Üye Ol - Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: Yaşam :: > Kadınca > Kadın ve Güzellik
Sponsor Bağlantılar
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 08-08-2006   #21 (mesaj-linki)

Cvp: Bayanlara Özel.. (GüzeLLik Sırları ve estetik dünyası)

DOĞRULAR VE YANLIŞLAR

Vitaminler bilinenin aksine kilo yapmaz sadece sindirim, dolaşım gibi vücut çalışma fonksiyonlarını düzenler, vücut direncini artırır.

Bitki çaylarının, bilinenin aksine zayıflatıcı bir etkisi yoktur, sadece bağırsakları çalıştırarak kabızlığı önler, idrar söktürür.

"Diyette havuç yenmez, kilo yapar" doğru değildir. Havuç, diğer yeşil yapraklı sebzelere kıyasla daha fazla kalori içerir ancak patates, pancar gibi yumru sebzelerden de bir farkı yoktur.

Bir dilim kepekli ekmek ile bir dilim beyaz ekmeğin kalorisi aynıdır.

Ilık limonlu su bilinenin aksine zayıflatmaz veya yağları eritmez sadece tok tutar.

Ekmek kızartılınca kalorisi değil, besin değeri azalır.

Sabahları aç karnına içilen ılık su zayıflatmaz, sadece vücudunuzu güne hazırlar.

Maydanoz suyu, kiraz sapı suyu gibi haşlanış suların içilmesinin zayıflamaya bir etkisi yoktur.

Günde içilmesi gereken su 2,5-3 litre değil, toplam tüketilen sıvı miktarıdır.

Her diyabetik ürün diyet ürün değildir, bu ürünlerin kalorileri yüksek olup diyabet hastalar için özel hazırlanmış ürünlerdir. Lütfen satın almadan önce ürünün kalori değerini kontrol ediniz.

" Haşlanmış makarna kilo aldırmaz" bilgisi doğru değildir, 2 yemek kaşığı makarnada da pilavda da aynı kalori bulunmaktadır. İkisi de bir ince dilim ekmeğe eşittir.

Karbonhidrat veya proteini ayırma ile yapılan diyetin bir aslı yoktur. Çünkü hemen hemen bütün yiyecekler hem karbonhidrat hem de protein içermektedir, sebzeler bile.

Bilinenin aksine yemeklerle beraber içilen su şişmanlatmaz, aksine daha erken doymanızı sağlar.

"Meyve, yemeklerden yarım saat sonra yenmeli" tavsiyesi doğru değildir, meyveyi istediğiniz zaman yiyebilirsiniz.

Çayı şekersiz içtiğinizde diğer yiyeceklerin kalorisini azaltmaz, sadece şekerden alacağınız kaloriyi kısmış olursunuz.

Bilinenin aksine, hiçbir yiyeceğin vücutta yağı eritme ya da zayıflatma gibi bir etkisi yoktur. Kilo vermenin tek yolu harcadığınız enerjiden daha az enerji almanızdır.

Tavsiyelerimiz:

Patates gibi püresi yapılan yiyecekleri tercih ederken, püre şeklinde değil de bütün olanı tercih edin, çünkü püre haline gelmiş yiyecekler sizi daha kısa süre tok tutar ve daha çok yemenize neden olabilir.

Elma, armut gibi kabukları ile beraber yenilen meyveleri kabukları ile beraber tüketin, çünkü hem daha fazla posa almış olursunuz, hem de diyette sıklıkla yaşanan kabızlık şikayetini yaşamazsınız.

Portakalı soyduktan sonra beyaz liflerini çok fazla ayıklamayın, bu lifler iyi bir posa ve pektin kaynağı olup hem sizi daha uzun süre tok tutar, hem de cildinize iyi gelir.

Yaz aylarının gözde meyvesi olan karpuz, kavun, çilek, kiraz gibi meyveleri tüketirken kendinizi kısıtlamayın, acıktığınızda atıştırma olarak bu meyveleri yiyebilirsiniz.

Özellikle diyetinizin bir öğününde sadece zeytinyağlı sebze yemeği tüketecekseniz, yanında bir iki adet kepekli ETİ Form ürünleri ile beraber tükettiğiniz takdirde daha uzun süre tok kalırsınız.

Asla spor yaparken harcadığınız kadar kalori ile yiyecek kalorilerini eşleştirmeyin. Örneğini spor ile 300 kcal harcadığınızda 300 kcal bir yiyeceği yeme hakkınızın olduğu yanlış bir bilgidir. Çünkü harcanan kalori ile yiyecekler ile alınan kalori ve bu kalorinin vücutta kullanımı farklıdır.

Spor yaparken, egzersiz sürenizi yaşınıza, kilonuza ve nabız hızınıza göre uzman eşliğinde ayarlayın. Uzun süre yapılan egzersizlerin yağ yakımın da hiçbir etkisi olmadığını unutmayın.

Yaza girerken formda kalmanın da en ideal yolu, açlık hissinizi bastırmak için, kalorisi düşük ürünler tüketmenizdir. Özellikle ETİ Form'un ürünlerini tercih edebilirsiniz.

Günde en az yarım saat kadar tempolu yürüyüş yapmayı ihmal etmeyiniz.

İdeal kilonuzun altına inmeye çalışmayınız. İdeal kilonuzu sitemizden öğrenebilirsiniz.

Selülit oluşumunu engellemek veya azalmak için bol bol sıvı gıda tüketin. Kahve gibi kafein içeren içecekleri ve tuz tüketiminizi mümkün olduğu kadar az tüketin.

Kepekli ürünleri tüketirken bol su için, böylelikle daha uzun süre tok kalırsınız.
Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et  
Eski 15-08-2006   #22 (mesaj-linki)

"Sizden gelenler..."

Hemen herkes hayatında en az bir kez diyet yapmıştır. Başarıyla sonuçlanan, bir sonuca ulaşmayan, ya da belki takıntıya dönüşen bu diyetlerle ilgili kendi deneyimlerinizi yazmanızı, bunları yayınlayacağımızı söylemiştik.
Buyrun okuyun!

"Ara sıra kaçamak yapmanın hiçbir zararı yokmuş meğerse..."

2004 yılına giriş!Yılbaşı için annem çok güzel bir tavuk yaptı.Tabii ki benim isteğimle, yeterince sosa bulanmadan yapıldı.Yine benim isteğimle zeytinyağlı pilav ve çorba. Bunlar benim yaptığım diyete göre yine fazlaydı. Neyse biz saat 7.30 gibi yemek yedik benim zorumla. Çünkü yemeğin saat 8.00'e uzamasını istemiyordum. Maalesef ki uzadı. Bunun üzerine babamın aldığı krokanlı pastadan büyük bir dilimi mideye indirdim içkiyle beraber. Artık kendime engel olamıyordum. Koca bir tabak fındık fıstık çekirdek..vb de yedim. En son hatırladığım ağlayarak popcorn yediğimdi. Sonra uyumuşum.Yeni yıla tıka basa yemek dolu ve uyuyarak girdim.Ertesi iki gün o pişmanlıkla hiçbir şey yemedim.Hala aynı kilomdayım ve diyetime devam ediyorum. Ara sıra kaçamak yapmanın hiçbir zararı yokmuş meğerse... Ali

"Anlatamadım diyet yapmadığımı, "O eskidendi" desem dahi."
Merhabalar

78 kilodaydım bundan 9 ay evvel. Ancak daha sonra Koç Allianz sigortaya girdiğimde diyete girdim, 5-6 kilo kaybedebildim. Daha sonra stresten olsa gerek, sigaraya başladım. Günde iki paket sigara içer oldum. Ve inanılmaz derece de iştahimi kapattı. Yemeği 4-5 öğün yerken, bir baktım tek öğün yer olmuşum. Yakınlarımı bi telaştır aldı: "Diyet yapıyorsun, 53 kilo oldun, biraz yemek yesene, zafiyet geçireceksin." Anlatamadim diyet yapmadığımı, "O eskidendi" desem dahi. İsimsiz

"Kilo alma korkusu bende saplantı. Yardım istiyorum."
Benimkisi ilginç bir diyet hikayesi olamaz, çünkü artık benimki yemeden yaşamak. Gerçekten su bile değil, sadece havayla yaşıyorum diyebilirim. Neden mi? Neredeyse doğru düzgün yenilebilecek tüm gıda maddelerini çıkardım hayatımdan. Artık kısıtlayacak hiçbir şey kalmadı. Ölmem gerekirken son bir yılda kilo bile aldım. Neden mi? Çünkü kan şekerim o kadar düşüyor ki, yemek yemesem de şekerde yapamadığım kısıtlama kilo almama sebep oldu. Ekmek, börek, kek, patates vb sayabileceğim tüm unlu mamülleri en son ne zaman yediğimi hatırlamıyorum bile. Bunları yemiyorum ama çikolata, pasta ve şekerle (tabii hamurlu tatlılar hariç) yaşıyorum artık.

Kilo alma korkusu bende saplantı. Bu hastalığın bir adı bile var: Anoreksia nevrosa. Ama ne fayda ki, olmuyor. Bir parça yasakladığım gıdalardan yemek istesem, hemen o anda vazgeçiyor, tercihimi şekerlilerden yana kullanıyorum. İkisini ise aynı anda yemem, benim için ölüm gibi bir şey zaten. Yemeyi başarsam da, hissettiğim suçluluk duygusuyla o an neredeyse ölmek istiyor ve hatta ağlıyorum bile. Bu psikolojiye girmemek için resmen aç yaşıyorum ama nereye kadar? Bu vücut daha ne kadar katlanabilecek? Bu korkunç saplantıya katlanmayı bırakın, beynim daha ne kadar dayanabilecek? Çünkü bazı fonksiyonlarını kaybetti bile.

Artık bunu ilginç bir diyet hikayesi kabul eder misiniz bilmiyorum, ama benim için hikaye değil; acı ve kötü bir gerçek. Bana bu konuda yardımcı olabilecek biri çıkar mı, hiç sanmıyorum. Bilinç altımdaki o şeytan saplantı yakamı bırakmıyor ve ben ümitsizim. Senarzum

"Yerin dibine girdim."
Bir gün diyet yapmaya başlamıştım. Annemle geziyorduk -hamburgerciden geçiyoduk-. "Ah ah" dedim, "şu hamburgerleri kilo almadan bir yiyebilsem" dedim. Arkadaşımla annesi arkamdan geliyordu. "Sen rejim mi yapıyorsun?" dedi. Ben de "Yoo" dedim. Yani rezil oldum. Ben bittim yerin dibine girdim. Bayan Rezi

"Yürüdüğünüz zaman mutlaka kilonuzu veriyorsunuz."
Aslında diyet denilen şey insanın iradesine kalmış. Çünkü ne kadar çok yerseniz o kadar çok kilo alıyorsunuz.

Ben de bazı diyetler yaptım. Özellikle lahana çorbasıyla yağ yakma diyeti ve bununla birlikte yürüyüş. İki hafta boyunca, sabah bir saat, akşam bir saat olmak üzere, arada da yüzerek 5-6 kilo verdim. Bu kilomu korumak için yediklerime dikkat ediyorum. Asla aç kalmıyorum. Sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeklerimi düzenli yiyorum. Ekmek yerine sadece sabahları 1 dilim kepekli layt ekmek yiyorum. Fakat kilo durduğu yerde rejimle gitmiyor. Mutlaka günde bir saat yürümek şart. Yürüdüğünüz zaman mutlaka kilonuzu veriyorsunuz. Kezban G.

"Tam 30 kilo zayıfladım."
Merhaba...

İlk başta şunu söylemeliyim ki; diyet yapmak gerçekten sabır gerektiren bir şey. Azim gerekiyor. Sabır işi. Hele ki gereğinden fazla kilolu olan bayanlar için çok daha zor. Ben bunu gayet iyi biliyorum, çünkü tam bir sene içinde 30 kg zayıfladım. Ama bu hiç de kolay olmadı. Hala da vermem gereken bir 10-15 kg var, ama bunu sorun haline getirmiyorum. Aslına daha çok mutlu oluyorum, çünkü amacıma gittikçe yaklaşıyorum.

Şu anda 21 yaşında bir genç kızım. Keşke daha önce verseymişim diyorum, fakat başkalarının söylemeleri, ya da istemeleriyle olmuyor bu iş. Sadece kendi isteğinle gerçekleşiyor. Küçüklüğümden beri kiloluydum. Bana "yeme" dediklerinde ağlardım. Son bir sene içinde 30 kg verdim, ama kendim istediğim için.

Geçenlerde spordan eve doğru yürürken, kuruyemişcinin önünden geçiyordum ve canım inanılmaz cips istedi. O kadar çok istedi ki, anlatamam yani. Bu çikolata krizi gibi bir şey. Ama almadım. Kendimle o anda mücadele ettim. Bir yandan da neden böyle diye sinir olup ağladım. Ama inanıyorum ki 5-6 ay sonra hedefime ulaşacağım.

Herkese sabırlar diliyorum... Ködü

"Bundan sonra diyet yapmayacağım."
Ben ne zaman diyet yapmak istesem, hemen hemen herkes "Evet yapmalısın, geç bile kaldın." diyor. Yani arkamdan bir hava-i fişek gösterisi yapmadıklerı kalıyor ve bu beni çok geriyor. Ben de bundan sonra YAPMAYACAĞIM. Evren

"Tavuklar o kadar endamlı dönüyordu ki..."
Ablamla ben zayıflamaya karar vermiştik ve doktora akupunktur yaptırmaya gittik. Doktor bize akupunktur küpeleri taktı. Bir de diyet listesi verdi. Bu küpelerle iştahımızın kapanacağını söyledi. Biz de diyet listesine uyacağımıza söz verdik. Doktorun yanından çıktık ama yol üstündeki bütün dönerciler sanki ısrarla bizi çağırıyorlardı. Tavuklar o kadar endamlı dönüyordu ki... Biz de o dönerlere dayanamayıp, diyetimizin ilk gününde nefsimize karşı koyamayıp, oturup bir güzel dönerimizi yedik. Kenan Ç.

"Bu fazlalık kilolardan kurtuldum."
Merhaba,

Ben aslında çok kilolu birisi değildim ama boyuma göre 7-8 kg fazlalığım olduğunu biliyordum.

Geçtiğimiz bahar aylarında ilk önce karar vermekle başladım işe. Bu diyette çok önemli bence. Çok sevdiğim çayın şekerinin daha önceden azalttığım ölçüsünü daha çok azaltarak hiç kullanmamaya başladım. Daha sonra her sabah işime giderken yarım saat, akşam dönüşte yarım saat yürüdüm. Bisküvi, çikolata, dondurma gibi abur cuburları tamamen azalttım. Mümkün olduğunca her yemekten yiyip, ekmek kullanmadım. Ekmek yemek zorunda olduğum durumlarda da kepekli ekmeği tercih ettim. Yavaş yavaş kilo vermeye başladım ve 6. ayın sonunda bu fazlalık kilolardan kurtuldum.

Diyet yaparken ilk önce yürüyüş veya yapabileceğiniz başka bir spor dalı mutlaka yapılmalı ve bir de öğün atlamadan, çok acıkmadan her şeyden az, sık yemek diyorum. bence işin sırrı burada. Bahar

"Eh pes yani"
Laf olsun diye yaptığım kepek ekmek diyetlerinden biriydi. Çocuklarıma yumurtalı ekmek kızarttım ve kendime de kepek ekmeğini yumurtaya batırıp kızarrtım. Çocukların "Anneee ne yapıyorsun?" demesiyle ben de kendime şaşırdım, "Eh pes yani" dedim. Benimki de laf olsun işte, güya kepek ekmeği yiyorum. Ayşe T.
Eski 23-08-2006   #23 (mesaj-linki)

Bitkisel formüller

1- MİGREN İÇİN;
Migren için saf nane yağı koklayın veya birer damla burun deliklerine sürün
ağrılarınızdan kurtulacaksınız, yanlız mutlaka saf nane yağı olması lazımdır.

2- SAÇ BAKIM YAĞI;
20cc Badem yağı ve 20cc Çam terebentini yarım kg şampuana karıştırıp öyle
kullanın. Saçlarınızın daha canlı ve daha parlak olduğunu göreceksiniz ve
birazda dökülmesini önliyecektir

3- KIRIK KEMİK;
Kırılmış kemikler için; burçak alınır lapa yapılır ve kırık kemik üzerine lapa
serilip sarılır.Kemik cam parçası gibi dağılmış olsa bile kısa zamanda
toparlayıp normal haline getirir.Burçak bu kadar etkilidir (Her gün yeniden lapa
yapıp sarılmalıdır).

4-KİREÇLENME İÇİN;
Kireçlenen bölgeyi günde 1 veya 2 defa ılık zeytin yağı ile ovun çok faydasını
göreceksiniz. Ekzersiz de yapabilirseniz iyi olur.

5- CİLT BAKIM;
Yatmadan önce cildinizi buğday yağı ile pamukla iyice temizleyip öyle yatın,
güzeliğinize sizde şaşıracaksınız.

6-DEPRESYON STRES İÇİN;
Karabaş otu melisa otu çaylarını içebilirsiniz veya damıtma yöntemi ile elde
edilmiş, üretim izinli ürünler alıp kullanabilirsiniz çok faydasını
göreceksiniz.Emin olabilirsiniz.

7-TIRNAK ŞEKİL BOZUKLUĞU;
Tırnak şekil bozuklukları için her öğün yemek öncesi sarmısak hap gibi uzun süre
yutulursa tırnakta düzelmeler olacaktır.

8- AĞIZ KOKUSU İÇİN;
Ağız kokusu için eğer dişlerde çürük veya iltihap yoksa o zaman misvak ile
dişlerinizi fırçalayın, ağız kokusu yok olacaktır.

9-HAZIMSIZLIK, KABIZLIK,İDRAR YOLLARI İLTİHABI SORUNLARI İÇİN;
Hazımsızlık ve kabızlık için asla sinameki otunu yanlız kullanmayınız.
Alışkanlık yapar ve daha kötü kabızlık yaşarsınız. 50 gr. sinameki 50 gr.
biberiye 50 gr. funda 50 gr. mersin yaprağı 50 gr. rezene olarak karşım alın ,
bunları karıştırıp bir tutam alıp sıcak suyla demleme usulü günde en az üç su
bardağı içilirse kabızlık sorunu kalkar, idrar yolları intihabı na faydası olur,
hazımsızlık ve gaz sorunlarına bire bir faydası olur memnun kalacaksınız.
Aslında her evde olması gereken bir karışımdır.

10- EL AYAK TERLEMELERİ İÇİN;
El ayak terlemesi hemen hemen bir çok insanın büyük sorunudur. Ayak kokmasıda
tabiî ki, bu sorunlar için günde en az iki defa üzüm sirkesi veya elma sirkesi
ile yıkanır normal su ile durulanır, devam edilirse bu sorun ortadan kalkar
önemli olan düzenli kullanmanızdır.

11- GÖZ ALTI ŞİŞMELERİ İÇİN;
Ilık şekersiz çay ile temiz bir pamuk veya bez ile pansuman yapın şişliklere ve
morluklara faydasının olduğunu göreceksiniz.

12- BEBEKLER İÇİN;
Yeni doğum yapmış ve süt veren anneler için rezene çayı bol bol içilirse hem
anne rahatlar hem sütü çoğalır hem çocukta hazımsızlık ve gaz sorunu olmaz...
Eski 23-08-2006   #24 (mesaj-linki)

Acıktırmayan yiyecekler

Donmuş yoğurt: Meyveli donmuş yoğurtlardan yediğinizde hem karnınızın tok olduğunu hissedecek, hem de fazla kalori almamış olacaksınız.
Çilek: Canınız çok fazla tatlı istediğinde küçük bir kap dolusu çilek yiyebilirsiniz. Çileklerin üzerine bir tatlı kaşığı pudra şekeri de dökerseniz, tatlı isteğinizi bastırmış olursunuz.
Elma: Her diyette mutlaka ara öğün olarak tavsiye edilen elmanın kalorisi de az.
Sebze çorbası: Atıştırması zor da olsa az kalorili!
Yumurta: Çok pişmiş yumurta da tok tutuyor.
Yulaf ezmesi: Süt kalori bakımından tehlikeli olduğu için suyla yemeniz daha yararlı olacaktır.
Turp: C vitamini açısından zengin, PH değeri yüksek, kalorisi az ve kanser riskini azaltıcı yiyeceklerden.
Karpuz: İki dilim karpuz sadece 80 kaloridir ve günlük alınması gereken C vitamini ihtiyacının yüzde 25'ini karşılar.
Dilpeyniri: Protein yapısından dolayı tok tutma özelliği var.
Avokado: B6 vitamini içeriyor, kansere karşı da koruyucu etkiye sahip.
Eski 29-08-2006   #25 (mesaj-linki)

BESİNLERİN BEYİN FONKSİYONLARI ÜZERİNDE ETKİLERİ

Beynimiz vücudumuzun küçük bir bölümünü oluştursa da, yiyeceklerle alınan enerjinin yüzde yirmisini harcar. Belirli yiyecekler algılama yeteneğimizi arttırır, daha verimli yapar, daha hızlı düşünmemizi ve dikkatimizi daha iyi vermemizi sağlar.

BELLEK

HAVUÇ: Hatırlama yeteneğimizi arttırır, çünkü havuç beyin metabolizmasını canlandırır. Bir şey ezberlerken bir ufak tabak sıvı yağlı havuç salatası yiyin.

ANANAS: Tiyatro sanatçılarının ve müzisyenlerin ihtiyacı olan bir meyvedir. Örneğin uzun bir metin ezberleyebilmek için fazla miktarda C vitaminine ihtiyaç vardır. Ayrıca önemli bir eser halinde element olan mangan içerir.

AVOKADO: Kısa süreli bellek içindir (Örneğin alışveriş listesini yaparken). Fazla miktarda yağ asidi içerir. Yarım avokado yeterlidir.

MUTLULUK

KIRMIZI BİBER: Ne kadar acı olursa o kadar iyidir. Aroma maddeleri vücudun kendi mutluluk hormonu endorphinin salgılanmasını hareketlendirir. En iyisi çiğ yenmeli.

ÇİLEK: Stresi giderir. Lifli maddesi mutluluk verir. Dozu en az 150 gram.

MUZ: Sırrı serotonin. Bu maddeye beynimizin mutlu olması için ihtiyacı vardır.

ÖĞRENME

LAHANA: Sinirliliği giderir (tiroit bezlerinin aktivitesini yavaşlattığı için). Daha stressiz öğrenilir (örneğin sınav öncesi).

LİMON: C vitamininden dolayı canlandırır, algılama yeteneğini artırır. Dil öğrenme kursundan önce 1 bardak limon suyu için.

YABAN MERSİNİ: Uzun süreli bir öğrenmede ideal bir meyvedir. Beynin kanla daha iyi beslenmesini sağlar.

DİKKAT VERME

KARİDES: Beyin besinidir. Vücuda önemli omega 3 yağ asitleri sağlar. Dikkat verme süresini daha uzatır.

SOĞAN: Aşırı yıpranmaya, fiziksel yorgunluğa karşı. Kanı sulandırır, beyin oksijeni daha iyi alır.

CEVİZ, FINDIK, FISTIK: Konferanslarda, konserlerde, uzun araba yolculuklarında, sinirleri kuvvetlendirirken, beyindeki haber alma maddelerinin oluşumunu hareketlendirirler.

YARATICILIK

ZENCEFİL: İçerdiği maddeler beynin yeni fikirler üretmesini sağlar. Kan sulandığı için vücutta daha serbest akar, beyin oksijenle beslenir.

KİMYON: İnsanın aklına birden bir fikir getirtir. İçerdiği uçucu yağlar bütün sinir sistemini uyarır, ancak yaratıcı düşünce şartıyla. Aniden bir fikre, bir buluşa ihtiyacı olan kimyon çayı içmelidir (bir fincana iki tatlı kaşığı dolusu kimyonla).

STRESE KARŞI

Gerginsek ne yaparız? Bir fincan kahve veya bir kola içeriz. Bu da yetmezse çikolata ve hamburger yeriz. Böylece daha fazla strese gireriz. Besleyici maddelerin eksikliği, çok miktarda kafein ve şeker sinirleri iyice bozar, dahası vücudun savunma sistemini, direncini zayıflatır. Doğru bir beslenme stresli zamanların üstesinden gelmemizde bize yardımcı olacaktır. Bunun için de yanlış alışkanlıklarımızı değiştirmemiz gerekecektir.

Kahvaltı etmeden dışarı çıkmayın. Sabahları enerji depomuz boştur, beynin akaryakıtı yoktur. Bu yüzden yataktan kalkınca biraz hassas, alıngan, sinirli ve dikkatsiz olmamıza şaşırmamalı. Okul çocukları ile yapılan bir araştırmada iyi bir kahvaltı edenlerin daha verimli oldukları ortaya çıkmıştır. Kahvaltıda karbonhidrat ile protein doğru bir karışımdır. Örneğin kepek veya çavdar ekmeği ile peynir veya yulaf ezmesi ile meyve veya yoğurt.
Kahveyi azaltın. Sabahları bir iki fincan kahve uyku sersemliğinizi gidermede yardımcı olur. Fazlası ise sadece kalp çarpıntısına ve huzursuzluğa, daha sonraları da uykusuzluğa yol açmakla kalmayıp hassas insanlarda korkuya ve endişeye de neden olur. Kolalı içkiler de kafein içerir.
Çikolata yerine meyve yiyin. Arada bir yenen çikolataya bir diyeceğimiz yok. Fakat fazla miktarda şeker kan şekerini altüst eder. Şeker miktarı önce artar, sonra hemen düşer. Sonuçta yorgunluk ve tatlılara karşı istek ortaya çıkar. Buna karşılık meyve veya kepek, çavdar ürünleri organizma tarafından daha yavaş enerjiye dönüştürülür, kan şekerinin dengesi bozulmaz.
Sık sık bir şeyler atıştırın. Büyük porsiyonlu ve yağlı yemekler hemen hemen uyku ilacı etkisi yapar. Fazla yağ ayrıca bağışıklık sistemini zayıflatır. Fakat günde bir çok defa yenen birkaç lokmalık bir şey enerjiyi aynı düzeyde tutar.
Alkolün olumsuz etkisi. Çok fazla alkol acısını ertesi sabah sadece baş ağrısı ile değil, unutkan ve dikkatsiz olmakla çıkarır.

SİNİR BESİNLERİ

Önemli anti-stres maddeleri mineral olarak kalsiyum (süt ürünlerinde, yeşil sebzelerde) ve magnezyumdur (kepek, çavdar, baklagiller, bal kabağı ve ayçiçeği çekirdeği). B vitaminleri grubu aynı zamanda sinir vitaminleri olarak adlandırılır. B vitaminleri ette, balıkta, kepek çavdar ürünlerinde ve koyu yeşil sebzelerde bulunur. Şunu da aklınızdan çıkarmamalısınız; stres vitaminlere ve minerallere olan ihtiyacı arttırır. Bunun stratejisi şudur: bol miktarda antioksidan vitaminler, yani C, E, beta-karotin vitaminleri ve selen. Pratik olarak bunun anlamı: Günde beş kere ufak porsiyonlar halinde meyve veya sebze, her gün zeytinyağı soslu salata ve yulaf ezmesi veya kepek ya da çavdar ekmeği yemektir. Selen kepek ve çavdarın dışında balıkta da bulunur.
Cevap Yeni Konu Aç
En popüler 10 etiket
Bu Konunun Etiketleri
elma sirkesi zayiflatirmi, elma sirkesi zayıflatır mı, elma sirkesi zayıflatırmı, karpuz kilo yapar mı, karpuz kilo yaparmı, karpuz zayıflatır mı, karpuz zayıflatırmı, kiraz zayıflatırmı, makarna kilo yaparmı, yürüyüş zayıflatırmı,
Güzellik Sırları ve Pratik Bilgiler Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Köpeğiniz için Pratik Bilgiler Camilla El Becerileri ve Hobiler 1 1 Gün Önce 18:54
Hayatımızı Kolaylaştıran Pratik Bilgiler kambis Ev Ekonomisi ve Pratik Bilgiler 51 13-10-2008 11:40
Lekelerle İlgili Pratik Bilgiler HeliX Ev Ekonomisi ve Pratik Bilgiler 2 10-10-2008 15:07
Çalışan Kadınlara Öneriler, Pratik Bilgiler GusinapsE Ev Ekonomisi ve Pratik Bilgiler 8 05-10-2008 19:21
Otomobil Kullanmada Pratik Bilgiler RuffRyders Otomobiller - Arabalar 1 07-04-2007 05:09
Saat Dilimi: GMT +3 - Saat: 12:34Bir site yetkilisine ulaşınBize Ulaşın - Contact Us
vBulletin®, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd. ~ SEO by vBSEO ©2008, Crawlability, Inc.

Başka adreslerde içeriğimizi paylaştığınızda lütfen kaynak belirtmeyi unutmayınız, duyarlılığınız için teşekkürler.
Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşmak için tıklayınız.
If you OWN the copyrights to any content we publish or offer for download & you want them to be REMOVED from our web site, please contact us with some proof of ownership of copyright and they will be removed immediately.
Creative Commons License
MsXLabs Directory
Sayfa 0.11853290 saniyede (67.32% PHP - 32.68% MySQL) 9 sorgu ile oluşturuldu
Top Have Fun @ MsXLabs! Designed by NeutralizeR
Üye olmadan yeni konu açıp soru sorabilirsiniz