Ciddi bir hobi edinin...
  • Görgülü olun...
Son düzenleyen Safi; 22 Temmuz 2016 19:40
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Mart 2006       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi

Daha güzel daha çekici olun


8 Adımda Günlük Bakımla Daha Güzel, Daha Çekici, Daha Bakımlı Olabilirsiniz
Her kadının tutkusudur güzel olmak. Bu iş emek ve zaman gerektir ama doğru uygulamalar sayesinde düzenli bir uğraş haline dönüşebilir. Bakımınızı bir güne nasıl sığdırabileceğinizi bu yazıda öğrenebilirsiniz.
Ev işleri, iş hayatı ve çocuklar hem fiziken hem de ruhen yorulmamıza sebep olur. Özellikle de cildimiz bundan nasibini alır. Çoğumuz için günlük bakım çok zahmetlidir. Üstelik bunun için zamanımız da yoktur. Halbuki belli bir düzen içinde yapılan bakım, bizi bir yandan güzelleştirirken öte yandan da kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlar. Kendinize bir program oluşturmak için önerilerimize bir göz atın.

Saat 07:00
10 dakikalık hafif egzersiz ile güne zinde başlayın
Yatağınızda yatarken kollarınızı ve bacaklarınızı iyice gerip kaslarınızı çalıştırmaya başlayın. Ardından hareketli müzik eşliğinde durduğunuz yerde koşun. Göğüs ve kollarınızı çalıştırmak için elinize iki ağırlık alın. Göğüs hızasına kaldırıp 20 kez kollarınızı açıp kapayın.

Saat 07:30
Bakımlı saçlar için beş dakika yeter
Duş alırken saç tipinize uygun krem kullanın. Saç kremleri hem bakım sağlar hem de saçlarınızın daha iyi şekil almasına yardımcı olur. Özellikle ince telli saçlar için sunulan hacim veren kremler, sabahları saçlarınızı daha rahat ve kolay şekle sokmanıza yardımcı olur.

Saat 07:45
Cilt maskeleri hızlı yardımcılarınız
Sabah kalktığınızda cildinizin mat ve cansız göründüğünü fark edersiniz. Bunun için hızlı yüz maskelerinden yararlanabilirsiniz. Bu ürünler genelde hızlı ve pratik uygulama şekillerine sahiptir. Cilt tipine uygun ürünler seçebileceğiniz gibi, canlandırıcı yüz maskeleri de kullanabilirsiniz.

Saat 20:00
Buğu ile derin temizlik
Yoğun bir günün ardından cildinizi dinlendirmenin en iyi yolu buğu banyosu. Buhar cildinizi derinlemesine temizler ve gözeneklerin açılıp gece bakımının daha verimli olmasını sağlar. Buğu banyosu için sıcak su dolu bir kaseye bir avuç gül yaprağı ve beş damla gülyağı dökün. Başınızı bir havlu ile örtüp iki dakika bekleyin. Ardından gece kreminizi sürün.

Saat 20:15

Kaşlarınızı yatmadan önce alın
Aslında kaşlarınızı almak için en uygun zaman öğlen saat 12.00'dir. Çünkü kaş alma işlemi en az bu saatte acı verir. Ama siz yine de akşam saatini tercih edin. Böylece cildiniz gece boyunca dinlenir ve şişkinlik iner. Kaşlarınızı alırken bir elinizle göz kısmını germeyi unutmayın. Bu arada işlemden sonra buzdolabında beklettiğiniz göz kremini uygulamak sizi rahatlatacaktır.

Saat 20:30

Kırışıklıklara müdahale zamanı
Son yapılan araştırmalar; cildin en çok saat 20.00?den sonra neme ihtiyaç duyduğunu ortaya koyuyor. Bundan dolayı bu saatte yüzünüze, boynunuza ve dekoltenize kırışıklık önleyici kreminizi bolca sürüp 15 dakika bekletin. Ayrıca gözlerinize de ferahlatıcı bir maske uygulayabilirsiniz

Saat 21:00
Hızlı bir bakım ayaklarınızı rahatlatır
Özellikle kış aylarında haftada en az bir kez ayaklarınıza bakım uygulamayı ihmal etmeyin. Kapalı ayakkabının yol açtığı sertliklere ve hassaslaşmış bölgelere bu şekilde müdahale edebilirsiniz. Ayaklarınızı 5 dakika ılık sabunlu suda bekletin. Ardından topuk taşı ile sertlikleri giderin. Tırnak diplerinizde bulunan derileri geriye doğru itin. Ayaklarınızı bir havlu ile kuruladıktan sonra kremleyin. Yatarken çorap giymenizde yarar var.

Saat 21:30
Güzellik uykusu için kendinize masaj yapın
Stresli bir gün geçirdiyseniz ve boyun ağrıları çekiyorsanız, iyi bir masajı hak ettiniz demektir. Bunun için boyun ve omuzlarınıza birkaç damla lavanta yağı damlatıp masaj yapın. Ayrıca masaj aletleri de kendinize masaj yapmanızı kolaylaştırır. Masajın ardından 15 dakika küvette yatın. Suyun fazla sıcak olmamasına dikkat edin. 37 derece en uygun ısı. Böylece vücudunuz gevşer ve yatmadan önce rahatlamış olursunuz. Küvetiniz yoksa üzülmeyin. Ilık bir duş da aynı rahatlatıcı etkiyi gösterir. Bu arada yatmadan önce bir bardak ılık süt içmek de daha rahat uyumanızı sağlar. Ayrıca uyku problemi olanlar rezene çayını da deneyebilir. Rezene çayı; içeriği ile gevşeyip daha iyi uyumanıza yardımcı olur
Son düzenleyen Safi; 22 Temmuz 2016 19:41
Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
6 Mart 2006       Mesaj #5
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi

Dolgun, uzun ve esnek kirpiklerin sırrı...


Doğru renklerle yapılan bir makyaj kadın güzelliğini tamamlayan en önemli unsurlardan biridir. Özellikle de etkileyici bakışlar yaratmak ve gözleri olduğundan daha güzel göstermek için uzun ve dolgun kirpiklere sahip olmamız gerektiğini hepimiz biliriz. Ancak bunu her zaman başarmak kolay olmuyor.

Hacimli ve kıvrık kirpiklere sahip olmanın sırrı da doğru rimel seçiminde yatıyor. Kozmetik sektörünün inanılmaz bir buluşu olan rimeller sayesinde dolgun, esnek, uzun ve güçlü kirpiklere sahip olmanız hiç de zor değil. Ancak tabiki kirpiklerinizi belirginleştirirken boya küpüne dönmemek için rimel kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar olduğunu da unutmamalısınız.

İsterseniz doğal gündüz makyajı yapın isterseniz daha belirgin, baş döndürücü bir gece makyajı... Önemli olan gün boyu kalıcı etkisiyle bakışlarınıza derinlik ve makyajınıza mükemmellik katacak olan doğru rimeli bulabilmektir.

Birçok makyaj uzmanı, az malzemeyle hafif makyaj yapmak isteyenlere rimel kullanmalarını öneriyorlar. Ancak öte yandan da maskarayı kullanırken ölçüyü kaçırmamanızı da şiddetle tavsiye ediyorlar. Göz makyajınızı tamamlamanın en etkin yolu olan rimel gözlerinize derinlik ve bakışlarınıza anlam kazandırırken aynı zamanda besleyici formülleriyle kirpiklerinizin beslenmesine yardımcı oluyor.

Kullandığınız rimelin etkisini arttırmak ve günboyu kalıcı olmasını sağlamak için sürmeden önce kirpiklerinizi önce fırçalayın ardından da hafifçe pudra sürün. Bu arada kirpiklerizi aplikatör kullanarak kıvırmayı da ihmal etmeyin.

Kirpiklere rimel sürerken işe öncelikle kirpiklerin ucundan başlayın daha sonra da uçlardan diplere doğru sürün. Üst kirpikleri yukarıdan aşağıya, sonra alttan yukarıya doğru fırçalayın. Böylece kirpiklerin tek tek hem altları, hem de üstleri rimellenmiş olur. Ayrıca, bu sayede kirpikler kendiliğinden hafifçe yukarıya doğru da kıvrılabilir. Alt kirpikleri ise önce altlarında yukarıya doğru, daha sonra da üstten aşağıya doğru fırçalayın.

Bu arada daha uzun ve dolgun kirpiklere sahip olmak için sürülen kat kat maskara gözlerinizi olduğundan küçük gösterir. Üstelik gün içerisinde fazla uygulanan maskara zamanla kalıplaşır ve yapışkan bir görüntü kazanır. İstediğiniz dolgunluğa ulaşmak için iki kat rimel yeterli olacaktır. Ancak ikinci katı sürmeden önce birincisinin iyice kurumasını bekleyin. Ayrıca kirpikleriniz bu kadan çok ağırlığı taşıyamaz ve kırılmalar olabilir.

Bu arada kipriklerinizi mutlaka önce kıvırın sonra rimel sürün. Aksi taktirde önce rimel sürer daha sonra da kıvırmak isterseniz kirpiklerinizin kırılmasına neden olursunuz. Kirpiklerinizi aplikatörle çok fazla baskı uygulamadan kıvırın ve birkaç dakika böyle durduktan sonra yavaşça bırakın.

Rimel tipleri


Kozmetik firmaları gün geçmeden yeni bir ürünü tükecinin beğenisine sunuyor. Genel olarak su geçirmez ve suda çözülebilen iki tip rimel türünden uygun olanı seçebilirsiniz. Suda çözülebilen rimelerler de kimi zaman temizlenme sorunu yaratabiliyorlar. Su geçirmez rimellerin temizliğini yaparken de gözünüzü fazla hırpalamamaya ve kirpiklerinizi kırmamaya dikkat edin. Bu arada unutmamalısınız ki bir rimelin su geçirmez olması yapışkan olmadığı anlamına gelmez.

Bu hataları yapmayın


Eğer günlük bir makyaj yapıyorsanız mavi, yeşil ya da mor gibi renkli rimeleri tercih etmeyin. Bu renkler günlük makyajınız için ağır olabilir.

Rimelinizin bulaşmasına, pul pul olmasına ve öbek öbek toplanmasına dikkat edin.
Aynı zamanda alışveriş yaparken satın alacağınız rimelin daha önceden açılmamış ve kurumamış olmasına özen gösterin.

Günlük makyajınızda su geçirmez rimeli daha sonra çıkarması zor olduğu için kullanmayın.
Bu arada rimel fırçanızı tüpün içinde aşağı yukarı pompalamayın. Bu durum hem fırçanızın yıpranmasına hem de rimelinizin hava larak kurumasına yol açar
Son düzenleyen Safi; 22 Temmuz 2016 19:42
Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
8 Mart 2006       Mesaj #6
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi

Kendi Manikürünüzü Kendiniz Yapın

Tırnaklarınızın uzun olmasınıda,kısa olmasınıda tercih etseniz bile küçük bilgiler halinde cok güzel gözükebilir...
1- Ellerinizi yıkayın ve kurulayın.
2- Cift taraflı bir zımpara törpü kallanarak,yumusak darbelerle tırnaklarınzı törpüleyin. Tırnaklarızınızı zayıflatabileceginden tırnak köşelerini törpülemekten cekinin.
3-Tırnaklarınızı şekillendirmeye başlayın. En popüler şekil ovaldir. Fakat siz el ve parmak şekillerinize göre en uygununu seçin.
4- Başarılı olup omadığınızı öğrenmek için test edin. Eski bir ince corap üzerinde gezdirin. Eger coraba takılmıyorsa basarılısınız.
5- Tırnaklarınızın çevresindeki deriye yumusatıcı (nemlendirici) uygulayın ve 4-5 dakika bekleyin.
6-Ellerinizi bir kap sıcak suyun icinde 10 dakika bekletip iyice ıslanmalarını sağlayın..
7- Tırnak çevrenizdeki ölü deriyi geriye dogru itin. Bu size acı vermemeli. Şeytan tırnaklarınız çıkmışsa onları dikkatlice kesin.
8- El losyonu uygulayın ve bir elinizin baş parmagıyla diğer elinizin avuç içini ovalayarak masaj yapın. Her iki elinizede bu masajı uygulayın.
9- Tırnaklarınız boyanmadan önce temizlenmiş olmalıdır. asetonlu pamukla tüm tırnak yüzeyinizi ovun. Kaygan bir kalıntı olup olmadığını kontrol edin.
10- Ojeyi sürün ve ikinci kat için bir kac dakika bekleyin.
11- Tüm ekipmanlarınızı alkol ile temizleyin. Kurudukları zaman bir sonraki manikur için uygun bir yerde saklayın...
12- Ojeyi yatmadan birkaç saat önce sürün. Çabuk kuruması için buzlu suda birkaç dakika bekletebilirsiniz.
13- Daha parlak bir etki için oje koruyucusunu hergün yenileyebilirsiniz.
14- Oje renginizi seçerken dikkat! Koyu renkler kısa ve köşeli, açık renkler uzun ve oval tırnaklarda daha iyi durur.
15- Tırnak tipinize en uygun şekli vermek ojeyi daha güzel gösterir.
16- Ojeleri saklamak için en ideal yer buzdolabıdır
Son düzenleyen Safi; 22 Temmuz 2016 19:44
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Mart 2006       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi

Bir kadın beş tarz


Romantik bohem


Bu stilde önemli olan buklelerin sanki rüzgar tarafından dağıtılmışçasına doğal, gözlerin ise tıpkı bir deniz gibi derin olması önem taşıyor. Yeşil renkli bir göz farıyla gözler kaşlara kadar boyanıyor. Gözün iç kısımlarında ise aydınlık bir etki yaratmak için açık yeşil far kullanılıyor. Göz altlarında ise sıcak bir kahve tonu tercih edilmeli. Alt göz kapağının içi siyah bir göz kalemiyle belirginleştirildikten sonra, kirpiklere siyah maskara kullanılıyor. Yanaklar, şeftali tonunun sıcaklığıyla ışıldarken, dudaklar şarap rengi bir rujla vurgulanıyor.

Soğuk ihtişam


Hitchcock fimlerindeki kadınların erotizmini yakalamak için göz kapaklarının üzeri gümüş/beyaz bir farla boyanıyor. Bronz renk göz kapağının üzerinden bir yay şeklinde uygulanıyor. Bir miktar bronz far gözlerin altına ve hatta yanakların üst kısmına bile ışıltı kazandırmak için uygulanabilir. Siyah eye-liner kirpik diplerine sürülüyor. Gözün alt kısmında ise orta bölümden başlayarak gözün dışına doğru ince bir çizgi çekiliyor. Dudaklar ise sezonun trend rengi kırmızıyla vurgulanıyor.

Maskülen büro makyajı


Klasik büro kıyafeti, sıkıca geriye toplanmış saçlar ve sade bir makyajla abartısız bir şekilde ortaya konuyor. Göz kapaklarının üzerine yumuşak bir kahve tonundaki göz kalemiyle bir yay çekiliyor. Bu arada kalemi içeriden dışarıya doğru uygulamak önem taşıyor. Kalemle kirpik diplerinin de iyice boyanması şart. Dudaklar doğal tonlarla hafifçe belirginleştiriliyor. Yanaklarda ise bronz allık kullanılıyor.

Seksi 20’ler


Modacıların vazgeçemediği çarliston stili, saçlarda yumuşak dalgalarla bütünleşiyor. Eflatun renkli yanardöner far önce gözkapağının üzerine sürülüyor. Aydınlık bir etki yaratmak için parlak beyaz kaş kemiğine ve gözün iç kısmına uygulanıyor. Göz kapağının dibine yumuşak bir göz kalemiyle bordo bir çizgi çekiliyor ve daha sonra renk dağıtılıyor. Taze bir finiş için dudaklar çekici bir pembe/kırmızı, yanaklar ise şeftali tonlarına boyanıyor.

Sportif ve doğal


Yün bere ve şalları sıkça göreceğimiz sonbahar-kış sezonda, ‘outdoor’ modası ağır makyajları kaldırmıyor. Kullanılan renkler şal ve berenin tonlarından izler taşıyor. Yanaklar şeftali tonlarıyla renklendiriliyor. Kaş kemiğinin üzerine hafifçe uygulanan açık renk far gözlere aydınlık bir ifade kazandırıyor. Kirpiklere sadece bir kez maskara sürülüyor. Pembe renkli gloss’la dudaklar vurgulanıyor.

Eşsiz saç derisi


Sağlıklı bir saç derisi olmadan güzel saç yaşayamaz. Kerastase ‘Spesifique’ serisinin ürünleri hem kuaför salonlarında hem de evde kullanılan ürünleri ile saç derisindeki problemlerinize çözüm sunuyor. Yağlı saç derisi ve kepeklenme sorunları için ürünleri barındıran ‘Spesifique’, saçları eski güzelliğine ve canlılığına kavuşturur.

Dekolteniz için


Geceleri cilt onarım modundadır. 22.00- 04.00 arası hem sakin hem de gün boyu oluşmuş hasarları onarıp en yoğun anti-aging eylemni gerçekleştirir. La Prairie’e ait ‘Cellular Night Repair Cream’, cildi derinlemesine nemlendiriyor ve gençlik ışıltısını geri kazandırıyor. Bu da ışık dağıtıcı polimerler sayesinde oluyor.
Son düzenleyen Safi; 22 Temmuz 2016 19:45
GusinapsE - avatarı
GusinapsE
Ziyaretçi
22 Mart 2006       Mesaj #8
GusinapsE - avatarı
Ziyaretçi

EN ÇOK MERAK EDİLENLER

Doğru fondöten nasıl seçilir?


Rengi: Ten renginize en yakın olan ton, renk açısından en doğru tercihtir. Fondöten seçerken eğer makyajlı değilseniz rengi alın ortası veya çene ucunuzda; makyajlı iseniz elinizin üstünde deneyin.
Yapısı: Kullandığınız fondötenin yapısı cilt tipinize uygun olmalı: cildiniz normal veya karma ise sıvı (akıcı) ve hafif yapıda olanları; kuru ise krem yapıda olanları seçmelisiniz.
Dikkat! Fondötenlerinizi mümkünse güneş koruma faktörü içerenler arasından seçin.

Nemlendiricili fondötenle günlük nemlendiricimi de kullanmalı mıyım?

Elbette. Cildin öncelikle bakıma ihtiyacı vardır. Temizlik ve nemlendirme cilt bakımının olmazsa olmaz kuralıdır. Nemlendiricili fondötenler bu bakımın sadece gücünü ve etkisini artırırlar.

Hangi renk rimel sürmeliyim?


Bu seçim aslında makyajınızda arzu ettiğiniz sonuca göre değişir. Genellikle göz rengi temel alınsa da, bu tamamen elde etmek istediğiniz makyaj tarzına bağlıdır.
Eğer gözlerinize ışıltı vermek ve göz makyajınızı daha belirgin hale getirmek istiyorsanız, göz renginiz ne olursa olsun siyah renk rimel kullanmalısınız.
Eğer göz renginizi ortaya çıkarmak ve renklerle oynamak istiyorsanız:
  • gözleriniz yeşilse, yeşil veya lal kırmızısı bir rimel
  • gözleriniz mavi veya griyse, mavi veya kahverengi bir rimel,
  • gözleriniz kahverengiyse, mavi, yeşil veya kahverengi bir rimel tercih edin.

Rujumun kalıcılığını nasıl artırabilirim?


Dudaklarınızı pudralayarak işe başlayın. Daha sonra rujunuzla aynı tonlarda bir dudak kalemiyle dudak çevrenizi hafifçe belirginleştirin. Çizgiyi daima dudak dışından başlayıp ortaya doğru çizin. Dudak çevrenizi düzgünce belirledikten sonra, aynı dudak kalemiyle dudaklarınızın tamamını doldurun. En son rujunuzu sürün, eğer rujunuzu bir fırça ile uygularsanız daha kalıcı olacaktır. Rujunuzu uyguladıktan sonra bir kağıt mendille fazlasını alın ve rujunuzu yeniden sürün. Oldukça kalıcı olduğunu göreceksiniz.

Göz çevresi neden özel bir bakım gerektirir?


Aynanın karşısına geçin ve gözlerinize dikkatle bakın. Ne görüyorsunuz? İncecik, ipek gibi göz kapakları, değil mi? Göz çevresindeki deri yüzün diğer bölgelerindeki deriden 10 kat daha incedir ve kan damarlarıyla daha az beslenir. Tüm bunlar yetmiyormuş gibi en çok mimik yaptığımız bölgedir: gülerken, ağlarken, konuşurken... Sonuç: göz çevresi yüzde çizgilenmelerin başladığı ilk bölgedir. Bu nedenle özel bakıma gerçekten ihtiyacı vardır.

Çizgi karşıtı bakımlara başlamanın ideal yaşı kaçtır?

25 yaşından itibaren sonbahar ve/veya ilkbahar başlangıçlarında olmak üzere, yılda 1 ve/veya 2 kez çizgi karşıtı (anti-rides) bakımlar uygulamak ileriki yıllar açısından son derece faydalıdır. Yaşlanma karşıtı (anti-aging) ürünlerin sürekli kullanımına ise genellikle 40 yaş civarında başlamak daha doğrudur.
Son düzenleyen Safi; 22 Temmuz 2016 19:47
Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
23 Mart 2006       Mesaj #9
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi

PÜRÜZSÜZ BİR BEDEN İÇİN


Dinlendirici bir banyo


Malzemeler: Taze nane + tuz
Hazırlanışı: Yarım litre suyu kaynatın ve içine on adet taze nane yaprağını atıp on dakika dinlendirin. Ardından bu suyu süzerek ılık suyla dolu küvetin içine bir fincan tuzla beraber dökün.
Ne işe yarıyor: Nane rahatlatıcı, dinlendirici ve sakinleştirici etkisi kuvvetli olan bir bitki. Tuz ise peeling yapma özelliğiyle cildinizi ölü deri ve hücrelerden arındırır.
Ne zaman kullanmalı: Haftada bir kez ya da ihtiyaç hissettiğiniz an.

Kuru ciltlere süt banyosu


Malzemeler: Süt + tuz + bal
Hazırlanışı: Boş bir plastik su şişesinin içinde bir litre süt, bir fincan tuz ve yarım fincan balı çalkalayarak karıştırın. Ve bu köpükle vücudunuzu ovun, sonra durulayın.
Ne işe yarıyor: Süt banyosu derinlemesine temizler ama epidermisin hassasiyetine zarar vermediği için cildi kurutmaz. Tuz ölü derinin atılmasına yardımcı olur.
Ne zaman kullanmalı: Haftada bir kez.

EL MASKESİ

Maskeyi uygulamadan önce bir süre ellerinizi ılık suda yumuşatın. Ardından tırnaklarınızı 5 dakika boyunca ılık zeytinyağı ve 1 çay kaşığı balın içinde bekletin. Sonra da zeytin yağla ellerinize ve parmaklarınıza masaj yapın.

PAMUK GİBİ ELLER İÇİN....


Kuru ellere losyon
Malzemeler: Limon suyu + zeytinyağı
Hazırlanışı: Üç damla zeytinyağıyla bir limonun suyunu karıştırın. Bu karışımı hemen ellerinize sürün. Yarım saat bekledikten sonra bir parça pamukla ellerinizi silin, ardından da yıkayın.
Ne işe yarıyor: Limon suyundaki C vitamini ellerdeki lekeler üzerinde etkili, ayrıca ölü hücreler üzerinde peeling işlevi yapar. Maskenin içindeki zeytinyağı da kuruluğu giderir ve cildi yumuşatır.
Ne zaman kullanmalı: Ellerinizin kuruduğunu hissettiğiniz her an kullanabilirsiniz. Örneğin, suyla uzun süre temas ettikten sonra.....
Son düzenleyen Safi; 22 Temmuz 2016 19:49
GusinapsE - avatarı
GusinapsE
Ziyaretçi
30 Mart 2006       Mesaj #10
GusinapsE - avatarı
Ziyaretçi

Beş Adımda Evde Kolay Pedikür


Ayak bakımı yapmak için en uygun zaman banyo sonrasıdır. Banyonun ardından cilt daha yumuşak, tırnaklar ise daha esnek hale gelir.Bu nedenle yapılacak tüm işlemler daha da kolaylaşır.

1. Ayaklarınızı on dakika kadar ılık su doldurulmuş ve bir kaşık tuz atılmış kabın içinde bekletin. Daha sonra ayaklarınızı sudan çıkartarak durulayın. Topuklar gibi ölü deri yüzünden kalınlaşmış bölgeleri ponza taşıyla ovun. Tahrişlere yol açmamak için cildin hassas olduğu yerleri ovmaktan kaçının.

2. Şimdi sıra etlerinizde; küçük bir tahta çubukla iyice yumuşamış olan etleri içeri doğru itin. Bu yöntemin tırnak etlerini kesmeye kıyasla hem çok daha kolay ham de daha risksiz olduğunu unutmayın. Sadece tırnakların, özellikle de baş parmak tırnaklarının kenarlarında bulunan ölü derilerin ucunu kesebilirsiniz, çünkü bunlar bazen geriye itilemeyecek kadar serttir.

3. Bundan sonra yapılacak son iş tırnakları kesmek. Bu işlemde en fazla dikkat etmeniz gereken nokta tırnakların yanlarını çok derin kesmemek ve küt bırakmamak. İçeri doğru fazla fazla kesilerek oyulan tırnak kenarları ileride batık tırnak oluşmasına yol açabilir ki bu da son derece can sıkıcı, acı verici bir durumdur.

4. Şimdi tırnaklarınızı törpülemeye başlayabilirsiniz ama metal bir törpüyle değil! Son zamanlarda çıkan kalın karton törpüler bu iş için çok daha uygun, çünkü tırnakları kırmıyorlar.Törpüledikten sonra ayaklarınızı tekrar durulayın ve kurulayın.

5. Artık sıra işin en zevkli kısmı olan ojeyle pedikür işlemini tamamlayabilirsiniz. Yalnız bu işleme başlamadan önce parmaklarınızı bir parça pamuk yardımıyla ayırın.
Son düzenleyen Safi; 22 Temmuz 2016 19:49

Benzer Konular

14 Aralık 2008 / Misafir Sağlıklı Yaşam
10 Ekim 2008 / HeliX Taslak Konular
4 Nisan 2013 / reyan Astroloji/Fallar
7 Nisan 2007 / RuffRyders Taslak Konular