Arama

Balık Burcunun Özellikleri

Güncelleme: 8 Mart 2015 Gösterim: 23.461 Cevap: 7
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Ağustos 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Balık Burcu ve Özellikleri
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Duygusal yapıları her alanda kendisini gösterir. Sanata eğilimli bir burç oldukları için bir çok sanatçının balık özellikleri güçlüdür.Arkadaşlık duygularına çok fazla önem verdikleri için, yaşantılarında yapılan hataları affetmezler Çevrelerinin çabuk etkisinde kalırlar. Yaşamda başarılı olmak için motivasyona ihtiyaçları vardır.

Mistik güçleri çok fazladır. Hissetme yönleri güçlüdür. Bilmeyi ve öğrenmeyi seven bu kişiler yaşam boyunca her şeyi merak ederler. Hatalardan ders almasını beceremezler. Aynı hataları birkaç kez tekrarladıkları görülmüştür. Alışkanlıklarına bağlı olduğu içinde bulundukları şartları kolay değiştirmekten hoşlanmazlar.

Çok çabuk karamsarlaşabilen bu kişilerle yaşamak hem zevkli hem de zordur. Duygu ve mantık arasında doğru dengeyi kurabilirlerse, yaşam onlar için mükemmel olur. Fakat ne yazık ki, her zaman aynı ölçüyü tutturamazlar. Toplum ilişkilerine önem verseler de, kuşkucu yapıları yüzünden olaylara uzak kalabilirler.

Sürekli haklarında konuşuluyormuş hissi içinde, karamsar ve huzursuzlaşabilirler. Politika konusunda duyarlı fakat etkileşime hazır oldukları için de zaman zaman hata yapabilirler. Aile bağları güçlü ve sevdiklerine bağlı olan bu kişilerle anlaşmak her zaman kolay değildir.

karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
23 Ağustos 2008       Mesaj #2
karayel - avatarı
Ziyaretçi
BALIK

Sponsorlu Bağlantılar
Gezegen: Neptün
Grup: Su
Uğurlu Renk: Deniz mavisi, turkuaz
Uğurlu Sayı: 2, 6
Uğurlu Taş: Akuamarin
Uğurlu Gün: Perşembe

Balık Burcu Genel Özellikler
Balık son derece hassas bir burçtur. Balık insanı dış alemi, duyguları sayesinde hemen algılar. Buna kendi hisliliğini de ekleyince balık insanının aşağı yukarı tamamıyla duygulardan oluşmuş olduğuda anlaşılır. Balık insanı, üzülmemek için çevreye uyar. Dolayısı ile de kendi düşüncelerinden vazgeçer. Bunu yapmadığı zamanlar balık tipi büyük karamsarlığa kapılabilir. Balık insanı, iyi niyetli, yumuşak ve çok merhametlidir. Ayrıca inanılmayacak kadar renkli bir iç dünyası vardır.

Balık insanında güçlü duyarlılık, yumuşaklık, yüksek hayal gücü, acıma duygusu ve şefkat, sezgi gücü özellikler olarak sayılabilir. Balık kişiliğinde bilinçaltı ve bastırılmış gizli arzular ve kendini eleştiri önde gelir. Değişken burçlardan biri olduğundan hem adaptasyon kabiliyeti vardır hemde her konuda eli işe yatkındır. Ayrıca esneklik ve taklit kabiliyetleri de ilave edilebilir. Bazen kurnazlık yoluyla olsa da her sorunla başa çıkabilir.

Balık mizacı başkalarına yardım etmeye bayılır. Bunu mütevazi ve kendini gizleyerek yapar. Balıklar zevkli insanlardır ve konforlu evlerde yaşamak isterler. Çocuklarına gereken disiplini vermekte yumuşak kalırlar. Kadercidirler ve dünyevi şeylere iltifat etmezler. Sezgi gücü onlar için çok önemlidir. Kolay kolay disipline uymak ve kuralları uygulamak işlerine gelmez. Evlilik onlar için ayak uydurmakta zorlandıkları bir konudur ama iyi bir aşık olurlar.

Güneşin balık burcunda olması sağlık açısından olumsuzdur. Tembellik meylinin, çekingenliğin, ihtiyatsız ve acele davranışların ve aşırı gururun simgesidir. Balıktaki güneş iniş çıkışlı bir karakter ve dalgalı bir yaşam verir. Ekonomik sakınma ifrat seviyesine gelebilir ve ardından hiç sakınmadan, savururcasına bir harcama görülebilir.

DreamLiKe - avatarı
DreamLiKe
Ziyaretçi
11 Ekim 2008       Mesaj #3
DreamLiKe - avatarı
Ziyaretçi
Balık Burcunun Özellikleri

balik

Elementi : Su
Özelligi : Hassasiyet
Yönetici Gezegeni : Neptün ve Jüpiter
Metali : Alüminyum
Ugurlu Günü : Persembe
Ugurlu Sayisi : 7
Ugurlu Taslari : Yesil safir, opaz, mercan, ametis
Ugurlu Renkleri : Deniz mavisi, yesil, mavi
Ugurlu Çiçekleri : Inci çiçegi, beyaz gül, zambak
Ugurlu Kokulari : Kiraz çiçegi, zambak, limon
Ugurlu Müzik : Hafif müzik
En Belirli Özelligi : Merhamet
En Büyük Ideali : Rahat etmek
En Büyük Hatasi : Kendini kötülemek
En Büyük Arzusu : Dünyayi dolasmak
En Büyük Yetenegi : Güzel sanatlar

balik

Dünyasal ihtiraslari hemen hemen hiç yoktur. Zenginlik onlari pek az çekecektir. Evlilik veya miras disinda zengin olan çok az Balik vardir. Gelecege ait yogun istekleri yoktur. Geçmis hakkinda sezgileriyle edindikleri bilgileri ve bugün için tatli bir hosgörüleri vardir. Bu burçta doganlar için kolay yolu seçmek tuzaga düsmek demektir.

Balik'in davranisindaki çekicilik ve onun gevsek ve iyi yaratilisi sizi etkiler. O, hayal kurma ve yasamdaki yolunu sezgileriyle bulma özgürlügünü elinden almadiklari sürece, sinirlayici yasaklarin çoguna aldirmaz. Hakaretlere, karsilikli yakinmalara ve baska insanlarin öfke yaratan fikirlerine karsi daha da ilgisizdir. Onun da öfkelendigi zamanlar olur. Sonunda bir kez de öfkelenince, zeki ve igneleyici bir dille insani çok kirici sekilde alaya alabilir.

Balik burcundan biriyle karsilastiginizda önce ayaklarina bakin. Dikkat çekecek kadar küçük ve narindirler, ya da aksine kocaman ve yorgun bir çamasirci kadininkiler kadar hantal olurlar. Balik'larin elleri de küçük, narin ve çok zarif biçimlidir. Ya da aksine saban sürenlerin elleri gibi kocaman ve kemiklidir. Cilt ipek gibi yumusak, saçlar ince, çogunlukla dalgali ve açik renktir.

Balik'larin gözleri islak, gözkapaklari dolgun ve bakislari garip isiklarla doludur. Bu gözler sik sik, ama her zaman degil, hafifçe firlak, yuvarlak ve son derece insana hitabedicidir. Bazi Balik'larin gözleri gerçekten güzeldir. Yüzleri elastiki ve hareketlidir, bu yüzlerde genellikle kirisikliklar yerine gamzeler görürsünüz.

Balik'larin pek azi uzun boyludur. Neptün vücutlari bazen acaip sekilde iri yari olursa da, olaganüstü zerafetleri yüzünden, bu pek göze çarpmaz. Yürümek yerine bir çesit akip giden görünüsleri vardir.

Balik'lar dünyayi pembe gözlüklerle görme istegiyle dogmustur. Insanlarin çirkin tarafini gayet iyi bilir, bununla birlikte herkesin güzel, bütün davranislarin sevimli oldugu kendi sulak, tatli dünyasinda yasamayi yeg tutar.

Balik 12. burçtur. Daha önceki bütün burçlarin bir karisimidir. Zevkine ve keyfine düskünlügü de Terazi burcundan gelir. Balik, bütün hava burçlarinin doga sevgisini ve bütün ates burçlarinin alev alev yanan arzularini kendi benliginde toplamistir. Ancak bu kati ve sabit degildir, sürekli degisir. Garip bir gücle kendini asarak dün, bugün, yarini birarada görebilme yetenegidir.

Balik'lar sonsuza kadar yasayabileceklerini düsünebilirler, sik sik da sanki buna hararetle inaniyormus gibi davranirlar. Onlar genelde kendisine hiç iyi bakmaz. Fazla enerjisinin çogunu basi dertte olan akrabalarina yardim ederek, dostlarinin sikintilarini paylasarak harcar.

Onlarin dertleri ruhsal ve parasal olabilir. Hangisi olursa olsun, bunlar Balik'in zaten pek güçlü olmayan sagligina ciddi sekilde zarar verebilir. Balik'larin enerjilerini kendilerine saklamasi gerekir.

Mizah onlarin gizli silahlarindan biridir. Dökemedikleri gözyaslarini gizlemek için tebessüm ederler. Balik'larin yüreginde hastalara ve zayiflara karsi sonsuz bir acima duygusu ve yardim etme arzusu vardir.

Yardim etmek Balik'larin önde gelen içgüdüsüdür. Huysuz ve ters Balik insanlari da vardir, ama bu görünüs sadece korumak için giyilmis ince kabuktan baska birsey degildir. Balik çok geçmeden ne kadar kolay incinebildigini ögrenir. Gözyaslari dökebilir; sonra bir baska görünmez dügmeye basarak günes açabilir.

Bunlarin ikisi de gerçek degildir. Hepsi Balik'ça bir hiledir ve kendileri bile aradaki farki anlamakta güçlük çekerler. Kendine aciyarak ve kendini severek içe dönmedigi zamanlar gerçek bir azizden farki yoktur.

Bütün komsularinin üzüntü ve dertlerini alacak kadar büyük yürekleri olan bir sürü tipik Balik ev kadini ve her hafta yüzlerce acikli öyküyü sempatiyle dinleyen bir sürü sabirli Balik burcu barmen vardir.

Balik, sözcüklerle anlatilamayacak kadar derin olan gerçegi bir basina anlamaya çalisarak yasar hayatini. Onun dostlugunu kazanmak isteyenler, onu sevenler aklinin ve duygularinin baskalarina benzemeyen yanlarini kavramak için hayal güçlerini kullanmak zorundadir.
wakabayashipelo - avatarı
wakabayashipelo
Ziyaretçi
25 Kasım 2012       Mesaj #4
wakabayashipelo - avatarı
Ziyaretçi
Balık Burcu Özellikleri
i horoscope
Duygusal yapıları her alanda kendisini gösterir. Sanata eğilimli bir burç oldukları için bir çok sanatçının balık özellikleri güçlüdür.Arkadaşlık duygularına çok fazla önem verdikleri için, yaşantılarında yapılan hataları affetmezler Çevrelerinin çabuk etkisinde kalırlar. Yaşamda başarılı olmak için motivasyona ihtiyaçları vardır. Mistik güçleri çok fazladır. Hissetme yönleri güçlüdür. Bilmeyi ve öğrenmeyi seven bu kişiler yaşam boyunca her şeyi merak ederler. Hatalardan ders almasını beceremezler. Aynı hataları birkaç kez tekrarladıkları görülmüştür. Alışkanlıklarına bağlı olduğu içinde bulundukları şartları kolay değiştirmekten hoşlanmazlar. Çok çabuk karamsarlaşabilen bu kişilerle yaşamak hem zevkli hem de zordur. Duygu ve mantık arasında doğru dengeyi kurabilirlerse, yaşam onlar için mükemmel olur. Fakat ne yazık ki, her zaman aynı ölçüyü tutturamazlar. Toplum ilişkilerine önem verseler de, kuşkucu yapıları yüzünden olaylara uzak kalabilirler.

Balık Burcu ve Aşk Hayatı

balik
Balık ilk bakışta büyüleyicidir. Genellikle çok kibar ve yumuşacık bir tarzı vardır Balık insanının. Aslında, bir romantizm ve rüya aleminde yaşar. Hassas, gizemli özelliklerinin yanında, psişik yetenekleri de yaşamında önemli rol oynar. Kolayca sevmeye ve aşık olmaya yatkın bir yapısı vardır. Balık doğru insanı buluncaya kadar, pek çok aşk ilişkisi yaşayabilir.
Sürekli bir ilişki için, duygusal ihtiyaçlarına karşılık bulması ve kendini güvenlikte hissetmesi gereklidir. Her türlü insana ve ortama kolayca adapte olabilen Balık insanları, gerçekten çok çekicidirler. Bir Balık insanının gönlünü kazanmak için, dış görünüşüne iltifat etmek, ya da yaptığı bir şeyleri takdir etmek doğru bir başlangıç olur.
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2013       Mesaj #5
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Balık Burcu (20 Şubat - 20 Mart )

TEMEL ÖZELLİKLER


Yönetici Yıldızınız: Neptün (Hayalleri temsil eder)
Grubunuz: Su, negatif
Burcunuzun cinsiyeti: Dişi
Üstün yeteneğiniz: Başkalarına karşı ilgi, şefkat
Özelliğiniz: Canlılık
Emeliniz: Huzur
Amacınız: Servete ve mutluluğa ulaşmak
Anahtar Sözcüğünüz: Hayalcilik
Yenmeniz gereken huyunuz: Kendi değerinizi küçümsemek
Uğurlu gününüz: Persembe
Uğurlu sayılarınız: 7, 11, 73, 354, 7299
Uğurlu taşınız: Akuamarin
Uğurlu renkleriniz: Deniz mavisi, Türk yeşili, yeşil, gümüş rengi
Uğurlu çicekleriniz: İnci çiçeği, zambak
Uğurlu kokularınız: Kiraz çiçeği, zambak, limon çiçeği
Hoşlandığınız müzik: Huzur veren hafif müzik
Olası hastalıklarınız: Sindirim sistemi, sinir sistemi hastalıkları, romatizma, alkolizm
Çok iyi anlaştığınız burçlar: Yengeç, Akrep
İyi anlaştığınız burçlar: Oğlak, Kova, Koç, Boğa
Kötü anlaştığınız burçlar: İkizler, Başak
Ne iyi ne kötü: Aslan, Terazi
Başarılı olacağınız meslekler: Doktorluk, öğretmenlik, sosyal yardım görevlisi, din adamlığı, müzisyen, tasarımcı, metin yazarı, yazar
Burcun ünlüleri: Albert Einstein, Alexander Graham Bell, Antonio Vivaldi, Bobby Fisher, Christopher Atkins, Chopin, Cindy Crawford, Gorbachev, Hugo, Jerry Lewis, Lisa Minelli, Michelangelo, Ornella Muti, Rossini, Rudolph Nurayev, Ursula Andress, Yuri Gagarin,


GENEL ÖZELLİKLER


Balık'ta su unsuruyla, değişen nitelik birleşir. Yöneticisi olan Neptün, sezme gücü, hayaller, derin duygular ve çevreye uyabilme niteliklerini burca verir. Dolayısıyla da ortaya son derece hassas bir burç çıkmıştır. Balık insanı, dış alemi duyguları sayesinde hemen algılar. Buna kendi hisliliği de eklenince Balık insanının aşağı yukaru tamamıyla duygulardan oluşmuş olduğu da anlaşılır.
Böyle duygulu bir tip, dünyamızda pek çok üzücü durumla karşılaşacaktır tabii. Bunların her biri de onu yıkabilir. Ama Neptün sayesinde Balık burcunun kendi kendisini aldatma yeteneği de vardır. Balık insanı, üzülmemek için çevreye uyar. Dolayısıyla da kendi düşüncelerinden vazgeçer. Bunu yapamadığı zamanlar Balık tipi büyük karamsarlığa kapılabilir.
Balık insanı, iyi niyetli, yumuşak ve çok merhametlidir. Ayrıca inanılmayacak kadar renkli bir iç dünyası vardır. Hem Balık insanı için gerçek olan da bu iç dünyadır işte. Oysa bu hayallerin gerçeklerle pek ilgisi yoktur. Ancak Balık insanının sezme gücü de inanılmıyacak kadar gelişmiştir. Bu sezgiler onu gerçeklere hazırlar. Yani bu duygular onu yaşamı sertliklerinden koruyan birer tampon gibidir. Hem Balık insanı gerektiğinde kendisini gerçeklerden uzaklaştırmasını da iyi bilir.
Yalnız bazen bu gerçeklerden kaçma isteği içkiye ve uyuşturucu maddelere düşmesine de yolaçabilir. Balık insanı, kuşkucu bir tiptir. Gerçekler bir yana; olmayan şeylerden bile korkarlar. Bu yüzden sinirleri bozulabilir. Yine bu tip, kendi kendini kandırır. Ayrıca başkalarını kandırmayı da doğal sayar.
Bu sözlerimizden Balık burcunun güçsüz, aciz olduğu anlamını çıkarmamalısınız. Bunlar Balığın özellikleridir. Ama doğum anında yıldız haritasındaki başka güçler bu etkileri hafifletir ve hatta çok olumlu hale getirebilir. Örneğin Balık tipinin eşsiz iç dünyası kendisi için yararlı olabilir. Yazı yeteneği olan bir Balık insanı bu sayede başarıya erişebilir. Güzel sanatların bütün dallarında da durum aşağı yukarı böyledir. Ünlü pek çok yazar ve sanatçı Balık burcundan çıkmıştır.
Balık insanı endişeli tip olduğu için hemen karamsarlaşır. Bu üzüntü biraz sürerse sinir rahatsızlıkları ve sindirim bozuklukları ortaya çıkabilir.
Balık insanlarının sezgisi çok güçlüdür. Ayrıca türlü güzel şeyleri hayal edebilir. Konuşması yumuşak ve tatlıdır. Yaşamın güzel şeylerinden, renklerden, müzikten, lüksden zevk alır. Eğer yıldız haritasında ona yön verecek güçlü bir (ya da birden fazla) gezegen varsa Balık insanı renkli hayallerini gerçekleştirebilir. Çok romantiktir ve iyi bir sevgili olur. Sevdiği kimseyi türlü üstünlüklerle süsler. Onun iç yüzünü pek göremez. Hayal kırıklığına uğrarsa aşkı söner; ama kısa süre sonra yine büyük aşkla sever.
Balık insanlarının her konuda bir fikirleri vardır. Konuşkandırlar, anlattıkları hikayelerle diğer insanları hemen çevrelerine toplarlar. Kendilerini kimsenin dinlemediğini hissederlerse rüyalara dalarlar. Ama Balık insanları lotoda 8 tutturmayı hayal etmezler. Bu onlar için çok bayağıdır ve Neptün’ün onlara kazandırdığı alışılmamış yaratıcı yeteneklerine uygun değildir. Rüya ülkesinin kapıları onlara hep açıktır. Bu hayaller öylesine canlıdır ki onları gerçekleştirme isteği duymazlar. Çünkü bir amaca ulaşmak için gerekli savaşçı ruhları yoktur. Bunun dışında günlük işlerin rutinliğinden nefret ederler. Mutlu olabilmek için, gelecekte olmasını umut edebilecekleri yeni bir şeye ihtiyaçları vardır.
Balık insanları fikirleriyle başkalarını heyecanlandırabilmek için çok çaba harcarlar. Onlar için önemli olan tek şey, yaratıcılıklarını mesleki açıdan kullanmaktır, örneğin bir reklam ajansında. O zaman devamlı emir almaktan şikayet etmeyen yardımcıları varsa mesleklerinde yükselebilirler.
En mutlu Balıklar sanatçı olanlardır. Konuşkanlıkları sayesinde sık sık onları koruyacak hamiler bulurlar. O zaman rutin ekmek kavgasından kurtulup yaratıcı yeteneklerini geliştirirler.
Gülgeceler - avatarı
Gülgeceler
Ziyaretçi
9 Mart 2013       Mesaj #6
Gülgeceler - avatarı
Ziyaretçi
BALIĞIN 10 TEMEL ÖZELLİĞİ

balikburcuresimleripisc

DÜNYAYA ALDIRMAMA: Bu yönde kışkırtılmamışsa para, mal, makam gibi dünyevi hırsları olmama; rekabetten kaçınma, ancak bütçesinin üzerinde harcama yapmak.
ALDANIŞLAR, ALDATIŞLAR: Aldanma, aldatma, kolay ikna olma veya etme, öğüt almama.
UYUM: Herkesle ve herşeyle kendiliğinden uyum, bulunduğu kabın şeklini alma, bağlanma, bağımlı hale gelme, herkesin herşeyi olma; ancak herkese uyumsuz gelme.
BUNALIMLI RUH HALİ: Melankoli, üzülecek birşeyler bulma, olaylardan kolay etkilenme.
GERÇEK HAYATTAN KOPUKLUK: Düş perdesi arkasına gizlenmiş sevgi, abartılı duygular, gerçekmiş gibi yaşanan hayaller, bilinçaltı eğilimlerinin etkisinde kalma, bilinçdışı, zengin fantazi, hayal ile gerçeğin birbirine karışması.
CANAYAKINLIK: Sıcak ve cana yakın davranışlar, nezaket, zerafet, kibarlık, sempati, çekicilik, ilgi odağı olma.
DERİNLİK, GİZEMLİ: Muamma, büyü, gizem, gerçekleşen rüyalar, mistisizm, manyetizma, sanata meyil, zor durumda beklenmedik yardımlar görme, gizli derinlikler, güçlü altıncı his.
AŞIRI MERHAMETLİLİK: Ağlamaya meyil, koruma ve korunma, herkesin yardımına koşma, acı çekenleri görmeye dayanamama, bu nedenle kolay kullanılma, iyilikseverlik.
ÇİFT KİŞİLİK, ÇELİŞKİLİ YAPI: Dalgalı duygular, çatışan arzular, aşırılık, bağlanmalar ve ayrılıklar, arada bir fırtınalı davranışlar, değişkenlik, ya meyhane ya dergah.
ÇEKİNGENLİK, KARARSIZLIK: Karar verememe, hareketsizlik, korkaklığa varan çekingenlik, yöneticilik yapamama.
BALIĞA DAİR
DOĞARKEN
Kışın sona yaklaştığı günler. Yağmurlar yağmakta ve karlar erimektedir. Ilıman iklimlerde erik, kaysı gibi ağaçlar çiçeklenmeye, çalılıklar arasında eflatun menekşeler boy göstermeye başlar. Bir yandan büyük fırtınalar devam etmekte, bir yandan da toprağa tohumlar ekilmektedir. Ara sıra güneş görünsede havalar soğuktur. O günlerde, ırmakların denize dökülmesi gibi, önceki on bir burçtan özellikler almış bir bebek doğar. O, biraz daha az yoğunlukta olsada , Koç burcu gibi afacan, Boğa gibi inatçı, İkizler gibi zeki, Yengeç gibi sulu, Aslan gibi gerektiğinde heybetli, Başak gibi hasatçı, Terazi gibi kararsız, Akrep gibi sezgili, Yay gib konuşkan, Oğlak burcu gibi dik kafalı, Kova gibi bağımsızdır.
BÜYÜRKEN
O bir balık. Kaygan, ele avuca sığmayan, bünyesi zayıf, çabuk hastalanan, gereksiz yere ağlayıp arada bir gülen, sonra suskunlaşıp kendi dünyasında hayalleriyle oynayan, sürekli değişik ruh hallerine bürünen bir bebek. O ölümden sonra ki sonsuzluktan doğmuştur ve bunun gösterişli gururuyla yaşar. Gösteri dünyasından bu aleme düşmüş gibidir. Çabuk öğrenir ve bunun hareketlerle anlatır. O kadar duygusaldır ki daha iki yaşını doldurmadan karşı cinse aşık olmaya başlar. Dört-beş yaşına geldikten sonra kimseye eziyeti yoktur. Annesi babası bazen varlığından şüphelenirler. Acaba bir yerlere mi gitti, diye. Ancak o oradadır ve kendi kendisine sessiz sakin bir şekilde oynar. Görünüşüne bakıp onun başarılı olacağına inanmasalar da o öğretmenleri tarafından sevilen, genellikle teşekkür ve takdirle sınıfını geçen bir öğrenci olur. Ve aşırı merhametlidir, yardım etmek isterken zarar verecek kadar.
DÜNYAYA GELİŞ AMACI
Balığın dünyaya geliş amacı, duyularının ötesine geçerek, varlıkların ve olayların ardındaki gerçekliği algılamak, algıladığı gerçekliği hayalleriyle yoğurup sanata dönüştürmektir. Dış dünyadan kopmadan ve fakat dış dünyayı tüm gerçeklik bilmeden. O, parmaklarının ucunda yükselerek bale yaparken, yada fırçasıyla tuvalin üzerine renkleri dokundururken, gerçeklik adına çevresinde ne varsa bir sis perdesi ardına atar kendisini izleyen seyircilerden ve görünen dünyadan bağımsızlaşarak içindeki hayal dünyasından şekillendirir. O, asıl anlamıyla bu dünyanın değil, ölüm sonrası gerçekliğin, maddeye bulaşmamış saf bilincin insanıdır, öyle olmak zorundadır. Bunu sağlamak için sıklıkla yanlız kalmalı, gözlerini yummalı, kendisini dış dünyadan soyutlamalı ve kendi özünü dinlemelidir. Bunun ismi meditasyonda olabilir, tasavvuf yolunun rabıtası da. Acencak Balık, saf gerçekliği ve kendi gerçekliğini bulduktan sonra, hayal alemi olarakta görse, her yanlız kalışın ardından yaşanılan dünyaya dönmelidir; sevgiyle, şefkatle, hoşgörüyle, insanları anlayarak… Zira o, insanların içindeyken bile, sonsuzluk aleminden dünyayı seyredebilme yeteneğine sahiptir. Bunu beceremeye Balık, ruhsal durumuyla yaşanılan hayat arasındaki çelişkileri çözemeyecek, dış dünyadan korkacak, hayallerden oluşmuş iç dünyasına çekilecek, herşeyi oluruna bırakacaktır. Ve bir müddet sonra bunalıma düşecek, alkole, uyuşturucuya, gayesiz yemeye yada sekse sığınacaktır. İşte o zaman Balık, vücut anatomisindeki organın durumuna, yani ayağa düşecektir.
NE OLUR YARDIM ETME
Kozada küçük bir delik açılır. Bir ipek böceği, bedenini bu küçücük delikten çıkarmaya çalışır, saatlerce. Sonra ipek böceği yorulmuş bir halde durur. Bir adam, saatlerce süren bu olayı izler ve ipek böceğine yardım etmeye karar verir. Kozayı keserek deliği büyütür. İpek böceği kolayca dışarı çıkar ama kocaman bir bedeni, kuru ve buruşuk kanatları vardır. Adam, kanatların bedeni taşıyacak kadar büyüyeceği umuduyla izlemeye devam eder. İpek böceği benzeri yaratık bir müddet süründükten sonra ölüp gider. Adamın bu aceleci iyiliği, ölüme sebep olmuştur. Zira yaratıcı, ipekböceği oluşması için, kozadan zorlanarak çıkması kuralını koymuştur. Balık burcu insanlarının böyle iyilikleri çoktur. Kimisi civciv kolay çıksın diye yumurtanın kabuklarını soyar; kimisi ağaçtan düşen yavru kuşa yardım edip yerden alır, birileri zarar vermesin diye kuytu bir yere saklar ve oyuğun önünede taşlarla örer. Ama artık anne kuşunda onu bulamayacağını ve yavrusunun ölüp gideceğini düşünemez. Kirlendi diye tavşan yavrusunu yıkayıp sonrada fön makinesiyle kurutmaya çalışan ve karnı şişip ölen yavruya ağlayan Balık çocuklarıda bulunur. Belki fıkrada ki adamda Balıktır. Hoca dolaşırken dere kenarında kedisini yıkayan adamı uyarır. ” Hemşerim, hava soğuktur yıkama, kedi ölür.”Adam yıkamaya devam eder. Hoca geri dönerken adamı ölü kedinin başında ağlarken bulur. ”Ben sana demedim mi yıkama diye, bak ölmüş.” der Hoca. Adam cevap verir; ”Hocam, yıkarken değil, sıkarken öldü.”
ÇALIŞMA HAYATI
Balık insanları, yönetende ziyade yönetilen rolüne, yada ekip içinde çalışmaya uygundur. Bedenin ayak bölümünü temsil ettiklerinden liderlik ve önderlik yetenekleri yoktur. Onlar, gerçekleştirilecek projenin hayal ve duygu yönünü olgunlaştıracaklardır. Onları kurumun reklam ve tanıtım, yada halkla ilişkiler bölümünde çalıştırmak olumlu sonuçlar verecektir. Çift kişilik nedeniyle çok çalışkanda olabilirler, çok tembelde. Çok çalışmaları ve başarılı olmaları için işleini sevmeleri ve ruhsal derinliğe sahip olmaları gerekir. Güzelliklere hayran oldukları için, dünyayı dahada güzelleştirecek konularda hareketlidirler. Ve onları sürekli olarak motive etmek ve cesaretlendirmek gerekir. Cesaretlerini kazanırlarsa mutlaka başarılı olurlar. Sorunları çözmek, inisiyatif kullanmak, disiplin ve otorite sağlamak, birileriyle yarışmak onlara göre değildir. Ve aklınızın almayacağı kadar uyumaya gereksinim duyarlar.
blue_moon - avatarı
blue_moon
Ziyaretçi
9 Mart 2013       Mesaj #7
blue_moon - avatarı
Ziyaretçi
Balık Burcu ve Aşk Hayatı

Balık ilk bakışta büyüleyicidir. Genellikle çok kibar ve yumuşacık bir tarzı vardır Balık insanının. Aslında, bir romantizm ve rüya aleminde yaşar. Hassas, gizemli özelliklerinin yanında, psişik yetenekleri de yaşamında önemli rol oynar. Kolayca sevmeye ve aşık olmaya yatkın bir yapısı vardır. Balık doğru insanı buluncaya kadar, pek çok aşk ilişkisi yaşayabilir.

Sürekli bir ilişki için, duygusal ihtiyaçlarına karşılık bulması ve kendini güvenlikte hissetmesi gereklidir. Her türlü insana ve ortama kolayca adapte olabilen Balık insanları, gerçekten çok çekicidirler. Bir Balık insanının gönlünü kazanmak için, dış görünüşüne iltifat etmek, ya da yaptığı bir şeyleri takdir etmek doğru bir başlangıç olur.
GüzelŞirine - avatarı
GüzelŞirine
Ziyaretçi
8 Mart 2015       Mesaj #8
GüzelŞirine - avatarı
Ziyaretçi
Uğurlu Renkleriniz : Deniz mavisi, Türk yeşili, yeşil, gümüş rengi
Balık burcunun uğurlu renkleri bunlardır...

Benzer Konular

15 Şubat 2013 / Misafir Burçlar
9 Mayıs 2014 / Ziyaretçi Cevaplanmış
12 Mart 2009 / sorucu Cevaplanmış
30 Eylül 2010 / Misafir Soru-Cevap