Arama

Kova Burcunun Özellikleri

Güncelleme: 15 Şubat 2013 Gösterim: 32.432 Cevap: 8
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Ağustos 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Hayal güçleri sınırsız olmakla birlikte, düşünceleri bulundukları anın ötesinde, akılcı ve sezgiseldir. Kova 'lar dik kafalıdırlar. Kendilerini dinleyenlerin ne demek istediklerini anlamadıklarını sanırlar. Kovaları tanımlayan sözcük 'Biliyorum' dur. Kova burcu insanları sevecen tavırları ile tanınırlar.

Sponsorlu Bağlantılar
Bu kişiler bencil değildirler. Irk, cinsiyet ve sosyal durumuna bakmaksızın, herkesin ayni olanaklara sahip olmasını isterler. Modern görünüşlerine karşın, inatçı ve sabit fikirli olurlar. Onlara yaklaşmak çok zordur, çünkü ne kadar dostça davranırlarsa davransınlar, arada her zaman bir mesafe bırakırlar. Kişisel özgürlükleri onlar için o denli önemlidir ki, bu yüzden en yakın ilişkilerini kesip atabileceği gibi, yine özgürlükleri adına her türlü özveride bulunurlar.

Bu yüzden Kovalara aile yaşamı biraz zor gelir. Çoğu zaman yeni bir şeyler keşfetmek için uğraşıda bulunurlar. Belli ilkeleri sonuna dek savunmaları onları hiç rahatsız etmez. Kova Burcunu tanımlamak her zaman kolay değildir. Farklılığını karşısındaki kişiye hissettirmek onun için zor olsa da, onlar garip bir şekilde Kova'nın etkisinde kalırlar. Özgürlüğünden asla vazgeçmeyen Kova'lar için her şey söylenebilir, fakat asla dürüstlüğünden şüphe edilemez.
Yaşamın bilgi ve deneyim olduğunun bilinciyle, kararlı ve inatçı bir şekilde her konuda iyi bir öğrencisidirler.. Gençlik çağlarınızdaki deneyimlerinle, ileri yaşlarda oldukça birikimleriyle öne çıkarlar.

karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
23 Ağustos 2008       Mesaj #2
karayel - avatarı
Ziyaretçi
KOVA

Sponsorlu Bağlantılar
Gezegen :Uranüs
Grup:Hava
Uğurlu Renk :Koyu mavi
Uğurlu Sayı:4, 8
Uğurlu Taş:Ametist
Uğurlu Gün :Çarşamba

Kova Burcu Genel Özellikleri
Kova burcunda zeka ve kavrama özellikleri, entellektüel sezgi belirgindir. Tarafsız ve objektif olması, yüksek düşünce kapasitesi, icat kabiliyeti ve fikirlerle dolu olması, kavrama yeteneği yüksektir. Fiziksel olarak sürekli hareket halindedir.kafası genellikle organizasyona yöneliktir. Matematik ve bilimsel uğraşları bile başkaları üzerinde geniş etkiler yapar.

Kova kişisi dürüst ve adaletli olur. Her soruna ve olumsuzluğa karşı doğal bir direnç sahibidir. Bağımsızlığına düşkündür. Bireycilik gelişmemiştir. Toplum insanlarıdır. Tutuculuğa ve geleneksel adetlere inatla karşı koyarlar. Bununla beraber kova kişisi kurulu düzenin rotasına uyar. Kova insanları bencil olmadıkları gibi dünyayı daha iyi bir hale getirmek için çalışırlar. Yenilikten, değişimden ve gerçekten yanadırlar. Kovalara yalnız yaşamak daha çekici gelebilir. Çocuklarının da özgür olmalarını ve kendilerinden daha iyi eğitilmelerini isterler.

Güneş kova burcunda zararlıdır ve başarı üretmek yönünden pekçok olumlu etkilerini kaybetmektedir. Satürn ikinci yönetici olarak burda önemli bir güç kazanır. Kişi haritasına göre yapılan bir yorumla güneşin kova burcundaki etkisi araştırılabilir. Kovalar genelde yenilik ve macerayı severler. Dengeli bir kişiliği olmasına rağmen burcunun değişik etkileriyle dengesi çabuk bozulur. Aşırılığa kaçan davranışlara eğilimlidir.

Kova için maddi değerlerin hiç bir anlamı yoktur. En büyük zayıflığı, savunduğu ideallerini kendisinde uygulayamamasıdır. İnsanları kurtarma isteğinde çok ciddidir, ama bu büyük işlerle ilgili günlük görevlerini bile unutur. Kova burcunda doğanlar, dostluğun egemen olduğu bir dünya özlemi içindedirler. Aşkın arkasında büyük tehlikeler olduğuna inanırlar. Aşksız bir dünyada daha az karmaşa olacağını düşünen kovaların sayısı az değildir.

Bir kovanın hayatında aşka çok yer vermesi nadir görülür.aşk, bu burç için esas ideallerinden sonra gelir. Özgürlük kavgası, mesleki görevler, bunların hepsi onlar için aşktan önce gelir. Kova günlük sorunları aşabilme ihtiyacı içindedir. Başka insanlarla ilişki kurarken kendini sevilmeye değer, hoşgörülü, biraz serseri gösterir. Eşinin özgürlüğüne saygı duyar. Kıskançlığını dizginleyebildiği sürece bu böyle sürer.

Kova duygularını açığa vurması söz konusu olduğunda çok çekingendir. Ayrılık acısını gözlaşlarıyla belli etmesi ondan beklenemez. Kova dengeli bir kişiliği olmasına rağmen burcunun değişik etkileriyle dengesi çabuk bozulur.aşırılığa kaçan davranışlara eğilimlidir. Dünyada iz bırakmayı başarmış dahi kovalar vardır. Abraham Lincoln ve Mozart gibi

bardsong - avatarı
bardsong
Ziyaretçi
30 Ağustos 2008       Mesaj #3
bardsong - avatarı
Ziyaretçi
gercekten bir kova burcu insanini bu kadar iyi tanimlayacak baska kimse yoktur saniirim keske bu cirkinlesen dunyada kova burcu nitalikelrini tasiyan insan sayisi cogunluk olsa ve paylasimin icin * li pekiyi sana
muussttii - avatarı
muussttii
Ziyaretçi
3 Eylül 2008       Mesaj #4
muussttii - avatarı
Ziyaretçi
teşekkürler ..gerçekten ii tanımlamalar...kova burçlu birisi olarak kendimle gurur duydum..Msn Grin
CeSeT - avatarı
CeSeT
Ziyaretçi
4 Eylül 2008       Mesaj #5
CeSeT - avatarı
Ziyaretçi
hahha ayrılırken zaten kendimi düşünemiyorum gözyaşları falan bana uygun kelimeler olmazdı ifade etmek için beniMsn Happy
entürkteyment - avatarı
entürkteyment
Ziyaretçi
6 Eylül 2008       Mesaj #6
entürkteyment - avatarı
Ziyaretçi
bi insan bu kadarmı iyi anlatılır yaw....

eyw. kardeş paylaşım için
meheka - avatarı
meheka
Ziyaretçi
26 Ekim 2008       Mesaj #7
meheka - avatarı
Ziyaretçi
ya anlamadığım şey kova burcu değilim ama butun özelliklerini taşıyom....doğum gunumu yanlışmı yazmışlar ne....
kelrapunzell - avatarı
kelrapunzell
Ziyaretçi
3 Ocak 2009       Mesaj #8
kelrapunzell - avatarı
Ziyaretçi
kovanın altına oğlak burcunu yazmışsınız amaa
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2013       Mesaj #9
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Kova Burcu (21 Ocak 19 Şubat)

TEMEL ÖZELLİKLER


Yönetici Yıldızınız: Uranüs (Değişiklik, ansızın bağlanış ve iyi sonuçları temsil eder)
Grubunuz: Hava, pozitif
Burcunuzun cinsiyeti: Erkek
Üstün yeteneğiniz: Sağduyu
Özelliğiniz: İnsancıl, iradeli
Emeliniz: İlerlemeyi sağlayacak imkanlar yaratmak
Amacınız: Yükselmek, başkalarına yardım etmek
Anahtar Sözcüğünüz: Bağımsızlık
Yenmeniz gereken huyunuz: İhmalcilik ve paraya değer vermemek
Uğurlu gününüz: Pazar
Uğurlu sayılarınız: 4, 8, 10, 84, 999, 915
Uğurlu taşınız: Kristal ve yeşim
Uğurlu renkleriniz:
Koyu mavi, lacivert, karışık renk ve tonlar
Uğurlu çicekleriniz:
Zerren, menekşe, kartopu, kır çiçekleri ve kuşburnu
Uğurlu kokularınız: Sümbül, yasemin, menekşe
Hoşlandığınız müzik: Modern eserler
Olası hastalıklarınız: Kalp ve kan dolasımı hastalıkları, ayak hastalıkları, varis, yuksek tansiyon
Çok iyi anlaştığınız burçlar: İkizler, Terazi
İyi anlaştığınız burçlar: Oğlak, Balık, Koç
Kötü anlaştığınız burçlar: Boğa, Aslan, Akrep
Ne iyi ne kötü: Yengeç, Başak
Başarılı olacağınız meslekler: Doktorluk, bilim, elçilik, yazarlık, yayıncılık, matbaacılık, muhasebecilik, çevirmenlik, din adamliği, astronomi, astroloji, denizcilik, tüccarlik, ithalatçılık, sanatın her dalı, yöneticilik, organizatörlük Burcun
ünlüleri: Abraham Lincoln, Ajda Pekkan, C. Dior, Clark Gable, Cybil Shephard, Gene Hackman, George Kennedy, Humphrey Bogart, Jack Lemmon, James Dean, John Travolta, Kim Novak, Mendelsshon, Nastasia Kinski, Nick Nolte, Paul Newmann, Ronald Reagan, Schubert, Wolfgang Amadeus Mozart


GENEL ÖZELLİKLER


Kova, değişim ve devrimlerin gezegeni Uranüs”ün etkisi altındadır. Bu durum Kovaların arkadaş canlısı,uyumlu,ama ne yapacağı belli olmayan insanlar olarak tanınmasına sebep olur. Değişik açılardan bakılırsa Kovanın zıtlıklarla dolu bir kişiliği vardır. Onu sıradan insanlar gibi tepki vermesini beklemeyin, ayrıca değişimi yenilik ve macerayı sever.
Kovanın dengeli bir kişiliği olmasına rağmen burcunun değişik etkileriyle dengesi çabuk bozulur. Aşırılığa kaçan davranışlara eğilimlidir. Dünyanın mevcut durumu onun hoşuna gitmiyorsa, onu değiştirip kendi ideallerine uydurmak zorundadır.
Dünyada iz bırakmayı başarabilmiş dahi Kovalar vardır. Örnek olarak köleliği kaldıran Abraham Lincoln gösterilebilir. Kovanın ideali baskıya karşı savaşmaktır. İnsanlara daha hoş bir dünyanın kapılarını açan, yeni besteler yapmış olan Wolfgang Amadeus Mozart, bunlardan biridir.
Bazı Kovalar enerjilerini uzay yolculuğu veya zaman içinde yolculuğu olası kılmak için harcamışlardır. Örnek olarak, Jules Verne ya da H. G. Vells gibi ünlü bilim kurgu yazarlarını verebiliriz. Atlantik’i geçen ilk kişi Charles Lintbergh de Kova burcundandır.
Hava guruplarından olan bütün burçlar gibi Kovada abartılı duygulardan korkar. Aklın yardımıyla kontrol edilemeyen durumlardan mümkün olduğunca kaçar. Kendi zekası, Kova için tehlike anlarında hiç düşünmeden kullanılacak bir çıkış kapısıdır.
Temelde iyi, anlayışlı, yardımsever ve hoşgörülü olan Kova, taraf tutmaktan kaçınır. Bu yüzden sık sık gevşeklikle suçlanır. Kova bir şeyi görmek istemezse, görmez...
Kovanın insanlığın nasıl olması gerektiği konusunda muazzam fikirleri vardır. İdealleri gerçekten çok büyüktür. Ütopyalar ve serseri fikirlerle ilgilenmeye eğilimlidir. Bir firmanın mali işler sorumlusu veya bir işin finans görevlisi olmak isteyen Kovalardan sakının. Ya bir dahi ya da bir deliyle karşı karşıyasınız. Her koşulda dikkatli olmalı ve bir karar vermeden önce daha iyi bilgiler edinmelisiniz.
Kova için maddi değerlerin hiç bir anlamı yoktur. En büyük zayıflığı, savunduğu ideallerini kendisinde uygulayamamasıdır. İnsanları kurtarma isteğinde çok ciddidir, ama bu büyük işle ilgili günlük görevlerini bile unutur.
Bunun için Kova, sosyal duyarlılığına rağmen egoisttir. Ama bireysel değil kollektif değerler için savaşır. Bu noktada diğer insanlardan tamamen ayrılır.
Eğer ideallerini gerçekleştirmeyi başaramazsa içine kapanır. Duvarları egoizmden oluşan bir kale kurar. Kendini hoş olmayan sürprizlerden korumak için bu metodu kullanır. Birçok Kovanın kelime hazinesinde içtenlikle söylenen bir “sen” eksiktir.
Kova burcunda doğanlar, dostluğun egemen olduğu bir dünya özlemi içindedirler. Aşkın arkasında büyük tehlikeler olduğuna inanırlar: Kırık kalpler, öldürülmüş rakipler gibi. Böyle bir aşk, bir dramla biter ve bu Kovayı korkutur.
Aşksız bir dünyada daha az karmaşanın olacağını düşünen Kovaların sayısı az değildir. Bir çokları mantık ile duyguları arasında gidip gelirler.
Bir Kovanın, hayatında aşka çok yer ayırması nadir görülür. Aşk, bu burç için esas ideallerinden sonra gelir. Özgürlük kavgası, mesleki görevler; bunların hepsi onlar için aşktan önce gelir. Kova, Eros’a nadiren kurban olur. Kurban edildikten sonra tekrar ezilenlerin haklarının ve büyük ideallerinin hayalini kurabileceği kendi dünyasına çekilir.
Kova, günlük sorunları aşabilme ihtiyacı içindedir. Başka insanlarla ilişki kurarken kendini sevilmeye değer, hoşgörülü, biraz serseri gösterir. Eşinin özgürlüğüne saygı duyar. Kıskançlığını dizginleyebildiği sürece bu böyle sürer.
Dostları bu davranışını aldırmazlık olarak görürler, ama aslında öyle değildir. Kova, duygularını açığa vurması söz konusu olduğunda çok çekingendir. Ayrılık acısını gözyaşlarıyla belli etmesi ondan beklenemez.


Benzer Konular

8 Mart 2015 / Misafir Burçlar
6 Aralık 2014 / daMLa- Soru-Cevap
9 Mayıs 2014 / Ziyaretçi Cevaplanmış
30 Eylül 2010 / Misafir Soru-Cevap